Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Stinger umie czytać!!!

Co powinienem zrobić ze wstępem HHH do autobiografii Flaira.  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co powinienem zrobić ze wstępem HHH do autobiografii Flaira.

• Wyrwać go i spalić!!!
      8
    • Zamazać go flamastrem/markerem/farbą olejną
      1
    • Zaplamić go jedzeniem
      2
    • Dbać o niego, a jako zakładkę do książki ściągnąc sobie zdjęcie Stephanie McHelmsley
      7

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Witam

Przez wiele lat funkcjonowało w USA następujące okreslenie - "Fani wrestlingu nie umieją czytać". Zmieniło się to dopiero kilka lat temu gdy Mick Foley napisał "Have a nice day", która to książka okazała się bestsellerem. Po niej nastąpił wysyp lepszych i gorszych dzieł, które kupowano w większej lub mniejszej ilości egzemplarzy. Powiedzenia ""Fani wrestlingu nie umieją czytać" zniknęło...

A ponieważ Stinger jest fanem wrestlingu to i on postanowił pokazać, że umie czytać. W związku z tym sprowadził sobie dwie książki (a to dopiero początek), które z ogromnym apetytem pochłonął

1) Ric Flair - "To Be The Man"

Niezależnie od tego jak świetną lekturą jest ta książka, spowodowała ona duże zamieszanie w głowie Stingera i - co tu ukrywać - trochę zatrzęsła moim uwielbieniem dla "Nature Boya" - nie Flaira jako wrestlera, gdyż tu się nic nie może zmienić, ale Flaira jako osoby...

Poczynając od wstępu autorstwa HHH, a kończąc na niektórych wypowiedziach Flaira, pachnie tu strasznie wazeliną.

Twierdzenie, że Hitman nie był dobrym drawem jako WWF Champ jest prawdziwe, ale tak samo nie był nim Michaels - a o tym już się nie wspomina...

Wymienienie Michaelsa jako wrestlera, który niezależnie od stanu zdrowia robił wszystko by pojawić sie na gali, jest cokolwiek kontrowersyjne...

Zachwalanie profesjonalizmu wrestlerów WWE, a nie wspomnienie o tym, że w 1999 roku wrestlerzy WWE (na czele z tak chwalonymi w książce HHH i Undertakerem) powiedzieli, że nie życzą sobie Flaira w federacji, jest cokolwiek dwuznaczne...

Mimo tych rozterek książke mogę polecić każdemu - jest tam mnóstwo swietnych historii, zarówno z początków Flaira, jak i ostatnich lat jego kariery. Do tego niesamowitym dodatkiem są zdjęcia, które przekonały mnie do kupowania wrestlingowych książek tylko w grubej oprawie...

2) David Meltzer - "Tributes"

Ta książka - a raczej 200-stronicowy album, gdyż zdjęcia są tu bardzo ważnym elementem - powoduje u fana wrestlingu trudny do opisania smutek. Kilkanaście wspomnień po zmarłych wrestlerach (to raczej nie biografie, gdyż te musiałyby być o wiele bardziej dokładne) pokazuje jak wyniszczający jest to business, jak dużą cenę płacą wrestlerzy za swoją popularnośc i jak są nie gotowi by sobie z nią radzić. Owen Hart, Rick Rude, Junkyard Dog, Brian Pillmann, itd... - lista zmarłych wrestlerów robi się dłuższa z każdym rokiem, niestety jest już tak długa, że Meltzer mógł wydać "Tributes 2". Mimo potwornego smutku jaki ogarnie każdegofana wrestlingu podczas czytania tej ksiązki, polecam ją każdemu. Wrestlerzy odeszli, ale dzięki tej książce (m.in. oczywiście)wspomnienie po nich pozostanie na zawsze...

PS2. Kolejne moje zamówienie powinno wyglądać następująco (planowany termin - Boże Narodzenie):

Bryan Alvarez - "Death od WCW"

Dave Meltzer - "Tributes 2"

Mick Foley - "Have a nice day"

Mick Foley - "Foley is good"

• Odpowiedzi 24
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

5

• stinger

5

• Hartfan

2

• Dejv

2

Top użytkownicy w tym temacie

Sam bym chętnie poczytał te książki...nawet się o to pytałem ale gdzie się nie spytam to odpowiedzi brzmią:Have A Nice Day?Co to? Książka o wrestlingu?A co to jest wrestling... i tym podobne...Stinger,gdzie zaopatrzyłeś się w te książki?

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

Sam bym chętnie poczytał te książki...nawet się o to pytałem ale gdzie się nie spytam to odpowiedzi brzmią:Have A Nice Day?Co to? Książka o wrestlingu?A co to jest wrestling... i tym podobne...Stinger,gdzie zaopatrzyłeś się w te książki?

No cóż, w Polsce bym się ich nie spodziewał. Ja kupiłem je na amazon.com, przywóz miałem gratis, a kupno tych dwóch książek razem dało jakąś zniżkę. Łącznie wydałem 40 dolarów.

ale zastanowmy sie przez moment.

Jak informowalo WWE ksiązka Flaira byla w czolowce listy bestselerow gazety Newy York time (moze nawet byla na 1 miejscu nie wiem). Byc moze znajdzie sie w Polsce jakis wydawca ktory postanowi wydac tę książke.

Jesli w tej ksiazce wystepuja opowiadania ,kotrych tylko tlem jest wrestling to jakąś szanse bym widzial. Natomiast jesli ksiazka pisana jest pod fanow, pelna pojec i jezyka wrestlingowego to szans nie widze.

szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

ale zastanowmy sie przez moment.

Jesli w tej ksiazce wystepuja opowiadania ,kotrych tylko tlem jest wrestling to jakąś szanse bym widzial. Natomiast jesli ksiazka pisana jest pod fanow, pelna pojec i jezyka wrestlingowego to szans nie widze.

Książka jest napisana wybitnie pod fanów, ale wszystkie pojęcia wrestlingowe są tam wytłumaczone, więc nawet osoba nie pasjonująca się wrestlingiem łatwo się w tym połapie. Ale wątpię by była zainteresowana tematem...

• Urządzenie:  Windows

ja wrecz jestem tego pewny.

Stinger witaj wsrod zywych :)

14412508044c725aa0e19e.gif

Taaa książki o wrestlingu wydawane w polsce :| .

Stinger mam nadzieje że tym razem nie bedziesz sie udzielał tylko chwile ino pozostaniesz z nami na długi czas a nie tak jak ostatnio wrócisz i znikniesz znowu :) .

ma moze ktos linka do torrenta czy donkeya z pdf'fm ksiazki Foleya ?

szukalem i nie znalazlem :(

...
  • 3 miesiące temu...

Taaa książki o wrestlingu wydawane w polsce :| .

Stinger mam nadzieje że tym razem nie bedziesz sie udzielał tylko chwile ino pozostaniesz z nami na długi czas a nie tak jak ostatnio wrócisz i znikniesz znowu :) .

Niestety zniknąłem, teraz na chwilę wracam, by pokazać, że nadal umiem czytać, po czym znowu zniknę...

A wróciłem by się pochwalić, że do mojej kolekcji ksiązek wrestlingowych wczoraj dołączyły cztery tytuły:

1) BD.Reynolds/Bryan Alvarez - "The Death of WCW" (rewelacyjna książka!!!)

2) Dave Meltzer - "Tributes 2"

3) Mick Foley - "Foley is Good"

4) Mick Foley - "Have a nice day"

No właśnie, Have a nice day :).

Edytowane przez stinger
  • 8 miesięcy temu...

• Reputacja:   1

Wpis bez treści na życzenie Stingera, by podbić jego temat do góry :).

46204812740b7d45acaa48.gif

No i znowu wróciłem.

"Death of WCW" - To jest książka, którą każdy fan wrestlingu powinien przeczytać!!! Panowie Alvarez i Reynolds w bardzo przystępnej formie opisuja najpierw gwałtowny wzrost popularności WCW (lata 1996-1998), a następnie jeszcze bardziej gwałtowny upadek (lata 1999-2001). Jeżeli byliście kiedyś fanami WCW, lub po prostu żałujecie, że czasy Monday Night War są już tylko wspomnieniem, "Death of WCW" jest książką którą powinniście przeczytać. W tym miejscu specjalne pozdrowienia dla kwartetu: Bischoff, Hogan, Russo, Nash, którzy swoimi decyzjami inteligentnymi inaczej doprowadzili do upadku federacji, która tak naprawdę nigdy nie powinna upaść...

Jedynym minusem tej książki jest to, że jest tak wciągająca, że znowu mam ochotę zacząć grać w symulatory takie jak EWR. A to zabiera czas, dużo czasu... :)

Chyba czas rozejrzeć się za miejscem na RazorMedia na Diary "WCW 2000"...

No i znowu znikam...

• Urządzenie:  Android

Proponuję zrobić akcję mailową. Przypuszczam, że Stinger po otrzymaniu 10 000 e-maili z prośbą o zrobienie z tej książki e-booka ulegnie i dzięki wymuszonej uprzejmości każdemu z nas uda się tę książkę przeczytać ;).

PS: Powyzszy tekst ma wyłącznie charakter żartobliwy, a jego autor nie ponosi odpowiedzialności za użytkowników, którzy zdecydują się na ten krok ;).

1005187806541accfacb3d6.jpg

Sixkiller się boi zemsty Stingera jeśli faktycznie ten dostałby sporo mailów co do sprawy książki tak więc od razu napisał PS ;).

• Urządzenie:  Android

Dokładnie tak Dejv, wole mieć pewnośc, że kiedy wyjdę z domu nikt mnie nie zaatakuje z Clothesline From Legionowo ;).

1005187806541accfacb3d6.jpg

ja sie pochwale ze swej strony ze mialem to szczescie ze moglem przeczytac ksiazki takie jak: The Rock Says, Biografie Williama Regala, Biografie Amy Dumas,biografie Ricka Flaira przeczytalem moze z polowke.i jakas biografie Breta Harta ale jakos strasznie duzo tam bylo obrazkow.:)
"Przyjaźń jest wszystkim. Przyjaźń to coś wiecej niż talent. Więcej niż władza. Prawie równa się rodzinie. Nigdy o tym nie zapominaj."
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...