Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Mike Levy Incident

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Obejrzałem raz jeszcze całą tą sytuację (bo turnieju nie mam zamiaru oglądać) i doszedłem do wniosku, że Rotten oprócz całego tego incydentu, dopuścił do jeszcze jednej rzeczy, do której nie powinno dojść. Chodzi mi tutaj o tego smarkacza, który jeszcze wkopał Levy'mu. Nikt, ale to nikt nie odsunął tego małego gnoja aby przestał, a wręcz przeciwnie - było przyzwolenie na to. Olał pies, że było to angle. Do takich rzeczy nie powinno dojść (chyba że aktywny udział fanów jest wliczony w jakąś stypulację w walce). Widać naprawdę, że Rotten ma porąbane w głowie jak mało kto...

Swoją drogą to czy możemy być zdziwieni takimi zagrywkami?! Mi się wydaje, że nie. Wrestling, nawet ultraviolent = poświęcenie (tutaj pojawia się tylko kwestia "za jakie pieniądze"). W WWE niewątpliwie do takich osób należy Mick Foley, o którym można powiedzieć, że jest "żywą ikoną hardcore'u w WWE". To co on wyprawiał w przeszłości (i nie chodzi mi tylko tutaj o jego walki w Japonii tudzież ECW), wielu bardzo mocno do teraz wspomina. W indys jest podobnie i wszystko ma podobny cel - jeszcze większy rozgłos. Jeśli WWE będzie sobie spokojnie wiodło żywot, to w federacjach pokroju IWA MS, CZW itd., jest to walka o każdego dolara, o każdego widza. Dzieje się tak, bowiem o tych galach nie możemy powiedzieć, że ściągają do siebie tysiące widzów na event (CZW raptem udało to się z 3 razy, ale tylko i wyłącznie podczas Cage of Death). Federacje niezależne muszą non-stop coś wymyślać, aby po prostu przeżyć. Jeśli jest inaczej, upadają po prostu.

Co do poziomu UV w USA, to faktycznie - spadł na pysk w porównaniu z poprzednimi latami. CZW już niczym nie zaskakuje, a wręcz przeciwnie - TOD z roku na rok jest coraz gorsze. IWA MS pozytywnie jedynie zaskoczyło w przypadku KOTDM 2008, a reszta ich dzikich matchy to syf. O federacjach pokroju IWA EC, IWA DS itp, nie ma co pisać, bo tam sytuacja jest podobna, tudzież gale organizują coraz rzadziej (IWA DS). Wracając jednak co CZW i IWA MS. CZW ma ten plus, że ma jako takich ułożonych wrestlingowo zapaśników jeśli chodzi o UV. Fakt, jedynie do najsłabszych należą jedynie DJ Hyde (o zgrozo!), Whacks (niestety, ale nie trawie gościa), Insane Lane i okazjonalnie Freakshow (który lepiej aby wogóle w CZW nie walczył). Troche zaszmacono Necro Butcher'a przez jego heel turn i danie mu gimmicku "Hollywood". Ale za to osoby takie jak: Younger, Gage, Havoc, Damage, Vortekz, Lee czy ostatnio nawet Sumner potrafią zrobić naprawdę dobry i dziki match. Pojawia się jednak kwestia tego, że walki w CZW są coraz mniej ostrzejsze i porównując to z latami poprzednimi sytuacja jest wręcz cieniutkach (jeśli by chwilami nie powiedzieć, że wręcz katastrofalna). TOD najgorsze w historii a i same walki podczas gal w ECW Arena niezbyt porywają. Tylko, że w CZW już nie tylko UV spadł, ale również poziom samych "zwykłych" walk. Co do IWA MS, to od samego początku federacja ściągała to siebie osobników gorszych umiejętnościami od samego Batisty. Nie sposób wspomnieć tutaj takich "talentów" jak chociażby: Tower of Doom (wczesne lata), Ox Harley, Uncle Honkey czy z obecnych "talentów": Tank, Freakshow, Corporal Robinson (niestety, ale gość jest słabiutki obecnie). W IWA MS od zawsze było głupie przekonanie, że takie osoby mogą przyciągnąć widzów. Jak widać, jako tako funkcjonowało to w pierwszych latach istnienia tego turnieju, obecnie ludzie wolą oglądać denne CZW ale za to z ciekawszymi personami, niż IWA MS przesycone tłustym gównem. To także pokazuje jaki w IWA MS jest głupi booking, ale to już chyba o tym nie w tym temacie.

• Odpowiedzi 20
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Streetovs

4

• majonez

4

• estevez

2

• voltaire

2

Top użytkownicy w tym temacie

Wreszcie udało mi się obejrzeć cała walkę. Najbardziej chore w tym wszystkim było i tak to co robiło 10-11 letnie dziecko Rottena. Gdy Levy zwijał sie z bólu pod ringiem, dzieciak rozbił mu na głowie kilka jarzeniówek i zasadził parę kopów w głowę. Nie wiem jak Ian mógł na takie coś w ogóle pozwolić, przecież to jest jeszcze pieprzony gówniarz! Jeżeli ten cały incydent nie jest tylko chwytem marketingowym to Rottenowi i jego stadu grubasów należy się nauczka, najlepiej w więzieniu.

IWA-MS R.I.P

Jeżeli ten cały incydent nie jest tylko chwytem marketingowym to Rottenowi i jego stadu grubasów należy się nauczka, najlepiej w więzieniu.

IWA-MS R.I.P

Wydaje mi się, że bierzecie to wszystko za bardzo serio. Mnie to w ogóle nie ruszyło, może za dużo widziałem, nie wiem...Tym bardziej nie rusza mnie to, skoro na 99% jestem pewny, że to zwykły angle, a że głupi to już inna sprawa.

• Urządzenie:  Windows

Dzisiaj okazało się ze wszystko było częścią show. potwierdziło to zarówno iwa ms, jak i mike levy, wiec policja juz wstrzymała dochodzenie.

• Urządzenie:  Windows

Jeżeli ten cały incydent nie jest tylko chwytem marketingowym to Rottenowi i jego stadu grubasów należy się nauczka, najlepiej w więzieniu.

IWA-MS R.I.P

Wydaje mi się, że bierzecie to wszystko za bardzo serio. Mnie to w ogóle nie ruszyło, może za dużo widziałem, nie wiem...Tym bardziej nie rusza mnie to, skoro na 99% jestem pewny, że to zwykły angle, a że głupi to już inna sprawa.

To jest nas 2 , mnie tez to nie ruszylo , imo za bardzo sie wszyscy podniecili i przezywali to potwornie .

Moim zdaniem nie przegieli....nie piszcie że ludzie oglądający UV są chorzy, jedni to lubią inni nie. Wole oglądać to niż angle z nekrofilią czy poszukiwaniem syna. To jest dla mnie dopiero niesmaczne. A IWA-MS zawsze byłem jestem i na pewno będe wiernym fanem, lubie te federacje i tyle :D

Ps. Jedno co wkurwia to ten gówniarz, widać że chłopaka biją na podwórku to musiał się wyżyć...