Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Horrory

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Emily Rose oglądałem i uważam go też za bardzo dobry film, dlatego zainteresowałem się kolejnymi egzorcyzmami :)
  • Odpowiedzi 736
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

142

• Euz

59

• Streetovs

56

• Zophael

40

Top użytkownicy w tym temacie

Outpost - Eksperyment SS

Liczyłem na coś więcej ... - Film zapowiadał się fajnie. Siedmiu żołnierzy wyruszających w podróż odkrywa powojenny bunkier SS. Prowadzone były w nim jakieś eksperymenty, o których wiedziała tylko jedna osoba z całej grupy. Już po chwili gdy zostało wyjaśnione na czym polegały eksperymenty, film coraz bardziej mnie zniechęcał - kocham wojenne klimaty lecz mieszanie tego z wymyślonymi naukami i jakimiś polami siłowymi strasznie zepsuł mi smaczek. Okazało się więc, że ssmani odkryli jakieś "magiczne" pole, które sprawiało, że żołnierze stawali się, że tak ujmę "nieśmiertelni", a na dodatek niewidzialni. Dopiero w połowie filmu dowiaduje się o tym reszta ekipa, która była stale atakowana przez nieznanych ludzi (z początku myśleli, że są to miejscowi, którzy pragną wypędzić ich z terenu). Bardzo ciekawie, a na dodatek strasznie wypadł motyw z przywódcą tych całych "zombi".

Jego ciało znaleźli w bunkrze na początku filmu myśląc, że jest to szczęśliwy ocalały ze wszystkich króliczków doświadczalnych.

Nieśmiertelni stale atakowali bunkier i wyżynali co chwilę któregoś z bohaterów ... grupę dziwił fakt, że mimo pola minowego, którym się ogrodzili, zombi zdołało się przedostawać na ich teren (to była tz. "niewidzialność", choć nie wiem co miała ona tutaj do rzeczy - bardziej "latanie" miałoby tu jakiekolwiek zastosowanie). Strasznych momentów dużo tu nie znajdziecie, jedynie motyw z dowódcą ssmanów, o którym wspomniałem w jakimś stopniu podtrzymywał napięcie. Tortury, zabójstwa, ujawnianie się twarzy z ciemności jakoś przeciętnie tu wypadły ... może nie o tyle przeciętnie, co strasznie wolno - każdy mógł sobie spokojnie uświadomić co go czeka (zero elementów zaskoczenia). Gdyby nie te pola, niewidzialni żołnierze itp. to może film bardziej by mi się spodobał, a tak pozostaje mi jedynie odradzić dzieła fanom lubiącym tematykę wojenną bez żadnych zalążków fantazji.

Edytowane przez Shadow

It's Easy Bein' Sleazy

Obejrzałem film o dość "oryginalnej" fabule pt. "Zęby". Opowiada o dziewczynie, która odkrywa, że w środku pochwy wytworzyły się w wyniku mutacji tytułowe zęby...

Film ogólnie słaby z odrobiną czarnego humoru, (a momentami cechy z dramatu), kilka naturalistycznych scen i to by było na tyle. Jeśli ktoś ma dużo wolnego czasu i bardzo się nudzi, to może sobie obejrzeć, w innym wypadku szkoda czasu.

AX - moglbys podac oryginalny tytul, bo zaciekawila mnie bardzo fabula tego filmu :)

14078636424fdfa1a4c8062.jpg

A proszę - Teeth, z 2007 roku, akurat dosłowne tłumaczenie zrobili :)

• Reputacja:   288
  • Urządzenie:  Android

Zaliczyłem wczoraj całkiem niezły horror/thriler (w sumie jakby nie patrzeć - najbliżej mu do slashera), ktory pomimo swojego krótkiego czasu trwania (zaledwie 72 minuty) - spokojnie wart jest polecenia.

Film o którym mowa, to "Baby Blues". Obraz, pomimo swojej prostoty, trzyma niesamowicie w napięciu i niejednokrotnie wywołuje ciary na plerach. Jednak - po kolei...

Historia opowiada o przeciętnej, amerykańskiej rodzince, tak więc mamy matkę zajmującą się domem, 4 małych dzieci (najmłodsze - noworodek, najstarsze - max 10-12 lat) i będącego wiecznie w rozjazdach (kierowca ciężarówki) ojca, który standardowo jest gościem w domu. Kobieta, będąca niedawno po porodzie, coraz gorzej sobie radzi z dziećmi i samym sobą a jej mąż, który właśnie wrócił do domu tylko na jeden dzień i już snuje plany zafundowania kobiecinie kolejnego bachora - z pewnością jej nie pomaga. Kiedy facet ponownie wyjeżdża w trasę, w kobiecie coś pęka i zaczyna popadać w obłęd (specjaliści tłumaczą to tzw. "szokiem poporodowym"). Zaczyna zachowywać się coraz dziwniej, staje się coraz bardziej agresywna i brutalna w stosunku do dzieci, na skutek czego śmierć ponosi najmłodsza pociecha. Pozostałe dzieci wpadają w panikę i rozpoczynają desperacką ucieczkę przed oszalałą rodzicielkę, która za wszelką cenę postanowiła ukarać, za wszystkie swoje niepowodzenia, pozostałą przy życiu trójkę...

Fabuła nie jest tu więc skomplikowana, ale role główne zostały tu odegrane bardzo wiarygodnie (zwłaszcza matki, która wymazana krwią, z potarganymi włosami i tasakiem w ręku - może na prawdę przerazić) a akcja toczy się bardzo szybko i płynnie, bez większych dłużyzn.

Teoretycznie jest to slasher, jakich wiele, ale to że głównym antagonistą jest tu osoba, która od zawsze kojarzy nam się z ciepłem, uczuciem, opiekuńczością (własna matka), natomiast postaciami, które muszą walczyć o życie z oszalałą kobietą, są jej własne, małe dzieci - sprawia że gdzieś podświadomie zaczynamy odczuwać prawdziwy lęk (jak dla mnie, wizja walki na śmierć i życie małego dziecka z własną matką jest na prawdę przerażająca. Nie wyobrażam sobie przeżyć w dzieciństwie takiej traumy).

Reasumując - całkiem ciekawa pozycja dla ludzi lubiących slashery. Niby prosta fabuła, mało gore i schematyczność, ale z drugiej strony - nietuzinkowy dobór głównych bohaterów (matka kontra własne, małe dzieci), bardzo dobra gra aktorska i sprawność realizacji powodują, że film ogląda się na prawdę z przyjemnością.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Ja właśnie obejrzałem film pt: ''Mroźne piekło'' i powiem strzeże, że nie zawiodłem się. Film nie jest, aż taki straszny, ale warto go obejrzeć, ponieważ reżyseria postarała się.

Pięcioosobowa ekspedycja wyrusza, by zdobyć "Biegun niedostępności" - najbardziej

mroźne i niebezpieczne miejsce na Ziemi w odległym rejonie Antarktydy. W trakcie wyprawy śmiałkowie znajdują dziennik ekspedycji, która zaginęła w tajemniczych okolicznościach przed laty. Wkrótce po tym zaczynają się dziać coraz bardziej przerażające rzeczy. Okazuje się, że pośród mroźnego piekła czai się coś straszniejszego niż tylko bezwzględna natura...

Jednak film pt: Hostel zrobił na mnie większe wrażenie. Wieczorkiem obejrzę sobie Zęby, które polecił AX.

Raven film pt: Baby Blues jest niezły, ale jakoś nie spełnia moich oczekiwań, oglądając go ani razu nie stałem z krzesła, a szkoda. Jednak nie które scenki są godne podziwu. Podobało mi się to jak najstarszy syn bronił całego rodzeństwa przed matką, która doznała szoku poporodowego. Dobrze, że historia jest na faktach, ponieważ gdy by tak nie było film był by słaby, a tak to jest średni. Nie dałbym za niego 20zł.

• Reputacja:   288
  • Urządzenie:  Android

A widział ktoś z Was Udręczonych? Co prawda polska premiera była o ile się nie mylę wczoraj, ale może już ktoś zdążył obejrzeć. Zapowiedź filmu mnie naprawdę zaciekawiła, nie przepadam specjalnie za chodzeniem do kina, ale jeśli jest tak dobry, jak go zapowiadali, to nie omieszkam się na niego przejść.

Ja go właśnie skończyłem oglądac i absolutnie nie idź na niego do kina! Film jest od biedy do obejrzenia (oceniam go gdzieś tak 5/10) ale maksymalnie na kompie lub na DVD. Wypad do kina na niego, to po prostu strata kasy. Film jest sztampowy (ograne motywy), często przynudza (dłużyzny) a scen powodujących przyspieszone bicie pikawy jest jak na lekarstwo.

Ogólnie nie przepadam za filmami o nawiedzonych miejscach (trąci mi to tanią bajką), ale ten był wyjątkowo średnią pozycją. Do pięt nie sięga takim obrazom (z tego nurtu) jak np. "1408" czy "Amityvile" (oczywiście pierwowzór a nie denny remake), że o "Lśnieiu" Kubrick'a już nawet nie wspomnę.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

Ostatnio wpadł mi w ręce dobry horrorek.

The Living Doll - odpowiada historie mężczyzny pracującego w szpitalnej kostnicy. Klient był bez pamięci zakochany w kobiecie, która sprzedawała w szpitalu kwiaty. Śledził ją, robił jej zdjęcia i.. pewnego wieczoru poszedł za nią do baru i przy wyjściu podsłuchał rozmowę, w której chłopak owej kobiety straszył ją śmiercią. Jakież było zaskoczenie typa, który otwierając worek ze zwłokami natrafił na swoją wymarzoną dziewczynę ze skręconym karkiem. Jego miłość była tak wielka, że postanowił ukraść zwłoki z kostnicy i zanieść je do swojego pokoiku, który wynajmował na jakiejś zjebanej dzielnicy brudasów. Typek kupował dla trupa perfumy, sukienki .. całował swoją wybrankę a nawet wziął z nią ślub. Jego obsesja była tak wielka, że nawet nie zwracał uwagi na robactwo i szczury zalegąjące się w pokoju ...

Już dawno nie oglądałem tak świetnego horroru produkcji brytyjskiej. W filmie było wszystko to, czego potrzebowałem. Od scen obrzydliwych scen gore, po dramaturgie i motywy psychologiczne. Gra aktorska i muzyka, stały na najwyższym poziomie. Minusów nie znalazłem żadnych, dlatego też oceniam na - 10/10

Ja mam jedno pytanie do ludzi obeznanych z horrorami. Obejrzałem sobie niedawno film "Freddy vs. Jason" i generalnie spodobał mi się. Tylko, że nie mam pojęcia o pochodzeniu tych dwóch głównych postaci, gdyż nie oglądałem filmów o nich. I tu się pojawia pytanie. Opłaca się oglądać wszystkie części "Koszmaru z ul. Wiązów" i "Piątku trzynastego"? Są to filmy godne polecenia?

Piątek Trzynastego - zdecydowanie tak. Możesz odpuścić sobie części z Jasonem na Manhatanie i Jason X. Reszta na prawdę dobra. Od 2 części do 6, wszystkie były na prawdę godnymi polecenia slasherami. O ile pamiętam, z 2 nawet dostały odemnie 10/10.

Koszmar z Ulicy Wiązów - tutaj CI specjalnie nie pomoge, bo nigdy nie byłem fanem Freddiego i obejrzałem tylko część 1-szą, która jakoś specjalnie mi nie przypadła do gustu.

REC, 30 dni mroku (czy jakos tak), Lustra, The Ring, wiecej nie pamietam :)

A ja mam pytanie o tytuł horroru w którym "występowała" lalka czy tam kukiełka. Film dosyc stary i z tego co sie ortientuje były następne części. I jeszcze znacie jakieś tytuły filmów w których straszy clown? Znam z tego typu "Stepehen King's It".
Gdybym miał nowotwór, nazwałbym go [you]

8251201714c0407cdb7718.jpg

Kukiełka - hmmm , Laleczka Chucky aka Child's Play ?

O clownach było sporo horrorów - sprwadź -

Clownhouse

Clown Murders

Evil Clown

Kukiełka - hmmm , Laleczka Chucky aka Child's Play ?

O clownach było sporo horrorów - sprwadź -

Clownhouse

Clown Murders

Evil Clown

Tak, o ten film mi chodziło. I dzięki za kilka tytułów z klaunami w roli głównej ;)

Gdybym miał nowotwór, nazwałbym go [you]

8251201714c0407cdb7718.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 048 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Nialler
      I świetnie. Na początku dość jej nie znosiłem, ale im dłużej się ją oglądało tym bardziej można się zsympatyzować. Mogłaby ponosić chociaż ze 100 dni główne mistrzostwo kobiet.
    • Kaczy316
      I ta zasada powinna się tyczyć ogólnie zawodników w NXT, ja od początku istnienia tej rozwojówki nie widziałem sensu w dawaniu głównych tytułów kilkukrotnie jednej osobie i zgadzam się, że wszystko przerobione w NXT, nagle wbijamy do MR i brak pomysłów, ale to jest połączone z tym, że wielu zawodników jak przechodzi z NXT do MR jest traktowane totalnie od 0, jakby w NXT nic nie osiągnęli totalnie i nie mieli żadnego star poweru dlatego jedynie obijają jobberów, a wystarczy pójść za przykładem Brona, który fakt na początku obijał jobberów, ale potem pociągnęli za sznurek, poleciał na IC Title, teraz Heyman Guy i dobrze jest, albo teraz Roxanne i Giulia, które w NXT to top topów i w MR też grubo idą z nimi, może nie wygrywają, ale kręcą się mega wysoko jak na dopiero co wejście do MR, Ilja tak samo był traktowany do czasu kontuzji w miarę dobrze, w sensie nie miał większych feudów, ale jak dostawał walki to sztos totalny, do tej pory pamiętam jego walki z Breakkerem w okolicach lata zeszłego roku, świetne starcia i z Ricochetem też chyba miał, a Melo? Dostał chyba na początku starcie z Codym potem z Ortonem, niby coś chcieli, ale nie do końca i tak sami nie wiedzą co robić, a moim zdaniem zasługuję co najmniej na solidny mid card-upper mid card, ale po co, lepiej robić z niego kolejnego cipo heela, bo przecież mało takich mamy w rosterze, ale no jest jak jest.
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Best Of The Super Junior 32 - Dzień 4 Data: 15.05.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: TV-Show Lokalizacja: Tokyo, Japan Arena: Korakuen Hall Publiczność: 1.365 Format: Live Platforma: Samurai! TV Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • KyRenLo
    • KyRenLo
      Walki były na odpowiednim poziomie. Main Event z Paniami był świetny. Otwarcie RAW dobre. Pogadanka od Becky więcej niż dobra. Spokojnie za całość takie 7,5 na 10 można wystawić. 
  • Dodaj nową pozycję...