Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA Knockouts vs WWE Divas

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

http://tna.wrestlingblog.com/tnaknockouts.jpg

vs

http://www.starstore.com/acatalog/wwe-divas-poster.jpg

Ten temat już od dawna chodził mi po głowie aby porównać płeć zdecydowanie piękną w obu federacjach. Warto je porównać gdyż jak wiemy w WWE walki kobiec nie spotykają się z nazbyt entuzjastycznym przyjęciem. W TNA z kolei te segmenty i walki z płcią piękną zdobywają największe ratingi. Od czego to zależy? Czym się różnią te kobiety poza kolorem włosów i rozmiarem włożonej w biust wkładki silikonowej?

Uwaga: Ten temat powstał w oparciu o MOJĄ opinię. Każdy wyrazi swoją opinię w swoim poscie :)

Roster

WWE Divas: Beth Phoenix, Brie Bella, Candice Michelle, Eve Torres, Jillian hall, Katie Lea, Kelly Kelly, Layla El, Maria, Maryse, Melina, Michelle McCool, Mickie James, Natalya, Nickie Bella, Tiffany, Victoria.

TNA Knockouts: Angelina Love, Awesome Kong, Christy Hemme, Jacqueline, Karen Angle, Lauren, ODB, Raisha Saeed, Rhaka Khan, Roxxi, So Cal Val, Taylor Wilde, Traci Brooks, Velvet Skye.

Aktualne Championki

WWE: Beth Phoenix

TNA: Awesome Kong

Dwie Championki. Najpoteżniejsze z całego rosteru. Mają największą siłę. Różnią się wyglądem. Beth o wiele ładniejsza ale czy lepsza w umiejętnościach ringowych? Tu ciężko jednoznacznie wyznaczyć faworytkę... Chciałbym zobaczyć je obie w akcji.

Warunki Wizualne (wygląd)

WWE: Najładniejsze z "The sexiest woman in TV" to Candice Michelle, Eve Torres, Kelly Kelly, Maria, Maryse, Melina.

TNA: Angelina Love, Velvet Skye, Taylor Wilde, Karen Angle, Christy Hemme.

Mniejszy roster to i mniej tych najpiękniejszych. Ale czy to najwazniejsze?

Umiejętności ringowe

WWE: beth Phoenix, Mickie James, Candice Michelle, Melina, Michelle McCool i Victoria.

TNA: Angelina Love, Awesome Kong, Raisha Saeed, Taylor Wilde, Roxxi, Jacqueline, ODB, Velvet Skye.

Tu zdecydowanie jednak górą zawodniczki TNA. Poszczęściło się federacji zgarniając zarówno piękne jak i uzdolnione zawdniczki.

Może tym razem do każdego pytania miejmy 10pkt do rozdania. Rozdajmy je obu federacjom np:

Konckouts - Divas 7:3

i wyjaśnijmy dlaczego tak a nie inaczej :)

1. Divas vs Knockouts. Które prezentują lepszy wrestling?

2. Divas vs Knockouts. które piękniejsze?

3. WWE vs TNA. Gdzie są lepsze storyliney z udziałem kobiet?

4. beth vs Kong. Która lepsza championka?

5. Divas vs Knockouts. Co wolisz?

Moje ocenki:

1. Divas 4 : 6 Knockouts.

Knockouts mają wśród siebie więcej lepiej uzdolnionych ringowo zawodniczek. Dlatego tez wygrywają :)

2. Divas 2 : 8 Knockouts

Tu zamarkowałem szczególnie dla Angeliny Love :P Ale tak poza tym jednak jak dla mnie ładniejsze :)

3. WWE 4 : 6 TNA

Jednak storyline ze ścięciem włosów Roxxi, feud Gail z Kong lekko przechyliły szalę zwycięstwa.

4. Beth 5 : 5 Kong

Obydwie dominują :)

5. Divas 1 : 9 Knockouts

Zamarkowałem znowu :P Divas dostałyby 0 ale mają u siebie Candice :P Szkoda że już nie ma Ashley :(

5199219949eed950a51bb.png

https://forum.wrestling.pl/topic/12423-tna-knockouts-vs-wwe-divas/

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brejver

1

• MelinaFan

1

• Shadow

1

Top użytkownicy w tym temacie

W mojej opinii kobiety we wrestlingu najlepiej sprawdzały się, sprawdzają się jako "menager". I lepiej by było dla wielu div jak by pozostały przy tym, a nie brały się za wrestling. Każdy ma swój gust, ale jak widzę Candice, Kelly Kelly czy Marię w ringu to trudno przypuszczać, żeby ktoś mógł markować. No chyba, że widział upadek Candice z narożnika.

Po tym wstępie wracając do pięciu pytań to:

1) wrestling 6:4 TNA

2) uroda 6:4 WWE (Melina, Eve, Maryse, Layla wow :) )

3) storyline 9:1 TNA (The Beautiful People wow :), a w WWE są jakieś storyliny z udziałem kobiet?)

4) beth czy kong 4:6 (kong to taka yokozuna w dywizji kobiet TNA)

5) divas vs. knockouts 4:6 (to dlatego że King Booker ma swoją Queen, że pomimo silnej dywizji kobiet nie zapominają tam o menagerce kobiet...czyli to co jest najlepsze :lol: )

www.wrestlingnia.blogspot.com

#wrestlingnia

https://forum.wrestling.pl/topic/12423-tna-knockouts-vs-wwe-divas/#findComment-112593

Każda diva ma swoje wady i zalety z obydwu federacji, o to moja opinia :

1. Divas vs Knockouts. Które prezentują lepszy wrestling?

Zdecydowanie Knockouts, które są o klasę lepsze i prezentują odrobinę płynniejszy styl walk. Divy zdecydowanie są za sztywne w tym co robią i za sztuczne - coś jakby dzieci robiły wrestling na tapczanie :P

2. Divas vs Knockouts. które piękniejsze?

Uroda w świecie wrestlingu nie ma znaczenia ale tutaj zdecydowanie przeważają Divy z WWE. Federacja TNA też ma się czym pochwalić ale to nie to samo. Poza tym uroda ta nic nie daje w ringu, jedynie na Contestach lub w jakiś storylinach, w niczym poza tym.

3. WWE vs TNA. Gdzie są lepsze storyliney z udziałem kobiet?

a w WWE są jakieś storyliny z udziałem kobiet?

Są, jeśli śledzisz co tygodniowe SmackDown! na pewno zauważyłeś, że Primo i Carlito kręcą z bliźniaczkami :P Chociaż to bardziej można zaliczyć do zwykłych rozmów na backstage a nie storyline'u lecz może WWE wkręci jakiś inny team w walkę o te panie.

Mniej jednak storyline = dobra walka dlatego głos na Knockouts.

4. beth vs Kong. Która lepsza championka?

yh, zdecydowanie Kong (brakuje takich postaci kobiecych w WWE) Beth może jest silna ale to co pokazuje w ringu nie dorównuje pani Kong.

5. Divas vs Knockouts. Co wolisz?

Pod względem walki Knockouts, lecz gdy chce pooglądać ładne panie tarzające się po ring to zdecydowanie Divas.

It's Easy Bein' Sleazy

https://forum.wrestling.pl/topic/12423-tna-knockouts-vs-wwe-divas/#findComment-112596