Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Pierwszy miesiąc w EZW!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Witajcie!

Zaczynając robić to diary zapragnąłem zostać drugim Heymanem, chciałem stworzyć od podstaw całkowicie nową federację i zacząć wspinać się na sam szczyt a być może w przyszłości nawet być lepszym od WWE. Po prostu, chciałem zrobić coś po swojej myśli a nie jak „pies” brać to, co dają. Akurat taką możliwość daje nam najlepszy manager wszechczasów (kurcze, lepszy od CM4 :) czyli Extreme Warfare.

Pora rozpocząć naszą zabawę, która mam nadzieje będzie równie ciekawa jak kiedyś moje diary z ECW, ale tym razem nie skończy się to po ok. 2 tygodniach.

Proszę was o wszelakie postowanie, podsuwanie mi pomysłów gdyż wtedy całość będzie jeszcze lepsza.

Ok, teraz małe szczegóły:

- całe diary będzie pochodziło z gry: Extreme Warfare Revenge 4.2

- będą pojawiały się różnego typu stypulacje do walk, jednak będę podawać co to za rodzaj walki (oryginalny)

- aktualizacja diary będzie pojawiać się co 2-3 dni, zależy jak mi czas i chęć grania pozwoli

- bardzo proszę o wszelakie opinie i odzew na RM

- federacja nazywa się Extreme Zone Wrestling i rozpoczyna swoją działalność na 10% rozpoznawalności w sferze Regional

- obok mojej federacji jest jeszcze WWE, CZW oraz dopiero rozpoczynające swoją działalność NWA-TNA oraz RoH

To tyle, pora zaczynać!

Prolog

Pewnego razu leżałem sobie w moim pokoju w Nowym Jorku i myślałem jak zainwestować część mojego majątku. Chciałem wydać góra 5 mln $ i nie wiedziałem zupełnie jak. Wtem włączyłem sobie TV i zobaczyłem jak Rob Van Dam pokonuje Triple H i zdobywa WWE World Heavyweight Title. W tym momencie doznałem olśnienia i wiedziałem, iż od małego chłopca bardzo lubiłem wrestling a w późniejszym czasie pozostał on nieodzowną częścią mojego życia. Postanowiłem więc stworzyć własną federację, gdzie będę pisał gale, wymyślał feudy i wreszcie pójdzie coś po mojej myśli. Wiedziałem, że przede mną droga jest bardzo długa i nie usłana różami, ale wierzyłem iż jeśli robię to co lubię i mam do tego duże a poza tym szczere chęci to mogę zdziałać naprawdę dużo, a przecież jakoś fortuny musiałem się dorobić.

Tydzień 1 - Dzień 1 [01.01.2004]

Rozpoczynam tworzenie nowego fedu na arenie niezależnej. Zobaczymy jak mi się poszczęści. Tak więc pierwszy dzień pracy rozpoczął się.

W federacji nie mam nikogo, ani żadnych sędziów ani innego staffu. Pora podjąć jakieś kroki.

Ok, na początku najważniejsza jest nazwa. Chciałbym, aby była to federacja nastawiona raczej na hardcore ale nie na ultraviolent. Myśle i myśle i w końcu wiem: Extreme Zone Wrestling. Tak, to jest to, poniekąd oddam hołd ECW. Dlatego też poziom ryzykowności będzie w granicach 85%.

No, więc teraz pora poszukać jakiś sponsorów. Niezła liczba się zgłosiła, ale ze względu na to iż chcę trochę zarobić to muszę poszukać tych bardziej znanych oraz co więcej zapłacą. Po wielkich poszukiwaniach i selekcji znalazłem 4, które są akurat i podpisałem z nimi umowy na 9 miesięcy:

- Hannibal’s Lectures (Rozpoznawalność: 10%, główny sponsor)

- Hesketh Records (Rozpoznawalność: 10%)

- Rug Munchers (Rozpoznawalność: 8%)

- Ed’s Cacti (Rozpoznawalność: 8%)

No kilka spraw załatwionych, a i sponsorzy są zadowoleni.

Pora zakończyć dzień, jutro zacznę zatrudniać pracowników oraz pomyśle, kiedy pierwsza gala.

Tydzień 1 - Dzień 2 [02.01.2004]

Dziś czeka mnie bardzo pracowity dzień, muszę zatrudnić pracowników oraz pomyśleć bardzo poważnie nad pierwszą galą. Zatrudnianie wrestlerów rozłożę sobie na kilka najbliższych dni.

Jako pierwsi pójdą komentatorzy. Co prawda gala nie będzie TV ale później wydam home video z tą galą więc są potrzebni. A później cała reszta.

Uuff cieżko było ale pracowników już mam a oto lista:

- Komentatorzy

* Don West

* Eric Gargulio

- Sędziowie

* Mike Kelner

* Mike Martyn

- Producenci

* Kelly Deal

* Rachel Bolan

- Lekarze

* David Lovering

* Kaushal Sanghavi

- Writerzy

* Frank Black

* Kristina Fish

* Sarah Clarke

W sumie miesięcznie muszę tracić około 200 tys $ na pensje dla moich pracowników, ale opłacało się, nawet zatrudnić Don’a West’a, który miesięcznie zgarnia 15 tys $.

Dzień ciężki a ja jeszcze musze pomyśleć nad pierwszą galą. Niech no ja pomyśle…New Era Begins! Tak będzie nazywać się pierwsza w historii gala EZW a odbędzie się 18 stycznia, czyli za przeszło 2 tygodnie .Teraz tylko, aby ktoś się zainteresował…

Dzień był ciężki a ja idę spać, od jutra rozpoczynam zatrudniać wrestlerów.

Tydzień 1 - Dzień 3 [03.01.2004]

Dziś bardzo pracowity dzień.

Na początek ceny biletów. Chyba uczciwe ceny ?

- House Show’y (10 $)

- TV Show’y (15 $)

- Duże gale (20 $)

Poza tym bilety na EZW New Era Begins wejdą do sprzedaży już za 2 dni.

Pora pozatrudniać wrestlerów. Zatrudnię ale ich pensja nie może być wyższa niż 35 tyś $ na miesiąc, ciekawe czy jakiś znajdę?

Ooo i nie było problemu. Ze wszystkimi podpisałem otwarte kontrakty. Jest to na razie garstka, gdyż zobaczę, co się będzie dalej działo.

- Main Eventers

* Legend [Heel, 25 tyś $]

- Upper Midcarders

* Chris Hero [Face, 23 tyś $]

* Jimmy Rave [Face, 28 tyś $]

- Midcarders

* Jonny Storm [Face, 27 tyś $]

- Lower Midcarders

* Sonjay Dutt [Face, 15 tyś $]

- Openers

* B-Boy [Heel, 30 tyś $]

* Z-Barr [Heel, 25 tyś $]

Trochę cieńka lista ale już mam kilku wrestlerów na oku, więc wszystko niedługo się rozwikła.

Newsy z innych fedów:

- NWATNA odwołało ostatnio swoją galę. Z drugiej strony jak miała gala się odbyć skoro w federacji jest tylko 3 wrestlerów.

- WWE zaczęło robić czystki w rosterze i pozwalniało wrestlerów z OVW, ale znaleźli się także Doug Basham, Orlando Jordan czy też Paul London.

- Także z WWE wyleciało trochę staffu, m.in. Gene Okerlund (!)

- Ring of Honor pokazuje, iż tworzy produkt wysokich lotów i zatrudniło kilku znanych wrestlerów, a wśród nich: EZ Money (w WCW znany jako Jason Jett), Masato Tanaka, Paul London (zwolniony z WWE), Psychosis, Taka Michinoku czy też Satoshi Kojima. Wszyscy dostali angaż na otwartych kontraktach.

- NWATNA też nie próżnuje ale podpisuje już kontrakty „written”, m.in. z Chrisem Harrisem, Kenem Shamrockiem, Sabu, Sick Nick Mondo (zaraz, on przestał walczyć, czyżby pieniądze które zaoferowało mu NWATNA pozwoliły mu powrócić do wrestlingu ???). Do NWATNA przyszedł także Paul London, więc z występów w RoH nici.

- CZW też zatrudnia i pojawili się m.in.: Homicide, Jody Fleish, Simon Diamond, Samoa Joe czy też Jinsei Shinzaki (aka Hakushi w WWF).

- RoH & NWATNA & CZW zatrudniają także staff

A ja kończę ten dzień…

Tydzień 1 - Dzień 4 [04.01.2004]

Dzisiaj tylko będę zatrudniać nowych wrestlerów.

Tym razem szeregi EZW zasilili: Erik Watts, Nosawa, Slash oraz Bio-Hazard. Oto jak prezentuje się mój roster.

- Main Eventers

* Erik Watts [Face, 32 tyś $]

- Upper Midcarders

* Nosawa [Heel, 25 tyś $]

* Slash [Heel, 25 tyś $]

- Midcarders

- Lower Midcarders

* Bio-Hazard [Heel, 21 tyś $]

- Openers

* B-Boy [Heel, 30 tyś $]

Jeszcze z 2-4 wrestlerów i zacznę przygotowywać kartę oraz pomału pisać galę.

Coraz ciekawsze napływają newsy z innych fedów:

- [WWE] - Rating Velocity wyniósł: 3.82

- [RoH] – Dave Republic został nowym właścicielem tejże federacji

- [NWATNA] – To samo stało się z tym fedem

- [WWE] - Wywalanie kolejnych zbędnych gwiazd np. Sable, Mark Jindrak czy też Hardcore Holly

- [RoH] – Tu z kolei zatrudnianie nowych wrestlerów, m.in. Dick Togo, Ace Steel, Jay Briscoe, Scorpio (aka 2 Cold Scorpio w ECW, Flash Funk w WWF), The Messiah

- [NWATNA] – Podpisanie kontraktu z Tito Ortizem (!), oraz z Simonem Diamondem, D’Lo Brownem, CW Andersonem, Vaderem, Trentem Acidem, Gedo

- [CZW] – Do CZW dołączają się: Mark Briscoe, Doug Williams, Kid Romeo, Chris Sabin, Christian York, Jimmy Yang

Ja kończę dzień pracy, jutro zatrudnię resztę wrestlerów i przyjdzie pora stworzyć pasy mistrzowskie.

Tydzień 1 - Dzień 5 [05.01.2004]

No dzisiaj zajmę się zatrudnieniem reszty wrestlerów oraz stworzeniem dwóch pasów mistrzowskich.

Iii do mojego fedu przyszło 6 ostatnich gwiazd (miało być 4 ale jest 6), czyli: Shank Dorsey, Jason Cross, John Phoenix, Johnny Swinger (!), Shocker oraz Jason Lee. Oto mój pełny roster, już nikogo nie zatrudniam:

- Main Eventers

* Erik Watts [Face, 32 tyś $]

* John Phoenix [Heel, 30 tyś $]

- Upper Midcarders

* Nosawa [Heel, 25 tyś $]

* Slash [Heel, 25 tyś $]

* Johnny Swinger [Face, 20 tyś $]

* Shocker [Heel, 35 tyś $]

- Midcarders

* Jason Cross [Heel, 25 tyś $]

* Jason Lee [Heel, 35 tyś $]

* Shank Dorsey [Heel, 25 tyś $]

- Lower Midcarders

* Bio-Hazard [Heel, 21 tyś $]

- Openers

* B-Boy [Heel, 30 tyś $]

No i tylko na dzisiaj pozostało stworzenie pasów.

Tak jest, jak mówiłem wcześniej będą 2 pasy a oto one:

- EZW Independent World Title (Image 70%)

- EZW Independent Junior Heavyweight Title (Image 60%) – pas dla cruiserów

Kolejna porcja newsów z innych fedów:

- [NWATNA] – Rating Xplosion: 0.79

- [WWE] – Tym razem bezrobocie zaliczą: Rodney Mack, Spike Dudley, Victoria, Gail Kim, Bradshaw, Spanky, Torrie Wilson itd., itd…

- [RoH] – Kolejne gwiazdy wprost do RoH: Ikuto Hidaka, CM Punk, Mark Briscoe, Spanky, Jimmy Rave (oby pojawił się na mojej gali)

- [NWATNA] – Kolejni wrestlerzy na otwartych kontraktach: Rusty Riddle, Bison Smith, Spike Dudley, Samoa Joe, Masato Tanaka…

Pora kończyć dzień, od jutra piszę galę i planuje kartę.

Tydzień 1 - Dzień 6 [06.01.2004]

Dzisiejszy dzień miał bardzo dobrze się dla mnie zacząć, gdyż miałem rozplanować praktycznie całą kartę na New Era Begins oraz zacząć pisać galę. Jednak z samego rana dostałem telefon, który wyprowadził mnie równowagi a zarazem mocno wkurzył. Zadzwonił do mnie Legend i powiedział, że niestety nie może dla mnie pracować gdyż NWATNA złożyło mu ofertę pracy praktycznie nie do odrzucenia na bardzo korzystnych warunkach. Legend powiedział, że wszystko było jak chciał i podpisał „written” kontrakt. Fajnie, a miałem z nim duże plany i tak muszę poszukać jeszcze jednego wrestlera, który będzie main eventerem i zmienić nieco plany main eventu :(

Chodziłem cały wkurzony przez dzisiejszy ranek, ale postanowiłem zadziałać. Poprosiłem moją pomocnicę Sophie oto, aby wyszukała mi wrestlerów, którzy są z wolnymi kartami i ich pensja nie przekracza 40 tyś $ miesięcznie (byłem tak zdesperowany, że podniosłem nieco koszty). Po 2 godzinach Sophia przyniosła mi cały wydruk danych i na liście znaleźli się tacy wrestlerzy jak chociażby Terry Funk. Początkowo chciałem nawet go zatrudnić gdyż pewnie przyciągnęłoby to fanów, ale ostatecznie zdecydowałem, że nie, gdyż Funk jest już bardzo cienkim wrestlerem. Ostatecznie wybrałem Vampiro, który jest nieco gorszy od Legenda, ale tak samo jak on jest heelem. Potem nastąpiło kilka telefonów i tak oto na pierwszej gali EZW pojawi się Vampiro, co jest niewątpliwie moim małym sukcesem.

Newsy z innych fedów:

- [WWE] – Rating SmackDown wyniósł: 5.16

- [NWATNA] – Cotygodniowa gala (NWATNA zrezygnowało z cotygodniowych PPV) zgromadziła w hali: 1675 widzów

- [WWE] – Zwalniania nigdy dosyć, tym razem los innych podzielili: Test, Nidia, Scott Steiner, Rene Dupree, Faarooq

- [RoH] – A tu z kolei zatrudnianie, tym razem: Gedo, Doug Williams, Mikey Whipwreck, Lash LeRoux

- [NWATNA] – Zatrudnianie także w tym fedzie: Scorpio, PJ Friedman, Homicide, Legend (podebrali mi :(, Nate Hatred, Abyss

- [CZW] – Szeregi CZW zasili: Lash LeRoux (3 fed w którym pracuje), Chris Hamrick oraz Spanky

Po dzisiejszym dniu byłem bardzo zmęczony, postanowiłem wypić browara i iść wcześniej spać, aby już jutro na luzie rozplanować całą kartę oraz zacząć pisać galę.

Tydzień 1 - Dzień 7 [07.01.2004]

No dzisiaj wyspany po wczorajszych wydarzeniach biorę się za zaplanowanie karty. W końcu hala wynajęta, wrestlerzy zatrudnieni, wszystko pomału rusza ostrą parą.

No i po ciężkich przemyśleniach z moim sztabem writerów i bookerów taką oto kartę zaplanowaliśmy:

EZW New Era Begins – 18.01.2004, New York:

- EZW Independent World Championship Match

Triple Threat Elimination Match

John Phoenix vs. Erik Watts vs. Vampiro

- Johnny Swinger vs. Slash

- Falls Count Anywhere Match

Chris Hero vs. Nosawa

- Jimmy Rave vs. Shocker

- EZW Independent Junior Heavyweight Title Final Match

Ladder Match

Zwycięzca walki A vs. Zwycięzca walki B

- Jonny Storm vs. Jason Lee

- EZW Independent Junior Heavyweight Title Tournament - Match B

Z-Barr vs. Shank Dorsey vs. Sonjay Dutt

- EZW Independent Junior Heavyweight Title Tournament - Match A

Bio-Hazard vs. B-Boy vs. Jason Cross

Teraz rozpoczynam pracę z moimi writerami aby jakoś ta gala wyszła.

Newsy z innych fedów:

- [WWE] - Rating Velocity wyniósł: 3.77 (spadek o 0.05)

- [WWE] – Kolejny odcinek brazylijskiej telenoweli pt.”Wrestlerzy zaliczają bezrobocie”: Lita, Zach Owen, Tommy Dreamer, D-Von Dudley, Billy Kidman, Maven itd.

Tydzień 2 - Dzień 8 [08.01.2004]

Dziś rozpoczyna się nowy tydzień a ja już od samego rana siedzę z writerami i piszę galę.

Obserwując poczynania moich podopiecznych postanowiliśmy innych fedach postanowiliśmy zrobić mały ranking 10 najlepszych brawlerów. A oto on:

1. Chris Hero

2. Slash

3. Vampiro

4. Shank Dorsey

5. Nosawa

6. John Phoenix

7. Johnny Swinger

8. Jason Lee

9. Erik Watts

10. Jonny Storm

Strony internetowe dużo podają o innych fedach, a ostatnio dużo jest o Ring of Honor. Można sobie wyczytać m.in. iż najlepszym w chwili obecnej wrestlerem w tym fedzie jest Juventud Guerrera, z kolei najlepszym brawlerem Masato Tanaka. Ogólnie RoH ma więcej wrestlerów niż ja (17), gdyż liczy sobie roster aż 35. Zobaczymy jak dalej będzie rozwijać się ten fed.

Newsy z innych fedów:

- [NWATNA] – Rating Xplosion wyniósł: 0.78 (spadek o 0.01)

- [WWE] – Zwalniania nigdy dużo, tym razem odeszli: Chuck Palumbo, Nunzio, Shannon Moore, Chris Kanyon, Molly Holly

A ja już kończę, gdyż za 9 dni gala i trzeba się śpieszyć.

Tydzień 2 - Dzień 9 [09.01.2004]

Postępy nad galą są, jeszcze tylko z 2 dni i będzie gotowy cały scenariusz.

Dostałem telefon, że wszystko idzie zgodnie z myślą i pojawi się miesiąc później moje pierwsze home video z galą, która odbędzie się za 8 dni.

Wysłałem faks od stacji KLJA czy nie chciałaby poświęcić chociażby godzinnego czasu antenowego w swojej ramówce, aby pojawiała się moja federacja. Odpowiedź w przyszłym miesiącu.

Newsy z innych fedów:

- [WWE] – Rating Heat wyniósł: 2.90

- [NWATNA] – Dwóch sponsorów zerwało kontrakty gdyż federacja obrała zbyt niebezpieczny poziom swojego produktu.

Dzień bardzo szybko zleciał a ja spadam do domu, jeszcze trochę pracy pozostało przede mną.

Tydzień 2 - Dzień 10 [10.01.2004]

Już za 7 dni moja gala staruje, pomału rozpoczyna się odliczanie.

Dziś nadal piszę galę z writerami, prawdopodobnie jeszcze reszta zostanie na jutro. Także jutro naniesiemy drobne poprawki i rozpoczną się przygotowania do gali.

Rano przyszedł do mnie do biura Jimmy Rave i powiedział, że dostał telefon z RoH, iż ci rozwiązują z nim kontrakt. Tak więc jego występ na mojej gali jest coraz bardziej prawdopodobny.

Newsy z innych fedów:

- [WWE] – Rating RAW wyniósł: 6.08

- [RoH] – Małe zwolnienia: Ace Steel, Jimmy Rave (no to chyba pojawi się na mojej gali), Fred Williams

- [NWATNA] – Federacja bardzo szybko znalazła sobie dwóch nowych sponsorów

Dzisiejszy dzień był bardzo udany, ja spadam spać.

Tydzień 2 - Dzień 11 [11.01.2004]

Dzisiaj tylko kończę pisać scenariusz i nic poza tym.

Newsy z innych fedów:

- BRAK

Tydzień 2 - Dzień 12 [12.01.2004]

Cały scenariusz został napisany i poprawiony. Od dzisiaj moi wrestlerzy zaczynają przyswajać go sobie i rozpoczynają się treningi.

Newsy z innych fedów:

- BRAK

Ja trochę oddychnę i jutro pogadam o scenerii hali.

Tydzień 2 - Dzień 13 [13.01.2004]

Wszystko idzie jak z płatka, wrestlerzy świetnie dają sobie radę z całym scenariuszem walki i gali.

Jestem po rozmowach z moimi specami od produkcji i na gali albo pojawi się zupełnie nowy ring lub tez zainwestuje w fajerwerki i będzie świetnie rozpoczynająca się gala.

Newsy z innych fedów:

- [WWE] - Rating SmackDown wyniósł: 5.19 (wzrost o 0.03)

- [NWATNA] – Cotygodniowa gala (NWATNA zrezygnowało z cotygodniowych PPV) zgromadziła w hali: 1709 widzów

- [WWE] – Zatrudnienie starych gwiazd: D’Lo Brown, Roddy Piper, Raymond Rougeau

- [RoH] – Do Ring of Honor powraca jednak Jimmy Rave

- [NWATNA] – Zostaje zatrudniony Danny Maff

- [CZW] – Zostaje zatrudniony Bryan Danielson (aka American Dragon)

Tydzień 2 - Dzień 14 [14.01.2004]

Wszystko idzie zgodnie z myślą. Gala już niebawem.

Do sprzedaży zostają wprowadzone proporczyki mojej federacji.

Newsy z innych fedów:

- [WWE] - Rating Velocity wyniósł: 3.84 (wzrost o 0.07)

Tydzień 3 - Dzień 15 [15.01.2004]

Już tylko 3 dni do mojej gali, jestem coraz bardziej zdenerwowany.

Newsy z innych fedów:

- [NWATNA] – Rating Xplosion wyniósł: 0.78

- [NWATNA] – Zostają zatrudnieni: Satoshi Kojima, Richard Slinger, George Galadsky

- [WWE] – Rating Heat wyniósł: 2.98 (wzrost o 0.08)

- [CZW] – Gala CZW „Standing Room Only” zgromadziła 432 widzów

- [RoH] – Jinsei Shinzaki podpisał kontrakt z tym fedem

- [NWATNA] – Zła wiadomość, gdyż gala Xplosion została zdjęta z TV

Tydzień 3 - Dzień 16 [16.01.2004]

Osobiście już nie mogę się doczekać gali, to już za 2 dni !

Newsy z innych fedów:

- [WWE] - Rating RAW wyniósł: 6.02 (spadek o 0.06)

Od przyszłego tygodnia rozpoczynam wydawanie „Raportu RVD”, czyli wszystko w EZW od kuchni.

Tydzień 3 - Dzień 17 [17.01.2004]

Już jutro rozpoczyna się moja gala. Dziś chyba nie będę spać.

B-Boy w jednym z wywiadów trochę na mnie nawyjeżdżał. Nie zwolnię go i nie zawieszę, ale niech nie liczy na jakiś push do czasu kiedy nie zmieni swojego postępowania. W walce o EZW Independent Junior Heavyweight Title jest już przegrany.

Newsy z innych fedów:

- [WWE] - Rating SmackDown wyniósł: 5.17 (spadek o 0.02)

Tydzień 3 - Dzień 18 [18.01.2004]

Dziś wielki dzień, gdyż startuje moja pierwsza gala.

Na gali zagra jakiś zespół, który otworzy tym samym galę. Nie wiem jaki ale coś więcej wie Sophie.

Newsy z innych fedów:

- [NWATNA] – Cotygodniowa gala (NWATNA zrezygnowało z cotygodniowych PPV) zgromadziła w hali: 1750 widzów

- [WWE] - Rating Velocity wyniósł: 3.78 (spadek o 0.06)

EZW New Era Begins – 18.01.2004, New York

Komentują: Don West & Eric Gargulio

- EZW Independent Junior Heavyweight Title Tournament - Match A

Bio-Hazard vs. B-Boy vs. Jason Cross

Bardzo dobra walka techniczna, jednak nie zwróciła większej ciekawości fanów zgromadzonych w hali. Najlepszy moment walki to chyba końcówka, kiedy to cała trójka brawlowała ze sobą w istnie szybkim tępie, po czym Cross zrobił spin kick Hazardowi. Cross podbiegł do B-Boy’a Boya zrobił mu crossfire i było po walce. Jason Cross będzie walczyć w finale o pas cruiserów.

[OR–49, CR–29, MC–70]

- EZW Independent Junior Heavyweight Title Tournament - Match B

Z-Barr vs. Shank Dorsey vs. Sonjay Dutt

No i nieco lepsza walka. Chociaż samo zaciekawienie walką też nie było duże. Walkę tą można śmiało nazwać pojedynkiem 2 na 1, gdyż Z-Barr i Dorsey pracowali nad Duttem. Jednak pod koniec walki Sonjay Dutt pokazał wielką klasę cruisera i zrobił back heel kick na Z-Barr’e, po czym „Original Playa for the Himalaya” poprawił z Bombay Splash i było po walce. Zasłużone zwycięstwo Sonjay Dutta.

[OR–50, CR–30, MC–70]

- Jonny Storm vs. Jason Lee

Co tu dużo mówić, jak na razie najlepsza walka gali. Zainteresowanie walką nieco wzrosło. Pod względem technicznym walka ta może stanowić przykład dla innych wrestlerów jak powinien wyglądać match cruiserów. Ze świetnej strony pokazał się Jonny Storm ale ostatecznie przegrał match, kiedy to Jason Lee zrobił mu swandive headbutt.

[OR–63, CR–33, MC–92]

- EZW Independent Junior Heavyweight Title Final Match

Ladder Match

Jason Cross vs. Sonjay Dutt

Finałowa walka o EZW Independent Junior Heavyweight Title. Nieco gorsza niż poprzednik ale ogólnie stojąca na dosyć wysokim poziomie. Jako że był to ladder match można było oczekiwać akcji podwyższonego ryzyka oraz bumpsów. Pod koniec walki Dutt i Cross toczyli bój na drabinie. Po chwili na drabinie Cross zrobił Duttowi reverse hurricanrane na stojący na ringu stół (!!!). Cross bardzo ciężko się pozbierał i wyrwał pas. Po walce Cross i Dutt uścisneli sobie ręce. Jason Cross EZW Independent Junior Heavyweight Championem !

[OR–58, CR–32, MC–85]

- Jimmy Rave vs. Shocker

Ta walka była dla widowni znacznie ciekawsza niż poprzednie. Ciekawe dlaczego? Match jeden z najlepszych tego wieczora. Zarówno Rave jak i Shocker próbowali robić różne akcje ale żadne z nich nie dawały ostatecznego pinu. Dopiero koniec walki wyjaśnił komu należy się zwycięstwo. Shocker chciał zrobić Rave’owi backbreaker ale Rave zrerwersował to w satelite crossface. Shocker długo się trzymał ale po chwili musiał się poddać.

[OR–63, CR–50, MC–76]

- Falls Count Anywhere Match

Chris Hero vs. Nosawa

Walka mogła zakończyć się wszędzie. Początek walki toczył się na ringu, gdzie jednak ani jeden ani drugi wrestler nie mógł osiągnąć przewagi nad drugim. Po paru chwilach walka przeniosła się poza ring i już nie wróciła. Poza ringiem na początku dominował Nosawa, odbijając Hero od barierek, po czym zakładając mu sleepera. Po paru chwilach Hero wyszedł z submissiona i przeszedł do ataku. Hero użył na Nosawie krzesła oraz stołu. Pod koniec walki Nosawa chciał zrobić butterfly suplex lecz cudem udało się Hero z tego wyjść i zrobić hero's welcome co dało mu zwycięstwo.

[OR–61, CR–43, MC–79]

- Johnny Swinger vs. Slash

Walka dwóch bardzo dobrze znanych wrestlerów. W końcu Johnny Swinger walczył w WCW oraz ECW, a Slash w NWA-TNA. Jednak sama walka nieco zawiodła i nie tego się spodziewaliśmy. Walkę ostatecznie wygrał Slash przez slash and burn. Po walce Slash pobił jeszcze trochę Swingera. Swinger wkurzył się i wyzwał Slasha na ponowną walkę na następnej gali EZW. Slash przyjął wyzwanie i z ironicznym uśmiechem udał się do szatni.

[OR–59, CR–55, MC–63]

- Main Event

EZW Independent World Championship Match

Triple Threat Elimination Match

John Phoenix vs. Erik Watts vs. Vampiro

I przyszedł czas na main ewent.. Walka rozpoczęła się bardzo szybko. Na początku walki Watts zrobił bulldoga Phoenixowi ale ten nie dał się spinować. Phoenix zrobił Watts’owi ddt. Phoenix chwycił Wattsa ale ten go pobił i poprawił ze slingshot clothesline i go spinował. John Phoenix został wyeliminowany. Vampiro który stał sobie w najlepsze w narożniku przyłączył się do walki i rozpoczął brawl z Wattsem. Watts radził sobie jak mógł i zrobił Vampiro spinning bulldog ale ten nie dał się spinować. Inicjatywę przejął Vampiro, który ostro zaatakował Wattsa. Po paru chwilach Watts próbował zrobić clothesline lecz Vampiro zrobił unik i wykonał na nim standing spinebuster. Vampiro poprawił z nail in the coffin i spinował Wattsa. Vampiro EZW Independent World Championem ! Po walce Vampiro celebrował na ringu zwycięstwo a gala dobiegła końca.

[OR–65, CR–65, MC–66, tytuł zyskał na wartości, Erik Watts nie został dobrze przyjęty w obecnym gimmicku]

Podsumowanie gali:

- Overall Rating: 60 %

- Ilość widzów: 311

Konkurencyjne gale:

- WWE Royal Rumble 2004 – Rating 1.79

- RoH „RoH Into The Fire” – 831 widzów

Newsy:

- [RoH] – Chris Hero, Ace Steel, Trent Acid podpisali kontrakty z tym fedem

Tydzień 3 - Dzień 19 [19.01.2004]

I jestem po pierwszej gali. Gala wg mnie średnio udała się, nie zachwyciła mnie też liczba widzów gdyż tylko pojawiło się ich 311. Jednak początki są najtrudniejsze, zarazem mam nadzieję, że następna gala będzie znacznie lepsza i więcej ludzi się na niej pojawi.

Oto moje miłe oczarowania gali:

- Jason Lee i Jonny Storm za świetny match, w którym pokazali pełno akcji typu high-fly

- Jimmy Rave za pokazanie siebie jako bardzo dobrego technika

- Vampiro, za świetnie odegraną swoją rolę w main evencie gali

Oto moje rozczarowania gali:

- Erik Watts za złe odegranie swojego gimmicku

- Johnny Swinger i Slash za niezbyt ciekawy i porywający match

Tym nie mniej ogólnie jestem zadowolony i mogę zacząć planować następną kartę, która będzie ujawniać się po kawałkach.

Tydzień 3 - Dzień 20 [20.01.2004]

Dziś tylko newsy.

Newsy z innych fedów:

- [WWE] – Rating RAW wyniósł: 6.04 (wzrost o 0.02)

Tydzień 4 - Dzień 21 [21.01.2004]

Rozpoczynam planowanie karty oraz przeglądanie wrestlerów, którzy być może pojawią się na następnej gali.

Z newsów dziś nic specjalnego.

Tydzień 4 - Dzień 22 [22.01.2004]

To samo, co dzień wcześniej.

Tydzień 4 - Dzień 23 [23.01.2004]

To samo, co dzień wcześniej.

Newsy z innych fedów:

- [WWE] - Rating SmackDown wyniósł: 5.16 (spadek o 0.01), drugi tydzień SmackDown spada (!)

- [NWATNA] – Cotygodniowa gala (NWATNA zrezygnowało z cotygodniowych PPV) zgromadziła w hali: 1732 widzów

- [CZW] – Rob Black zostaje nowym szefem CZW (!!!)

Tydzień 4 - Dzień 24 [24.01.2004]

Być może dojdzie do rematchu jednej z jednego pojedynku z ostatniej gali.

Newsy z innych fedów:

- [WWE] - Rating Velocity wyniósł: 3.85 (wzrost o 0.07)

Tydzień 4 - Dzień 25-26 [25-26.01.2004]

Pojawia się pierwsza walka na najbliższą galę EZW (termin jeszcze nie znany):

- No Rulz Match [Hardcore Match]

Johnny Swinger vs. Slash

Newsy z innych fedów:

- [WWE] – Rating Heat wyniósł: 2.96 (spadek o 0.02)

- [CZW] – Dwóch sponsorów odchodzi z federacji

Tydzień 4 - Dzień 27 [27.01.2004]

Najbliższa gala ma już swoją nazwę + potwierdzona walka: EZW Hardcore Paradise (termin jeszcze nie znany):

Johnny Swinger vs. Slash

Newsy z innych fedów:

- [WWE] – Rating RAW wyniósł: 6.07 (wzrost o 0.03)

- [CZW] – Podpisanie umów sponsorów dwoma nowymi sponsorami

Tydzień 4 - Dzień 28 [28.01.2004]

Pojawiają się pogłoski, iż na najbliższej gali ma pojawić się Justin Credible, jednak szybko pogłoski te dementuje w jednym z wywiadów, mówiąc że nie jesteśmy zainteresowani tym panem.

Tydzień 5 - Dzień 29 [29.01.2004]

Do karty na EZW Hardcore Paradise zostaje dodana jedna walka, oto wstępna karta na tą galę:

Johnny Swinger vs. Slash

- EZW Independent Junior Heavyweight Championship

Jason Cross © vs. Jimmy Rave

Tydzień 5 - Dzień 30 [30.01.2004]

Nadal wstępna karta na EZW Hardcore Paradise:

Johnny Swinger vs. Slash

Newsy z innych fedów:

- [WWE] - Rating SmackDown wyniósł: 5.14 (spadek o 0.02), trzeci tydzień SmackDown spada (!!)

- [NWATNA] – Cotygodniowa gala (NWATNA zrezygnowało z cotygodniowych PPV) zgromadziła w hali: 1730 widzów

Tydzień 5 - Dzień 31 [31.01.2004]

Właśnie dzisiaj w dostałem potwierdzenie podpisania kontraktu z pewnym wrestlerem. Tym wrestlerem jest CM Punk i pojawi się już na najbliższej gali w walce z Chrisem Hero!

Do gali najbliższej gali zostaje dodana jedna walka, nadal wstępna karta na EZW Hardcore Paradise:

Johnny Swinger vs. Slash

- CM Punk vs. Chris Hero (debiut CM Punk’a w EZW)

Newsy z innych fedów:

- [WWE] - Rating Velocity wyniósł: 3.78 (spadek o 0.07)

Tak kończy się pierwszy miesiąc mojej działalności w EZW. Bardzo proszę o wszelakie opinie na RM.

Do następnego razu – RVD! :)

"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• RazorR

1

• Kejrol

1

• RVD

1

• Sting

1

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   9
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Fajny diary....nie poddawaj sie RVD. Fajnie sie go czyta..

• Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

twez mi sie podoba. i fajnie by bylo jakby kazdy miesiac byl w oddzilnym poscie :P

14412508044c725aa0e19e.gif

Podoba mi się, nawet bardzo z jednym zastzreżeniem, nie ma lepszego managera iż CM4 :)

684699834088ea601d4d3.jpg

Fajnie i z zaciekawieniem się czyta :)

Powodzenia:)