Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Najlepsze walki XXIw.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jako, że ostatnimi czasy nic w dyskusjach się nie dzieje, postanowiłem odrobinę rozruszać ten dział. Być może sam temat nie jest zbyt ambitny, ale jest to jakiś zalążek to zaczęcia dyskusji.

Przechodząc do meritum sprawy, chciałbym abyście w temacie tym zamieścili swój Top5 walk, które odbyły się przez ostatnie 8lat.

5. The Rock vs. Steve Austin (Wrestlemania 17)- Co do wybrania tej pozycji miałem wielki dylemat. Jako, że zaczynałem od pozycji pierwszej musiałem wybierać pomiędzy walką Austina i Rocka z WM 19, Lesnara i Kurta również z tej gali oraz walką, którą ostatecznie wybrałem. Dlaczego? Mimo, że ani Rock ani Austin nie są wyśmienici technicznie, a ich główne atuty to mic skille, to jednak posiadają oni w sobie coś co nie pozwala oderwać oczu od ich walk. Pojedynek z WM 17, która według mnie jest najlepszą WM w historii, również miał coś takiego w sobie. Od starcia z 19 była lepsza w tym, że niesamowicie zaskoczyła

zakończeniem. Vince pomaga dla Austina... To dopiero sensacja :)

4. Mick Foley vs. Triple H (Royal Rumble 2000) - wyśmienita walka, która pokazała jak powinien wyglądać hardcore w meczu, którego stypulacja tego wymaga. Poza tym doskonale rozbudowany był feud poprzedzający pojedynek, co również ma dosyć duży wpływ na emocje jakie towarzyszą podczas walki. W pojedynku zostało użyte wszystko, od krzeseł poczynając na Mr. Socko owiniętego drutem kolczastym kończąc. Patrząc na kondycję zawodników po walce można było zauważyć, że wykrzesali z siebie wszystko co tylko mogli i to się cenie. :)

Jedyna rzecz, która mnie odrobinę uwierała to zwycięstwo HHH, za którym nie przepadam :P

3. Samoa Joe vs. AJ Styles vs. Christopher Daniels (Unbreakable 2005) - za sam komentarz dla tej walki może służyć to, że jako jedyna w historii TNA dostała od Dave Meltzera pięć gwiazdek. A cóż mogę powiedzieć od siebie? Cóż... Nigdy nazwa federacji Total Nonstop Action nie pokrywała się lepiej z sytuacją, która działa się na ringu. Ponad 20 minut akcji bez żadnych przestojów. Duża dawka emocji gwarantowana.

2. Samoa Joe vs. Kenta Kobashi (ROH Joe vs. Kobashi) - od razu powiem, że walka ta dla przeciętnego fana WWE, który zachwyca się pojedynkiem Edge/Mysterio z RR 2008, starcie legendy japońskiego wrestlingu i jednego z najlepszych wówczas zawodników na scenie niezależnej nie będzie żadną atrakcją. Dla mnie pojedynek ten, mimo że nie jestem jakimś zagorzałym fanem wrestlingu z Japonii, nie pozwolił oderwać wzroku od ekranu TV. Najbardziej stiffowy pojedynek jaki kiedykolwiek widziałem. Klata Joe robiła niesamowite wrażenie :]

1. Kurt Angle vs. Chris Benoit (Royal Rumble 2003) - A teraz mój nr. 1... Co może wyjść z walki, w której naprzeciwko sobie staje dwóch wyśmienicie wyszkolonych technicznie wrestlerów? W moim odczuciu najlepszy technicznie pojedynek w dziejach WWE. Absolutny klasyk, którego nie da się zrecenzować - to trzeba obejrzeć :)

Być może opisy walk nie będą dla was satysfakcjonujące, ale trudno jest obrać w słowa coś tak wspaniałego jak wyżej wymienione pojedynki.

Proszę Was również o zrobienie swojej toplisty i krótkiego uzasadnienia swoich wyborów :-)

Nie płakałem po CM Punku

18909757064dbdb1458cbe1.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/12054-najlepsze-walki-xxiw/

• Odpowiedzi 3
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• skatewujo

1

• nasjazz

1

• saief

1

• Esespe

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

5. Chris Jericho vs Shawn Michaels (Wrestlemania XIX) - Niesamowita chemia w ringu, pozatym pierwsza Wrestlemania HBKa po jego powrocie, a nie na darmo nazywany jest on Mr Wrestlemania. Do tego zawsze markuję Shawnowi, a i Y2J z tamtego okresu darzę dużą sympatią.

4. Kurt Angle vs Chris Benoit (Wrestlemania X-7)- jak to już napisał nasjazz, każde spotkanie w ringu Kurta i Chrisa było wielkim matchem. Nie wiedziałem jednak którą z ich walk umieścić w tym zestawieniu, tą z Royal Rumble 2003 czy też tą. Jednak tutaj zdecydowała cała otoczka siedemnastej wrestlemanii.

3. TLC 2 (Wrestlemania X-7) - Co ja mogę powiedzieć... Pamiętam, gdy oglądałem to na żywo u wujka na satelicie... To było coś jak... Łał. Zrobiło to wtedy na mnie niesamowite wrażenie, więc też trochę z sentymentu.

2. Kurt Angle vs Brock Lesnar (Wrestlemania XIX) - Świetny mecz, niezła chemia w ringu i znów wymarkowałem prawie płuca dla Kurta przed tv. Mimo, że był heelem, a ja byłem zwykłym markiem xD (swoją drogą, jakże cudowny był mój ostatni rok markowania xD) Do tego Kurt był chyba wtedy pierwszym wrestlerem, który kickował po F-5, jeśli się rzecz jasna nie mylę.

1. Elimination Chamber Match (Survior Series 2002) - Jasne. Jestem w stanie przyznać, patrząc chłodno na to, że to nie jest najlepszy mecz XXI wieku. Mogę powiedzieć więcej, to nie był nawet mecz tamtego roku. Ale nie zapomnę tego nigdy, że gdy HBK zdobył pas, to mi stanęły łzy w oczach. Haha, głupie to trochę, ale nigdy tak nie zamarkowałem jak wtedy, po tym gdy mój ukochany wrestler wrócił z samego prawie dna, na sam prawie szczyt.

https://forum.wrestling.pl/topic/12054-najlepsze-walki-xxiw/#findComment-109781

5.Brock Lesnar vs Kurt Angle - Walka na poziomie :)

4. Elimination chamber 2007 NO Way Out - Fajna walka,ładnie zabookowana i dobre zakonczenie pojedynku.Minusem tej walki było to że wstawili umage i jbl'a zamiast jakis techników bo takie drewna to aż żal patrzec.....

3.Stretcher Match RVD vs Randy Orton - ładna walka dużo high-fly'u pokazał RVD ale niestety koniec nie poszedł po mojej myśli :/

2.HHH Kennedy vs ECW roster - Wiem że ta walka była dupna ale spodobała mi sie postawa Kena :D od tej chwili własnie zaczełem markowac kenediemu i to była dla mnie wyjątkowa walka chociaz odbyła sier nie dawno :D

1.The Rock vs. Steve Austin (Wrestlemania 17) - Co du dużo mówic ,Obaj sa to main evenetrzy dobzi przy micu :D Czego chciec więcej.Pojedynek był wyśmienity

15733752564c2c578fdaea8.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/12054-najlepsze-walki-xxiw/#findComment-109800

5. American Dragon vs. Low Ki vs. Christopher Daniels - I main event I w historii gali ROH - Jak dla mnie najlepszy 3 way jaki widziałem - niesamowite tempo, akcje, reakcja publiczności(te owacje na stojąco po poszczególnych akcjach - coś pięknego) - walka która pokazała jaką drogę obierze tu ROH i była początkiem mojej przygody z ROH

4. Cima/Naruki Doi/Masato Yoshino vs. Genki Horiguchi/Ryo Saito/Dragon Kid z roku 2006 z ROH - Czegoś takiego w życiu nie widziałem - tempo ani na moment nie siadło, a w końcówce nawet przyśpieszali - niesamowite tempo, ogólnie wspaniała walka, pokazująca na co stać japońskich wrestlerów

3. Bryan Danielson vs. Nigel McGuinness z gali ROH Unified - niesamowita chemia między tymi zawodnikami - praktycznie każde ich spotkanie jest klasykiem wrestlingu - jak Bret Hart miał HBK, jak Rick Flair miał Rick'ego Steamboata tak Danielson ma Nigela - Polecam każde ich starcie

2. HBK vs Kurt Angle WM XXI - Klasyk wrestlingu - jak dla mnie najlepsza walka w WWE w XXI wieku - I ich spotkanie okazało się najlepszym - niesamowita reakcja publiczności, dramaturgia - tak właśnie powinny być bookowane walki w WWE

1. KENTA vs Low Ki z Final Battle 2005 - pierwszy mój match w jakim widziałem KENTE i przyznam że tę walkę uważam za jego najlepszą z tych które widziałem. Niesamowicie Stiffowy pojedynek, te kopniaki aż bolą jak się je ogląda i słyszy, niezłe tempo, świetna reakcja publiczności, dramaturgia - zarówno KENTA jak i Low Ki dali z siebie wszystko a nawet więcej dzięki czemu ten match jest wg mnie najlepszą walką w XXI

https://forum.wrestling.pl/topic/12054-najlepsze-walki-xxiw/#findComment-109801