Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Jak nie należy się zabierać do pisania biografii?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Tak sobie pomyślałem, że nie będę się sam śmiał... bo i czemu miałbym się nie podzielić czymś fajnym z Wami :)

Zapukał dzisiaj do mnie na ircu jeden z userów, z zapytaniem, jak się pozbyć warna. Moja odpowiedź standardowa jest:

napisz 3 dobre biografie, albo wrzuc kilka gal na nasze forum

odpowiedz "ok"... o sprawie zapomniałem, ponieważ bardzo sporadycznie jest jakakolwiek odpowiedź (sytuacja "odpracowania" warna zdarzyła się może 3 razy przez tyle lat)...

10 minut później...

Już dwie Biografie wysłane

Przyznam, że zaintrygowało mnie to... no kurcze 10 minut od ostatniej odpowiedzi, ja już mam dwa biosy! Są dwie możliwości... albo kolega ściągnął z innej strony, albo wcześniej napisał i jeszcze nigdzie jej nie wrzucił...

Wyobraźcie sobie moje zdziwienie w momencie, kiedy ani jedno ani drugie założenie było nieprawdziwe... ale żeby nie przedłużać, poniżej wklejam "biografie" dwóch wrestlerow.

Jeff Hardy

Mówiąc najprościej, Jeff Hardy jest artystą. Jego świat kręci wokół piśmie "emoetry", nagrywanie muzyki ( "alternatywnej, muzyki alternatywnej," stosownie do swego brata Matta), a zatrudniających cynfolia i farby do jednostek intymne, osobiste, a czasem dziwaczne dzieł sztuki. Jego dom jest udekorowany zabawki, sztuczne rośliny i naturalnej wielkości japoński włókno szklane rzeźby. Jeden z najbardziej cenionych jego twórczości-a trzydzieści stóp "Aluminummy" posąg zwany Neroameee, z Nero, jego drugie imię-stoi wysoki poza jego studio.

Jeszcze tego artysty zawsze były wystawione na inne, bardzo różne-płótnie, że w kręgu kwadratu. Dorastanie z Matt w pinewoods z Cameron, North Carolina, 11-letni Jeff-wpływ m.in. Ric Flair, w Fabulous Freebirds, i wziął Rockers-rampa zbudował dla swojej namalowane bike i jej przypominać jeden wejście na etapie jego "ring Wrestling," trampolina na podwórku. Jak sam dorastał starsze, podobnie jak jego chęć do podejmowania większego ryzyka, czy to było poczuć pęd do wykonania setki wysoki foot-trójek na jego Motorcross rower, lub poza skaczą z dachu swojego domu jako członek braci " Teenage Wrestling Federation. "Było takie nielękliwość i pragnienie osiągnięcia 16-letniego śmiałek Światowego Wrestling Entertainment, a po kilku latach proca mu sławę na całym świecie i główne zdarzenia stanu, najpierw jako jedna połowa WWE's wysokiego latania "Extreme Team," The Hardys, a następnie w konkurencji singli.

Chociaż wiele z jego obrazów są abstrakcyjne, to wolny duch jest Rembrandt wewnątrz pierścienia, jego nazwisko nie podpisanie z tradycyjnych pędzel lub długopis, ale z wściekle ortodoksyjny, wysokiej wpływ manewrów startu górę liny i 20-centymetrowy drabiny. Jego doktryna jest prosta: aby utworzyć, a następnie przewyższać jego tworzenia.

Niestety, najbardziej prawdziwe artyści muszą tonąć w celu ich osiągnięcia najniższego punktu przed ich największych wysokościach. Dla Jeff, zużycia i rozerwaniem utrzymania życia na drogach szybkiego pozwoliłoby mu na opuszczenie WWE w 2003 roku. Ale po trzyletniej podróży osobistych akcentów jego pasji i energii, że obecnie znajduje się "w pozytywnym miejsce ... i to, co mnie motywuje." Ponieważ powrót do WWE w sierpniu 2006 r., w tym ryzyka reinspired taker poszła z powrotem do tworzenia sztuki kocha najbardziej-rozrywkowy WWE fanów w scenach całego świata. I jego najbardziej ekstremalnych czeka arcydzieło.

Jack Swagger

Na 263 funtów, w "All-American American" Jack wywyższać się pierwszy przyjechał do kraju z Extreme jako część ECW General Manager Theodore Long's New Superstar Inicjatywa we wtorek w nocy.

Dorastanie, on podziwiany sportowo-rozrywkowych najsłynniejszych Danny Hodge i śmierci dr Steve Williams, który obie osobiście pomóc mu w jego przyszłych szkoleń.

Angażowanie się w pierwszej wrestling w wieku 5 i uczestniczyć w liceum, które pobudzały kilka stanu wrestling mistrzostw, "The All-American" szybko rozwinął się wybitny zapaśnik amatorskich, na dwa stając się w czasie liceum państwa Heavyweight Champion. W prawdziwej amerykańskiej mody, on uzyskał pełne stypendium do szkoły w Division 1, jak wrestling i piłki nożnej.

Wywyższać się ogromny amatorski wrestling tle przewieźli go do świata sportu-rozrywkowych, w tradycji i legend Bob Backlund Hall of Famers Jack i Gerald Brisco. Jego określone techniki obiecuje przynieść zupełnie inny styl do Land of the Extreme, a zarówno i WWE ECW Universe mieć szybko podjąć zawiadomienia o jego wzniosu charyzma. Posiada imponującą kombinację siły, umiejętności, ciała, stylu i umysłowej. Nic dziwnego, że tak wiele z Superstar będzie dla niego spacery z takim wywyższać się w jego kroku.

Wywyższać się opisuje siebie jako All-American's American, najlepszych z najlepszych, a najwyższy na wysokie. On nie uważam, że jest najlepszy, on wie. I dla niego, to nie jest kwestia tego, co WWE Universe mogą oczekiwać od niego, ale mało co nie mogą. Jeśli chodzi o Jacka wywyższać się, to coś jest możliwe, gdy zostanie on w kręgu kwadratu, a on czuje się przyszłości, jest niezwykle jasne ze złota, które będą jego najbliższych sposób.

kończąc temat... jakis rok temu mieliśmy konkurs na nowe logo portalu... przyznam się, że kilka było naprawdę fajnych, jednak brakowało w nich... innowacji. Za to jedno pokazało prawdziwe serce twórcy. Jego innowacja powaliła nas na kolana i to w dosłownym tego słowa znaczeniu. Ponizej wklejam dzieło artysty, którego na wszelki wypadek przedstawiał nie będę.

http://i34.tinypic.com/2utgu2u.jpg

kolejny wywód dotyczący egzystencji admina dostaniecie, w momencie dostarczenia do mnie kolejnego innowacyjnego materiału ;P

14412508044c725aa0e19e.gif

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RazorR

3

• estevez

2

• Przemek_1991

2

• domino

1

Top użytkownicy w tym temacie

Nie no co Ty RazorR sobie robisz? Co na górze strony robi ten dziadowski napis jak masz do uzytku taki genialny projekt?

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

noo to ziomek ma jakis bardzo inteligentny translator :?

a co do logo..... abstrakcja pełną parą :P

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

ale żeby nie przedłużać, poniżej wklejam "biografie" dwóch wrestlerow.

Czyli jeszcze jedna i warn zostanie zdjęty? :twisted:

ale żeby nie przedłużać, poniżej wklejam "biografie" dwóch wrestlerow.

Czyli jeszcze jedna i warn zostanie zdjęty? :twisted:

czysto teoretycznie... tak :P

Nie wiedziałem że Jeff Hardy był malarzem. :twisted: A tak pozatym razor to chyba mogłbyś zmienić to logo Attitude :lol:

19355529494bc0e6f3e8556.gif

Co do tych biografii to ja rozumiem że " polski być trudnym jenzyk " ale nie bez przesady . A gdy zobaczyłem te logo to mi po prostu szczena "opadła". :)

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg

• 2 tygodnie później...

Mamy kolejny dzień, zaraz bliżają się święta. Patrze.... 1 nowa wiadomość :)

nicto, może ktoś będzie chętny do pomocy.... a jakże inaczej...

Bardzo bym chciał zostać Recaperem ale niewiem czy mam szanse .

Jako, ze szukamy non stop recapperow... czemu nie :)

moja odpowiedź:

mozesz napisac probny i mi wyslac na pm

Zazwyczaj na tym sie kończy korespondencja, jeżeli chodzi o chęci pisania raportów, czy czegokolwiek innego, ale tu się nie zakończyło.

Po przeczytaniu raportu miałem... troche mieszane uczucia. Nie będe tu wstawiał całego, ale fragmentami raportu się podziele.. po ponownym przeczytaniu raportu zmieniam zdanie - wstawie go w całości :)

Matt Hardy Segment

Matt weszedł na ring aby rozpocząć swoją rozmowe.
Nagle rozbrzmiał theme Chavo.
Chavo zaczoł dokładać słowa do rozmowy Matta.
Theme Teddy Long i widzimy że wchodzi Teddy w stroju jestera.
I nagle słyszymy walke w tej chwili o Ecw title.

Ecw Championship Matt Hardy(C) vs Chavo Guerrero
Przez początek meczu dominował Chavo wykonując różne akcje Closethline, Headlock Takedown.
Matt w pewnej chwili zaczoł dominować, weszedł na narożnik szybko wszedł Chavo i Matt wykonał Super Russina Legswep.
Matt tauntuje, szykuje sie Twist Of Face ale Chavo wymyka się i mamy 2xSuplex.
Guerrero próbuje po raz trzeci Suplex ale Matt skontrolował i mamy Twist Of Face.
1..2..3 i Mamy Still Ecw Champa.

Mamy małe przypomnienie z ostatniego Raw.

Finlay/w Hornswoggle vs Local Jobber

Przez większość pojedynku finlay i jobber zaczeli używac Submission-ów bardziej Duszenie.
Finlay wykonał Kamikadze, a następnie Celtic Cross.
1..2..3 Finlay !!

Na Backstage widzieliśny Alicie Fox i jej Przyjaciela tańczyli, a nagle przerwał im Mark Henry z Tony Atlasem po czym zaczoł sie przechwalać.
Następnie kamera przeżuciła nas na Cm Punk-a,Kofiego, Rickiego.
Rozmawiali o Tonight Match i prezentach.

Main Event Cm Punk&Kofi Kingston and Ricky Ortiz vs World Tag Team champion John Morrison& The miz and Jack Sweager.
Przez większość pojedynku dominował Jack, po czym zmienił się z Rickim i odrazi Cheer.
Akcja Kofiego i Cm Punka poszła za ring wów czas oni zaczeli okładać się z Mizem i Morrisonem.
Ricki próbował 2 razy wykonać Springboard ale nie udało mu się, za drugim razem Jack przejoł jego akcje i Wykonał Swój Finisher czyli Divine Powerbomb.

i tym samym, wesołych świąt życze :)

Najbardziej urzekło mnie "wów czas" i "weszedł na narożnik". Może to jakiś satyryk pisał, bo muszę przyznać czytając ten raport ubaw miałem po pachy:)

Następnie kamera przeżuciła nas na Cm Punk-a,Kofiego, Rickiego.

Rozmawiali o Tonight Match i prezentach.

Haha niezłe. Autora tego loga nie powinno się wyśmiewać, pokazał przynajmniej że skromny jest :twisted: Heh translator zrobił Hardy'ego artystę bueheh. Jego dom był udekorowany w zabawki i sztuczne rośliny :lol: eh jaką miał wyobraźnię ten nasz artysta Hardy :P

za drugim razem Jack przejoł jego akcje

No tutaj to mi się z giełdą coś skojarzyło :grin:

Theme Teddy Long i widzimy że wchodzi Teddy w stroju jestera.

A co to takiego ten jester ? :shock:

" I am born to kill, judge and condemn

I am born to win, slay and maim 'em

I am born to live, fight for glory

I am born to die ... "

1083557911497eeae0dfa61.jpg

Jester to po prostu klaun po angielsku, albo błazen :)

12135614384eeb824360301.jpg

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

Czytam sobie biografię Disco Inferno i trafiam na taki kwiatek:

Fani podczas walki często mieli w rękach chanty - "Disco sucks!"

Kozak :lol:

A mi się zdaje, że jest to raport angielski, zwyczajnie przetłumaczony przez jakiś internetowy słownik :P A słownik niektórych wyrazów nie znał :smile: W każdym razie gratuluje pomysłu :P
"Ten, który kocha staje się zaślepiony wobec przedmiotu swojej miłości"

17493022184a8bc5252ce62.jpg

Nawet ten typ tlumaczenia mnie nie zdziwil , typowe tlumaczenie np dla translatora Google .

Swoja droga polecam tlumaczenie stron ang na pol w Googlach - swietna zabawa , dla przykladu powiem iz na stronie o Alien vs Predator przetlumaczyl 4 predatorow jako 4 pedofili 8-) .

Scorpion Death Lock
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
      • 30 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 039 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 710 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Haha
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• KyRenLo
      John Cena: Night of Champions: Trochę tak i trochę nie, bo na moje jednak Logan udowodnił, że miejsce w WWE mu się należy. W każdej swojej walce Logan pokazuje, że nie odstaje od reszty zawodników ba moim zdaniem jest na luzie lepszy od sporej części. Gdy dostaje mikrofon/Czas antenowy, to dobrze go wykorzystuje. Oczywiście rozumiem twoje podejście, ale dla mnie Logan na teraz jest już pełnoprawnym zawodnikiem. Co do pasji to myślę, że gdyby Paul tak naprawdę nie pasjonował się tym biznesem to poświęciłby swój cenny czas na coś innego.  Moja opinia taka: Logan Paul w WWE nawet walczący o pas jest jak najbardziej okej.
    • MattDevitto
      WWE Saturday Night's Main Event #39 24.05.2025 Tampa, Florida, Yuengling Center ... Roster Smackdown w 2029 roku ... Gala WWE World Heavyweight Title Match Jey Uso (c) vs. Logan Paul
    • Bastian
      Jacob Fatu vs LA Knight vs Damian Priest vs Drew McIntyre - dość szybkie tempo, każdy dostał swoją chwilę dominacji, a i przegrani niewiele stracili. Sądząc po bumpie na stole, Szkot i Priest będą kontynuować program. LA Knight przypięty, ale za sprawą ataku debiutującego Jeffa Cobba. Bloodline 3.0? Nawet jeśli, to niedługo już bez Fatu. Publiczność jest mocno za nim, a on sam wygląda jak jednoosobowa armia. Pomocnicy, a już zwłaszcza w osobach takich nieudaczników jak Solo czy Tama Tonga nie są mu potrzebni. Lyra Valkyria vs Becky Lynch - niezła walka. Plus za wynik, Valkyria potrzebuje zwycięstw z bardziej utytułowanymi rywalkami. Zabrakło Bayley, natomiast nie zabrakło głupawego finiszu, gdzie jednooka mistrzyni jedną ręką trzyma się za oko, a drugą dociska Becky  Lynch zgnoiła Lyrę po walce, więc program będzie kontynuowany. Dominik Mysterio vs Penta - walka rodem z tygodniówki, nawet jej finał taki był. Penta w WWE zaczął od walki z Chadem Gable El Grande Americano, teraz wracamy do punktu wyjścia? Gunther vs Pat McAfee - nie lubię walk wrestlerów z komentatorami/celebrytami itp. I to starcie tego nie zmieni. Sztampowy booking, gdzie pełnoprawny wrestler garował rywala, ten heroicznie się odgryzał, coś tam pomagał Cole, ale finalnie Gunther górą. To co, teraz Gunther kontra Cole, a może Handicap Match?  John Cena vs Randy Orton - obaj mają ze sobą ringową chemię, odbębnili typowe sekwencje dla swoich wcześniejszych walk i przy okazji pobili chyba rekord AA i RKO na minutę gali. Cena niby heelowy, ale wyszedł tutaj na terminatora, który odkopał kilka RKO, a nawet 2 x AA na stół. Generalnie nie było źle, no ale ta końcówka...  Aldis i inni oficjele znowu z RKO, no i jeszcze R-Truth, którego dowcipasy w scenkach na zapleczu lub walkach z low carderami są znośne. Kiedy jednak wrestler z komediowym gimmickiem miesza się w tak szumnie zapowiadaną, ikoniczną, ostatnią rywalizację dwóch żywych legend, trąci to abstrakcją i fatalnym bookingiem. To co, R-Truth kontra Orton? Triple Threat Match o tytuł, patrząc na to, co działo się na konferencji po gali?  Jeśli ktoś liczył, że Backlash będzie odbiciem po dość przeciętnej WM, ten srogo się rozczarował. Pięć walk, z czego jedna zbędna (Gunther - McAfee), druga słabo wypromowana (IC Title mężczyzn).Przewidywalne wyniki (nawet ja miałem 5/5 w typerze ), kilka sztampowych interwencji z zewnątrz.
    • Attitude
      Nazwa gali: DDT King Of DDT 2025 2nd Round Data: 10.05.2025 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Shinjuku FACE Format: Live Platforma: Wrestle Universe Official video: Link Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: MLW Azteca Lucha 2025 Data: 10.05.2025 Federacja: Major League Wrestling, Consejo Mundial De Lucha Libre Typ: Online Stream Lokalizacja: Cicero, Illinois, USA Arena: Cicero Stadium Format: Live Platforma: YouTube.com Komentarz: Austin Aries & Joe Dombrowski Official video: Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Major League Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
  • Dodaj nową pozycję...