Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Horrory

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Hartfan - Hostel jestprzejetentego ;) zgodze sie ale zeby lepszy niz Saw ? Tu bym sie mogl klocic :P

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

• Odpowiedzi 736
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

142

• Euz

59

• Streetovs

56

• Zophael

40

Top użytkownicy w tym temacie

z polskimi filmami gore kojarzy mi się jedynie pierwszy polski horror (bodajże 40 minutowa etiuda) "Ja gorę" z lat 60.tych czy 70.tych... o duchu spalonego chłopa straszącym w stodole (autentycznie taka jest fabula) :D

Hmmm.. pierwsze słysze :) Ale wychodziłoby zę to pierwszy polski horror :D

A co do obróbki jest to w pełni amatorska produkcja, imitująca klasyczne horrory klasy B :mrgreen:

A jesli chodzi o pastiż widział ktoś Wild Zero?? Nakręcony przez kolesi z Guitar Wolf :D

Koszmar z Ulicy Wiązów lubie,Freddy vs. Jason też może być.Ostanio polubiałem Oszukać Przeznaczenie...Poza tym to jeszcze klasyk - Milczenie Owiec

58808666746e3ed1e95638.jpg

• 2 miesiące temu...

• Reputacja:   288
  • Urządzenie:  Windows

Czytałem kiedyś recenzję ponoć jakiegoś niezłego horrorka. Przewodnim motywem było to, że gościówka zaczęła dostawać jakieś dziwne SMSy z ostrzeżeniami na komórkę, które zostały... wysłane z jej własnej komórki. Za cholerę nie mogę sobie jednak przypomnieć tytułu. Wiecie może co to był za film???

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Może chodzi Ci o "When the stranger calls"?

Było coś tam takiego(chyba)

7136738944c95b7b1fd72.gif

Nie, to nie ten film. W tym o który pytałem - wychodziło tak jakby gościówa wysyłała sama do siebie ostrzeżenia na komórę z... przyszłości. Ciekawe jaki to był tytuł (cholerna skleroza! :twisted: )???

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Wiesz co, to mi przypomina jeden film. Tyle ze tam byly to wiadomosci glosowe.

Film z 2003r. "One missed call" Tkashi Mikie'iego.

Dokładnie o ten mi chodziło! Dzięki Ci, dobry człowieku :grin:

Zaden problem:) Do uslug:) Tylko trzeba bylo powiedziec najpierw ze to byl azjatycki film:) A w ogole zaskakujaco duzo powstalo horrorow/thrilerow z telefonem komorkowym w roli glownej.

Poszukuję jeszcze tytułu starego horroru z lat 70/80. Grupa turystów jadąc przez jakieś zadupia USA jest świadkiem czarnej mszy grupy satanistów i złożenia ofiary z człowieka. W najbliższym mieście donoszą o tym szeryfowi i... gówno wpada w wentylator, bo okazuje się, że wszyscy mieszkańcy miasteczka są wyznawcami diabła. Turyści muszą uciekać, by ocalić życie...

Wydaje mi się, że tytuł tego filmu to był "Wyścig z diabłem", czy coś w tym stylu, ale nie mam pewności...

Zgadza sie.

Film o ktorym mowisz to "Race with the Devil". Nakręcony w 1975 roku przez Jacka Starett'a. Film byl niezly jak na swoje czasy a za mamy "nowe millenium" to i fanom trzeba klasyki odswierzyc. Dlatego tez w tym roku zapowiedziany jest remake.

Jezeli jednak znow trafilem z tytulem jak kula w plot to podaje podobny film:

Jest to "The Brotherhood of Satan" z 1971. Temat podobny tyle za tam to dzieci skladaja ofiary.

Mam nadzieje ze pomoglem.

A z innej beczki.

Ostatnio nabylem wydany na qdvd "Martwe Zło 2". Film na pewno znany i wielokrotnie ogladany ale.. Po kolejnej produkcji obejzalem pol godzinny dodatek o kreceniu filmu. I to wlasnie goraco polecam. Mialem duzo wiekszy ubaw niz z samego filmu(nota bene tez wypelnionego humorem):). A za rok ma byc dla odmiany... remake. Tyle ze pierwszej czesci.

Ostatnio ogladam serial Masters of Horror. Mile zaskoczony jestem,kazdy odcinek to inna historia przez innego rezysera od horrorow,szczegolnie 13 przez T.Mikke jest dobry.

Juz w produkcji jest 2seria.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

Zgadza sie.

Film o ktorym mowisz to "Race with the Devil". Nakręcony w 1975 roku przez Jacka Starett'a. Film byl niezly jak na swoje czasy a za mamy "nowe millenium" to i fanom trzeba klasyki odswierzyc. Dlatego tez w tym roku zapowiedziany jest remake.

Jezeli jednak znow trafilem z tytulem jak kula w plot to podaje podobny film:

Jest to "The Brotherhood of Satan" z 1971. Temat podobny tyle za tam to dzieci skladaja ofiary.

Mam nadzieje ze pomoglem.

He, he - bez picu jesteś niezły w te klocki :grin: Piękne dzięki za pomoc - z chęcią przypomnę sobie cos z klasyki.

Raven - Do uslug:) Robilo sie kiedys co tydzien ze znajomymi horrorowe marratony i cos tam zostalo:)

Streetovs - A to jest prawdziwe novum. Niestety nie wszystkie trzymaly poziom choc bylo pare perelek. A nie wiem czy pamietasz pierwszy odcinek. O takim duzym lysym gosciu co wywiercal ludziom oczy:) Hmm... Czyzby inspiracja dla See No Evil?:) Prawda ze realia i miejsca inne ale glowny anty bohater bardzo przypominal mi pana Goodnight:)

Z nowinek horrorowych:

- Powstanie nowa czesc kultowej serii "Halloween". Nie bedzie to jednak kontynuacja serii. Bedzie to nowa czesc(moze zmieniony remake pierwszej) ze starym dobrym Michaelem Myersem. Jednak nie to jest w tym najciekawsze. Rezyserem bedzie... Rob Zombie znany z "House of the 1000 corpses" i "Devil's Rejects". Ja tam juz zacieram rece:)

-oprocz tego juz nieglugo "Saw III". Jesli bedzie trzymal poziom poprzednich czesci to bede bardzo zadowolony.

-takze sequel "najstraszniejszego horroru wszechczasow" - "Hostel". Jak mowi rezyser, zamierza tym razem nakrecic prawdziwy horror a nie w odroznieniu do czesci pierwszej film familijny. Od siebie dodam - oby.

Zophael: Dokładnie masz racje z Evil Dead 2 i dodatkami :). Ja też się przy tym ubawiłem. Najlepszy był ten z zombii-niemowlakiem czy coś takiego na sam koniec :). Nie pamiętam już dokładnie bo dawno na DVD to oglądałem :D .
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 043 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Bastian
      RAW spod znaku całkiem niezłych walk i przynudzania przy mikrofonie. Ględził Punk, ględził Seth, a że nieszczęścia chodzą parami, ględziła też i Becky pod koniec gali.  Penta i Gable to gwarant niezłego wrestlingu, ale obie te postaci zmierzają donikąd. Luchador to kolorowa błyskotka ringowa, nic więcej. Fruity Pebbles, że pozwolę przytoczyć sobie klasyka mikrofonowego od The Rocka. A Chada opluto na tym RAW w momencie, gdy on dostał jobber entrance, zaś ten błazen Pat McAfee wjechał na arenę z wejściówką i aplauzem godnym SCSA. Btw. gdzie są amerykańskiego barwy u Gable 'a? Czyżby naprawdę wsiąkał w postać Grande Americano? Niestety, w przypadku Chada nie pomoże Grande Americano ani Matcha Latte. Dla WWE zawsze będzie tylko mini wersją Kurta Angle. Za każdym razem, jak widzę American Made, kojarzą oni mi się z postaciami z filmów typu "Wykidajło" lub tych ze Stathamem, gdzie główny bohater kładzie ich jednym strzałem w pierwszej scenie.  Balor kontra Styles, kiedyś materiał na klasyk, dziś walka podstarzałej już gwiazdy TNA i WWE kontra 2-20 w ostatnich telewizyjnych meczach. Gdyby Irlandczyk był polskim politykiem, byłby Korwinem Mikke.  Do Yeeta ustawia się kolejka chętnych. Paul, Gunther, Rollins... Austriak chce rewanżu na MITB. Czyli jakby McAfee ograł Gunthera na Backlash, byłby pretendentem?  Oczami wyobraźni już widzę ten mecz z gimmickiem, kto pierwszy zmęczy się yeetowaniem, ten przegrywa...  Iron Yeet Match, czy coś... Giulia i Perez w pierwszym main evencie głównej tygodniówki. Wiadomo było, że z Ripley i Sky szans nie mają, ale milutko, że je promują.
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 3 Data: 14.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Korakuen Hall Publiczność: 1.470 Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: WWE NXT #785 Data: 13.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: TV-Show Lokalizacja: Orlando, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Format: Live Platforma: The CW Komentarz: Booker T, Corey Graves & Vic Joseph Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
  • Dodaj nową pozycję...