Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Horrory

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

nie do końca zgodzę się z punktem trzecim... niekoniecznie musi występować zderzenie świata realnego i ponadnaturalnego... przykład: niektóre horrory Kinga, lub np. stara "Teksańska masakra"-horror gore, wszechogarniająca atmosfera grozy, ale nic ponadnaturalnego... owszem, sceneria jest niezwykła, niektórzy bohaterowie dziwni, tym niemniej ludzie z krwi i kości...
  • Odpowiedzi 736
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

142

• Euz

59

• Streetovs

56

• Zophael

40

Top użytkownicy w tym temacie

Przereklamowany był dla mnie "Smakosz" (obydwie części) - oglądałem i jakoś się nie bałem.
"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

• Urządzenie:  Windows

bo to chyba miał być raczej pastisz, niż horror sensu scricto ;-)

4. Istnieją wyjątki, kulturowo przypisane do horroru, choć punkt 3 ich nie dotyczy.

i to sa te wyjatki:)

Jednak "stare" dobre horrory to miały klimat - "Koszmar z Ulicy Wiązów" - cód, miód i orzeszki :)

Teraz wszystko jest robione na odp***** :(

"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

Jak dla mnie lata 70-te i 80-te z gatunku filmowego co się zwie horror rządziły na całej linii (no jeszcze latach 90-tych też powstało parę świetnych produkcji). Mimo niedociągnięć przeróżnych to były fajne filmy czuje do tamtych lat sentyment.

Dokładnie Dejv! - teraz jak widzę serię filmów np. "...żywych trupów" to mi się chce śmiać. Inne tego typu produkcje też w chwili obecnej za przeproszeniem ssą.

Jak dla mnie Świt Żywych Trupów z zeszłego roku (jak się nie myle) wcale nie był zły. Z drugiej strony jestem fanem filmów z zombiakami a od kilku lat była posucha na takie filmy(nie licząc jakiś tam produkcji azjatyckich) to oglądałem ten film z chęcią .W chwili obecnej mam wrażenie że producenci wyczuli troche kasy gdyż zombi znów się stały troche "modne" to być może będą drążyć w temacie niczym krety żeby wydusić ile się da kasy, chociaż nawet zaczeły powstawać produkcje amatorskie z zombie. Z drugiej strony można narzekać że obecne filmy o zombie ssą (bo tak jest), ale jak to się mówi : jak się nie ma co się lubi...

macie racje horror z lat 70,80 tych i pierwsza polowa lat 90tych to klaskyki i prawdziwe filmy grozy:) no coz wtedy byla moda na takie filmy a teraz jes tajk jest ale bedzie lepper :)
  • 4 tygodnie później...

ja osobiście preferuję książki Mastertona z domieszką nadnaturalności z dziedziny religii chrześcijańskiej (vide angels vs devils), jak np: Demony Normandii

książki MAstertona to po prostu miód... pare książek nawet ma wątki polskie, jako że jego żona to Polka.

Demony Normandii chyba najbardziej mnie wciągnęły, cały czas czułem klimat, ciary na skórze, szczególnie w trakcie "kuszenia" mmmmmmmm to jest prawdziwy horror!!

O ile uwielbiam Martwe Zło za połączenie humoru z horrorem, to MAsterton to po prostu horror w idealnym wydaniu

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

MAsterton to po prostu horror w idealnym wydaniu

Wsumie tego pana długo nic nieczytałem, ale pamiętam że "Wizerunek zła" oraz "Diabelski kandydat" zajebiscie mnie wciągneły :)

Take me down to the paradise city

Where the grass is green and the girls are pretty

114037126847768c6792b79.jpg

• 1 miesiąc temu...

macie racje horror z lat 70,80 tych i pierwsza polowa lat 90tych to klaskyki i prawdziwe filmy grozy:) no coz wtedy byla moda na takie filmy a teraz jes tajk jest ale bedzie lepper :)

Pozwole sobie zacytowac jedynie ostatnia Twoja wypowiedz, chociaz wszystkie zasluguja na miano LOL'a m-ca.

Podajesz jakies smieszne definicje horroru, piszesz ze Halloween nie jest horrorem. Jest slasherem. Slasher to horror. Pewnie sie nie orientujesz, ale horror dzieli sie na mase "podgatunkow" (slasher, mondo, snuff, giallo, gore, mmov itp), ktore jesli bedziemy szeregowac wg Twoich smiesznych teorii, to nie beda w zyciu horrorami. Przeczytales gdzies jakas bzdure i teraz na sile probujesz zainteresowac nia innych :D

A tak z ciekawosci. Moze powiesz cos wiecej na temat, ktory przywolales, a ktory ja cytuje wyzej ? Jakie to horrrory, rzuc paroma tytulami, bo strasznie zem ciekaw :D

• 3 tygodnie później...

1.Smakosz I i II

2.Resident Evil

3.Piątek 13-ego (wszystkie)

4.Ring

5.Sekta II

P -> S -> I -> C -> O -> S -> I -> S

13196739343c977a0aef43.jpg

Ja polecam horrory:

"Świt żywych trupów"

"Piła"

"Potwór z bagien"

Ranking ulubionych wrestlerów:

1.Boogeyman, Kane

2.Raven, Sabu, Abyss, La Parka

3.Insane Clown Posse, Doink The Clow, Undertaker, Psicosis, Ultimate Warrior

5884615543c8f5e612b4a.jpg

Piła (SAW) i Piła II (SAW II) to bardzo krwawe horrory... opowiadają o psychopatycznym człowieku, który majstruje różne pułapki a później zabija nimi ludzi.

[shadow=red]"Witaj (....), chce zagrać w grę.... do tej pory byłeś obserwatorem tej nędznej gry jaką jest życie...."

[/shadow]

Tekst dowala :P

164305289646824b56733d3.gif

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 043 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Ale to były czasy Tamten Orton był takim kocurem, że aż będę musiał to łyknąć w całości w wolnej chwili...
    • Bastian
      RAW spod znaku całkiem niezłych walk i przynudzania przy mikrofonie. Ględził Punk, ględził Seth, a że nieszczęścia chodzą parami, ględziła też i Becky pod koniec gali.  Penta i Gable to gwarant niezłego wrestlingu, ale obie te postaci zmierzają donikąd. Luchador to kolorowa błyskotka ringowa, nic więcej. Fruity Pebbles, że pozwolę przytoczyć sobie klasyka mikrofonowego od The Rocka. A Chada opluto na tym RAW w momencie, gdy on dostał jobber entrance, zaś ten błazen Pat McAfee wjechał na arenę z wejściówką i aplauzem godnym SCSA. Btw. gdzie są amerykańskiego barwy u Gable 'a? Czyżby naprawdę wsiąkał w postać Grande Americano? Niestety, w przypadku Chada nie pomoże Grande Americano ani Matcha Latte. Dla WWE zawsze będzie tylko mini wersją Kurta Angle. Za każdym razem, jak widzę American Made, kojarzą oni mi się z postaciami z filmów typu "Wykidajło" lub tych ze Stathamem, gdzie główny bohater kładzie ich jednym strzałem w pierwszej scenie.  Balor kontra Styles, kiedyś materiał na klasyk, dziś walka podstarzałej już gwiazdy TNA i WWE kontra 2-20 w ostatnich telewizyjnych meczach. Gdyby Irlandczyk był polskim politykiem, byłby Korwinem Mikke.  Do Yeeta ustawia się kolejka chętnych. Paul, Gunther, Rollins... Austriak chce rewanżu na MITB. Czyli jakby McAfee ograł Gunthera na Backlash, byłby pretendentem?  Oczami wyobraźni już widzę ten mecz z gimmickiem, kto pierwszy zmęczy się yeetowaniem, ten przegrywa...  Iron Yeet Match, czy coś... Giulia i Perez w pierwszym main evencie głównej tygodniówki. Wiadomo było, że z Ripley i Sky szans nie mają, ale milutko, że je promują.
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 3 Data: 14.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Korakuen Hall Publiczność: 1.470 Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #785 Data: 13.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
  • Dodaj nową pozycję...