Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

gdybys byl Vincem?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

gdybys byl panem WWE jakich 10 krokow bys poczynil, aby twoim zdanim RAW wyszlo na prosta...jesli uwazasz ze z RAW jest OK to nie postuj :)
https://forum.wrestling.pl/topic/1147-gdybys-byl-vincem/

• Odpowiedzi 18
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• sixter

5

• FH

3

• tomo

3

• bignash

2

Top użytkownicy w tym temacie

1.Dałbym Benoitowi pas, bo zasługuje na niego lub:

a)utworzyć tag team Benoita z Randym Ortonem

2.Skończyć tą błazenadę z Ricem Flairem

3.Rozwinąć wątek Evolution vs. RAW

4.Zabrać pasy La ressistance, bo niczego sobą nie prezentują

5.Przerzucić na RAW Johna Cenę

https://forum.wrestling.pl/topic/1147-gdybys-byl-vincem/#findComment-12844

Pewnie gdybym był Vincem robiłbym to co Vince czyli siedział i liczył pieniądze... lepiej zapytać co bym zrobił ja sam kiedy miałbym jakąś władzę. No cóż... więc nie zrobiłbym niczego żeby RAW prezentowalo się lepiej... po prostu połączyłbym ponownie oba rostery, bo już wieloktornie podkreślałem, że kiedy jeszcze coś się działo, między grupami była rywalizacja itp. to można było powiedzieć, że jest to ciekawe, a teraz jest to żenada. Żenada, która moim zdaniem zabija WWE... dostajemy ciągle to samo. Feud Shawn Michaels vs. Triple H trwał prawie 2 lata bez krótkich przerw... i był to główny feud RAW, czyli ten, który miał przyciągac jak najwięcej uwagi. Nie wiem jak Wy, ale ja chętnie bym jeszcze obejrzał przykładowo wakę Triple H vs. Kurt Angle... tyle tylko, że to jest niemożliwe, bo oboje są czołowymi postaciami swoich rosterów. Mamy 2 razy więcej tytułów i co? WWE owszem, może dzięki temu wypromować 2 razy więcej gwiazd... ale mnie już przestało bawić, że o te tytuły walczy się w 99% na PPV, podczas gdy na RAW odbywają się Non Title Matche. Pomijam już sytuacje, w którejna RAW tuż po PPV General Manager zapowiada Title Match na PPV... a oznacza to, że mistrz przez najbliższy miesiąc nie będzie bronił tytułu na gali TV. Z drugiej strony jeśli są już walki o te tytuy to można łatwo zgadnąc kto wygra... w większości przypadków. Moim zadniem ratingi wzrosną jak WWE znowu połączy rostery, teraz wszyscy są znudzeni.
https://forum.wrestling.pl/topic/1147-gdybys-byl-vincem/#findComment-12845

1.Połączenie rosterów

2.Zwolnienie kilku beznadziejnych wrestlerów (Luther Reigns,JBL i kilku innych)

3.Zwolnienie fatalnych div (Molly Holly,Nidia,Jazz)

4.Nadanie większej roli Cruiserweight Title,a nie jak obecne zapchajdziura.

5.Sprowadzenie ludzi którzy są młodzi i genialnie walczą i danie im pushu a nie zgnojenia (Killings,Red,Styles)

6.Sprowadzić kilka starych gwiazd (Hart itp) i danie im jakiś program z Vince'm

7.Powrót Shane i Steph McMahon do TV (na razie mają role za kulisami)

8.Przeprowadzać nowe feudy,a nie ciągnąć stare ala HHH vs. HBK.

9.Umiejętne pushowanie młodych gwiazd,nie rzucanie ich na głębokie wody.

10.Przeprowadzanie gal w Polsce 8)

https://forum.wrestling.pl/topic/1147-gdybys-byl-vincem/#findComment-12846

gdybym byl Vincem to pierwsza rzecz jaka bym zrobil to kopnal bym sie dupe.

druga rzecz ,to zrobil cos z creative teamem. Ja wierze ze sa ludzie ktorzy maja ciekawe pomysly. Aby zrobic dobry feud, ciekawy, ktory skonczy sie dobra walka na PPV wcale nie trzeba gwiazd. Kims takim okazal sie Eugene, ten feud i caly angle wcale nie byl taki zly, walka na Summerslam byla dobra, no ale wykonczenie tego feudu chyba spalone. Eugene z kogos kto rzutowal swiatlem dobrego wrestlera (niemal zwyciestwo z Benoitem na RAW) stoczony zostal do pozycji jobera. teraz powoli rozumiem ludzi ktorzy nienawdza Triple H'a. Potrafie sobie wyobrazic co czujecie majac na ekranie Spike TV w glownym switle jupiterow od dwoch lat Triple H'a, choc dla mnie on wciaz (jeszcze, narazie) rulz.

Jak sie przesledzi moje raporty z raw ( www.wwe.z.pl ) to mozna zauwazyc ze maineventy RAW zawsze sa niemal identyczne Evolution vs Benoit, Evolution vs Benoit and Edge, Evolution vs Benoit and edge and Jericho, Evolution vs Benoit i tak dalej i tak dalej. Niektore walki byly naprawde dobre ale ile mozna na to patrzec. Ja juz mam tego dosc na smacku byl feud Eddiego z JBL'em ale sie skonczyl, mamy nowy ktory jak na WWE trwa krutko, on niedlugo sie skonczy i pewnie Big show stanie w szranki o WWE title.Tak powinno byc. Smack jest w porzadku. Ale moze przejde do tematu ktory sam zapoczatkowalem bo moglbym tak pisac o tych wadach i pisac. Oto moje 10 krokow.

1.World heavyweight title matche, Nieoczekiwanie, czesciej, nie mowie co tydzien ani co dwa tygodnie ale czesciec niz to jest obecnie.

2. import wrestlerow do dwyziji midcardowej. Ta dywizja na RAW lezy i kwiczy. NIe ma teamow, Benoit and Edge to nie sa wrestlerzy do tej dywizji. Potrzeba duzo teamow moze nie duzo ale z 5, 6 takich midcaredrowych, lowermidcarderowych teamow. Niech na jednym RAW bedzie 8 man tag match o prawo walki o tag titles na RAW nastepnym. A nie Rhyno vs Sylvian, Conway vs Tajiri, Rhyno and tajiri vs Resistance non title match az w koncu na PPV rhyno and Tajiri vs La resistance tag title match.

3. Push, kogo mozna do uppercarderow, ale bez przesady.

4. Nie wiem jak to jest z prawem medialnym w USA ale wprowadzilbym wiecej nagosci. Dywizja kobiet to taki wrzod na dupie WWE. Ja bym ten tytul i te kobiety inaczej zagospodarowal, wrestling to domena panow, kobiety niech sie zajma rozrywka.

5. RAW potrzebuje nowych maineventerow. HBK, Triple H, Benoit przejadli mi sie. I tak. Edge staje sie super hellem i dostaje status main eventera. Matt Hardy dostaje ostry push, bez problemu wygrywa IC title ale tez aspiruje do world ,jako face. Shalton Benjamin juz jest Uppermidcarderem i nich tak zostanie. Jericho jest OK. Soegnal bym po kogos przeszlosci Macho mana, nie wiem, po jakiegos Old schoola, moze Sida. No ale bym sie gleboko zastanowil czy byla by atak potrzeba.

6. Calkowita exterminacja Evolution. Triple H idzie swoja droga, Nature Boy swoja a Batista swoja. Batista zatrzymuje swoj gimmick potwora i sieje spustoszenie na RAW bez niczyjej pomocy, moze nawet nabiera jakis piekielnych mocy i tworzy mala stajenke z Kanem. Nature Boy robi face turn i zaczyna osiagac sukcesy na ringu. Triple H zawsze bedzie hellem ale ,on niech w koncu nakreci tego Konnana.

7. Gdybym byl Vincem czesciej byl odwiedzal RAW, skoro publika lubi jak sie upodlam i ponizam to ja jej to dam, poswiece sie dla rodziny i wejde w jakis feud z ktoryms z maineventerow.

Vince podobna robote wykonywal niedawno na Smacku kiedy Smack go potrzebowal. Teraz potrzebuje go RAW.

8. Postaral bym sie o lekcje aktorstwa dla Chrisa Benoita. Tylko tego mu brakuje,segmentow mowionych. Dalbym mu jakis gimmick , nie wiem jaki ,byle by go nie osmieszal.

9. Ten kto wpadl na pomysl aby z Garisona Cade'a zrobic H.B Cade'a zostaje przezmnie ozlocony.

10. Pakuje dupsko w samolot, jade do japoni, texasu, kanady ,czy gdzie tam trzeba i staram sie jak tylko moge przywrocic do rosteru jedna, wystarczy tylko jedna z nastepujacych osob. Hulk Hogan, Stone Cold Steve Austin, Goldberg. Jesli choc jeden wroci bedzie dobrze.

https://forum.wrestling.pl/topic/1147-gdybys-byl-vincem/#findComment-12847

1. Robiłbym gale RAW bardziej spontanicznie z wieloma zaskakującymi i niespodziewanymi rzeczami

2. Śledzenie tego co jest w internecie i tworzenie produktu tak by pokazać wszystkim insiderom środkowy palec czyli - zaskakujące rozwiązania itd.

3. Wprowadzanie ciekawych i NOWYCH gimmick matchy

4. Powrót dywizji Hardcore

5. Zwiększenie rosteru (ale bez połączenia grup RAW i SD!)

6. Wrestlerzy których nie kupują fani byliby spychani np. do dywizji Hardcore która mogłaby stanowić dla nich silną promocję (walki te nie muszą byc wcale takie jak w CZW:) )

7. Rzeczywisty booking!!! Pierdół typu ciąża Lity czy JBL jako mistrz nikt nie kupuje... Gimmicki mogą zostać bo to nieodzowna częśc wrestlingu rangi WWE, ale storyline'y, walki itp. powinny być pisane jak najbardziej realistycznie by nawet przeciwnik wrestlingu oglądając typowy wrestlingowy pojedynek nie śmiał się, ale choćby parzył :) Nie chodzi mi o pozorowanie prawdziwej walki bo prawdziwe walki są w organizacjach shoot fightingowych, ale o wyeliminowanie z walki wrestlingowej głupich elementów, śmiesznych finishy, kompletnie bajkowych akcji itd. Mamy rok 2004, a nie 1986 :)

8. Nowy wizerunek federacji - nowe logo, nowa scenografia, po prostu początek nowej epoki

9. Większe docenianie zdania fanów - więcej poważnych ankiet na tematy wrestlerów, scenariuszy i tak dalej i odzwierciedlanie tego w TV

10. Problemem są osobne gale PPV danej grupy. Proponowałbym mniej walk, ale świetnie przygotowanych. Niech ci wrestlerzy się do cholery trochę w tym WWE poświęcą, bo to pomoze federacji.

https://forum.wrestling.pl/topic/1147-gdybys-byl-vincem/#findComment-12848

w swoim poscie zapomnialem napisac o kwesti polaczenia rosterow. W ostatnim raporcie chyba naboozowany emocjami palnalem ze juz nadszedl czas polaczenia. Po dluzszym zastanowieniu wycofuje sie z tego pomyslu. Na dzien dziesiejszy uwazam ze z RAW mozna wycisnac jeszcze troche soku bez potrzeby posuwania sie do ostatecznosci. WWE powinno polaczyc rosteru w czasach mega kryzysu, powinni zachowac to na czarna godzine.

Uwazam na dzien dziesiejszy podobnie jak FH 3:16. SD! i RAW powinny byc rozlaczone, dzieki temu tacy ludzie jak Eddie Guerrero czy chocby JBL ktoregoi nikt oprocz mnie nie lubi mogli zaistniec. W ogole oba rostery daja szanse wielu ludziom. Watpie aby taki Eddie dostal na takiej laczonej gali jakis world title shot a gdyby nawet to pewnie nie zdobyl by tego tytulu.

https://forum.wrestling.pl/topic/1147-gdybys-byl-vincem/#findComment-12850

Większość z was już napisała to co i ja chciałem napisać (czyli połączenie rosterów,pozwalnianie kilku wrestlerów którzy tylko niepotrzebnie są w tej federacji itp.).Ja bym wporadził jeszcze jakieś większe urozmaicenie do walk (więcej ladder matchów,cage matchów) plus jakieś nowe pomysły itp.
https://forum.wrestling.pl/topic/1147-gdybys-byl-vincem/#findComment-12851

heheeh popierwm Wee Mana:

1 - PPV in PolanD!!

2 - wrócił do gimmicka Kane'a (Kane Out Of Fire).. dwa wstecz hehe

3 - ograniczył HHH'a bo jakbym byłszefem to taki Wacek jak HHH by napewno miał mało do pogadania... wtedy nawet nie miałby prawa baraszkowaćz moją córką, bo albo bym mu natrzaskał, albo reszta ludzi z rosteru vs HHH:D:D:D:Dhehe

4 - rozwiązał Evolution, a napewno ograniczył ich wpływy.. i dorzucił jeszcze jakąś "zbieranine", np hmm no nie wiem.. NOD vs Evolution (oczywiscie w dobrych składach)

5 - cos mi sie zdajeze połączyłbym rostery.. nazwał to wsio RAW... no i pozwalniał paru placków bo mnie wkurzają:/.

6 - ściągał BigManów... czyli do Big Showa, Kanea itp itd... dorzucił jeszcze paru wielkoludów:D:)

7 - poprzednicy wspominali o Divach... to Ja jestem za polskimi Divami.. z charakterkiem.. D. Rabczewska byłaby wporzo... bo czy gra taką(image w TV) czy nie.. to ma jaja laska:D:D i ciało tez... uuuuuuuuuh<ślinić się>;)

8 - ściągnął sporo polityków zeby odwalali za Jobberów typu Mankind:D:D:D

9 - cos wymysle jak bede mial to władze

10 - spojrz pkt 9:P

https://forum.wrestling.pl/topic/1147-gdybys-byl-vincem/#findComment-12852

bignash - Mankind to według ciebie jobber? czy tylko źle odczytałem twój wpis? druga sprawa - WWE szybciej niz za 20-30 lat nie dotrze do Polski i tyle. moze nigdy nie dotrze -to tez nie ejst wykluczone. wrestling trzeba promowac by mial kto iśc na gale a u nas kto by poszedł? 200 osób? może 300? bez jaj. myślcie logicznie :)
https://forum.wrestling.pl/topic/1147-gdybys-byl-vincem/#findComment-12853

jakbym pomyslał logicznie to nic bym tu nie napisał... moze ze 2 lub 3 punkty...

niech se bedzie... powiedza ze nabijam posty najwyzej hehehe;)

https://forum.wrestling.pl/topic/1147-gdybys-byl-vincem/#findComment-12855

• Reputacja:   1

po 1 to sam wyszedl bym bo kierownictwa telewizji w roznych krajach by transmitowaly cotygodniowe gale(napoczatku za darmo)

po 2 raz na jakis czas organizowalbym walke jakis starych gwiazd

po 3 Ric Flair musi odejsc

po 4 wiecej gal w Europie

po5 postaral bym sie o jakis nowy tag team cos w stylu Rockers czy Legion of Doom

po 6 przypomnial bym sobie o Stingu

po 7 wiecej meczow typu Iron match, 3 way match, cage.....

po 8 nowy menager dajmy na to Bret Hart lub Razor Ramon lub Ultimate warrior

po 9 na teraz to by bylo wszystko

https://forum.wrestling.pl/topic/1147-gdybys-byl-vincem/#findComment-12924

po1 to sam wyszedl bym bo kierownictwa telewizji w roznych krajach by transmitowaly cotygodniowe gale(napoczatku za darmo) - nie rozumiem tego punktu.
https://forum.wrestling.pl/topic/1147-gdybys-byl-vincem/#findComment-12925

po 1 to sam wyszedl bym bo kierownictwa telewizji w roznych krajach by transmitowaly cotygodniowe gale(napoczatku za darmo) - powiedz od razu ze chodzi ci o Polske :) bo w innych krajach cotygodniowe chyba sa transmitowane, niewiem w ktorych ale sa napewno :P

po 4 wiecej gal w Europie - widze ze znow pewnie masz na mysli Polske , bo jesli o Europe chodzi to i tak czesto zagladaja za ocean ,

https://forum.wrestling.pl/topic/1147-gdybys-byl-vincem/#findComment-12930

• Reputacja:   1

ja jako szef WWE wyslal bym propozycje to telewizji w krajach w ktorych jeszcze nie ma transmisji z WWE i zaproponowal bym im te transmisje (w polsce poszedl bym do Cyfry, Polsatu albo TVN bo panstwowa tv nie ma pieniedzy)

nowy kraj nowi fani ....

a o te wiecej gal w europie to nie mam na mysli Polski bo napewno nie poszlo by wielu ludzi ze wzgledu na ceny biletow

ja sam osobiscie jade 9 pazdziernika na Raw live&loaded w frankfurcie i wiem ile kosztuja bilety na takie gale

https://forum.wrestling.pl/topic/1147-gdybys-byl-vincem/#findComment-12931