Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Filmy o wrs.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Po obejrzeniu Ready 2 Rumble naszła mnie ochota na pooglądanie filmów o wrestlingu...

Więc mam prośbę proszę mi wypisać jak najwięcej filmów o tematyce wrestlingowej,najlepiej takich w których występują prawdziwi wrestlerzy.Mam nadzieję że w wypożyczalni Beverly Hills Video znajdę kilka z tych ktore mi podacie.

Thx z góry.

https://forum.wrestling.pl/topic/1163-filmy-o-wrs/

• Odpowiedzi 13
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• sixter

3

• Wee Man

3

• SixKiller

2

• Romo

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   15
  • Urządzenie:  Windows

Hmm chyba nie ma wiecej filmow takich stricte o wrestlingu..z takich co mogą choć troszkę zawierać w sobie tematu to teraz do glowy przychodzi mi tylko "Man on the Moon" (Czlowiek na ksiezycu) gdzie był epizod w którym Andy Kaufman mial feud Jerrym "The King" Lawrerem..

wiecej chyba znajdziesz filmow o innej tematyce gdzie grali wrestlerzy.. od jakis tam starszych filmow gdzie np: Terry Funk wystepowal.. poprzez erotyki z Buffem Bagwell'em do dzisiejszych mega produkcji z The Rockiem..

Edytowane przez Przemk0
https://forum.wrestling.pl/topic/1163-filmy-o-wrs/#findComment-12964

Filmow takich jak Ready 2 Rumble, ktore opowiadały o wrestlingu i czynny udział wzięli w nich prawdziwi wrestlerzy więcej nie było... a Ready 2 Rumble widziałem raz w życiu i więcej razy nie mam zamiaru oglądać, ten film to chyba jeden z najgorszych filmów jakie w życiu widziałem. A jeśli chodzi o filmy z udziałem wrestlerów to było ich bardzo dużo.
https://forum.wrestling.pl/topic/1163-filmy-o-wrs/#findComment-12968

reday 2 rumble jesli chodzi o scenariusz i pomysl a przedewszystkim gre aktorow to byl calkiem przyjemny do ogladania. Natomiast film byl obrzydliwy w kilku momentach taki toaletowo-gowniany humor. No ale akcje ringu wykonywane byly wprost perefekcyjnie, no ale to film.

Jesli chodzi o filmy o wrestlingu to fakt nie ma ich w ogole. Obejrzyj sobie Wee-man Rockiego III, tam zobaczysz cala walke Stalone'a z Hoganem. Obejrzyj sobie "McCinsey's Island" tam wszak wrestling nie ujrzysz ale zobaczysz poraz kolejny Hogana a jak sie bardziej przypatrzysz to zobaczysz Big Showa a nawet (tak mi sie wydaje) Stinga.

Jak obejrzysz The Waterboy z Adamem Sandlerem to tez powinienes wypatrzyc big Showa.

https://forum.wrestling.pl/topic/1163-filmy-o-wrs/#findComment-12970

Sixter:ogladalem Rocky'ego,a te inne filmy nie traktują o wrestlingu.A ja dokładnie napisałem że zależy mi na filmach o tematyce wrestlingowej.
https://forum.wrestling.pl/topic/1163-filmy-o-wrs/#findComment-12971

• Reputacja:   1

Są filmy o wrestlingu. Proponuję Paradise Alley z Sylvestrem Stallone, gra tam Terry Funk (odpowiadał także za choreografię walk), Ted DiBiase, i inni wrestlerzy starszej daty. Traktuje on o wrestlingu, ale raczej takim, jaki można było oglądać do połowy lat 50'tych.

Jakieś 2 miechy temu opisałem na Wrestlefans24h filmek "Grunt: The Wrestling Movie" - tu http://syndicate.pl/~wrestlefans/wrestling24h/movies/recki/grunt.htm masz reckę. Z prawdziwych wrestlerów, występują tam Dick Murdoch, Adrien Street oraz (o ile dobrze pamiętam) w jednej z głównych ról - Magnum T.A. Film nie jest zbyt dobry, w zasadzie to jest bardzo głupi, ale można raz zobaczyć :)

Dawniej oglądałem także, chyba japońską produkcję o kobiecie która była wrestlerką. Z tego co pamiętam, to walki toczyły się w ringu, który był otoczony klatką. Niestety nie pamiętam tytułu, to co podobało mi się w tej produkcji, to naprawdę fajnie pokazane walki. Rozchodziło się o to, że zdradził ją jej manager, i została poważnie kontuzjowana. Powraca po iluś tam latach aby się odegrać.

Jeżeli zaś chodzi o filmy dokumentalne to proponuję GAEA Girls oraz Bodyslam (z 2002 r.) w którym występuje m.in Christopher Daniels czy John Heidenreich. O produkcjach typu Wrestling with Shadows czy Behind the Mat chyba wiesz.Tu

Edytowane przez Deliquent
https://forum.wrestling.pl/topic/1163-filmy-o-wrs/#findComment-12972

Dzięki Zwiechu,poszukam tych produkcji :D
https://forum.wrestling.pl/topic/1163-filmy-o-wrs/#findComment-12973

na moj gust to filmow o tematyce wrestlingu jest raczej sporo ale w Polskich wypozyczalniach to nawet swieczka ci nie pomoze :)

No Holds Barred - Wszystkie Chwyty Dozwolone (Hogan, Zeus)

Faded Glory - o rodzinie Von Erich

I Like To Hurt People

i duzo innych nad ktorymi nie chce mi sie rozmyslac :)

P.S a przypomnial mi sie jeszcze jeden film o "wrestlingu" :) - Young & Wrestling

moze kiedys ci zrobie skana okladki :)

https://forum.wrestling.pl/topic/1163-filmy-o-wrs/#findComment-12976

Po obejrzeniu Ready 2 Rumble naszła mnie ochota na pooglądanie filmów o wrestlingu...

Więc mam prośbę proszę mi wypisać jak najwięcej filmów o tematyce wrestlingowej,najlepiej takich w których występują prawdziwi wrestlerzy.Mam nadzieję że w wypożyczalni Beverly Hills Video znajdę kilka z tych ktore mi podacie.

Thx z góry.

mnie po obejrzeniu tego filmu naszla ochota na zyganie, dawno takiego syfu nie widzialem (i pewnie dluuuugo nie zobacze)

jest taka komedia koreanska o wrestlingu hmm "Mr...", kurde nie pamietam tytulu (poszukaj na http://nanikore.glt.pl/, bo w tej chwili mi stronka nie dziala), swoja droga tez cienizna, ale milion razy lepsza od tego gniotu ready 2 rumble

[ Dodano: 2004-09-27, 22:31 ]

reday 2 rumble jesli chodzi o scenariusz i pomysl a przedewszystkim gre aktorow to byl calkiem przyjemny do ogladania.

proponuje filmy z A. Pacino czy E. Nortonem by zobaczyc dobra (najlepsza) gre aktorska :-)

nawet J. Lopez (ktora aktorka jest cieniutka a piosenkarka jeszcze gorsza) gra lepiej niz aktorzy w R2R, ogolnie gowniana gra aktorow, gowniany humor i po co ten film powstal tez nie wiem

https://forum.wrestling.pl/topic/1163-filmy-o-wrs/#findComment-12977

fakt David Arquette czy ten grubas co gral Kinga to nie sa zadne talenty aktorskie, aczkolwiek ci dwaj aktorzy sa w hollywood i maja swoja pozycje aktorow klasy B.

Natomiast DDP czy kilku innych wrestlerow gralo przyzwoicie.

Co do filmu to nie moge sobie za bardzo przypomniec fabuly (ogladalem ten film chyba z 3 lata temu) ale jaka by ona niebyla to ten film w moim mniemaniu zasluguje na pewien rodzaja uznania od fana wrestlingu. Glownie za walki.

Dla niefana to gowno ktorego lepiej niech nie oglada. Sa rozne produkty dla roznych ludzi, tak jak juz pisalem kiedys, gre WWE RAW PC zwykli smiertelnicy niech omijaja bardzo szerokim lukiem. Dla fana to calkiem niezla pozycja.

https://forum.wrestling.pl/topic/1163-filmy-o-wrs/#findComment-12984

:-) ja na pc to polecam emulator n64 (project64) i wwf no mercy

a tego grubasa to ja nie kojaze juz zabardzo (gral jeszcze w czyms ?)

pozdrawiam Sixter (ja tez z Legnicy jestem :) )

https://forum.wrestling.pl/topic/1163-filmy-o-wrs/#findComment-12989

Dla mnie Ready 2 Rumble był filmem pozbawionym wszystkiego, czym powinien się charakteryzować dobry film. Stworzono go chyba z myślą o markach WCW, bo nikt poza nimi się w tym filmie raczej niczego nie mógł dopatrzyć... ja mimo, że byłem jak sam to okresliłem markiem WCW zanudziłem się na nim na śmierć. I problem nie tkwi w grze aktorskiej... jak można mówić, że wrestlerzy zagrali dobrze, kiedy oni grali praktycznie samych siebie? Wrestlerzy wykonują tę pracę co tydzień we wrestlingowych angle'ach... jeśli chodzi o innych to ich gra wypadła normalnie... nie mieli żadnych wielkich ról, które mogłyby zapaść w pamięć i podobnie jak bohaterowie równie blado wypadła fabuła filmu, więc o czym mowa? Triple H kiedyś powiedział, że Tough Enough zabija wrestling, bo pokazuje tylko jaki jest sztuczny (pomijam już to co sam HHH robi z wrestlingiem)... bez względu na to czy tak jest czy nie to na pewno sztucznosc wrestlingu mógł pokazać film Ready 2 Rumble, a konkretnie scena, w której wrestlerzy omawiają sprawę finishu walki. Dla mnie była to produkcja z tego samego worka co polskie Gulczas a jak myślisz... czyli - wrzucono kilku ludzi z zupełnie innej bajki do filmu, napisano pod nich scenariusz i czekano na rezultaty. Tak naprawdę filmy, które wymieniłem były produkcjami robionymi na siłe i nie odznaczały się niczym szczególnym. Skoro my jako fani wrestlingu nic w nim nie widzimy to co musieli czuć "normalni" ludzie, którzy to oglądali... na pewno zdania o wrestlingu nie zmienili, a może jeszcze bardziej ich śmieszy.

Co do Olivera Platta, czyli Jimmy'ego Kinga (no chyba, że to nie on był tym wspomnianmy grubasem :) ), to występował on w filmach:

2005: Casanova

2004: Kinsey

2003: Miasto nadziei (Hope Springs) jako Doug Reed

2003: Wizyta u April (Pieces of April) jako Jim Burns

2002: W zasięgu strzału (Liberty Stands Still) jako Victor Wallace

2002: Queens Supreme jako sędzia Jack Moran

2002: Środa popielcowa (Ash Wednesday) jako Moran

2002: Zig Zag (Zigzag) jako Toad

2001: Nikomu ani słowa (Don't Say a Word) jako Dr. Jerald Sachs

2001: Zigzag jako Toad

2000: Charlie Cykor (Gun Shy) jako Fulvio Nesstra

2000: Kibice do dzieła! (Ready to Rumble) jako Jimmy King

1999: Lake Placid jako Hector Cyr

1999: Człowiek przyszłości (Bicentennial Man) jako Rupert Burns

1999: Troje do tanga (Three to Tango) jako Peter Steinberg

1999: Cinderelmo jako Fairy Godperson

1999: Prezydencki Poker (West Wing, The) jako Oliver Babish (2001)

1998: Dr Dolittle (Doctor Dolittle) jako Dr. Mark Weller

1998: Senator Bulworth (Bulworth) jako Dennis Murphy

1998: Uczciwa kurtyzana (Dangerous Beauty) jako Maffio Venier

1998: Oszuści (Impostors, The) jako Maurice

1998: Simon Birch jako Ben Goodrich

1996: Czas zabijania (Time to Kill, A) jako Harry Vonner

1996: Krytyczna decyzja (Executive Decision) jako Cahill

1995: Niezwykła Opowieść (Tall Tale) jako Paul Bunyan

1995: Wtyczka (Infiltrator, The) jako Yaron

1994: Umrzeć ze śmiechu (Funny Bones) jako Tommy Fawkes

1993: Benny i Joon (Benny & Joon) jako Eric

1993: Trzej muszkieterowie (Three Musketeers, The) jako Portos

1993: Niemoralna propozycja (Indecent Proposal) jako Jeremy

1993: Bez skrupułów (Temp, The) jako Jack Hartsell

1992: Beethoven jako Harvey

1992: Pojedynek oszustów (Diggstown) jako Fitz

1990: Linia życia (Flatliners) jako Randy Steckle

1989: Crusoe jako Mr. Newby

1988: Pracująca dziewczyna (Working Girl) jako Lutz

1988: Poślubiona mafii (Married to the Mob) jako Ed Benitez

https://forum.wrestling.pl/topic/1163-filmy-o-wrs/#findComment-12993

kiedy ja ogladalem ten film, na dsf'ie a moze nawet na tnt lecialo jeszcze nitro. czlowiek mial wtedy zuplenie inne pojecie o wrestlingu niz ma teraz. i rzeczywscie tzeba przyznac racje ze w tym filmie byla taka scena w ktorej omawiany jest wynik walki a takze deklaracja ze wrestling jest udawany. Zapomnialem o tym a to bardzo dobry argument przeczacym mojemy wpisowi powyzszemu ktory mowil ze kazdy fan wrestlingu powinien docenic owe dzielo ready 2 rumble. Pamietajac o tym szczegole nie napisal bym tego co napisalem, pamietam tez ze kiedys ta scena mnie lekko ukula, no ale zapomnialem o niej. Pozostal mi w pamieci triple cage match, ktory byl dobry.
https://forum.wrestling.pl/topic/1163-filmy-o-wrs/#findComment-12997

a mnie sie w tym filmie podobał jedynie fragment jak oni jadą samochodem gdzieś i w tle gra muzyczka Jarretta 'the chosen one' :) a ja niestety w dalszym ciągu nie mam jej w cdqf ;( fajne tez bylo jak cruiserzy wpadli na ring ;) a tak pozatym to ten film jest nudny jak nie wiem co, liczyłem na coś o wiele ciekawszego jak go pierwszy raz ogladałem, niektóre sceny strasznie przedłużali, a niektóre za krótko były. np. nie interesowało mnie zabardzo jak wyglądają stosunki Kinga z jego matką /czy ojcem?/ a liczyłem bardziej, że mimo wszystko autorzy skupią sie bardziej na backstageowcyh fragmentach i w ogóle żeby cała otoczka Nitro była bardziej pokazana itp. to tyle
https://forum.wrestling.pl/topic/1163-filmy-o-wrs/#findComment-13022