Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

TNA Knockouts vs WWE Divas

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

http://tna.wrestlingblog.com/tnaknockouts.jpg

vs

http://www.starstore.com/acatalog/wwe-divas-poster.jpg

Ten temat już od dawna chodził mi po głowie aby porównać płeć zdecydowanie piękną w obu federacjach. Warto je porównać gdyż jak wiemy w WWE walki kobiec nie spotykają się z nazbyt entuzjastycznym przyjęciem. W TNA z kolei te segmenty i walki z płcią piękną zdobywają największe ratingi. Od czego to zależy? Czym się różnią te kobiety poza kolorem włosów i rozmiarem włożonej w biust wkładki silikonowej?

Uwaga: Ten temat powstał w oparciu o MOJĄ opinię. Każdy wyrazi swoją opinię w swoim poscie :)

Roster

WWE Divas: Beth Phoenix, Brie Bella, Candice Michelle, Eve Torres, Jillian hall, Katie Lea, Kelly Kelly, Layla El, Maria, Maryse, Melina, Michelle McCool, Mickie James, Natalya, Nickie Bella, Tiffany, Victoria.

TNA Knockouts: Angelina Love, Awesome Kong, Christy Hemme, Jacqueline, Karen Angle, Lauren, ODB, Raisha Saeed, Rhaka Khan, Roxxi, So Cal Val, Taylor Wilde, Traci Brooks, Velvet Skye.

Aktualne Championki

WWE: Beth Phoenix

TNA: Awesome Kong

Dwie Championki. Najpoteżniejsze z całego rosteru. Mają największą siłę. Różnią się wyglądem. Beth o wiele ładniejsza ale czy lepsza w umiejętnościach ringowych? Tu ciężko jednoznacznie wyznaczyć faworytkę... Chciałbym zobaczyć je obie w akcji.

Warunki Wizualne (wygląd)

WWE: Najładniejsze z "The sexiest woman in TV" to Candice Michelle, Eve Torres, Kelly Kelly, Maria, Maryse, Melina.

TNA: Angelina Love, Velvet Skye, Taylor Wilde, Karen Angle, Christy Hemme.

Mniejszy roster to i mniej tych najpiękniejszych. Ale czy to najwazniejsze?

Umiejętności ringowe

WWE: beth Phoenix, Mickie James, Candice Michelle, Melina, Michelle McCool i Victoria.

TNA: Angelina Love, Awesome Kong, Raisha Saeed, Taylor Wilde, Roxxi, Jacqueline, ODB, Velvet Skye.

Tu zdecydowanie jednak górą zawodniczki TNA. Poszczęściło się federacji zgarniając zarówno piękne jak i uzdolnione zawdniczki.

Może tym razem do każdego pytania miejmy 10pkt do rozdania. Rozdajmy je obu federacjom np:

Konckouts - Divas 7:3

i wyjaśnijmy dlaczego tak a nie inaczej :)

1. Divas vs Knockouts. Które prezentują lepszy wrestling?

2. Divas vs Knockouts. które piękniejsze?

3. WWE vs TNA. Gdzie są lepsze storyliney z udziałem kobiet?

4. beth vs Kong. Która lepsza championka?

5. Divas vs Knockouts. Co wolisz?

Moje ocenki:

1. Divas 4 : 6 Knockouts.

Knockouts mają wśród siebie więcej lepiej uzdolnionych ringowo zawodniczek. Dlatego tez wygrywają :)

2. Divas 2 : 8 Knockouts

Tu zamarkowałem szczególnie dla Angeliny Love :P Ale tak poza tym jednak jak dla mnie ładniejsze :)

3. WWE 4 : 6 TNA

Jednak storyline ze ścięciem włosów Roxxi, feud Gail z Kong lekko przechyliły szalę zwycięstwa.

4. Beth 5 : 5 Kong

Obydwie dominują :)

5. Divas 1 : 9 Knockouts

Zamarkowałem znowu :P Divas dostałyby 0 ale mają u siebie Candice :P Szkoda że już nie ma Ashley :(

https://forum.wrestling.pl/topic/12423-tna-knockouts-vs-wwe-divas/

• Odpowiedzi 2
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Brejver

1

• MelinaFan

1

• Shadow

1

Top użytkownicy w tym temacie

W mojej opinii kobiety we wrestlingu najlepiej sprawdzały się, sprawdzają się jako "menager". I lepiej by było dla wielu div jak by pozostały przy tym, a nie brały się za wrestling. Każdy ma swój gust, ale jak widzę Candice, Kelly Kelly czy Marię w ringu to trudno przypuszczać, żeby ktoś mógł markować. No chyba, że widział upadek Candice z narożnika.

Po tym wstępie wracając do pięciu pytań to:

1) wrestling 6:4 TNA

2) uroda 6:4 WWE (Melina, Eve, Maryse, Layla wow :) )

3) storyline 9:1 TNA (The Beautiful People wow :), a w WWE są jakieś storyliny z udziałem kobiet?)

4) beth czy kong 4:6 (kong to taka yokozuna w dywizji kobiet TNA)

5) divas vs. knockouts 4:6 (to dlatego że King Booker ma swoją Queen, że pomimo silnej dywizji kobiet nie zapominają tam o menagerce kobiet...czyli to co jest najlepsze :lol: )

https://forum.wrestling.pl/topic/12423-tna-knockouts-vs-wwe-divas/#findComment-112593

Każda diva ma swoje wady i zalety z obydwu federacji, o to moja opinia :

1. Divas vs Knockouts. Które prezentują lepszy wrestling?

Zdecydowanie Knockouts, które są o klasę lepsze i prezentują odrobinę płynniejszy styl walk. Divy zdecydowanie są za sztywne w tym co robią i za sztuczne - coś jakby dzieci robiły wrestling na tapczanie :P

2. Divas vs Knockouts. które piękniejsze?

Uroda w świecie wrestlingu nie ma znaczenia ale tutaj zdecydowanie przeważają Divy z WWE. Federacja TNA też ma się czym pochwalić ale to nie to samo. Poza tym uroda ta nic nie daje w ringu, jedynie na Contestach lub w jakiś storylinach, w niczym poza tym.

3. WWE vs TNA. Gdzie są lepsze storyliney z udziałem kobiet?

a w WWE są jakieś storyliny z udziałem kobiet?

Są, jeśli śledzisz co tygodniowe SmackDown! na pewno zauważyłeś, że Primo i Carlito kręcą z bliźniaczkami :P Chociaż to bardziej można zaliczyć do zwykłych rozmów na backstage a nie storyline'u lecz może WWE wkręci jakiś inny team w walkę o te panie.

Mniej jednak storyline = dobra walka dlatego głos na Knockouts.

4. beth vs Kong. Która lepsza championka?

yh, zdecydowanie Kong (brakuje takich postaci kobiecych w WWE) Beth może jest silna ale to co pokazuje w ringu nie dorównuje pani Kong.

5. Divas vs Knockouts. Co wolisz?

Pod względem walki Knockouts, lecz gdy chce pooglądać ładne panie tarzające się po ring to zdecydowanie Divas.

https://forum.wrestling.pl/topic/12423-tna-knockouts-vs-wwe-divas/#findComment-112596