Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Turning Point 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/a/ab/Turning_Point_(2008).jpg/200px-Turning_Point_(2008).jpg

Dotychczasowa karta

DOUBLE MAIN EVENT: TNA WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP

Champion "The Icon" Sting vs. "The Phenomenal" AJ Styles

DOUBLE MAIN EVENT: REVENGE MATCH

"The Samoan Submission Machine" Samoa Joe vs. "Big Sexy" Kevin Nash

TNA LEGENDS CHAMPIONSHIP MATCH

Champion Booker T vs. "The Instant Classic" Christian Cage

TNA WORLD TAG TEAM CHAMPIONSHIP MATCH

Beer Money, Inc. vs. The Motor City Machineguns

Abyss vs. Olympic Gold Medalist Kurt Angle

Grudge Match

"The War Machine" Rhino vs. X Division Champion Sheik Abdul Bashir

Plus, an X Division championship seeding match to determine the top contenders!

Tradycyjnie przed przedostatnim Impactem przed PPV zakładam temat. TP został przeniesiony na Listopad (zastanawiające dlaczego), Final Resolution na Grudzień, a Genesis odbędzie się w Styczniu (gwoli wyjaśnienia). Jak nam zapowiada się karta? Nawet, nawet... zacznijmy od pierwszego ME. Uformowała się w TNA grupa młodych zawodników (Originals), którzy przeciwstawiają się Main Event Mafii. Na ich czele staneli AJ i Joe. Ten pierwszy dostał title shota. Doceniona została jego dotychczasowa postawa, z czego się cieszę. Jednak po drugiej stronie staje Sting, który title dostał ledwo miesiąc temu. Nie sądzę, by stracił go. Aczkolwiek pojedynek może być niezły. Sting wg mojej oceny na BFG nawet nieźle sobie radził, chociaż to może zasługa Joe, który przeważał w tamtym pojedynku. Jak już mówiłem - Sting powinien zwyciężyć, MEM powinna mu pomóc.

Drugi ME: wiemy, jakie stosunki wiążą obu. Big Kev - mam nadzieję, że nie będzie biegał (ma problemy z kolanami i gdy odbija się od lin, to wygląda tragicznie). Tu wynik nie jest taki pewny, chociaż skłaniałbym się ku Joe, jeżeli nikt z MEM nie zainterweniuje. Z racji Big Sexiego nie spodziewam się super pojedynku.

Walka o TNA Legends Championship: Booker T ma pas, Christian, gdy przegra dołączy do MEM. Ciekawy scenariusz: Booker wygrywa dzięki MEM, Christian dołącza do MEM, ale w kulminacyjnym momencie odwraca się od nich i walczy przeciwko nim. Christian musi zdecydować po której stronie stoi. Może być też tak, że wygra pas i dołączy do Originals. Nie jestem pewny wyniku.

Abyss dostaje push, walczy przeciwko Olympic Gold Medalist. To trzymanie gimmicku z maską coś mnie nie kręci. Przyzwyczaiłem się do tego złego Abyssa. Zwycięstwo z Kurtem mocno podpromowałoby Chrisa, aczkolwiek Kurt wyrasta na lidera MEM. Może interweniuje Jeff? Matt Morgan też ma na pieńku z Anglem. Chociaż Kurt jobbuje od kilku PPV, na VR jeszcze wygrał, ale już na HJ, NS, BFG przegrywał. Tu obstawiałbym mimo wszystko Abyssa.

MCMG dostało walkę o pas. Team przechodzi heel turn, kręcą z Originalsami. Beer Money jak zwykle, albo wygrywa dzięki kantowi, albo sami wpadają w swoje pułapki. Zwycięstwo Sabina i Shelleya byłoby możliwe, o tyle sądzę, że BM nadal podzierży pas.

Walka pomiędzy Bashirem, a Rhino. Wyraźnie widać, że TNA nie ma pomysłu na Gerina. Wpychają go a to do Knockoutsów, a to do X - Dywizji. Szkoda, że ta walka nie będzie o pas (tak mi się zdaje), Rhino przeciwko h-flyerom - bezcenne. Jeżeli Bashir nie zastosuje jakiegoś kanta, to Rhino powinien znieść Irańczyka i przywrócić honor Amerykanom.

Ostatnią pozycję skopiowałem z TNA.com, nie wiem co może z tego wyniknąć.

Co do możliwych walk: może Christy vs którąś z BP. Hemme przechodzi face turn, czytałem gdzieś, że ma się stać kimś, kim była Gail Kim - coś w stylu głównej twarzy Knockouts.

Zapraszam do dyskusji, oceniajcie potencjał gali :)

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

7

• Alacer

3

• Bonkol

3

• luki

2

Top użytkownicy w tym temacie

http://http.cdnlayer.com/tnawrestling/components/com_fpss/images/ajsting.jpg

Sting vs. AJ Styles

Myślałem, że na BfG Sting poradzi sobie gorzej, ale wyszło całkiem znośnie więc może z Aj'em dadzą niezłą walkę. Nie wydaje mi się aby Sting stracił pas, ale ostatni iMPACT pokazał, że TNA nie musi być tak do bólu schematyczne jak do tej pory. Mam wrażenie, że nie skończy się czystym rozstrzygnięciem. Zdobycie pasa przez Aj'a podłamało by pozycję MEM więc chyba Sting wygra.

http://http.cdnlayer.com/tnawrestling/components/com_fpss/images/joenash.jpg

Samoa Joe vs. Kevin Nash

Nareszcie mają jakiś pomysł na Joe. Ale w walce z Kevinem będzie musiał się wysilić bo forma Big Sexy'ego jest tragiczna. Ma problemy z poruszaniem się po ringu a co dopiero z robieniem dobrych walk. Tak jak przy każdym pojedynku członka MEM na tej gali bardzo prawdopodobne nieczyste rozstrzygnięcie. Stawiam na Joe.

http://http.cdnlayer.com/tnawrestling/components/com_fpss/images/cagebooker.jpg

Booker T vs. Christian Cage

Ciekawa walka. Wydaje mi się, że Christian jest za dużym indywidualistą żeby dali go do MEM. Walki Christiana nie są ostatnio oszałamiające ale na micu jest świetny a w MEM pewnie by go przytłumił Kurt. Stawiam na CC ale nie wiem co dla nas przygotował Vince Russo.

Beer Money potrzyma jeszcze pas. Jak zawsze nie obroni go czysto ale to może być początkiem drogi MMG do pasa. Gunsi mają ostatnio mocno heelowskie zapędy a takim teamom łatwiej trzymać pas.

Abyss vs. Kurt Angle

Wątpie aby Kurt przegrał, ale ostatnia walka na impakcie pokazała że Abyss nie jest bez szans. Jeżeli szykują mu większy push to Kurt jest najlepszym przeciwnikiem do wypromowania się.

Rhino vs. Sheik Abdul Bashir

Gore! Gore! Gore! Bashir jest mimo wszystko za chuby w uszach aby załatwić Rhino. Szkoda, że War Machine miota się między Knockouts a X-Division, jest dobrym wrestlerem ale nie mają na niego niestety pomysłu.

Tak poza walkami to pierwszy iMPACT w zmienionym studiu wypadał moim zdaniem świetnie. Walki będące logicznym rozwinięciem feudów i dosyć niespodziewane w nich rozstrzygnięcia. O promach nie wspominam bo są one jak zwykle świetne. Fajnie się go oglądało.

Edytowane przez wilq_7

8340093214bd433ee67ca9.jpg

Sting vs. AJ Styles

Wygrana Sting'a (too soon to lose)

Samoa Joe vs. Kevin Nash

Wygrana Joe (TNA orginals musza chociaż coś wygrać xD)

Booker T vs. Christian Cage

Wygrana Bookera T

Wygrana Beer Money (Nie lubie ich, ale podobaja mi sie jako champowie)

Abyss vs. Kurt Angle

Wygrana Kurt'a (Poniewaz to dopiero poczatek ;P)

Rhino vs. Sheik Abdul Bashir

Wygrana Bashir'a (Rhino jakos mi sie nie widzi jako X Div champa...)

Time to retire - i will join TNA.

• Urządzenie:  Windows

Obstawiac w ciemno mozna Stinga, nawet mimo, iż AJ zasługuje na pas w moim odczuciu. Pojedynek na pewno nie skonczy sie "normalnie" wietrzę jakies interferencje

The Samoan Submission Machine" Samoa Joe vs. "Big Sexy" Kevin Nash

Cos mi sie zdaje ze ten pojedynek tez nie bedzie czysty do konca. Ostatni mecz z ze Stingiem mocno wypromował Samoa Joe. Jesli tutaj tez tak zgniecie Big Sexyego, moze z niego powstać drugi Goldberg, tyle ze na miare TNA, choc nawet i tego bym nie chciał.

Pojedynek ten, mimo iż wynik moze pozostawac zagadką i to chyba najwieksza na karcie, pozostawia ogrom wolnego miejsca kreatywnemu bookingowi na przyszłość. Jeżeli Booker T wygra, wowczas Christian chcąc nei chcąc bedzie musial wstąpić do grupy, w której dobrze sie nie bedzie czuł. Zdrada grupy w jego wykonaniu bedzie wisiala na włosku i mam tutaj obiekcje co do przzroczystosci scenariusza, konkretnie - byłby bardzo czytalny. Wolałbym zwyciestwo Cage. Tutaj mozliwosci uzycia go jako kogos kogo sciga jedna grupa, a ze względu na posiadanie statusu Legendarnego Champa nie ufa mu grupa "oryginalsów" są ogromne.

Zwyciężą jeszcze tym razem Beer Money, tak sądze. Nastepny pojedynek jednak moze przyniesc zmiany. Mam wrażenie ze Machineguns sa przygotowywani do jakiejs tag teamowej roli która zagraja z kims z NWO ... yyy ... MEM. Tylko ze kazdy ( oprócz Scotta Steinera) z MEM na razie jest zajęty, ale poczekajmy, moze sie tam jakis tag team uformuje na miare The Outsiders, wówczas ich konfrontacja z Tag mistrzami TNA musi byc z zasady konfrontacją z teamem Face'ów.

Abyss vs. Olympic Gold Medalist Kurt Angle

Moim zdaniem zapchajdziura. Aby gdzies upakowac silny tag team ( Skoro Abyss walczy to i Blueprint bedzie zajęty, sekundowaniem w narozniku i walką z run-inem eMEMemsów). Angle nie miał przeciwnika, wiec wszystko pięknie. DQ dla Abyssa - sie mi zdaje.

"The War Machine" Rhino vs. X Division Champion Sheik Abdul Bashir

feud świeży, wiec czas na wygrana Bashira.

Zastanawia mnie jaka bedzie rola Jeffa Jarretta w najbliższych miesiącach. Świeżo w pamięci mam, mimo upływu lat, jego zdrade 4 Horsemen na rzecz nWo. Przy nWo wyszło na jaw, że ulubiona zagrywką bookerów jest łączenie w grupy najwiekszych antagonistów.

"Plaga dysleksji wśród mlodzieży, jest tylko, uprawomocnioną lekarskim stemplem, plagą lenistwa umysłowego"

"Kwestię wolności w internecie można włożyć Ad ACTA" - 25 January 2012

Now Heaven Has Some LATINO HEAT

1326192738437791faa06bf.gif

• Reputacja:   985
  • Styl:  Ciemny

Ostatni mecz z ze Stingiem mocno wypromował Samoa Joe. Jesli tutaj tez tak zgniecie Big Sexyego, moze z niego powstać drugi Goldberg, tyle ze na miare TNA, choc nawet i tego bym nie chciał.

Hm ? owszem, może Samoa Joe pojawił się w karcie przy Stingu, ale przecież on żadnym Goldbergiem nie jest i to od blisko dwóch lat. Po zdobyciu pasa, tytuł czysto obronił tylko na Sacrifice. W KOTM pomógł mu Nash, na VR nie było rozstrzygnięcia, HJ i NS pomoc Jarretta i ostatecznie na BFG przegrana. Generalnie gnoi się go i to solidnie, to już nie ta dawna maszyna do zabijania.

No jeżeli chodzi o Samoa Joe to ostatnio nie zaciekawie go bookowali . Moze jedynie przed zdobyciem pasa na Lockdown byl konretnie kreowany na "maszyne do zabijania" , ale gdy juz zdobyl pas to przewaznie wygrywał walki z czyjas pomoca, lub przegrywal jak z bookerem T na ktoryms z PPV.

Jezeli chodzi o Turning Point to gala moze byc calkiem ciekawa . Jakbyśmy popatrzyli na karte to widzimy niezłe walki oparte na dobrych feudach ( ostatni iMPACT pokazuje jak TNA ostatnio dobrze rozwija feudy) .

Jedyna walka ktora mi nie pasuje to Rhino vs. X Division Champion Sheik Abdul Bashir . Widać ze nie maja juz kompletnie co zrobic z Rhino wiec na sile wpychaja go do walki z Mistrzem X dywizji . Dla mnie Rhino mógłby sie w przyszlosci pokrecic wokol Legends Title , walki np z Bookerem na pewno nie byly by zle.

Cieszy że MCMG wkoncu title shota . Myśle że w przyszlosci mogliby dostac pasy .

Ogólnie PPV powinno byc dobre choc mozemy sie spodziewac ze nie bedzie zadnych zmian jezeli chodzi o posiadaczy pasów(Sting dopiero co zdobyl pas, Kong równiez , a dla MCMG to chyba jeszcze za wczesnie ) . Oby tNA nas czyms pozytywnym zaskoczylo.:)

65353178847073c1fdb485.gif

• Reputacja:   396
  • Styl:  Jasny

Całkiem nieźle prezentuje się karta na Turning Point. Main Event Mafia jest klecona na kształt NWO i sądzę, że mogą oni zdominować to PPV i wygrać większość swoich walk, o ile nie wszystkie.

Sting vs. AJ - wygra Sting, bo dopiero co zdobył title'a a pas pewnie jeszcze trochę pozostanie w rękach Mafii. Ciekawe czy AJ da radę coś wykrzesać z dziadka?

Joe vs. Nash - obstawiam, że Joe nie da rady się jeszcze zemścić i jakimś kantem wygra Nash.

Booker vs. Christian - tu raczej wygra Book. Strata pasa, który stworzyła Mafiia, byłaby policzkiem dla nowej stajni i nie sądzę by tak się stało. Ciekaw jestem tylko roli Christiana w MEM.

Beer Money, Inc. vs. The Motor City Machineguns - wygrają zapewne Forsiaści Piwosze, bo jeszcze dość krótko trzymają pasy a MCMG ostatnio nie mają jakoś mocniej wypromowanej pozycji by dać im pasy.

Abyss vs. Kurt Angle - prawie bankowo wygra tu Kurt. Abyss standardowo jobbuje w ważnych walkach a Kurt potrzebuje podbudować swoją pozycję Lidera Mafii. No, chyba że coś zamiesza (interwencja) Jeff Jarrett.

"The War Machine" Rhino vs. X Division Champion Sheik Abdul Bashir - tu są dwie opcje: 1. Jeżeli będzie to non-title, to bankowo wygra Rhino 2. Jeżeli walka będzie o pas, to wygra Bashir. Innej opcji nie ma.

Oprócz tego obstawiam, że Motor City Machineguns odwrócą się od "Młodych Wilków" i zainterweniują w jakiejś walce, pomagając wygrać Mafii.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Aj vs Sting-Aj dawno nie miał pasa chociaż Sting dopiero co go zdobył. Stawiam na Stinga.

Joe vs Nash- Kantem wygra Kevin, ale na next PPV Joe mu się odpłaci.

Booka vs CC- Cpt.Charisma zajjobuję i przejdzie Heel Turn a może potem program z Joe lub AJ'em?

BM Inc. vs MCMG- Jeszcze za wcześnie na pas dla Gunsów, ale chyba zostaną Face'ami.

Abyss vs Kurt- Nie oglądałem ostatniego impacta ale chyba wygra Angle.

Rhino vs Sheik- Zgadzam się w pełni z -Raven-'em,

10136801454e08b07ab2e86.jpg

AJ Styles vs Sting - Sting ma zbyt krótko pas więc na pewno go nie zyska. AJ Styles pewnie uratuję walkę. Oczywiście wszystko zakończy się kantem.

Booker T vs CC - Wygra CC, ale przez DQ. Nie dołączy do stajni, ale i nie zdobędzie pasa.

Rhino vs Sheik - no coment

Abyss vs Kurt - Wygra Kurt bo ostatnio nie wygrywa.

Joe vs Nash - Joe odegra się na Nashu za stratę pasa i wygra. Na końcu założy mu sumbission, ale wejdzie Mafia i to przerwie.

We want Dark Sam!

17794869784a630ab0499dd.jpg

Abyss vs Kurt - mam nadzieję, że wygra Abyss bo Kurt od dłuzszego czasu nie prezentuje niczego fajnego, walki w jego wykonaniu są takie same.

Rihno vs Sheik - nie mam pojęcia jak to będzie wyglądać(?)

AJ vs Sting - AJ będzie pewnie blisko wygranej i wpadnie mafia:/

Joe vs Nash - według mnie najciekawsza walka, ale pewnie zakończy się podobnie jak obstawiłem walkę Stinga z AJ

Booker T vs CC - Wygra CC, ale przez DQ. Nie dołączy do stajni, ale i nie zdobędzie pasa.

Całkiem niezle wyjście z sytuacji (wilk syty i owca cała). Faktycznie tak może się stać.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

• Reputacja:   58
  • Urządzenie:  iPhone
  • Styl:  Ciemny

A czy w TNA przypadkiem pasy nie zmieniają właścicieli via. DQ ? (patrz. walka Sting vs Abyss w której monster zdobył przed dwoma laty TNA World Title.)

Kiedyś zmieniały, aktualnie nie zmieniają, ale jak zawsze, mogę się mylić.

A czy w TNA przypadkiem pasy nie zmieniają właścicieli via. DQ ? (patrz. walka Sting vs Abyss w której monster zdobył przed dwoma laty TNA World Title.)

Nawet gdyby (nie jestem co do tego pewny, bo całe wieki nie było takiej sytuacji), to TNA może nam w tej walce zafundować jakiś double count-out, czy no conntest.

DOUBLE MAIN EVENT: TNA WORLD HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP

Gdyby nie to, że MEM wymagało podpromowania w ciemno stawiałbym na AJ'a. Od kiedy rozpadł się jego team z Tomko i wdał się on w feud z Kurtem zaczął odgrywać coraz bardziej znaczącą rolę w federacji, a patrząc w karty historii Sting nie miał jakoś specjalnie szczęścia do zbyt długiego posiadania pasa. Ale sytuacja jest jaka jest, nWo2 wymaga promocji i Sting powinien tytuł obronić, co jakoś mnie jako jego marka nie zadowala... Gość ma 50lat i pcha się tam gdzie go być nie powinno. Sama walka będzie nudna jak flaki z olejem, bo jednak dla Joe stylem walki bliżej do Stinga, a jednak na najważniejszej gali roku ich pojedynek wyszedł gorzej niż przeciętnie...

DOUBLE MAIN EVENT: REVENGE MATCH

"The Samoan Submission Machine" Samoa Joe vs. "Big Sexy" Kevin Nash

Ponarzekałem sobie na Stinga, ale tutaj szykuje się gniot roku. :]

Bo gdyby zestawić AJ'a i Stinga w najlepszej życiowej formie to walka byłaby dobra, a ten pojedynek mógłby się odbyć równie dobrze 10 lat temu jak i za 10 lat(o ile Nash będzie miał wtedy siłę żeby chodzić :roll: ). Joe to świetny wrestler, ale ze schorowanego Nasha nie da się wycisnąć nic (o ile kiedykolwiek się dało). Co mnie najbardziej w tej sytuacji smuci to to, że Joe zapewne tą walkę przegra, bo TNA ma niestety tendencję to prowadzenia dennych feudów przez długi czas.

TNA LEGENDS CHAMPIONSHIP MATCH

Tutaj wytypowanie zwycięzcy jest niezwykle trudne... Zapewne stanie się tak jak ktoś już wyżej wspomniał, że CC wygra przez DQ chociaż jest to maksymalnie bezsensowne rozwiązanie nie prowadzące do niczego. O wiele ciekawiej byłoby gdyby CC przegrał i dołączył do MEM i próbował ją zniszczyć od środka wywołując jakieś konflikty między innymi członkami.

TNA WORLD TAG TEAM CHAMPIONSHIP MATCH

MCMG - najlepszy tag team pod słońcem :P , gdyby zdobyli pasy byłbym zdolny do wszelkich poświęceń... Byłbym nawet w stanie zacząć oglądać regularnie Impacty, na dodatek bez przewijania(!!!). Serce mi mówi MCMG a rozum Beer Money, którzy wygrywają przez jakąś nieczystą zagrywkę... ale pieprzyć rozum :P

Abyss vs. Olympic Gold Medalist Kurt Angle - zauważyłem, że na forum zapanowało jakieś masowe podniecenie zwycięstwem Abyssa na Impackcie (przez DQ!!!). Jak dla mnie nie znaczyło to zupełnie nic. Kurt podniósł się po dwóch black hole slamach czym udowodnił, że Abyss może się wytężać jak Lokomotywa Tuwima, a i tak go nie spinuje. Poza tym Kurt jako lider MEM musi jakoś podbudować swoją pozycję, a taki monster jest na to dobrym materiałem.

Grudge Match

"The War Machine" Rhino vs. X Division Champion Sheik Abdul Bashir - Tutaj nawet nie chce mi się nic pisać, bo zapewne znowu po rollupie wygra al-kaida.

Zapewne na jutrzejszym Impackcie dojdzie do jakiegoś spięcia między Peteyem, a Scottem, który tydzień temu powrócił na ring dołączając do MEM i atakując swojego dawnego podopiecznego. Być może Scott namówi go do dołączenia do szeregów MEM...

Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg