Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

TNA iMPACT! 23/10/2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   24
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Oprócz wyników, pozwolę sobię na trochę własnych przemyśleń. Z góry zapraszam do dyskusji.

TNA KNOCKOUTS MATCH

Christy Hemme pokonuje Velvet Sky (w/Kip James & Angelina Love)

Dawno nie widziałem Hemme w ringu, ale wydarzenia z ubiegłego tygodnia zapowiadały tą walkę, więc nie jestem zaskoczony. Co mnie zaskoczyło to wynik tej walki. Ostatnio Beatiful People było nieco pushowane, więc sądziłem, że Velvet wygra jakimś kantem... jak się okazało próba kantowania nie pomogła w tym wypadku. Jestem dość mocno zaskoczony faktem, że Hemme wyszła bez Rave'a i Hoyta. Dziwne to jest z tego względu, że Velvet miała pomocników przy ringside, więc gdzie byli R'n'R Infection?

Dalej mamy ciekawy segment, z którego dowiadujemy się, że właśnie powstała nowa stajnia w TNA. I to nie byle jaka stajnia - bowiem jest ona złożona z Kurta Angle, Stinga, Bookera T oraz Kevina Nasha. Cała Main Event Mafia (bo taką nazwę nosić będzie grupa) w wywiadzie prowadzonym przez Jeremy Borasha opowiadała o braku szacunku przez młodych wrestlerów TNA. Moim zdaniem ciekawy pomysł na utworzenie takowej grupy, co nie jest zaskoczeniem, gdyż cała czwórka przez ostatnie tygodnie narzekała na brak szacunku ze strony wrestlerów takich jak AJ Styles czy Samoa Joe. Utworzenie takiej stajni ma też jeden minus - przez jakiś czas cała czwórka nie będzie feudować między sobą, co lekko uszczupla ilość potencjalnych możliwości. Teraz przydała by się grupa złożona z młodych wilków, co mogłoby prowadzić do ciekawego feudu dwóch potężnych stajni.

Kolejny ważny segment wiązał się z ujawnieniem zawartości walizki, w której posiadaniu ostatnio był Booker T. W owej walizce, jak wiele osób przewidywało, znajdował się TNA Legends Championship! Rzecz jasna Booker sam sobie go przyznał. Po chwili na ringu pojawił się Christian Cage, który trochę zakwestionował wartość tego pasa oraz samego Bookera jako legendy. Warto też wspomnieć o ciekawym smaczku tj. Christian porównujący Bookera do Lil' Jona. Cage naśladował jego słynne "Whaaat?" oraz "Yeah" w czasie gdy Booker mówił :)

Wracając do tematu, Booker zaproponował Cage'owi dołączenie do Main Event Mafii. Christian oczywiście odmówił, ale w zamian zaproponował Bookerowi wyzwanie: walkę o Legends Title na najbliższym PPV. Booker przyjął wyzwanie, dodając że gdy pokona Cage'a to ten bezwzględnie dołączy do M.E.M. Ciekawa stypulacja, choć nie sądze by Cage, będący aktualnie face'em miał dołączyć do mocno heelowej stajni. Czyżby więc Cage miał zdobyć Legends Title? Zobaczymy.

Co do samego Legends Title, czy jest potrzebny? Nie mam nic przeciwko, tylko jacy wrestlerzy mieliby o niego walczyć? Cage nie jest jeszcze legendą, zaś wrestlerzy którzy najbardziej zasługują na to miano są aktualnie członkami Main Event Mafia, a więc między sobą raczej walczyć nie będą. Zostaje Mick Foley, ale on odpada... dlaczego? O tym w dalszej części. Sądze, że ten tytuł ma być drugim co do ważności pasem Heavyweight, bo na dzień dzisiejszy X-Division title staje się pasem stricte dla Cruiserweightów.

Jeśli o X-Division Title mowa to...

TNA X-DIVISION TITLE MATCH

Sheik Abdul Bashir © pokonał “Black Machismo” Jay Lethal

Black Machismo wygrywał Steel Asylum Match tylko po to by przegrać swój ciężko wywalczony titleshot w trzyminutowym meczu? Coś jest nie tak. Walka mnie zaskoczyła bardzo na minus. Jako, że był to jedyny mecz z udziałem wrestlerów X-Division powinien być mocny... a zaserwowano nam króciutki meczyk, tylko po to aby był. Dużo więcej poświęcono na walkę o mistrzostwo kobiet. Bardzo dziwna tendencja. Mogę jeszcze zrozumieć, ża walki tego dnia były krótsze ze względu na kilka bardzo ważnych segmentów, które trwały dość długo... ale żeby najwięcej tego czasu zabrano walke o X-Division Title?

W dalszej części widzieliśmy segment z udziałem Bashira i Rhino. War Machine miał już dość ataków Abdula na Amerykę... jednak cały segment skończył się laniem, które przyjął... Rhino! Bashir wykorzystał jego nieuwagę i spuścił mu łomot - czyżby feud między nimi? Raczej Sheik nie miałby w nim szans.

HARDCORE TAG TEAM GAUNTLET MATCH

Beer Money (Robert Roode & James Storm w/Jackie Moore) pokonali Team 3-D (Brothers Ray & Devon) and LAX (Homicide & Hernandez) and Matt Morgan & Abyss

Bardzo ciekawy pojedynek - rewanż za Monster's Ball. Warto obejrzeć ten mecz, gdyż w końcówce dodano stypulację, z legalnością stołów. Kontuzjowany Abbyss chciał go podpalić i zrewanżować się Team 3D jednak się nie udało. Kolejna obrona Beer Money, co mnie bardzo cieszy:)

Dalej mieliśmy segment a raczej konfrontację Kurta Angle oraz Jeffa Jarreta. Kurt cały czas chciał dążyć do rewanżowej walki, próbował nawet gróźb wobec córek Jarreta. W końcu pojawił się Abbyss i spuścił lanie Angle'owi. Wszystko powoli prowadzi do feudu Kurta z Abbyssem, ale czy napewno?

TNA KNOCKOUTS TITLE MATCH

Awesome Kong w/Raisha Saeed pokonała Taylor Wild i po raz drugi została mistrzynią

Cóż, ciekawy mecz, dłuższy od drugiego dzisiejszego titlematchu. Wygląda na to, że TNA preferuje dywizje kobiet bardziej niż X-Division. Kong ponownie zdobyła tytuł z czego się nie ciesze, bo jej pierwszy reign był już za długi. TNA daje pas po raz drugi tej samej zawodniczce... a Roxxi? Poświęciła włosy, więc w zamian mogłaby wygrać pas. Bez wątpienia na to zasługuje i licze, że prędzej czy później do tego dojdzie.

TAG TEAM MATCH

The Main Event Mafia (Kevin Nash & Sting) pokonują A.J. Styles & Samoa Joe

Kolejna bardzo krótka, 3-minutowa walka. Bardzo negatywne zaskoczenie by walka wieczoru była tak krótka. Po walce pojawiają się Kurt Angle oraz Booker T i we czwórkę spuszczają łomot AJ'owi oraz Joe, którzy kończą zakrwawieni.

Finałem tego odcinka było pojawienie się Micka Foleya i jego wielka zapowiedź. Oczywiście zanim Mick zdążył przejść do sedna, pojawiła się Main Event Mafia, którą z mikrofonem reprezentował Angle. Ciekawe, bo wygląda na to, że Angle ma być liderem tej grupy, a sam z całej czwórki jest najmniej legendarny. Zrozumiem to, jeśli ma to być właśnie push na pozycję legendy:) Dziwne tylko jest to, że TNA World Champion jest w jego cieniu, bo to właśnie najważniejsza obecnie osoba w TNA wyglądałaby najsensowniej jako lider tej grupy.

Wracając do sedna... nim Mick przeszedł do konkretów... otrzymał headbutta od Kurta! Mick po chwili wstał i powiedział do niego: "właśnie dałeś z bańki swojemu nowemu szefowi!" I to jest właśnie ta wielka zapowiedź. Jeff Jarret namówił Foleya na zainwestowanie pieniędzy w TNA, w związku z czym Mick stał się współwłaścicielem federacji i nowym szefem! Przyznam, że bardzo ciekawie to wygląda. Byłem ciekaw jaka będzie pozycja Foleya w TNA (gdyż występy ringowe wykluczałem od początku, Mick dawno darował sobie walki) a tu taka miła niespodzianka. Sądze, że teraz Jarret ponownie usunie się w cień, a główną rolę w federacji grać będzie Foley. Jak wam się to podoba?

• Odpowiedzi 16
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• estevez

5

• -Raven-

2

• miszcz_94

2

• IIL

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

az wroce do ogladania impactow

dzieki za raport i za opinie - naprawde swietnie sie czyta

14412508044c725aa0e19e.gif

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

TNA z transmisją na żywo i w HD wykonała wielki krok może dzieki temu przyciągnie widzów przed tv. Całkiem fajnie wygląda to w tej hali w Las Vegas nareszcie cos dla odmiay bo Impact Zone juz mi totalnie zbrzydł. Zastanawiam się nad powrotem do lookania iMPACTów. Zobaczymy, chciałbym żeby podróżowali po całym USA tak jak WWE i mieli takie same duuuże hale. Myśle ze przybedzie im sporo fanów.

Całkiem fajnie wygląda to w tej hali w Las Vegas nareszcie cos dla odmiay bo Impact Zone juz mi totalnie zbrzydł

A mi właśnie średnio przypasowało to Las Vegas. Przyzwaczaiłem się do Impact Zone i mi odpowiada. To jest jednak kwestia gustu.

Co do przejścia na HD, to jeszcze nie wszystko im zagrało odpowiednio. To pewnie wina hali, ale bardzo często niosło się echo podczas theme'ów i speechy, co utrudniało słuchanie. Myśle, że to jednak jest szybko do dopracowania.

• Reputacja:   396

Świetny raport!!! Pełny opis + własne przemyślenia = rewelka dla czytającego. Świetna robota, Estewu.

Z jedną rzeczą się tylko nie zgodzę :D Pas dla Roxxi??? Wiem, że poświęciła kudełki, ale w ringu jest mega-przeciętna a i jej wygląd jest także średni dla oka... Niech sobie pofeuduje z Kong o tytuł, ale ja osobiście z pasem jej nie widzę.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Co do przejścia na HD, to jeszcze nie wszystko im zagrało odpowiednio. To pewnie wina hali, ale bardzo często niosło się echo podczas theme'ów i speechy, co utrudniało słuchanie. Myśle, że to jednak jest szybko do dopracowania.

Moze TNA specjalnie wybrało tą halę ze względu na akustykę dźwięku :P Tu nie trzeba raczej nic dopracowywać ale obraz nie jest taki ładny jak WWE HD. Ale o wiele lepszy niż zwykłe SDH lub MDE.

Pas dla Roxxi??? Wiem, że poświęciła kudełki, ale w ringu jest mega-przeciętna a i jej wygląd jest także średni dla oka... Niech sobie pofeuduje z Kong o tytuł, ale ja osobiście z pasem jej nie widzę.

Moim zdaniem umiejętnościami przewyższa Taylor Wilde więc spokojnie można z niej zrobić mistrzynie. Bardzo podobają mi się jej hardcore'owe walki, lubie ją za to, że jest typową Knockout (not Diva :twisted: ) a mimo to, przy odrobinie dobrej charakteryzacji można zrobić z niej ładną dziewczynę:) Aby moje słowa nie były bez pokrycia:

http://www.redhotdivas.com/gallery/albums/roxxilaveaux/posed2/normal_l3.jpg

I jak? Nadal jej wygląd jest średni dla oka? :twisted:

• Reputacja:   985

Gala wyciągła rating 1.13 - no nic rozczarowanie, jak na tak wielki advertisement jaki poświęciło na nią Spike TV. Mimo wszystko nowa jakość powinna przyciągnąć wzrok nowych fanów :)

W końcu strszyzna TNA połączyła się. Czekałem na to od dawna i w końci jest. Tylko ta nazwa mi trochę nie pasi. Dlaczego Mafia? Mniejsza o to, fajnie że są. Dla mnie Kurt jako lider pasuje najbardziej. Trochę lipnie to wygląda, że TNA WHC stoi w cieniu, ale wolę taką lipę niż żeby Sting był przywódcą.

Ogłoszenie Micka- no trochę się zawiodłem. Liczyłem na coś więcej.

Legends Title. Kto miałby o niego walczyć? Legendy, a te jak na złość są w jednej stajni. Ewentualnie można zaliczyć Cage'a i TNA właśnie to zrobiło. A dalej co? Fajnie że jest jakiś drugi co do ważności pas po WHC (X-division to raczej inna liga), ale czemu nazwa to Legends?

Bashir wykorzystał jego nieuwagę i spuścił mu łomot - czyżby feud między nimi? Raczej Sheik nie miałby w nim szans.
Wyobarś sobie Rhino z pasem X-division, bo na to się szykuje. Ogólnie to żałość żeby walkę o mistrza takiej grupy kończyć po DDT.
Pas dla Roxxi??? Wiem' date=' że poświęciła kudełki, ale w ringu jest mega-przeciętna a i jej wygląd jest także średni dla oka[/quote']Wolę ją niż Kong. Umiejętności ich to raczej porównywać nie można (gabaryty), urody (czego?) też. Ale Roxxi bardziej by mi pasowała na mistrzynie Knockout.
A mi właśnie średnio przypasowało to Las Vegas. Przyzwaczaiłem się do Impact Zone i mi odpowiada.
Dokładnie. Przy tej oświetlonej hali widać było jaki ogrom fanów na TNA. A i estewu Bardzo dobry raport.

Teraz tylko czekam to stajnię Joe i AJ'a. Oj będzie się działo.

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

Powiem wprost, zajebisty raport. Najlepszy jaki zdarzylo mi sie czytac. A co do gali to zadziwily mnie bardzo wie walki, mianowicie X title i ME... Z X nie wiazalem wielkich nadziei ale juz z ME myslalem ze bedzie nieco dluzszy. Nowy title? Wg mnie niepotrzebny. MEM? Kto ma walczyc o Legends Title jak Legendy sa w tej samej stajni? Mick wspolwlascicielem TNA? No, moze zacznie sie cos dziac. (A gdzie ten Suicide? :P)

A co do HD... mnie tam nei obchodzi czy obejrze cos w High Definition czy normalnie. Ogladajac gale na zywo na tv chcesz aby cos sie wydarzylo! Co mi po HD jak nudno jest? Wg mnie mogli by nadal normalnie nadawac :P

5944677854b349bd3406ba.png

• Reputacja:   396

Legends Title. Kto miałby o niego walczyć?

Wydaje mi się, że będzie chodziło o to, że pas ten będzie w posiadaniu Legend a "młodziaki" będą starały się ten pas odebrać i udowodnić "dziadkom" swoją wartość. Raczej bankowo nie będą się o niego potykać same "Legendy".

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

B.Dobry raport ze swoimi przemyśleniami. Co do samego impactu dużo się działo. Pierwsza połowa była średnia, od rewanżu za Monster Ball coś się ruszyło. Walka była dobra 3D on the table i kant ze strony Beer Money inc. Dobrze że trzymają pasy, bo tworzą niezły heelowy team.

Potem była walka Knockouts w której obejrzałem tylko końcówke. Kong znów z pasem. To nie najlepszy pomysł, ale kto jeszcze oprócz Roxxi (która wg. mnie pas niedługo zdobędzie) Jest wypromowany na mistrzynie (jeszcze tylko Gail Kim /która już chyba odeszła na dobre/ i może ODB).

Pora na ME na który bardzo czekałem. Były nadzieje na rewanż Joe na Nashu, ale jedno mnie zdziwiło. Tak na prawdę to tylko 3 osoby walczyły o coś a AJ'a tylko trochę podczas reklam poobijali walnął Pele Kicka (Sting chyba za mocno się uchylił i zamiast w tył głowy poleciał w plecy/a może tak miało być :P /) a potem wszedł Joe zrobił kilka swoich akcji. Nash kantem uderza pasem w Joe 1-2-3. Potem AJ chcę wziąć rewanż kilka chopsów, punchy mógł jakiegoś dropkicka zrobić czy coś. No i oczywiście MEM wchodzi, ale to dobrze teraz czekamy na mecz on Turning Point: Aj/Joe/Jarrett vs Kurt/Nash/Sting (chyba że Borden będzie bronił pasa to wtedy tag team match: Aj/Joe vs Kurt/Nash.)

No i przemówienie Foleya. Fajnie że teraz Mick będzie tą pierwszoplanową postacią, może powinien zostać kimś a'la GM.

Ogólnie fajny impact, tylko znów ratingi małe. Pozostaje tylko czekać na kolejny.

10136801454e08b07ab2e86.jpg

Raport napisany jest świetnie, dawno tak dobrego recapu tutaj nie czytałem. Jako mało obeznana z obecnymi realiami TNA osoba nie wypowiem się o wynikach, a przejde do rzecy dla mnie najważniejszej - Mick Foley jako współwłaściciel TNA. W sfere budżetową wnikać nie będę, zaś sam pomysł brzmii bardzo interesująco. Foley to znakomity worker, a skoro o występach w ringu mowy nie ma to pozostaje mu status non - wrestle character. Widocznie atmosfera w WWE, jak i ciągłe bycie w trasie nie odpowiadały Mickowi. Co do jego prezencji w TV, to facet sobie poradzi świetnie, wszak jako commisioner zbierał olbrzymi cheap pop, jak i heat (zależnie od wymogów) i ogólnie świetnie się sprawdził w tej roli.

estewu naprawdę fajny raport. Tak jak RazorR wrócę do oglądanie Impactów. estewu może będzie pisał raporty co tydzień? Bo mi się bardzo podoba ten raporcik z komentarzem od siebie ;]

estewu może będzie pisał raporty co tydzień?

Chętnie bym coś takiego pisał, ale nie zawsze oglądam iMPACTy tak szybko po ich ukazaniu się jak tym razem.

Ciesze się, że się spodobało, tym bardziej, że pisałem to raczej po to aby wyrazić swoje opinie a nie by stworzyć raport:) Zobaczymy... może następny odcinek też mnie natchnie i coś napisze :)