Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Szansa na sukces dla midcarderów TNA

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Temat ten opieram tylko i wyłącznie na wydarzeniach z iMPACTU z dnia 13.11.2008

Od kiedy w szeregach federacji zawitał Mick Foley możemy zauważyć znaczne ożywienie sytuacji panującej wśród zawodników midcarderów. Mick Foley jako nowy szef nie zwleka, a odrazu przystępuje do działania. Odrazu widać że chce pomóc tym mniej docenianym zawodnikom na wyżyny swoich możliwości. Przykłady były widoczne już na pierwszym jego publicznym występie (jako boss) kiedy to otwarcie przystał do walki z MEM po stronie młodych zawodników TNA Originals (w których szeregach jest jeden nieoryginals jak Consequences Creed no i ODB :P ). I właśnie na iMPACTcie z 13 listopada br. Mick dał szansę na pokazanie swoich możliwości swoim "podopiecznym"

http://img3.ifilmpro.com/resize/image/stills/films/resize/istd/3023527.jpg

Eric Young - The New X-Division Champ

Na pierwszy ogien poszedł Eric Young który to ostatnio na PPV wygrał title shot. Szybko dostał szansę zrealizowania go. Jak do tej pory na takie rozwiązania musieliśmy czekać do kolejnego PPV (chyba tylko z KAZem i jego title shotem było podobnie) a tymczasem Mick działa szybko, a Eric wykorzystuje szansę. Co prawda z lekką pomocą sędziegó który ma jakieś niepokojące objawy rozdwojenia jaźni ale fakt jest faktem iż wygrał swój pierwszy tytuł X-Dywizji. Ale czy Eric jest dobrym champem? Jeszcze 2 lata temu kiedy wokół tego pasu kręcili się AJ, Daniels czy Joe śmiało byśmy powiedzieli że nie. Ale w obecnej sytuacji kiedy poważnego kandydata do tego tytułu nie ma (no chyba że wg. mnie Sabin ale to niemozliwe) to możemy tylko domniemywać co z tego wyniknie.

http://gamingring.com/news/~mike/Archive/wp-content/uploads/2008/08/picture-3.png

Jay Lethal - First Ever TNA World Heavyweight Championship Title Shot

Kolejnym docenionym był Jay Lethal. Marna podróbka Macho Mana która kiedyś pokonała czysto samego Kurta Angle'a dostała teraz mozliwość pokonania drugiej gwiazdy wielkiego formatu. Teraz to Sting stanął na jego drodze. Drugą różnicą było to że stawką był inny pas - o wiele ważniejszy pas. Jay od samego początku pokazał klasę i zyskał inicjatywę. Jednak pod ringiem pojawili się MCMG (panowie taki apel do was :) Wróćcie do X Divisin i dajcie jej dawną renomę :) ) przez których jay rozproszył się i ostatecznie przegrał walkę. osobiście uważam że nawet jakby się nie zjawili to i tak Jay był skazany na porażkę (to wrestling w końcu) ale pokazał klasę tylko że, to nie miejsce dla niego.

AJ Styles and Samoa Joe

Ci dwaj panowie wykraczają poza zakres midcadrerów jednak w ciągu dwóch ostatnich spotkań z TNA w TV widzieliśmy ich w akcji. AJ najpierw walczący o pas WHC, Joe o zemstę na Nashu, a teraz razem o pas Tag Team. Team 3d pojawił się i przyczynił się do przegranej przez DQ Beer Money jednak raczej o zmianie właścicieli przez te tytuły nie mogło być mowy.

Jak się rozwinie te pushowanie zawodników TNA ORiginals? Pewnie Petey Williams rozwinie skrzydła i pofeuduje być może nawet ze Scottem Steinerem. Zobaczymy...

1. Czy Mick Foley promując młodych zawodników z midcardu w taki sposób robi dobrze?

2. Czy Eric Young jako X Division Champ to dobre rozwiązanie i co będzie z nim dalej?

3. AJ Styles i Samoa Joe. Obrońcy TNA?

4. Czy Originalsi zdobędą wszystkie możliwe tytuły w TNA?

https://forum.wrestling.pl/topic/12489-szansa-na-sukces-dla-midcarder%C3%B3w-tna/

• Odpowiedzi 14
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Bonkol

3

• Brejver

3

• KIL

3

• Przemek_1991

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

1. Czy Mick Foley promując młodych zawodników z midcardu w taki sposób robi dobrze?

Jedynym głupim IMO zagraniem Micka było rzucenie Lethal'a Kurtowi. To nie jego waga i za niska pozycja żeby wogóle toczyć z nim walki (no moze po większym wypromowaniu) ale i tak trzeba dodać, ze Lethal Kurta już pokonał. Co do Young'a to lepszy taki mistrz niż żaden (czyt. Sheik) Ogólnie wolałbym widziec na jego miejscu Sonjay'a , który na shota zasługuje jak mało kto w obecnym rosterze.

2. Czy Eric Young jako X Division Champ to dobre rozwiązanie i co będzie z nim dalej?

Podobnie jak pisałęm powyżej, lepszy taki, niż żaden. Przez pewien okres czasu ponosi pas i straci pewnie w najgłupszy sposób. Zauważyłem jednak, że Young przeszedł lekką zmiane gimmicku i nawet wziął się za przemowy;) Mam nadzieje, że wpłynie to pozytywnie na jego posatać. Ale i tak na pozycji champa chce widzieć Dutt'a, innej opcji nie ma. (chyba, ze Lethal bez gimmicku machismoooo).

3. AJ Styles i Samoa Joe. Obrońcy TNA?

AJ tak, wkońcu od początku w TNA pierwszy i najbardziej oryginalny triple crown winner, co do Joe mam jakieś mieszane uczucia. Nie podoba mi się jego postać w tym wszystkim ale nie było już nikogo innego, dobrze wypromowanego i mającego zatargi z MEM żeby dać go do "tagu" z AJ'em. Zobaczymy jak to sie wszystko rozwinie, bo na początku ciężko cokolwiek powiedzieć i przewidywać.

4. Czy Originalsi zdobędą wszystkie możliwe tytuły w TNA?

Na pewno kilka padnie ich łupem, w końcu na tym polega zabawa, że my mamy pasy, potem wy nam je odbierzecie i tak w kółko:) IMO na bank ktoś zdobędzie Legends Title, zeby utrzeć nosa MEM. Niestety wszystkich pasów zdobyć nie będą mogli.

https://forum.wrestling.pl/topic/12489-szansa-na-sukces-dla-midcarder%C3%B3w-tna/#findComment-112555

Jedynym głupim IMO zagraniem Micka było rzucenie Lethal'a Kurtowi.

Miałeś na myśli oczywiście Stinga bo z nim właśnie walczył jay :)

https://forum.wrestling.pl/topic/12489-szansa-na-sukces-dla-midcarder%C3%B3w-tna/#findComment-112556

Kurde, pomyliło mi sie, a walke na własne oczy widzialem. Eh, słaba pamięć. Ale i tak pozostaje przy swoim, ze to był głupi pomysł.
https://forum.wrestling.pl/topic/12489-szansa-na-sukces-dla-midcarder%C3%B3w-tna/#findComment-112558

O jakiej promocji tutaj mowa w ogóle, nie przesadzajmy. Young dostał pas, ale X-Division Title znaczy ostatnio tyle co nic. Dostać title shota na Impacie to też żadna promocja, bo wynik walki i tak był wiadomy. Wyszło to wszystko sztucznie i nie podobało mi się, bo wyglądało na to, że gdyby nie Foley to Lethal'a walczącego o najwyższe laury można by wsadzić między bajki. To samo wrzucenie Joe i AJ'a do walki o pas tagów, czy ktoś wierzył w ich zwycięstwo ? Nikt ;)

Czy Mick Foley promując młodych zawodników z midcardu w taki sposób robi dobrze?

Dla mnie to nie jest promocja, a jeżeli już to ktoś tak odbiera to mogę powiedzieć, że nie jest to dobry sposób, bo zapaśnicy muszą na takie coś pracować, a nie wychodzi sobie Mick i ogłasza sobie 3 title matche.

Czy Eric Young jako X Division Champ to dobre rozwiązanie i co będzie z nim dalej?

Nie będę tutaj obiektywny :P Nie lubię Young'a strasznie :D Kiedyś darzyłem go jakąś tam sympatią, ale jego gimmick mnie odpycha, może nie tak jak rok temu, ale ciągle ;) Jeżeli nie mieli pomysłu to mogli zostawić pas Sheik'owi, bo Young'a nie kupuje. Za bardzo nie ma kto teraz walczyć, może Petey ?

https://forum.wrestling.pl/topic/12489-szansa-na-sukces-dla-midcarder%C3%B3w-tna/#findComment-112563

Bezsprzecznie dobrze się stało, że w TNA pojawił się ktoś taki jak Mick Foley (szkoda dla WWE). Jeśli chodzi o pushowanie to na tym głębokim morzu Main Eventu na pewno się utrzymają AJ Styles i Samoa Joe. Co do pozostałych to nie mam wątpliwości, że żaden z nich nie wybije się poza już osiągnięty poziom. X division jaka by nie była to pozostanie w ich zasięgu i nic poza tym. Bardzo wątpie, żeby Mick podjął się pushu np. Lethala tak jak WWE ktoś wpadł na pomysł uczynienia z Reya Mysterio mistrza WHC, a teraz obijania Kane'a. Young, Lethal, Machine Gunns to chwilowy push raczej dla rozbujania X divison niż coś więcej.

Ale nie znaczy to, że midcarderzy nie mają szans. Wydaje się, że MEM zaistnieje na dłużej w TNA. Także poczekajmy na push dla takich midcarderów jak: Abyss, Rhino czy Morgan. Ten ostatni powinien czy prędzej zostać heelem bo jako face nie sprawdza się (oczywiście nie powinno go być w MEM). I jeszcze jedno na pewno przyjdzie czas na Boba Roode..który cały czas jest pushowany, ale Main Event czeka... :)

https://forum.wrestling.pl/topic/12489-szansa-na-sukces-dla-midcarder%C3%B3w-tna/#findComment-112569

Wydarzenia z iMPACTU z 20.11.2008 więc jeśli nie oglądałeś to nie czytaj dalej...

1. Eric Young stracił swój pas. Jim Cornette odebrał mu go i oddał Bashirowi jednocześnie dając naganę sędziemu który pomógł w odniesieniu zwycięstwa. Jednak jednocześnie Eric dostał title shot o Legend Title.

2. main Eventem na Final Resolution bedzie walka MEM (bez Kurta) vs AJ Styles i Samoa Joe i 2 dobranych przez nich zawodników ze stypulacją iż gdy którykolwiek z Originalsów spinuje któregokolwiek z MEM to AJ Styles zdobywa tytuł Stinga.

3. Duchowym i mentalnym przywódcą Originalsów zaczyna być Rhino który w drugim Main Evencie Final Resolution zmierzy się z Kurtem Angle.

1. Eric Young już bez tytułu. Ale walczy o kolejny. Nie za dużo za jednym razem? Czy to już koniec jego szans?

2. Czy stypulacja że AJ Styles wygra tytuł (a jestem już na 90% przekonany że wygra) wpłynie jakoś na resztę Originalsów? (Bo nie wierzę iż to on spinuje tylko np: Joe i rozpocznie się feudzik między nimi)

3. Rhino jako przywódca. Dobrze?

Edytowane przez Brejver
https://forum.wrestling.pl/topic/12489-szansa-na-sukces-dla-midcarder%C3%B3w-tna/#findComment-112591

2. Czy stypulacja że AJ Styles wygra tytuł (a jestem już na 90% przekonany że wygra) wpłynie jakoś na resztę Originalsów? (Bo nie wierzę iż to on spinuje tylko np: Joe i rozpocznie się feudzik między nimi)

o glupszej stypulacji jeszcze nie slyszalem zeby stracic tytul nie zostajac spinowanym i jednoczesnie tez go dostac nie muszac nikogo spinowac. Dobrze ze odpoczywam od tego wszystkiego...

Edytowane przez Ceglak
https://forum.wrestling.pl/topic/12489-szansa-na-sukces-dla-midcarder%C3%B3w-tna/#findComment-112600

A ja się cieszę z takiego obrotu sprawy i mysle ze Foley dobrze zrobił troche pushując tych midcarderów. Powiedzcie mi czy Jay Lethal , świetny highflyer jednak z hu****m gimmickiem za przeproszeniem kiedykolwiek miał by szanse walczyć o najważniejszy pas ? Owszem oczywiste było ze pasa nie zdobedzie lecz zaprezentował się z bardzo dobrej strony . Co do Younga to mozna mówić że są lepsi ( np. Sonjay Dutt? ) lecz źle mi sie robiło gdy musiałem oglądać tego Sheika czy jak mu tam ...
https://forum.wrestling.pl/topic/12489-szansa-na-sukces-dla-midcarder%C3%B3w-tna/#findComment-112610

Nareszcie TNA znalazło jakąś rolę dla Rhino. Mam nadzieje, że sam zainteresowany pokaże coś więcej w swoich walkach i stanie się "wodzem" orginalsów. Mam jeszcze kolejne złe przeczucie, że znowu będą go chcieli wkręcić w elevation x match, który się zbliża.

AJ z pasem?? Oh Yeah!! Tylko w jakiś sensowny sposób, bo bankowe jest, ze sam nie spinuje któregoś z MEM i zacznie się jakiś mini feudzik.

Ciekawi mnie jeszcze co się stanie teraz z CC, pewnie po pewnym czasie wróci do TV ale oby nie tej, w której WWE pokazują ;P

Oglądając Impact'a widziałem powtórkę Feast or Fired match'u, w którym to przypominali o co chodzi i w ogóle. Pojawiła sie tam osoba Danielsa, który był pierwszym "zwycięzcą" i teraz szmaci się w gimmick'u CurryMana.

Coś mi się wydaje, ze pozbędzie się tego Gimmick'u już na Final Resolution i powróci w starym, dobrym stylu.

Ciekawi mnie jeszcze jedna osoba... Suicide.

Czy jest on w ogóle potrzebny w tym momencie w TNA?

Odpowiedź nie jest jednoznaczna, bo po pierwsze, przyda sie kolejna postać w TNA ale z drugiej strony ciężko mi go wyobrazić w obecnej sytuacji, gdzie to TNA Orginals walczą z MEM. Na pojawienie się Suicide'a był czas na BfG, wystarczyłoby, żeby się tam chociaż pokazał (jeśli byłby to Kaz, który jeszcze kontuzji nie doleczył). Obecnie jednak Ja miejsca dla niego w TNA nie widzę. (oczywiście w najbliższych miesiącach)

Ogólnie zobaczymy jak pokieruje tym wszystkim TNA

https://forum.wrestling.pl/topic/12489-szansa-na-sukces-dla-midcarder%C3%B3w-tna/#findComment-112618

Suicide mozna spokojnie trzymac z dala od historii z MEM, lub zrobic z Niego takiego Lonera ktory sam naprzeciw złu ( ktokolwiek złem nie jest) stoi ...
https://forum.wrestling.pl/topic/12489-szansa-na-sukces-dla-midcarder%C3%B3w-tna/#findComment-112622

Głupszej już nie można było wymyślić, ale jestem pewny, że do tego nie dojdzie, bo nie wyobrażam sobie 4 zapaśników z MEM przegrywających za jednym zamachem na PPV. Za wcześnie na to.

A ja się cieszę z takiego obrotu sprawy i mysle ze Foley dobrze zrobił troche pushując tych midcarderów. Powiedzcie mi czy Jay Lethal , świetny highflyer jednak z hu****m gimmickiem za przeproszeniem kiedykolwiek miał by szanse walczyć o najważniejszy pas ?

Tak, super promocja dostać pas na gali Impact!. Kenny Dykstra też dostał title shota na pas HHH, czy to była promocja jego osoby ? Oczywiście nie porównuje osób Lethal'a i Kenny'ego, bo były lider Spirit Squad to w przeciągu ostatniego roku jobber co się zowie, chce tylko pokazać, że takiego czegoś nie można nazwać promocją.

Oglądając Impact'a widziałem powtórkę Feast or Fired match'u, w którym to przypominali o co chodzi i w ogóle. Pojawiła sie tam osoba Danielsa, który był pierwszym "zwycięzcą" i teraz szmaci się w gimmick'u CurryMana.

Coś mi się wydaje, ze pozbędzie się tego Gimmick'u już na Final Resolution i powróci w starym, dobrym stylu.

Bardzo możliwe, dobrym motywem byłoby to, że jeden z 2 partnerów Joe i AJ'a byłby ktoś kto sprawiłby swoim występem niespodziankę. Czas pokaże.

https://forum.wrestling.pl/topic/12489-szansa-na-sukces-dla-midcarder%C3%B3w-tna/#findComment-112653

Tak, super promocja dostać pas na gali Impact!.

No pewnie Lethal przecież dalej powinien jobbować w trzyminutowych pojedynkach z Sheikiem Abdulem niż walczyć jak równy z równym ze Stingiem . A po zatym zacytuj mnie gdzie ja napisałem ze Lethal dostał super promocje? Jesli coś przeoczyłeś to proszę bardzo :

"A ja się cieszę z takiego obrotu sprawy i mysle ze Foley dobrze zrobił troche pushując tych midcarderów" .

https://forum.wrestling.pl/topic/12489-szansa-na-sukces-dla-midcarder%C3%B3w-tna/#findComment-112656

To nie jest push, zrozum to. Gdyby dostał jak Ty to mówisz "trochę pushu" to miałby on dłuższy program z Kurt'em, powalczyłby z nim na PPV itd. Takich jednorazowych występów o coś ważnego po prostu nie kupuje ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/12489-szansa-na-sukces-dla-midcarder%C3%B3w-tna/#findComment-112657

Super najlepiej to sie wogole nie wypowiadac bo ktos mi zaraz powie ze nie wiem co to jest push. Umówmy sie że ty tego nie kupujesz a ja to kupuje ...
https://forum.wrestling.pl/topic/12489-szansa-na-sukces-dla-midcarder%C3%B3w-tna/#findComment-112658