Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Horrory

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Devil - wszystko zaczyna się dość ciekawie, z budynku spada ciała, nie wiadomo co się stało itd. Kilka chwil później kilka osób zacina się w windzie i wszystko zaczyna się wyjaśniać. Nie będzie wielką tajemnicą, że to sprawa diabła, bo to widać po samym tytule, ale sam pomysł mógł być wykorzystany o wiele lepiej, a film który był promowany jako horror koniec końców wypadł jak thriller z dodatkiem horroru i nic więcej. Aktorzy to nie była najwyższa półka i niektórzy zamiast dobrego aktorstwa po prostu irytowali. Prym wiódł chyba ochroniarz, który również był w windzie, a na którego nie mogłem patrzeć już po kilku minutach(widziałem go już wcześniej, ale tutaj działał na mnie jakoś negatywnie). Końcówka wyszła średnio, ale zaskakujący był jeden z wątków pobocznych fabuły i to na pewno można zaliczyć do pozytywów. Typowy średniak. 5/10
https://forum.wrestling.pl/topic/1156-horrory/page/41/#findComment-225454

• Odpowiedzi 736
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

142

• Euz

59

• Streetovs

56

• Zophael

40

Top użytkownicy w tym temacie

Hatchet - miałem ochotę na typowego slashera i dlatego wybrałem właśnie ten film. Historia bardzo prosta, wycieczka wybiera się żeby pozwiedzać straszne okolice jeziora i pobliskiego lasu, a także, a może przede wszystkim żeby zobaczyć dom Victora Crowleya, człowieka który urodził się z wyjątkowo zniekształconą twarzą i który zginął w cierpieniach podczas pożaru domu. Oczywiście legenda głosi, że wcale nie umarł. Film to jeden wielki kicz, fabuła bardzo słaba, fatalne aktorstwo, ale może to kogoś zdziwić właśnie taką produkcje chciałem zobaczyć i byłem w miarę zadowolony, że mój kaprys został spełniony. Było kilka mocnych scen, niektóre role rozpisane tak źle, że aż śmiesznie i końcówka po której trzeba się spodziewać kolejnej części, a wiem, że takowa powstała. Tak jak mówię, wiedziałem czego się spodziewać i nie będę oceniał całkowicie słabo tego kiczowatego filmu hehe. 3/10
https://forum.wrestling.pl/topic/1156-horrory/page/41/#findComment-226230

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   1

Pig (1998)

Fabuła: "Krótkometrażowy film eksperymentalny. Oto pewien mężczyzna pakuje walizkę, a następnie wyjeżdża samochodem na pustynię. Tam chwyta swą ofiarę- pojmany przez niego człowiek zostanie poddany serii tortur, a następnie dojdzie do swoistego połączenia mordercy i jego ofiary..."

Ciężko mi zawsze oceniać filmy surrrealistyczne, gdyż każdy interpretuje je inaczej... Mamy tutaj faceta w masce świni oraz jego ofiarę z obklejoną bandażem głową. W filmie (co mnie zaskoczyło) jest muzyka prawie w ogóle nie zgrana z obrazem (tzn przygrywają nam w tle różne dźwięki które z wydarzeniami na ekranie nie mają pozornie nic wspólnego) jest też całkowicie zrealizowany w czerni i bieli, nie uświadczysz tutaj także dialogów gdyż film jest praktycznie niemy... Jeśli chodzi o tortury... Nie ma tutaj żadnego chlapania krwią... Z całego filmu zapadła mi w pamięć scena w którym oprawca nakłuwa na igłę z nitką sutki ofiary oraz jego penisa. Mimo że nie pojawia się przesadnie dużo krwi to jednak wszystko to połączone z czarno białym tłem robi wrażenie :D Film jest dostępny na YT, zachęcam do obejrzenia, niech każdy zinterpretuje go na swój sposób

Part 1: http://www.youtube.com/watch?v=gr7sPK7c6YQ

Part 2: http://www.youtube.com/watch?v=69nFOEmI_hI&feature=related

PS. teraz czytam na filmwebie że podobno sceny cięcia żyletką i przekłuwania genitaliów były prawdziwe oraz że jego reżyser (który o dziwo zmarł krótko po zakończeniu kręcenia filmu) był chory psychicznie i po skończeniu zdjęć do filmu popełnił samobójstwo... Ile w tym prawdy- nie mam pojęcia więc potraktujcie to jako ciekawostkę z mojej strony...

https://forum.wrestling.pl/topic/1156-horrory/page/41/#findComment-228308

Paranormal Activity 2 - pierwsza część to swego rodzaju fenomen, bo film zrobiony był za zaledwie kilka tysięcy, a zarobił grube miliony. Niestety na pierwszej części powinno się to skończyć, bo kontynuacja skazana była na niepowodzenie i tak też się stało. To co najbardziej podobało mi się w "jedynce" to odpowiednie budowanie napięcia i systematyczne wciąganie widza w akcje filmu. W najnowszej części tego niestety nie było, każdy wiedział czego się spodziewać i wszystko było podane zdecydowanie za szybko. W miarę pozytywnie film się skończył, bo było to trudne do przewidzenia, ale z drugiej strony można to odebrać też jako minus, bo film będzie miał swoją kontynuacje. W produkcje z 2007 roku potrafiłem się wciągnąć i oceniłem na solidne 6/10 biorąc pod uwagę prosty scenariusz i słabe aktorstwo. Produkcja z 2010 roku to już o wiele gorszy film i przy takiej tendencji spadkowej kolejna część może być ciężka w oglądaniu. 4/10
https://forum.wrestling.pl/topic/1156-horrory/page/41/#findComment-228613

• Reputacja:   1

Oglądał już ktoś z Was czwartą część kultowego "Krzyku"? Jak ją oceniacie?
https://forum.wrestling.pl/topic/1156-horrory/page/41/#findComment-228966

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

The Tortured (2010)

"Pewnego słonecznego dnia z podwórka Elise i Craiga zostaje porwany ich kilkuletni syn. Dziecko bestialsko torturowane przez szaleńca, Kozlowskiego, umiera w jego piwnicy. Dla bohaterów śmierć jedynej pociechy staje się początkiem piekła. Nie mogą bowiem przejść do porządku dziennego nad tym, iż ich synowi przez długi czas zadawano cierpienie. Głęboko także poruszeni są faktem, iż mordercy za zabicie dziecka wymierzono karę dwudziestu pięciu lat więzienia. Nie mogąc ukoić żalu, jaki paraliżuje ich życie, Elise i Craig postanawiają własnoręcznie wymierzyć sprawiedliwość. Porywają Kozlowskiego i w oddalonym od cywilizacji domostwie urządzają mu prawdziwą kaźń..."

Powiem szczerze, że po podobnym tematycznie, kanadyjskim "7 Dni", który pomimo zachwytów krytyki, jakoś niespecjalnie potrafił mnie poruszyć (oceniam go: 5/10), nie spodziewałem się tu nic specjalnego. Ponieważ jednak wśród obecnie wypuszczanych horrorów panuje straszna posucha, postanowiłem "zaryzykować" i cholera - nie zawiodłem się!

Temat teoretycznie nie jest żadną nowością, bo mamy tutaj klasyczny motyw zbrodni oraz prób wymierzenia sprawiedliwości na własną rękę (skoro sąd tego nie potrafił) oraz świetnie zarysowany dylemat moralny, czy zemsta przynosi tak naprawdę ukojenie oraz czy przemoc rodząca przemoc nie upodabnia nas tak naprawdę do potworów, które usiłujemy tępić...

Na samym starcie muszę zaznaczyć, że "The Tortured" nie jest pozbawiony błędów logicznych (wg mnie nie są one jakieś porażające, ale trafiają się. Nie wpływało to jednak ogólnie na odbiór filmu jako całości. Przynajmniej w moim przypadku) i jeżeli oglądający jest typem osoby usiłującej na każdym kroku wytknąć reżyserowi, że coś zjebał - powinien sobie ten film odpuścić. Cała reszta będzie go oglądała z wypiekami na twarzy, aż do samego końca. Gwarantuję!

To co jest zdecydowanym pozytywem obrazu to świetnie budowane, permanentne napięcie (ciągły dylemat moralny rodziców, czy naprawdę dobrze robią decydując się na wymierzenie sprawiedliwości na własną rękę), całkiem niezłe aktorstwo (zwłaszcza solidna rola Eriki Christensen w roli matki), mocne sceny gore (może nie jest to japońska ekstrema, ale wrażliwsi widzowie mogą odwrócić kilka razy głowę od ekranu) oraz miażdżące końcówka (choć widzę na forach filmowych, że część ludzi nie potrafi jej odpowiednio zinterpretować w 100-u procentach, a tylko wtedy naprawdę kopie ona widza prosto w twarz) i istotne pytanie, które pozostaje na długo po emisji filmu wraz z oglądającym - czy naprawdę zasada "oko za oko, ząb za ząb" jest rozwiązaniem, które na zawsze uciszy demony w głowie?

Powiem tak, może i zawyżam ocenę tego filmu (oceniam go 8-/10), ale nie liczyłem, że z tak zgranego tematu można wycisnąć tak interesujący obraz, który od samego początku do końca utrzyma mnie w napięciu i wręcz sponiewiera zakończeniem (jestem czuły na tym punkcie. Dobre zakończenie potrafi niesamowicie podnieść ocenę całego filmu w moich oczach). Poza tym wśród tych wszystkich dennych horrorów zalewających rynek, ten naprawdę jest niegłupi (porusza istotne kwestie oraz stawia ważne pytania) i wyróżnia się zdecydowanie na plus. Myślę, że jeżeli ktoś będzie potrafił przymknąć oko na drobne nielogiczności i niekonsekwencje w zachowaniu bohaterów, powinien być całkowicie usatysfakcjonowany seansem "The Tortured". Ja zdecydowanie byłem, tak więc z czystym sumieniem mogę polecić ten najnowszy film Roberta Liebermana.

https://forum.wrestling.pl/topic/1156-horrory/page/41/#findComment-231367

Zna ktoś jaki dobry tracker z horrorami ?
https://forum.wrestling.pl/topic/1156-horrory/page/41/#findComment-231720

wyłącznie na zaproszenia :(
https://forum.wrestling.pl/topic/1156-horrory/page/41/#findComment-231735

Jeżeli Cię to interesuje mogę podzielić się swoim kontem, więc odezwij się via PM. ;)

Blady strach - film produkcji francuskiej przeszedł moje najśmielsze oczekiwania głównie dzięki temu w jaki sposób się zakończył, a to w horrorach był zazwyczaj największy problem jak dla mnie. Dwie przyjaciółki mają się w spokoju pouczyć na egzaminy w domu rodzinnym jednej z nich który jest na zupełnym odludziu. Już pierwszej nocy do domu wpada mężczyzna, który zabija wszystkich oprócz dwóch przyjaciółek nie darując życia nawet małemu dziecku. Od tego momentu wiele momentów jest bardzo podobnych do innych tego typu produkcji, ale świetnie ukazany czarny charakter, którego twarz widać od samego początku i który świetnie odgrywa psychola z minuty na minuty podnosi wrażenia artystyczne filmu. Mimo wszystko pod koniec byłem zaskoczony wysoką notą jaką dał -Raven-, ale wtedy przyszedł właśnie koniec i to jaki. Totalne zaskoczenie, którego nie sposób było przewidzieć i które mnie i moją drugą połowę wgniotło w fotel. Dawno nie oglądałem tak świetnej produkcji jeżeli chodzi o ten gatunek filmowy. 8/10

https://forum.wrestling.pl/topic/1156-horrory/page/41/#findComment-232093

DISAPPEARED

Zaginoł młody chłopak, brat jak i ojciec nie miał dla niego czasu.

Później brata prześladują głosy, obwinia ojca, popada w paranoje.

Film zapowiadał się ciekawie i miał ciekawą atmosfere, klimat, nastrój i lokalizacje. Blokowiska "gorszej" dzielnicy Londynu.

Wraz z rozwojem akcji, było coraz ciekawiej, aż.... słaby finał, co daje duży minus niestety.

5/10

Heartless

O wiele ciekawszym filmem, jest drugi z Horrorów Angielskich - Heartless.

Opowiada on o chłopaku, który ma blizne duża czerwoną na twarzy, troszke w kształcie serca.

Wyśmiewany przez rówieśników, pokazuje sie raczej w nocy.

Mili są dla niego tylko matka, nowy sasiad i sprzedawca spożywczym sklepie, który oferuje mu broń i gada o zagładzie.

Wiekszośc akcji to noc, znów ciekawe ulice Londynu z tych robotniczych dzielnic, znów ciekawy klimat i prowadzona akcja.

W końcu chłopak natrafia na bande młodocianych, którzy maja na sobie maski ( lub to ich prawdziwa twarz), potworów. przy pierwszym spotkaniu udaje mu sie uciec, przy drugim, ginie jego matka a on trafia do szpitala. Postanawia się zemścic i spotyka sie z diabłem.

Więcej fabuły zdradzać nie będe, na minus daje może znów za słaby w przekazie finał. Ale film jest bardzo dobry, mroczny, ciekawy, z dobrą grą aktorską.

7/10

Double Vision

Horro/Thiler Tajwańsko Chiński (Honk Kong) z częsciową obsadą z USA.

Wyszło troche efekciarsko, ale całośc ciekawa.

W mieście ginie pare osób, w dziwnych okolicznościach.Znana kobieta ozstaje spalona, a nic w pokoju oprócz niej nie ulega spaleniu, duchowny zostaje pozbawiony flaków, a jego brzuch po tym zaszyty itp;

Agent tajwański został przydzielony do rozwikłania zagadki i uchwycenia mordercy, dostaje jako partnera agenta FBI. Na początku widzimy, jak sie nie roozumieją, by w kolejnych scenach filmu, patrzec na rozwijanie ich przyjaźni. po czym następuje zaskakujaca scena.

A następnie, jest juz horrorowato, wraz z ciekawym niejednoznaczym finałem.

Wyszedł twórcom spory mix gatunkowy i różnowrodność wątków. Film za krótki, powinien być rozłożony, bo historia zrobiona dobrze , ciekawie się ogląda i dobrze zaskakuje.

7/10

https://forum.wrestling.pl/topic/1156-horrory/page/41/#findComment-232096

• 1 miesiąc temu...

Silent Hill - oglądałem już jakiś czas temu, ale zapomniałem napisać, więc nadrabiam zaległość tym bardziej, że ta produkcja i tak czekała dość długo na to aż ją zobaczę. Film zaczyna się dość mocno, bo pewna dziewczynka lunatykując przychodzi nad przepaść i dopiero jej matka w ostatnim momencie ją ratuje. Jak się okazuje nie był to pierwszy raz i dziewczynka miała już wcześniej tego typu zdarzenia i pojawiała się w nich nazwa miasta Silent Hill. Matka szuka informacji w necie i na własną rękę wraz z córką postanawia udać się do tajemniczego miasta nie mówiąc o tym swojemu mężowi i gdy tylko zbliża się do tego miejsca zaczynają dziać się tajemnicze rzeczy. Jako, że mało rzeczy w horrorach potrafi mnie zaskoczyć to czekałem co będzie w stanie mnie zaskoczyć, ale nic takiego się nie pojawiło...Mimo to film jako całość potrafił mnie mocno wciągnąć i z niecierpliwością czekałem na zakończenie tej historii, które wypadło bardzo solidnie i naprawdę przypadło mi do gustu. 7/10

A Nightmare on Elm Street - bardzo lubiłem dawną postać Freddy'ego, który grany przez Roberta Englunda był postacią idealnie dopracowaną i momentami sama jego rola była lepsza niż niektóre części "Koszmaru z ulicy Wiązów". Ciekaw byłem jak wypadnie ten remake i trochę się zawiodłem, przede wszystkim na wspomnianym Freddym, który był o wiele gorszy niż ten stary(a to w sumie ciekawe, że teraz przy takich możliwościach jego twarz wyglądała o wiele bardziej sztucznie niż kiedyś). Nigdy nie byłem fanem samej historii i mordowania we śnie, a gdy do tego dodam jeszcze zmarnowaną postać mojego ulubieńca to wychodzi typowy średni horror, który absolutnie nie zapada w pamięć i człowiek ma wrażenie, że jest mocno niedopracowany. 5/10

1408 - no i kolejna już pozycja, która czekała sporo czasu aż moja nieskromna osoba ją zobaczy. Mike Enslin pisze opowiadania o miejscach nawiedzonych, które regularnie zwiedza i tak naprawdę obala mity tych nawiedzonych miejsc. Pewnego razu dostaje kartkę i intrygującą notkę na temat pokoju 1408 w pewnym hotelu w Nowym Jorku. Zaczyna szperać po internecie, a najbardziej zaciekawia go fakt, że recepcja nie chce się zgodzić na to, żeby główny bohater grany przez Johna Cusacka zamieszkał akurat w tym pokoju. Mike przyjeżdża na miejsce i dowiaduje się od Geralda Olina(Samuel L. Jackson) wielu mocnych faktów na temat tego miejsca o których nikt poza hotelem nie słyszał. Prawdziwa jazda zaczyna się w momencie gdy Mike wchodzi do pokoju i mimo, że początkowo podchodzi do wszystkiego z dystansem to z minuty na minute film niesamowicie potrafi wciągnąć, a końcówka którą wielu może różnie interpretować była mistrzowska. Rzadko horror potrafi mnie tak zadowolić(chociaż ostatnio mam szczęście, bo "Blady Strach" to też była perełka). Jak dla mnie rarytas jeżeli chodzi o ten gatunek. 8/10

https://forum.wrestling.pl/topic/1156-horrory/page/41/#findComment-238468

Z tego co wyczytałem o filmie 1408, to końcówka filmu w wersji reżyserskiej różni się od końcówki, w wersji kinowej.

Każdy kto oglądał wersję kinową, wie jaka była końcówka, wersja reżyserska była następująca:

"ZAKOŃCZENIE (od 94 minuty)

W wersji kinowej, po tym, gdy Enslin w płonącym pokoju, usłyszał Katie, do 1408 wtargnęli strażacy. Poparzony Michael informuje ich, żeby tu nie wchodzili. Na ekranie pojawia się rozpływający się z powodu gorąca numer pokoju (1408), po czym widzimy popijającego drinka Samuela L. Jacksona ("Dobra robota, panie Enslin"). Pogromcy ognia uratowali głównego bohatera, który znów zamieszkał z żoną. W ostatniej scenie, Enslin kończąc swoją książkę na komputerze, włączył zniszczony dyktafon przy swojej żonie, na którym wyraźnie było słychać, że rozmawiał wtedy z córką. KONIEC.

W wresji rozszerzonej, po tym gdy Michael usłszał swoją córkę, ukazuje nam się rozpływający się napis 1408. W kolejnej scenie jesteśmy na pogrzebie (Michaela). Są na nim obecni m.in. Lily i Sam. Po ceremonii pod cmentarz przyjeżdża pan Olin i próbuje dać wdowie osobiste rzeczy Enslina znalezione w pokoju (spakowane w pudełko), tłumacząc, że nie zginął na marne i pokój powienien zostać już zamknięty. Sam spłasza eks-kierownika. W swoim samochodzi, pan Olin otwiera pudełko, w którym znajduje się parę pierdół oraz nieco zniszczony dyktafon. Murzyn zaczyna odsłuchiwać taśmy, na której znajduje się część rozmowy Michaela z córką ("Kochasz mnie tatusiu? Tatusiu?"). Mężczyzna zagląda w lusterko i dostrzega dziewczynkę podobną do Katie, wołającą ojca. Nagle w przednim lusterku pojawia się Enslin, cały poparzony (siedzi z tyłu). Olin zagląda na tyle siedzenie, ale nikogo nie ma. Jego wóz odjeżdża spod cmentarza. Po tej scenie przenosimy się do hotelu "Delfin". Widzimy, jak normalnie wyglądający Michael spogląda przez rozwalone okno (a właściwie już dziurę w ścianie). Po chwili zaczyna go wołać córka ("Tatusiu!"). Enslin odwraca się ("Tak, oczywiście"), i zapala papierosa, po czym powoli znika w drzwiach, niczym zjawa. KONIEC.

Bardziej pesymistyczne, aczkolwiek o wiele ciekawsze zakończenie od tego niejakiego z wersji kinowej."

Źródło: www.filmweb.pl

Sam obejrzałem wersję kinową i muszę przyznać, że film niezły, ale często wiało nudą. Jak przeczytałem obsadę filmu i zobaczyłem nazwisko: Samuel L.Jackson ucieszyłem się, szkoda tylko, że jego rola w tym filmie trwała dosłownie pięć minut. Prawdę mówiąc, to zakończenie w wersji kinowej jest znacznie gorsze niż w tej wersji reżyserskiej. 6/10

https://forum.wrestling.pl/topic/1156-horrory/page/41/#findComment-238660

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Sam obejrzałem wersję kinową i muszę przyznać, że film niezły, ale często wiało nudą.

Dla mnie film zajebisty (8/10) jak na zalew horrorowych gówien, jakie dostajemy od ładnych kilku lat. Wiało nudą? Ja od momentu kiedy Enslin wchodzi do pokoju 1408 siedziałem do samego końca jak na szpilach, na maksa wkręcony w to, co się za chwile wydarzy. O jakości tego filmu niech świadczy wysokość wystawionej przeze mnie oceny w połączeniu z faktem, że zajebiście nie lubię horrorów z gatunku "ghost story" (uważam, że są mało straszne i ogólnie jadą po sztampie), ale ten mnie rozjebał (miałem też to szczęście, że oglądając go po raz pierwszy trafiłem na wersję z tą "ciekawszym" zakończeniem", tak więc film był dla mnie kompletny). Zdecydowanie jeden z najciekawszych horrorów ostatnich lat.

https://forum.wrestling.pl/topic/1156-horrory/page/41/#findComment-238719

Ja od momentu kiedy Enslin wchodzi do pokoju 1408 siedziałem do samego końca jak na szpilach, na maksa wkręcony w to, co się za chwile wydarzy.

Wkręcony, to również byłem, ale dla mnie Horror, to film grozy. Wiem, że filmy na podstawie: "Pewna osoba znalazła się w tajemniczym hotelu" z zasady nie są straszne, ale spodziewałem się więcej "groźnych" momentów po tym tytule. Poza tym takie zimy w pokoju, powodzie dla mnie są nudne. Tak na dobrą sprawę serce biło mi nieco szybciej tylko wtedy jak Enslin znalazł się w kanałach wentylacyjnych i uciekał przed tym stworzeniem.

https://forum.wrestling.pl/topic/1156-horrory/page/41/#findComment-238740

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• CzaQ
      Czytam fabułę i to jest film dla mnie Niestety nie oglądałem, ale posiłkując się jednym z najlepszych oraz w sumie moim pierwszym 'skeczem' ze "Śmierci na 1000 sposobów" zaryzykuję :  Tam było podobnie - kolega patrzy, a parka w lesie się dyma. Chłop, więc zaczął tyrać kiepana, ale mu było mało. Na szczęście nieopodal przechodził szop pracz, więc chłop go myk i zaczął posuwać. Szop w końcu się wyrwał i utarmosił jegomościowi Wacka   Podejrzewam, że nie będzie to samo, ale postanowiłem się podzielić  
    • -Raven-
      Film Doom Generation. W jednej ze scen, jeden z trójki bohaterów podgląda pozostałą dwójkę jak się dymają. Co było kontrowersyjnego w tej scenie?
    • CzaQ
      Nowy Rok, Nowa Era! Yuhuuu!  Otwarcie sezonu, czyli coś się wydarzy. Pewnie jakiś pas zmieni właściciela, będą epizodyczne występy itd.  Post będzie trochę inny niż zwykle, ale mam nadzieję, że się będzie podobał.  Na początek paczka wideo - jak zwykle dobra w W. Tryplak już kłamie, że sold out arena kiedy pełno siedzeń wolnych i od razu mu nos rośnie Na początek wychodzi The Rock ze skiepszczonym theme songiem. Pierwszy zgrzyt, wolałem riffy. I.... gra face'a znowu? WTF.. to było szybkie. W dodatku póżniej te materiały wideo z backstage'a i cała otoczka jego feudów szlag trafił. Solo Sikoa czeka na Rzymka w walce stołów. Rzymianinowi polepszyli theme song. Ten wstęp dużo daje. Pełno interwencji oraz wygrana Romualda?! Niesłuchane, wręcz niewiarygodne. Mamy teaser nowego zawodnika. Zapauzowałem. Co tu pisze? Penera? Penra? A może Penta ;>  Ciekawie.  Royal Rumble w przyszłym roku w Riyadzie.. czyli będzie niesłychane gówno. Quiz : Co zawsze CzaQ robi jak @ KyRenLo  wrzuca nowe foty dupeczek? :  Cena przemowa. Aż zapomniałem, ze to jego ostatni rok... I musiał przypomnieć jak zmaścili jego pojedynek z Takerem. Boże co za bookingowe gówno to było., Istny samograj tak spierdolić. Ale przyzwyczaili nas. OK, jestem pewny, że tę edycję RR wygra Jasiexor. Wydaję mi się, że nie pójdzie po pas WWE tylko WHC bo tego nowego WHC jeszcze nie miał. Gunther przegra z Ortonem i będzie Cena vs Orton part 67 z tym, że jak Joshua wygra będzie jako jedyny mistrzem 17 razy w karierze, a więc przebije Flaira. Natomiast Kodas zmierzy się z Pancurem o główny pas. I mamy main eventy obu nocy. Może jeszcze tak się przytrafi, że Randall dobije do 16 razy pas i zwakuje po czym oboje z Jasiem będą mogli zostać rekordzistami - to by było stawka. Aczkolwiek nie wiem ile razy Orton miał pas i nie chce mi się sprawdzać. O rany. X pac wygląda jak na święta zjadł X paca i stał się Bully Rayem. Powiedzcie, że nie! :   Livka Brazil vs Ryja Ripley - no i mamy obiecany title match. Jeśli jedyny to będzie zmiana. And there it is. Nowa mistrzyni. Co za zaskoczenie. Za to po walce Domino dostał w jajka, a Andrzej zaliczył cameo. Przyjechał, zebrał czek, popozował z fajną duperą i tyle go widzieli. Jeszcze zbotchował (jak kogoś ominęło ) : https://www.youtube.com/watch?v=VK-4MnsfAIA&ab_channel=VogulePoland24 Jeszcze jedno - czy Alienowej czasem nie było widać sutka w tym przydużawym staniku? O fuck! Bayley na backstage'u. Chyba trochę podjadła na święta.  https://www.youtube.com/watch?v=LKuriXNyZeY&ab_channel=ReptilianinSHOTY kurde ta Lyra Valkyrie'a fajna jest! "Main Event' Jey Uso vs Drew McIntyre. A, czyli wychodzi na to, że chłopaki w końcu spadli z hierarchi. Tak mi się przynajmniej zdaję. I mam nadzieję. Drew aż się zesrał na rzadko :  Nowa zabawa! Tu macie template Drew jak sra - wklejcie go w najzabawniejszym miejscu :   Wchodzi kolejny epizod tym razem Hulk Hogan. A gdzie Colby Covington? ;d Na koniec walka wieczoru CM Punk vs Seth Rollins.  Jeszcze kilka lat temu powiedziałbym, że najlepsi ringowo zawodnicy, teraz to ci na najwyższym szczeblu, którzy jako tako się prezentują choć Punkowiec ostatnio nie zachwyca. To XXX na plecach Filipa to w końcu oznaka, że założył konto na Pornhubie w końcu i nadaje z AJ Lee?  Ogólnie spoko walka - dużo się działo było kradnięcie finisherów, przełamywania, zmiana przewag i 'dramatyczny' finish.  Phil wygrywa? Wow, nowe, nie znałem.  Ogólnie spoko gala. Tutaj mały dodatek.  Polskie akcenty @ MattDevitto :      I na koniec mały bonus, czyli już typowy mem o netflixie tym razem w 'naszym' wydaniu     Nawet dobry odcinek, ciekawe ile taki poziom się utrzyma
    • Jeffrey Nero
      Jak tylko ogłosili tą galę w Australii to wiedziałem, że raczej na 99% wygra Toni. Casey Lee ostatnio trenowała z Mercedes Mone też jest z Australii może dla dobrej reakcji zaliczy tam debiut.
    • PTW
      TO SIĘ DZIEJE! Na sobotniej gali oficjalnie rozpoczynamy turniej o pas mistrzowski kobiet! <3 <3 <3 PTW Women's Championship Tournament Diana Strong vs. Amy Heartbeat Zapowiadaliśmy, zapowiadaliśmy i zapowiadaliśmy, w końcu czas spełnić obietnicę! :) Na gali 11 stycznia odbędzie się walka otwierająca turniej o mistrzowskie złoto pań i zapowiada się niezwykle smakowicie! Nasza rodzynka Dianę Strong, która wydaje się murowaną faworytką do zdobycia tytułu będzie podejmować świetną zawodniczkę z Niemiec - Amy Heartbeat! Siłaczki z Zakopanego przedstawiać nie trzeba, bo czyny mówią więcej niż słowa, a ona zrobiła w i dla PTW tyle, że jest niepodważalnie jedną z twarzy federacji. Pozostaje pytanie czy presja oczekiwań ze wszystkich stron nie okaże się bardziej przeszkodą niż pomocą? Na to na pewno liczy Amy, czyli niezwykle pozytywnie nastawiona do świata wojowniczka, która dzieli się z fanami i przeciwniczkami miłością, ale na czas tej walki będzie musiała włączyć szósty bieg i znaleźć w sobie sportową ambicję i agresję - w końcu na zwyciężczynię tego wyścigu czeka na mecie pas mistrzowski! To co, Diana z pierwszym krokiem ku temu, co jej się po prostu należy, czy szok i niedowierzanie po upsecie stulecia? DOWIEMY SIĘ JUŻ W SOBOTĘ! :) Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage PTW.
  • Dodaj nową pozycję...