Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Szmacenie finisherów.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   293
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Przecież piledriver Finlaya i Takera to dwa różne piledrivery.

A mógłbyś wyjaśnić różnicę Six, bo - poza nazwą - wizualnie to dla mnie jedna i ta sama akcja?

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

10

• RR

10

• SixKiller

6

• NeoEagle

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

To byl chokeslam a ten kto pisal raport (AX?) sie pomylil bodajze.
Dokładnie. Batista wybił się po chokeskamie, ale zaraz przybiegł HBK, SCM, Taker dołożył tombstone i odliczył Dave'a.
Wstał po nim bankowo Batista podczas feudu z Takerem, na jednym z PPV (nie chce mi się sprawdzać które to było).
Na Survivor Series w HITC. Batista wybił się po tombstonie, potem Taker dołożył kolejnego na schodki, ale nie przyliczył bo przyleciał Edge.

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

No, czyli zgadza sie, Survivor Series odbyło się W listopadzie 2007 roku. Od tamtej pory nikt sie po Tombstone'ie sie wybil. (Edge'a na Wrestlemani nie liczę, bo to nie było odliczane bezpośrednio po akcji(czytaj - sędzia chyba z 10 minut na ring biegł...).

RAVUŚ, nie powtarzaj po mnie! :P A w sprawie Finlaya, tod zisiaj o 7 przed pracą specjalnie obejrzałem jego walkę WCW i to utwierdza mnie w swoim przekonaniu

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

RAVUŚ, nie powtarzaj po mnie!

No proszę jakie piękne zdrobnienie... Jeszcze trochę to mnie na lody zaprosisz RR :twisted: A tak na serio - nie powtarzam po Tobie. Jestem Ciekaw czy Sixowi popieprzyły się po prostu akcje, czy dostrzegł w nich coś czego my nie zobaczyliśmy. Wg mnie jedyna różnica (i plus dla Finlaya) to było to, że Fit lekko podskakiwał do góry z oponentem (zajebisty power-efekt) a Taker tylko wspina się na palce i wbija przeciwnika głową w ring. Cała reszta to ta sama akcja.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Raven masz rację. Ale spójrz ma historię obu tych Tombstonów. Wiadomo że finisher Takera "załatwił" już takie sławy jak - Diesela, Sida czy Lesnara. Od początku kariery grabaża w WWF a później w WWE(Z małą przerwą) ten move jest "zabójczy". Teraz porównaj sobie taki Piledriver Finlaya. Widać różnice.

8363302634890420816486.jpg

Raven masz rację. Ale spójrz ma historię obu tych Tombstonów. Wiadomo że finisher Takera "załatwił" już takie sławy jak - Diesela, Sida czy Lesnara. Od początku kariery grabaża w WWF a później w WWE(Z małą przerwą) ten move jest "zabójczy". Teraz porównaj sobie taki Piledriver Finlaya. Widać różnice.

Spoko, różnica w "zabójczości" jest widoczna gołym okiem, ale technicznie jest to ta sama akcja a więc nie można powiedzieć, że są to dwa różne piledrivery (takie coś możnaby było powiedzieć np. o Power Bomb'ach Batisty i Sid'a - że się od siebie różnią technicznie). A tak na marginesie, to kiedy to Taker pojechał przez Tombstone'a Lesnara? Bo z tego co ja pamiętam, to w tym okresie a) Tombstone był zbanowany b) Lesnar miał mega push i jechał American Bad Ass'a jak chciał.

• Reputacja:   1

-Raven-, pomijając to, o czym napisałeś, uważam, że Finlay jest trochę za niski, przez co czasem oplatały go (lub wykonywały inne nieskoordynowane ruchy) nogi przeciwników. Oczywiście nie każdy Tombstone Takera był perfekcyjny, ale różnica, na którą wskazałem, jest mniej więcej taka, jak w przypadku Chokeslama Kane'a i Big Showa (nie będę posuwał się do drastycznych przykładów, vide: sharpshooter The Rocka). Niby to samo, a jednak nie. Ale zgoda, Taker wykonuje swoją akcję kończąca trochę ospale i szkoda, że już nigdy tego nie zmieni.

PS: Taker pokonał kiedyś Lesnara? Jestem zmęczony, ale nie umiem sobie przypomnieć.

1005187806541accfacb3d6.jpg

• Urządzenie:  Windows

moglem cos pokręcic ale Batista Bomb to raczej Butterfly Powerbomb, ktory rózni sie od tego Sidowego tym ze Sid po rzuceniu przeciwnika stoi na stopach, Batista siedzi na pupsztylu ...

"Plaga dysleksji wśród mlodzieży, jest tylko, uprawomocnioną lekarskim stemplem, plagą lenistwa umysłowego"

"Kwestię wolności w internecie można włożyć Ad ACTA" - 25 January 2012

Now Heaven Has Some LATINO HEAT

1326192738437791faa06bf.gif

Batista wykonuje to tak tragicznie, że tak czy tak przy wykonywaniu stoi na nogach i dopiero po rzucie robi efekt "siadania na pupsztylu" :D

12135614384eeb824360301.jpg

Spoko, różnica w "zabójczości" jest widoczna gołym okiem, ale technicznie jest to ta sama akcja a więc nie można powiedzieć, że są to dwa różne piledrivery (takie coś możnaby było powiedzieć np. o Power Bomb'ach Batisty i Sid'a - że się od siebie różnią technicznie). A tak na marginesie, to kiedy to Taker pojechał przez Tombstone'a Lesnara? Bo z tego co ja pamiętam, to w tym okresie a) Tombstone był zbanowany b) Lesnar miał mega push i jechał American Bad Ass'a jak chciał.

Ups z Lesnarem to mój błąd był ;)

8363302634890420816486.jpg

moglem cos pokręcic ale Batista Bomb to raczej Butterfly Powerbomb, ktory rózni sie od tego Sidowego tym ze Sid po rzuceniu przeciwnika stoi na stopach, Batista siedzi na pupsztylu ...

Z tego co ja wiem, to Butterfly Powerbomb to chyba jednak Double Underhook Powerbomb (Tiger Driver, Gibson Driver, Pearl River Plunge Ahmeda Johnsona itp.) - wrestler łapie oponenta podobnie jak Trypel do Pedigree i wykonuje z tej pozycji Powerbomb. Powerbomb Batisty to Sit-down Powerbomb. Różnice które wykazałeś są jak najbardziej ok. (jeden kończy się na dupie a drugi - stojąc)

• Urządzenie:  Windows

Raven. zgadzam sie w 100%. Pomylilem nazwy, oczywiscie chodzilo mi o Sit-down POwer Bomba. :oops:

"Plaga dysleksji wśród mlodzieży, jest tylko, uprawomocnioną lekarskim stemplem, plagą lenistwa umysłowego"

"Kwestię wolności w internecie można włożyć Ad ACTA" - 25 January 2012

Now Heaven Has Some LATINO HEAT

1326192738437791faa06bf.gif

-Raven-, a jednak jest się czemu dziwić. Bo heel heelowi nierówny. I bynajmniej nie chodzi o to, który jest lepszy, a który gorszy. Kupiłem każdy kick out Austina, jednak zabookowanie Edge'owi wybicia po Tombstone wydaje mi się nie tyle naciągane, co przeciągane.

Właśnie skończyłem oglądać SummerSlam i... przecież Edge wcale nie kick out'ował po Tombstone'nie (Taker gładziutko spinował go po swoim finisherze). Był kick out po Chokeslam'ie (norma), po Last Ride (norma) i tyle. Tak więc bookerzy nie przedobrzyli (swoją drogą śietnie zabookowali Edge'a, który pomimo przegranej, pokazał się z zajebistej strony jaką pamiętamy z walk z Foley'em i Hardym a nie tchórzliwego pizdusia z La Familii) i finisher Takera nie został skalany.

Batista wybija FU.

Eeee tam! To nie było czyste przełamanie FU. Cena wykonał akcję i czołgał się do Batisty dobre kilka sekund. O czystym kick out'cie (przełamaniu) możemy mówić jeżeli po finisherze następuje od razu próba pinu i kick out oponenta.

nightwatcher napisał/a:

Batista wybija FU.

Eeee tam! To nie było czyste przełamanie FU. Cena wykonał akcję i czołgał się do Batisty dobre kilka sekund

To samo było z Lashleyem, aż w końcu Cena wykonał FU z narożnika i było pozamiatane po Dominatorze. Tak samo było przecież z ,,przełamywaniem" Diamond Cuttera przez Goldberga, DDP też nie od razu wyliczał, nie maił na to siły.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg