Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Walczę dla ludzi...(Polish Eagle RP#3)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Nowe nadzieje , nowa federacja. Napewno nowa? Coś kiedyś takiego było , trzy litery EWF. Wraca po raz kolejny , lecz tym razem wraz ze mną. Wraz z Polskim Orłem. Pamiętacie mnie? Nie musicie bo nie pragnę pamięci tylko sprawiedliwości i dobra w tym państwie. HVW Batlic Mayhem , falat four way. Wyszedłem z tej walki zwycięsko pokazując że Polak potrafi , pokazując że honor i duma oraz walka na zasadach fair play nie idą na marne. Teraz , teraz zastanawiam się nad swoją przyszłością , zastanawiam się czy to ma jeszcze sens. Wiele nowych twarzy będzie starało się pozyskać pracę w tejże federacji , wiele młodych talentów które nie mogą się zmarnować. A ja? Ja zrobiłem swoje , teraz powinienem po prostu pilnować porządku , nie dać złu opanować ten i tak już pogrążony w chaosie naród.

Polish Eagle stał na przystani w Mielnie spoglądając na piękne Bałtyckie morze. Obok niego stał jego mały towarzysz Jacek. Chłopiec sierota , przygarnięty przez Polskiego Orła niedawno. Stali spoglądając na morze i łapiąc ostatnie promienie słoneczne tego dnia. Polski Orzeł odwrócił się w stronę budynków które stały nieopodal. Na jednym z nich widniała polska flaga , powiewała na wietrze. Uśmiech zagościł na twarzy patrioty. Jednak gdy rozejrzał się bardziej , to był jeden taki dom na tysiące innych który miał wywieszoną flagę. Teraz to ludzie wolą manifestować swoją odrębność , flagi z zespołami muzycznymi , przeciwko politykom czy może z hasłami niezgodnymi z zasadami dobrego wychowania.

- O czym myślisz Polski Orle? - Powiedział przerywając ciszę chłopiec , spoglądał się na postać w Masce. Jacek był małym dość chuderlawym chłopcem o wielkim sercu jak to mówił bohater.

- Myślę o Polsce Jacku , myślę o tym co się dzieje w tym państwie. Ludzie alienują się od siebie , politycy nie pomagają społeczeństwu a sobie i wykłucają się o najmniejszy grosz. - Polish Eagle powiedział to nieco załamanym głosem. To co mówił było prawdziwe i bolesne. - W dzisiejszych czasach liczy się pogoń za bzdurą czyli pieniędzmi. Wszystko do tego się sprowadza , polityka , religia , nasz honor. - polski orzeł głośno westchnął wiedząc że sam nie zmieni tego poglądu.

- A nie można jakoś pomóc ludziom by zmienili swoje poglądy? - Polish Eagle tylko się uśmiechnął , na pytanie malca. Polski orzeł pokazał małemu na flagę którą sam widział przed chwilą.

- Powiewa flaga , gdy wiatr się zerwie

A na tej fladze biel jest i czerwień

Czerwień to miłość

Biel serce czyste

Piękne są nasze , barwy ojczyste... - Polski orzeł wyrecytował małemu wiersz i spojrzał się na niego usmiechając. - Nadal tak uważam jednak w dzisiejszych czasach jest coraz mniej ludzi którzy sa takiego zdania.

- Ja jestem...

- Ja wiem że Ty jesteś Jacku , ale mówię że jest nas coraz mniej. Czystość i miłość zastępowane są pogonią za pieniądzem i karierowictwem. Ludzie zatracają się w dobrach materialnych , zapominając o tym że najważniejsze jest ich otoczenie. Młode pokolenia którę rodzą się każdego dnia w szpitalach czy starsze pokolenia potrzebujące pomocy naszej codziennej.

Prawda może zaboleć , lecz taki jest dzisiejszy świat , dzisiejsza Polska. Mamy kłócących się polityków , którzy nie potrafią pogodzić się i jednym samolotem polecieć , czy mamy odkopywanie starych tematów , bo komuś się nie podobało że jeden "Bolek" skakał przez płot. Zycie jest coraz trudniejsze , ale nie przez warunki żywieniowe , mieszkaniowe , płacowe. Życie jest coraz cięższe bo coraz cięższe jest nasze myślenie. Praca - Pieniądze - Dobro Materialne i na końcu my. Zapominamy się , zapominamy o najważniejszych rzeczach jakimi są honor , sprawiedliwość , miłość. Zapominamy....

Polish Eagle wziął pod rękę chłopca i udał się w kierunku oddalonym od tego miejsca. Poszli daleko , rozmawiali i smiali się przy tym ciesząc się z bratniej duszy którą każdy z nich poznał. Jakiś czas później dwójka bohaterów przebywała w Krakowie , gdzie Polish Eagle pokazywał Jackowi zabytki Polskiej sztuki , ile radości sprawiało to chłopcu to aż nie możliwe. W końcu robiąc sobie przerwę na coś do zjedzenia , Polish Eagle przyuważył plakat , plakat z napisem E W F IS COME BACK. Ludzie zgromadzeni przy nim opowiadali o emocjach jakie będą na tej właśnie gali. O walkach o wrestlerach o wielkim show. Gdy Patriota wraz z Jackiem podeszli to wrestler został natychmiast zauważony.

- Panie Eagle , pan jest tym wrestlerem , który walczy o sprawiedliwość i Polskę? Mogę zdać czemu nie chce pan walczyć dla prestiżu i chwały? Lepiej byś na tym wyszedł! - Jeden z fanów zagadnął Polskiego Orła. Ten pokiwał tylko z niedowierzaniem głową.

- Prestiż? Chwała? Co to jest w dzisiejszych czasach? Prestiż to ile zarabiam? Ile mam w portfelu? Ile mogę kupić? Tak się dzisiaj prestiż przedstawia? A Honor? Potrafię przegrać i wiedzieć że posiadam swój honor , walcze z honorem i w zasadach uczciwej rywalizacji , nie mogę uwierzyć w ludzi którzy oszukując mówią że to kwestia honoru , że musieli to zrobić bo przegrana to ujma na honorze. Ujmą na honorze jest wygrana po cheap shocie , czy nie uczciwa zagrywka. Znam takich wresterów którzy to robią , najlepszym przykładem jest N.K.W.....Dla mnie jednak liczy się sprawiedliwość , wiara i serce. Mogę przegrać , mogę zostać zmasakrowany , lecz nie potrafiłbym oszukiwać , jest tyle osób które mogłyby brać z tego przykład. Ja walczę na ringu a tacy politycy tam w sejmie. Mój sposób jest czasem bardziej kulturalny niż ich rozmowy ich decyzje ich kłótnie. Wierzę również w nasz kraj , w naszą siłę , w nasz naród. Wierzę i staram się przekazywać ten przekaz na ringu , pokonując czysto przeciwników i ciesząc się ze sprawiedliwego zwycięstwa. No i na koniec potrzebne jest serce. Walczę dla ludzi , nie dla tego że chcą oglądać krew i miazgę...tylko dla tego że oni wierzą we mnie a ja wierzę w nich....

Polish Eagle odszedł po tym stwierdeniu ze swoim przyjacielem Jackiem w swoją stronę....

------------------

Rp Słabe jak reszta usprawiedliwiam się brakiem weny i przerwą w pisaniu ^^

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• estevez

1

• Gracjano

1

• Cezet

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Nienajgorszy RP, miło czasem poczytać coś o ideałach i zasadach, niż stałe wyzywanie i obrażanie.

• Reputacja:   0
  • Styl:  Klasyczny

mądrze z głową napisane

bardzo mi sie podoba

:smile: