Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Horrory

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Long Dream czyli Nagai yume

Film trwał 60minut, tak krótki obraz, ale zawarto w nim naprawde sporo.

Jest to film z klimatem narkotycznym, mroczne zakamarki szpitala, dziwne eksperymenty na pacjentach związane z ich snami.

Klimat to nie wszystko atutami filmu jest dobra gra aktorów, fabuła, zakończenie.

Jedynie do czego moge się przyczepić to do muzyki i do charakteryzacji (która jest rodem z jakiegos balu przebierańców, poprostu śmieszna a w zamierzeniu miała być straszna).

Podsumowując, warto poświęcic czas na ten film.

Mumia z 1932

Poprostu uwielbiam stare horrory, ale po Mumie sięgnołem dopiero teraz. Nie bede obiektywny bo uwielbiam ten klimat starych horrorów, juz nieme filmy grozy tez lubie.

Rok 32 był przełomowy, wyszło w tym roku naprawde wiele świetnych horrorów z tych co oglądałem to wymienie: Freaks, Biały Zombie, Stary mroczny dom czy Vampir - każdy z tych filmów to klasyk i świetny film grozy.

Tak samo oceniam Mumie, jest to najlepsza ekranizacja Mumii bez dwóch zdań, trzeba jednak podejść do filmu patrząc z persektywy tamtych czasów.

Warto nadmienić że w filmie gra jeden z najlpeszych aktorów horrorów z tamtych lat Karloff.

Trzeba zrozumieć ze obevnie nie wszystko straszy tak jak wtedy straszyło ludzi, niektórzy będa się śmiac, niektórzy jak ja usiądą z nastawieniem dobrego kina poczucia właśnie przez kino tamtych dawnych lat.

Absence of War Does Not Mean Peace

3669750324873c0356f997.gif

• Odpowiedzi 736
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

142

• Euz

59

• Streetovs

56

• Zophael

40

Top użytkownicy w tym temacie

Ja ostatnio oglądałem też Lęk (schrooms) smakosz 2 Piłe 1.

Co do ostatniego strasznie lubie ten tytuł kiedys z kumplami oglądałem piłe 3 bodajże ale zaczynam od początku do końca zajebisty film.I te zroty akcji CUDO!Co do pozostałych 2 to Lęk jeszcze był w miare.Smakosz 1 i 2 to jest komedia... a 2 to już w ogóle nie wiadomo o co biega. Smiałem się przez cały film.Początek zaczął się fajnie później miałem takie jaja że masakra.Kto lubi się pośmiać z horrorów to polecam Smakosza 2 :P

Smakosz 1 to imo najgorszy film 21 wieku. Beznadziejna kreacja tytułowego smakosza, który niewiadomo kim w końcu był... jedyny plus tego filmu to ta fajna muzyczka z lat 20-tych (?) lecąca w radiu przed nadejściem krwiożerczego potwora .

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Ja oglądałem sporo horrorów, z których większości tytułów nie pamiętam. Te z których pamiętam to największe wrażenie wywarły na mnie pierwsze trzy części "Piły", w szczególności jedynka i "REC". Ten ostatni w szczególności polecam. Specjalnie kręcony jakby kamerą amatorską, cały czas trzymał mnie w napięciu. Naprawdę wywarł na mnie duże wrażenie. I mam pytanie- zna ktoś jakiś naprawdę straszny horror i mógłby polecić? Większość z tych co oglądałem podobały mi się ale nie wystraszyłem się przy nich ani razu. Bo ja wiem może jakaś mniej znana produkcja wbiła by mnie w fotel. Czekam na godne obejrzenia tytuły z góry dzięki.

9133117154c6438520b2fc.jpg

Apokalipto naprawde polecam sorry że taki krótki opis ale sie bardzo źle czuje później to zmienie..

Apokalipto naprawde polecam sorry że taki krótki opis ale sie bardzo źle czuje później to zmienie..

:lol: :lol: Ja tego nie nazwałbym horrorem, nic strasznego, wyrywanie serca ? Polowanie na ludzi ? Ale film jest naprawdę spoko, polecam.

Ostatnio oglądałem Smakosz 1 i 2 . Takie sobie, nie jest to taki straszny horror, nawet fajny film. Chociaż inni nazywają to komedią.

Laleczka Chucky, to jest dopiero hit. To nie żaden horror ale film jest super. Stary film ale trzyma klimat.

Teksańska masakra piłą mechaniczną w teksasie. Polecam naprawdę, fajny film a szczególnie końcówka, chodzi mi o wersję 2006. Klimat jest naprawdę super. Chociaż leje się trochę krwi ale to nie żadna groza.

...

1736281364ae4b3be08ef9.jpg

Apokalypto i Teksańską masakrę piłą łańcuchową już widziałem. Całkiem niezłe- szczególnie Apokalypto, chociaż też nie nazwał bym tego filmu horrorem. Może spróbuję zobaczyć tego smakosza i Laleczkę Chucky. Dzięki za propozycje i czekam na jeszcze kilka w miarę ciekawych.

9133117154c6438520b2fc.jpg

Właśnie skończyłem oglądać kolejną dawkę horrorów.

Kruger vs Jason... :shock: Zdziwiłem się... Film był naprawdę spoko. Chyba każdy oglądał koszmar z ulicy wiązów. Film trzyma klimat, jest świetny mogę go polecić chyba każdemu miłośnikowi Kruger'a i Jason'a.

Widmo... Oglądał ktoś ? Film jest do bani. Mi się nie podoba, naprawdę denny ten horror ? Teraz sam nie wiem po obejrzeniu tego stwierdzam że jest to Thriller.

Wzgórza mają oczy 1 i 2.... Film również udany. Fajny klimat... Nic mi w nim nie brakuje. Krew się leje jak w każdym horrorze. Film mogę oglądać całymi dniami, naprawdę nie nudzi mi się. Polecam go wszystkim miłośnikom horroru !

...

1736281364ae4b3be08ef9.jpg

Mgła jak ktoś chce to niech obejrzy jeśli lubi że przez cały film kompletnie nic sie nie dzieje tylko aktorzy siedzą cały czas w sklepie lub samochodzie
  • 2 tygodnie później...

Ktoś oznany w temacie może by mi kilka ciekawych klasyków tego gatunku polecił? Jakieś stare ale fajne horrory bym sobie pooglądał, z góry wielkie dzięki!

19466795844a8b39b7c192c.jpg

Fog (1980)

Psycho (1960)

Texas Chainsaw Massacre (1974)

Candyman (1992)

Exorcist (1973)

Omen (1976)

Masz kilka klasyków, które oceniłem 10/10 :)

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

Naprawdę wielkie dzięki, przelukam wszystkie tytuły

19466795844a8b39b7c192c.jpg

• 1 miesiąc temu...

Ja lubię "Piłę"
Tak żeby kontynuować rozpoczętą przez Ciebie dyskusję: ja też!

oszukać przeznaczenie 1-4
To samo co wyżej: oszukać przeznaczenie 7-23.

Liczę na ciekawą wymianę zdań.

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Lubię to
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 046 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Zmieszany/a
        • Haha
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...