Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Horrory

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Candyman tez był fajny film

a film basen tez sie do gatunku horror bo fajny film??

Gdybym miał nowotwór nazwałbym go [you]
  • Odpowiedzi 736
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

142

• Euz

59

• Streetovs

56

• Zophael

40

Top użytkownicy w tym temacie

A właśnie, przypomniało mi się... Mega fakin shitowy horror - Jason X. Za pierwszym razem oglądałem to sam, i sam płakałem ze śmiechu. Później oglądałem go z kumplami, i tam dopiero była trzoda :lol: Film był tak zjebany, że aż zajebisty :twisted:

Jeszcze jeden był kwiatek. Eee... ten, no... Boa vs. Pyton! MA-SA-KRA! Mega shit i kupa śmiechu :lol:

Oba filmy mam na płytkach :D Takie rodzynki trzeba mieć :D

4143166924a5dc43430e70.jpg

• Reputacja:   296
  • Urządzenie:  Windows

majonez napisał(a):
Na kompie mam już film 'Mgła', tą nową wersję (o ile była jakaś wcześniejsza, a chyba była ). Podobno wypasiony film w chooy. Się zobaczy gdzieś przez weekend. Jak mnie poskłada z wrażenia, to odezwę się w temacie

Majonez - jeżeli jest to remake horroru "The Fog" (Mgła) Carpentera, to ta najnowsza wersja trąci chujnią. Zdecydowanie polecam oryginał, który jest na prawdę świetny. Jeżeli jest to "The Mist" (Mgła, ekranizacja opowiadania Stephena Kinga), to mi się film bardzo podobał (chociaż krążą o nim różne opinie), ale nie jest to klasyczny horror. Przyrównałbym go (ale nie tematycznie) raczej do czegoś w stylu "Wojny Światów" - obrazu, który jako podstawowy cel nie stawia sobie tego, by wystraszyć widza, ale pokazać różne zachowania ludzi w sytuacji kiedy zostaje zagrożone życie ich oraz ich bliskich, kiedy górę nad rozumem przejmują pierwotne instynkty w tym instynkt przetrwania... The Mist to połączenie filmu fantastycznego oraz hororu, okraszony niezłą dawką psychologii. Poza tym film posiada fenomenalne zakończenie, które wgniata widza w fotel oraz świetną oprawę dźiękową (muza). Obejrzyj, myślę że powinien Ci się spodobać, ale raczaej odradzam oglądanie z kumplami i browarem, bo umknie Ci jego przesłanie a ono jest w The Mist najistotniejsze. Ja tam lubię horrory, które skłaniają do przemyśleń, jeżeli Ty też, to The Mist na pewno Ci się spodoba :D

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Tak, lubie horrory, które mają w sobie coś więcej niż głupią siekę czy idiotyczny scenariusz (trzy laski, czterech typów, odludzie i zły pan/pany, które robią kuku spanikowanym i przestraszonym. Na końcu i tak zostaje playboy i laska z największym cycem. Dobro wygrywa... prawie, bo w ostatnim ujęciu kamery, spalony, zastrzelony i powieszony zły pan otwiero oko, co zwiastuje - niestety - ciąg dalszy).

No :) "Głębsze" horrory, thillery czy ogólnie filmy grozy łykam jak żaba muł :)

michalbdg napisał(a):
film basen tez sie do gatunku horror bo fajny film??

Ano można. Co prawda trochę słaby to slasher (scena z niekończącym się zjeżdżaniem do wody) ale i tak warto obejrzeć :) .

Cytat
Candyman tez był fajny film

Jak byłem mały to bałem się po nim wyjść do toalety samemu. Nie mówiąc już o patrzeniu do lustra :twisted: .

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Euz napisał(a):
Jak byłem mały to bałem się po nim wyjść do toalety samemu. Nie mówiąc już o patrzeniu do lustra

ja zawsze 3 razy mowiłem candyman do lustra ale nie zgasiłem swiatła

Lęk mi sie tez podobał (co prawda druga półka filmow ale fajny)

A piłe chyba każdy zna :)

powiem tak

piła 1. nie oglądałem

piła 2.chyba najlepsza jaka oglądałem czesc

piła 3.ujdzie

piła 4.dno :?

Edit #

Kruk 3 i 4 tez były względne

swit zywych trupów mi sie również podobał

[ Dodano: 2008-07-05, 21:53 ]

To prawda że Klatwa 2 jest taaaaaaaka straszna jak mówią ?? :)

Frogs (1972)

Film opowiada o fotografie, który wybrał się na jakąś egzotyczną wysepkę by porobić trochę zdjęć. Kiedy trafia do domu jakże bogatego właściciela wyspy, dowiaduje się, że nie wolno robić zamachów na żaby, których jest tam ogrom, bo te później mogą się mścić. Po próbach trucia żab, na wyspie zaczynają ginąć ludzie w bardzo dziwnych okolicznościach. Jeden mężczyzna umiera w szklarni, dusząc się oparami trucizny, którą wylewają na niego jaszczurki :lol: , jakaś kobieta zostaje śmiertelnie ukąszona przez węża itd.

Tytuł filmu sugerował mi, że to żaby będą krwiożerczymi mordercami, jednak przeliczyłem się. To gekony, jaszczurki, krokodyle i węże zabijały biednych mieszkańców wyspy a żaby tylko obserwowały. Cały film to jedna wielka nuda a ataki zwierząt na ludzi jakoś nie wywierały na mnie wielkiego wrażenia. Dobrze, że przed seansem wypiłem kawkę bo pewnie bym na nim głośno chrapał (albo kumał :D ) . 5/10

Blood Rage (1983) - Uncut

Dwóch dzieciaków przyłapuje swoją starszą na stosunku z jakimś facetem. Jeden z nich szybko chwyta za topór i uderza nim kilkakrotnie w głowę faceta. Dzieciak brudzi krwią swojego brata, który tym samym staje się winnym zbrodni i trafia do szpitala psychiatrycznego. Po paru ładnych latach mieszkająca ze swoim playboyowatym synkiem, mama, dostaje wiadomość, że jej chory na łeb syn ucieka ze szpitala. Los chciał, że syn akurat uciekł w dzień w którym mama ogłosiła, że będzie miała nowego męża. Syn playboy, który tak na prawdę jest mordercą, postanawia znów pobawić się w morderce, wykorzystując to, że jego braciszek uciekł z wariatkowa. No i zaczynają ginąć pierwsze ofiary. Nowy tata, koledzy, koleżanki...

Film świetny. Dużo zajebistego gore (!) i niezła dawka humoru. Gra aktorska ? zauroczony filmem, nie zwracałem uwagi, więc chyba była bez zarzutów :D . Kolejnym plusem filmu jest zakończenie, które trochę trudno zrozumieć a ja takie coś właśnie lubię. Ah żałuje tylko, że film oglądałem w beznadziejnej kopii :) . 9/10

Euz napisał(a):

czyli pół horror pół thriller ??

Euz napisał(a):
Frogs (1972)

sama nazwa mówi ze film to komedia :lol:

oglądał ktoś film lęk

Plusy tego filmu są takie :

1.trzyma w napięciu np.idzie sa laska a tu nagle cos wyskoczy :twisted:

2.dobra fabuła (zaspała na pociąg i zamkneli dworzec i została sam)

3.szczury (xD)

minusy

1.momentami nudny (rozmowy ze szczurami

film oceniam na 8/10

Edytowane przez KENTA

michalbdg napisał(a):
  Euz napisał(a):

czyli pół horror pół thriller ??

Euz napisał(a):
Frogs (1972)

sama nazwa mówi ze film to komedia :lol:

oglądał ktoś film lęk

mi sie on podobał

miałem tego nie pisać, ale już nie mogę się powstrzymać

KURWA CZŁOWIEKU JAK NIE MASZ NIC DO NAPISANIA TO NIE PISZ, HUJ KOGO OBCHODZI ŻE OBEJRZAŁEŚ JAKIŚ LĘK. JAK CHCESZ SIĘ TYM POCHWALIĆ TO COŚ O NIM NAPISZ. PRZYNAJMNIEJ ZDANIE, A NIE PUSTE "PODOBAŁ SIĘ".

Przepraszam wszystkich, ale jak widze posty tego gościa to mi się niedobrze robi.

ps. Tylko zwracam Ci uwagę a mój post jest dwa razy dłuższy niż twoja "recenzja".

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

Mi tam już bardziej się podobał ten drugi film "Lęk" (ten z 2006 roku).

Fabuła jest taka jak w innych tego typu produkcjach (amerykańskich). Grupka młodych ludzi wyjeżdża na odludzie i tam wpakowuje się w kłopoty.

Zaczynając po kolei: Młodzi ludzie wyjeżdżają sobie na wakacje do Irlandii. Tam na miejscu idą na "grzybobranie" (Nie chodzi tu na pewno o podgrzybki, czy inne prawdziwki :D ). Dzieciaki skosztowały "halucynków", a chłopak jednej z przyjezdnych opowiada historyjke o domu w którym działy się złe rzeczy, a teraz ludzi w tych lasach giną bez wieści...No i później rozkręca się jazda ;) .

Film ten trzyma w napięciu..."To realne, czy tylko halucynacje?". Końcówka filmu wszystko wyjaśnia i na pewno bardzo zaskakuje.

Ogólnie film mi się podobał, ale wkońcu nie każdemu musi się podobać :)

majonez napisał(a):
Na kompie mam już film 'Mgła', tą nową wersję (o ile była jakaś wcześniejsza, a chyba była :) ). Podobno wypasiony film w chooy. Się zobaczy gdzieś przez weekend. Jak mnie poskłada z wrażenia, to odezwę się w temacie ;)

majonez powiem Ci szczerze, że na pewno się nie zawiedziesz oglądając ten film (o ile już nie oglądnąłeś) :)

@down: Majonez myślałem, że chodzi ci o ten najnowszy film z 2007 "Mgła" (ten z tymi mutantami czy czymś tam, co chowają się we mgle). I tren właśnie film nawet można polecić. Chociaż to horror, jak nie horror (bardziej podciąga pod takie Sciene-Fiction) ;) . O ile się nie mylę to ten film jest na podstawie książki Stephena Kinga...

Edytowane przez rocket

1480916194a0b1a85edad5.jpg

No i stało się, jestem (wraz z małżonką) po seansie filmowym. "Mgła" (reżyseria: Rupert Wainwright, 2005 rok) całkowicie zawiadła moje oczekiwania. Ba, już nawet nie chodzi o to czego się spodziewałem (reklamy w TV jakiś czas temu nakręciły mnie odpowiednio), ale ogólnie jako sam obraz pod względem fabularnym, jak i sposobem dawkowania strachu i napięcia po prostu ssie.

Scenariusz niczym nie powala. Za mało ma w sobie "kleju" i czego co solidnie wkręca, na tyle, że chce się poznać co będzie dalej. Kilka wątków bez ikry, przewidywalne standardy i coś co totalnie mnie rozwala i powoduje, że każdy film, w którym się to stosuje od razu traci kilka oczek w ogólnej ocenie. Mówie tutaj o zajebiscie tanim straszeniu... nagłe BU!! i wszyscy podskakują na fotelu :) Słabe to, do mnie przynajmniej nie trafia. W takich sytuacjach odczuwam bardziej zaskoczenie niż strach ;)

Końcówka filmu... no ok, jakieś tam zaskoczenie było, ale też nic szczególnego.

Ogólnie nie polecam.

Beetle Juice (1988)

Pewnego razu młode małżeństwo wybiera się samochodem na zakupy. W drodze powrotnej, jadąc przez malutki most, drogę zastaje im pies. Mężczyzna próbując go jakoś wyminąć, wpada samochodem do wody. Akcja przenosi się do ich domu. Małżonkowie zaczynają sobie powoli zdawać sprawę z tego, że są duchami a dom przychodzą oglądać już potencjalni kupcy. Oczywiście duchy nie chcą aby ktoś nowy zamieszkał w ich domu, więc zaczynają rozmyślać jak ich stąd wykurzyć. Kiedy już wprowadziła się do domu nowa rodzina, duch mężczyzny znajduje na strychu jakąś książkę, w której jest napisane jak to zrobić. Następnie w telewizji włączają się reklamy Beetelgeuse - ducha, którego można wezwać, 2 razy wymawiając jego imię i może on skutecznie wystraszyć nową rodzinkę. Zmarli jednak nie decydują się na pomoc Beetelgeuse'a i sami próbują ich wystraszyć, jednak są niewidzialni, ale jak się później okazało, najmłodsza z członków rodziny ich widzi i szybko się z nimi zaprzyjaźnia. Nastolatka powiedziała o duchach rodzicom, ci powiedzieli znajomym i już powstał pomysł założenia jakiegoś centrum zjawisk paranormalnych. Duchom się to nie spodobało i postanowili sięgnąć po pomoc Beetelgeuse'a.

Beetle Juice to genialna czarna komedia. Jak ją oglądałem będąc mały to nie mogłem później spać po nocach. Bardzo dobre efekty specjalne (no może bez tych potworów z piekła), humor na zajebistym poziomie a gra aktorska genialna (ukłony w stronę tego który grał Beetelgeuse'a) . Zdecydowanie najlepsze pomieszanie komedii z horrorem jakie widziałem. 10/10 !

Mardi Gras Massacre (1978)

Psychopata chodząc po nocnych klubach, wyszukuje prostytutki by je składać w ofierze azteckim bogom w święto Mardi Grass. Po piętach depczą mu jednak dwaj detektywi..

Świetny film, który renomę zyskał dzięki temu, że trafił na listę Video Nasties (lista filmów zbanowanych w latach 80 w UK). Film bardzo brutalny, przepełniony przemocą i z dużą ilością krwii. Spodziewałem się raczej gównianego slashera jakich było wiele na przełomie lat 70-80 . Na szczęście Mardi Gras Massacre wypadło bardzo dobrze. Nieskomplikowana fabuła, ładne dziewczyny i krew - 8/10

Euz napisał(a):
Beetle Juice (1988)

Pewnego razu młode małżeństwo wybiera się samochodem na zakupy. W drodze powrotnej, jadąc przez malutki most, drogę zastaje im pies. Mężczyzna próbując go jakoś wyminąć, wpada samochodem do wody. Akcja przenosi się do ich domu. Małżonkowie zaczynają sobie powoli zdawać sprawę z tego, że są duchami a dom przychodzą oglądać już potencjalni kupcy. Oczywiście duchy nie chcą aby ktoś nowy zamieszkał w ich domu, więc zaczynają rozmyślać jak ich stąd wykurzyć. Kiedy już wprowadziła się do domu nowa rodzina, duch mężczyzny znajduje na strychu jakąś książkę, w której jest napisane jak to zrobić. Następnie w telewizji włączają się reklamy Beetelgeuse - ducha, którego można wezwać, 2 razy wymawiając jego imię i może on skutecznie wystraszyć nową rodzinkę. Zmarli jednak nie decydują się na pomoc Beetelgeuse'a i sami próbują ich wystraszyć, jednak są niewidzialni, ale jak się później okazało, najmłodsza z członków rodziny ich widzi i szybko się z nimi zaprzyjaźnia. Nastolatka powiedziała o duchach rodzicom, ci powiedzieli znajomym i już powstał pomysł założenia jakiegoś centrum zjawisk paranormalnych. Duchom się to nie spodobało i postanowili sięgnąć po pomoc Beetelgeuse'a.

Beetle Juice to genialna czarna komedia. Jak ją oglądałem będąc mały to nie mogłem później spać po nocach. Bardzo dobre efekty specjalne (no może bez tych potworów z piekła), humor na zajebistym poziomie a gra aktorska genialna (ukłony w stronę tego który grał Beetelgeuse'a) . Zdecydowanie najlepsze pomieszanie komedii z horrorem jakie widziałem. 10/10 !

To ma byc horror? Człeku obejrzałem to sobie pierwszy raz jak miałem 11 lat i nic się nie bałem. Może dlatego, że w dzieciństwie oglądałem kreskókę o tym tytule... :twisted:

Film bardziej wydał mi się mroczną komedią typową dla geniuszu Burtona.

No i gra Geena Davis Mrrrau! :D :twisted:

Aha, a BeetleJuice'a grał Michael Keaton, pierwszy Batman :D

nWo 4 life!

Just 2 sweet!

861576481480fa62cbd549.jpg

Venomus napisał(a):
To ma byc horror? Człeku obejrzałem to sobie pierwszy raz jak miałem 11 lat i nic się nie bałem.

To zobacz co napisałem :)

Cytat
Beetle Juice to genialna czarna komedia

:)

btw

Też oglądałem kreskówke :]

[ Dodano: 2008-07-08, 00:16 ]

Btw - jest ktoś chętny na małą wymiankę ze mną ? (mam w sumie tylko 86 dvd samych horrorów, ale jest sporo rarytasków) czy może robimy tą wymianę o której wcześniej pisałem. Tj - Dajmy na to, że ja robie pack 3-5 dvd z horrorami, wysyłam do kogoś, ten ktoś zgrywa sobie co go interesuje i dodaje od siebie 3-5 dvd i wysyła do kogoś następnego.

How about that! ?

ps. chętnie bym się wymienił z kimś pokroju Streetovs, -Raven- , bo po postach wnioskuję, że mają niemała kolekcję :)

• Reputacja:   296
  • Urządzenie:  Windows

majonez napisał(a):
No i stało się, jestem (wraz z małżonką) po seansie filmowym. "Mgła" (reżyseria: Rupert Wainwright, 2005 rok) całkowicie zawiadła moje oczekiwania. Ba, już nawet nie chodzi o to czego się spodziewałem (reklamy w TV jakiś czas temu nakręciły mnie odpowiednio), ale ogólnie jako sam obraz pod względem fabularnym, jak i sposobem dawkowania strachu i napięcia po prostu ssie.

A widzisz Majonez, trzeba słuchać wujka Ravena :twisted: Mówiłem, że jeżeli to The Fog, reamke filmu Carpentera, to należy go olać ciepłym moczem i sięgnąć po oryginał. Obejrzyj The Fog z 1980, bo to klasyka i wyjebany w kosmos horror. Poza tym - nadal polecam sięgnięcie po "Mgłę" (ale pisaną jako The Mist) na podstawie opowiadania Stephena Kinga. Co tu dużo mówić - oglądając wypociny Wainwrighta, trafiłeś na najgorszą z możliwych "Mgieł" :lol:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg