Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

GTA IV na PC

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Ja w wigile dostalem GTA i powiem, ze mi sie podoba. Jest kilka bledow, duze wymagania: na moim kompie czasami zwalniala przy ustawieniach wszystkich na max, ale po zmniejszeniu detali na srednie i przy reszcie na full nawet sie nie zajaknie a wyglada bardzo dobrze( C2D E8400 3,0 GHz, GeForce 9800 GX2, 4 GB RAM DDR2), ale za to grywalnosc mi sie bardzo podoba, fajnie przylozyli sie do niektorych szczegolow, fabuly jeszcze calej nie znam ale musze przyznac, ze mnie wciagnela no i jeszcze dochodzi zaleta ktorej posiadacze pirackich wersji nie moga doswiadczyc czyli multi: niby proste ale wciaga jak diabli(chcialem pyknac tylko chwilke zeby zobaczyc jak im wyszlo i gralem ok 1h bo mnie wciagnelo a byl to zwykly TDM). Tak wiec GTA nie ustrzeglo sie bledow ale jesli ktos potrafi przymknac na nie oko i ma sprzet ktory pociagnie je na srednich detalach to powinien zagrac bo mimo wszystko GTA to GTA i jest bardzo dobra gra.

11210267854ec833ae4df82.jpg

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Shadow

7

• Stylu

6

• Psychol

5

• Przemek_1991

4

Top użytkownicy w tym temacie

Poniekąd czepialstwo :P z drugiej strony często zdarza się wymienne używanie "przynajmniej" i "bynajmniej" a zwrócenie uwagi może zapobiec takiemu błędowi w przyszłości ;)

Prawda lecz moderator (nie jestem pewien czy tutaj) może edytować post innego usera i zaznaczyć czerwonym drukiem to co źle napisał bo tak "poprawianie" zaśmieca tylko temat. ( zależy jeszcze czy ty masz taką opcje )

Ja w wigile dostalem GTA i powiem, ze mi sie podoba. Jest kilka bledow, duze wymagania: na moim kompie czasami zwalniala przy ustawieniach wszystkich na max, ale po zmniejszeniu detali na srednie i przy reszcie na full nawet sie nie zajaknie a wyglada bardzo dobrze( C2D E8400 3,0 GHz, GeForce 9800 GX2, 4 GB RAM DDR2), ale za to grywalnosc mi sie bardzo podoba, fajnie przylozyli sie do niektorych szczegolow, fabuly jeszcze calej nie znam ale musze przyznac, ze mnie wciagnela no i jeszcze dochodzi zaleta ktorej posiadacze pirackich wersji nie moga doswiadczyc czyli multi: niby proste ale wciaga jak diabli(chcialem pyknac tylko chwilke zeby zobaczyc jak im wyszlo i gralem ok 1h bo mnie wciagnelo a byl to zwykly TDM). Tak wiec GTA nie ustrzeglo sie bledow ale jesli ktos potrafi przymknac na nie oko i ma sprzet ktory pociagnie je na srednich detalach to powinien zagrac bo mimo wszystko GTA to GTA i jest bardzo dobra gra.

Yhh, musiałeś mi o tym MP wspomnieć, czasem to się zastanawiam czy nie rzucić pirata w cholerę i wydać parę groszy na oryginalną wersję IV. Ostatniego czasu grałem w San Andreas MP i odrywało mnie to na pare godzin od rzeczywistości, więc co by było gdybym zaczął grać w mp IV ? - Kilka nocy zarwanych.

Posty na dole :

Po co przepraszasz ? Przecież to spamdown!, tutaj i tak większość tematów jest bezsensowna, a na myśli miałem jakieś ważniejsze topicy, w których takie posty nic nie wnoszą np. przy jakiś sondach czy też zapisach.

Nie chodzi mi o oznaczanie wszystkich błędów tylko po prostu o napisanie : "Poćwicz nad ortografią" i podać przykład gdzie popełniła ta osoba błąd, oczywiście jeśli ten błąd rzucał by się w oczy od razu po wejściu do tematu bo poprawianie osób nie piszących np. "ó" tylko "o" zapewne by was wykończyło.

Edytowane przez Shadow

It's Easy Bein' Sleazy

Poniekąd czepialstwo :P z drugiej strony często zdarza się wymienne używanie "przynajmniej" i "bynajmniej" a zwrócenie uwagi może zapobiec takiemu błędowi w przyszłości ;)

Prawda lecz moderator (nie jestem pewien czy tutaj) może edytować post innego usera i zaznaczyć czerwonym drukiem to co źle napisał bo tak "poprawianie" zaśmieca tylko temat. ( zależy jeszcze czy ty masz taką opcje )

Gdybym mógł zrobiłbym to :) Moja "moc" kończy się jednak na dziale e-fedów. Przepraszam więc za zaśmiecanie Twojego tematu jednak licze, że dzięki temu wszystkiemu nie popełnisz już owego błędu. :)

Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

Bez jaj, gdybyśmy mieli zaznaczać błędy ortograficzne czy też językowe na forum, nasza harówa była większa niż praca w biedronce w okresie przedświątecznym.

Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

SHAndszwhDOW, sorry jesli ci sprawiam problem rozmowa o MP ale jeszcze jedna rzecz chcialbym przytoczyc: porownanie multi z SA(SAMP) do multi z IV jest srednio dobre poniewaz multi w IV jest zrobione przez R* i jest o niebo lepiej zrealizowane i co wazniejsze nie ma az takich lagow jak w SA no i nie ma takiego wrazenia pustki. Nawet zwykli NPC chodza po ulicach robiac "sztuczny tłum" przez co nie odnosi sie wrazenia bycia posrodku wielkiego wymarlego miasta. Tak wiec najlepiej by bylo gdybys zagral u jakiegos kumpla w multi, ale jesli sama mechanika gry w GTA ci sie w miare podoba to polecam bo naprawde zabawa jest bardzo fajna no i te Drive-By w 4 osoby na multi to jest cos pieknego.

Drive-By w 4 osoby na multi to jest cos pieknego.

W SA:MP większość serverów zabraniało używać db i to porządnie wkurzało, czytałem na gtasite, że są jakieś podziały tych servów :

Car Jack City

2-16 graczy

* W całym mieście zaparkowane są samochody. Twoim zadaniem jest ukraść je i dostarczyć w odpowiednie miejsce na mapie, lecz bądź ostrożny, im bardziej samochód jest uszkodzony tym mniej pieniędzy za niego dostaniesz. Jest jednak specjalne auto z narkotykami i jest warte tyle samo bez względu na to jak bardzo jest zniszczone. Ten kto zgarnie najwięcej kasy pod koniec wygrywa!

Team Car Jack City

2-16 graczy (do 8 drużyn po 2 graczy)

* Polega na tym samym co poprzedni tryb z tą różnicą, że do pomocy dostajesz partnera.

Cops N’ Crooks

4-16 graczy (2 drużyny)

* Gracze są rozdzieleni na dwie drużyny: na przestępców i policjantów LCPD. Istnieją dwie możliwości gry:

o W trybie All for One jeden z graczy zostaje bossem, a jego koledzy z drużyny musza go doprowadzić do wyznaczonego celu i nie mogą pozwolić, by zginął.

o W trybie One for All nie ma żadnego szefa. Celem policjantów jest zabicie wszystkich przestępców zanim dotrą do wyznaczonego celu.

Deathmatch

2-16 graczy

* Zabij każdego na mapie jak potrafisz i ile razy zdołasz!

Team Deathmatch

2-16 graczy (maks. 8 drużyn po 2 graczy)

* Zasady takie same jak poprzednio, tyle że dostajesz do pomocy partnera.

Free Mode

1-16 graczy

* Mniej więcej polega na tym samym co robi się podczas rozgrywki single player. Idź gdzie chcesz i rób co chcesz!

Hangman's NOOSE

2-4 graczy

* Poszukiwany gangster ląduje na lotnisku. Twoim zadaniem jest upewnić się, że dotrze do celu w jednym kawałku jednocześnie starając się unikać oddziału NOOSE (Oddział SWAT).

Mafiya Work

2-8 graczy

* W tym trybie pracujesz dla Kenni'ego Petrovica. Poprzez telefon będzie cię informował kogo masz zlikwidować. Oczywiście o to kto usunie cel jako pierwszy będziesz musiał walczyć z innymi graczami...

Team Mafiya Work

2-8 graczy (maks. 4 drużyny po 2 graczy)

* Zasady te same co poprzednio, oprócz tego, że będziesz musiał współpracować z partnerem.

Race

1-16 graczy

* Zwykł wyścig. Ścigaj się z innymi graczami lub z komputerem na trasach, które będą wiodły przez miasto. Istnieją 2 tryby:

o W Free Race musisz dojechać do mety, wybierając sobie drogę jaką będziesz uważał za słuszną.

o W Cannonball Run musisz pokonywać po kolei punkty kontrolne by dotrzeć do mety.

GTA Race

1-16 graczy

* Te same zasady co poprzednio tyle, że będziesz mógł używać broni (granaty, koktajle mołotowa) by wyeliminować innych graczy!

Turf War

4-16 graczy (2 drużyny)

* W różnych zakątkach miasta znajdują się bazy. By zagarnąć bazę musisz stanąć na niej na krótki czas. Im więcej członków drużyny na niej stanie tym szybciej uda ci sie ją przejąć, lecz jeśli jakikolwiek członek drużyny przeciwnej znajdzie się niedaleko bazy nie możesz jej przejąć. Musisz się go... pozbyć! Drużyna która zgarnie większość baz wygrywa!

Bomb da Base II

?-?? graczy

* Statek wrogiej firmy eksportowej znajduje się w dokach. Twoja drużyna musi ukraść ładunki wybuchowe z konwoju, dostać się do statku i podłożyć dwie bomby, a następnie wydostać się ze statku nim wybuchnie.

Deal Breaker

?-?? graczy

* Ma dojść do wielkiego przetargu między motocyklowym gangiem, a Mafią - ty zostałeś oszukany i musisz się odegrać. Udaj się z drużyną do miejsca zawarcia umowy i pozbądź się wszystkich. Zgarnij towar i uciekaj stamtąd. Nikt nie może się dowiedzieć, że stoi za tym Kenny Petrovic, więc pozbądź się świadków.

Stawiam więc pytanie czy to weszło jakoś w życie, czy są jakieś obok wyszukiwarki serverów informacje jakie tryby mp obecnie się toczą na nich i czy można zakładać własne servery bez żadnych opłat czy ściągania programów ?

It's Easy Bein' Sleazy

Co do zakladania serwerow nie wiem bo nie probowalem.

Co do wejscia w zycie: owszem wszystkie te tryby sa obecne i wygladaja tak jak sa opisane z tym, ze jest tu napisane "dostajesz partnera" ja bym powiedzial raczej partnerow bo to sa zwykle kilku(nasto) osobowe grupy.Dominujace serwery to deathmatch,team deathmatch, mafiya work. Ale i z car jack sa serwery zwykle wiec nie ma problemu z gra.

Wyszukiwarka podaje ping(w postaci 3 slupkow zabarwionych odpowiednio na: zielono,pomaranczowo(zolto) i czerwono w zaleznosci od jakosci polaczenia), nazwe hosta, tryb gry i ilosc osob/ilosc miejsc.

Jesli beda jeszcze jakies pytania to pisz tu lub na PW o postaram sie na nie odpowiedziec.

• Reputacja:   7
  • Urządzenie:  Windows

Bez jaj, gdybyśmy mieli zaznaczać błędy ortograficzne czy też językowe na forum, nasza harówa była większa niż praca w biedronce w okresie przedświątecznym.

Jest do tego odpowiedni mod do phpbb by przemo xD

W SA:MP większość serverów zabraniało używać db i to porządnie wkurzało

Myślisz że to frajda być zabitym przez NOOB'a -bo takim mianem można określić osobę która używa Drive-by z miejsca kierowcy - przypomnę że w samp Drivby ma auto namierzanie... - dzięki temu nie trzeba było stać przed postacią bezpośrednio tzn postać przed lufą... po za tym DB dozwolone jest (przy najmniej u mnie na serwie...) strzelając w AUTA ... (rzecz jasna mówimy tu o strzelaniu z miejsca kierowcy.., z miejsca pasażera rób co chcesz ;P

Stawiam więc pytanie czy to weszło jakoś w życie, czy są jakieś obok wyszukiwarki serverów informacje jakie tryby mp obecnie się toczą na nich i czy można zakładać własne servery bez żadnych opłat czy ściągania programów ?

Jest sposób ale ostatnia część twojego pytania odpada -

hamachi - przez nie można postawić serwer

opis jak to zrobić:

http://www.gtaonline.pl/18723.htm#144915 lub gdzieś na tej http://gta4chat.weebly.com/ stronie

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

MOJA GALERIA!

17392117014be7382f32046.jpg

Myślisz że to frajda być zabitym przez NOOB'a -bo takim mianem można określić osobę która używa Drive-by z miejsca kierowcy - przypomnę że w samp Drivby ma auto namierzanie... - dzięki temu nie trzeba było stać przed postacią bezpośrednio tzn postać przed lufą... po za tym DB dozwolone jest (przy najmniej u mnie na serwie...) strzelając w AUTA ... (rzecz jasna mówimy tu o strzelaniu z miejsca kierowcy.., z miejsca pasażera rób co chcesz ;P

Czasem zabraniano z miejsca pasażera strzelać, rozumiem idziesz sobie przez miasto podjeżdża do ciebie typ na pcj i zaczyna w ciebie strzelać, nic nie masz do gadania, ani go nie ustrzelisz bo za szybko jedzie ani go nie dogonisz. 80 % przypadkach gracz używając drive-by wychodzi żywy, a jego cel martwy. Ale nie wiem czemu ma być to takie wkurzające, nooby niech se robią co chcą, poza tym gra to gra, mamy tylko utrudnienie, raz my go z db zabijemy, raz on nas.

It's Easy Bein' Sleazy

• Reputacja:   7
  • Urządzenie:  Windows

Czasem zabraniano z miejsca pasażera strzelać

Boże gdzie ty grałeś O_O

Ale nie wiem czemu ma być to takie wkurzające, nooby niech se robią co chcą, poza tym gra to gra, mamy tylko utrudnienie, raz my go z db zabijemy, raz on nas.

Wkurzające jest wtedy gdy wyszedłeś obkupiony właśnie z ammo, ale masz jeszcze pełno kasy na koncie - którą chętnie do banku byś oddał, a tu podjeżdza ci taki noob ciach ciach i po broni oraz kasie... co robisz ? Krzyczysz: "ty ku*wo!"!, strzelanie z DB to prawie jak cheaty, bo jest tu pewna pomoc opisana w poprzednim moim poście...

Zejdźmy z tematu Samp'a,

Która misja sprawiła wam problem w GTA 4?

"ja żyje jak chcę ja nic nie muszę dlatego mam czystą duszę..."

^.- Know Your Role ! And Shout your mouth!

MOJA GALERIA!

17392117014be7382f32046.jpg

Do tej pory (a przeszedlem dopiero czesc gry) Najtrudniejsza misja jak dla mnie bylo chyba Three Leaf Clover(napad na bank) ale za to bardzo ciekawa i fajnie zrealizowana misja, jednak zdaje sobie sprawe, ze trafia sie jeszcze znacznie trudniejsze misje bo TLC powtarzalem 3 lub 4 razy(nie pamietam dokladnie) wiec nie jest to jakas strasznie trudna misja.

Zależy od serwera, jak grałeś na money grab'ach to rozumiem twoją złość, jednak na dm nie ma to wielkiego znaczenia, po prostu jest utrudnienie dla każdego z graczy.

U mnie z misjami to trochę dziwnie. Trudne przechodzę za pierwszym razem zaś najłatwiejsze po kilku próbach. Większych trudności póki co żadna misja mi nie sprawiła a te które po kilka razy przechodziłem to chrzaniłem przez swoją głupotę.

It's Easy Bein' Sleazy

Ja właśnie zastanawiam się nad kupnem tej gry na PC. I chciałbym się dowiedzieć, czy ją polecacie? Co jest nowego a i czy mój komputer ją wyciągnie.

Sprzęt

NVIDIA GeForce FX 5200

Ram: 2gb

Procesor 2 duo: 1800 +3000

NVIDIA GeForce FX 5200
:shock:

Powiem Ci jedno , zmieniaj kartę graficzną i to zaraz . O ile masz szybki procesor i sporo pamięci to już karta graficzna jest bardzo przestarzała. Wiem bo mam właśnie tę karte graficzną , a mój komputer kupowany był 4 lata temu ...

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg