Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

diss Peja vs Żurom

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Może się ktoś interesuje rapem, więc zapytam.

Żurom na swojej nowej płycie Poszukiwany w kawałku Mieliśmy nagrać (tu )

wypomniał kilku raperom (Sokół z WWO, Peja z SLU i Borixon) że zachowali się nie tak jak trzeba. Rychu odebrał to jako diss, odpowiedział filmikiem (tu )

i zapowiedział swój diss na poniedziałek, ale nagrał go jeszcze w sobotę. Piosenka nazywa się Jedna runda (tu )

Peja uzył w niej bitów autorstwa 600V, które pierwotnie miały trafić właśnie do Żuroma. Rychu zniecierpliwiony brakiem odzewu nagrał dwa filmiki (Pole kukurydzy, czyli głowa Żuroma- ten

i ten)

oraz drugą piosenkę pt. KO (to ona )

Żurom miał odpowiedzieć do końca lipca i zrobił to na 10 minut przed końcem czasu. Piosenka ma oryginalny tytuł "Druga runda" (tu ).

Następnego dnia wypuścił jeszcze filmik, który ma ośmieszać Peja. Jest to przeróbka filmiku Peji Pole kukurydzy (tu ).

Peja zapowiedział że nie będzie odpowiadał, ogłosił za to konkurs na najlepszy diss na Żuroma. Nagrodą jest nagranie kawałka z SLU.

Jak dla mnie tekstowo kawałki są mniej więcej na równi z plusem dla Peji. W kwestii całej reszty (flow, poziom filmików, śmieszność filmików, bity) Rychu wyprzedza oponenta o lata świetlne.

A wy co o tym sądzicie?

(W spoilerach filmiki)

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

• Odpowiedzi 15
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• mysterio619

4

• AGNKP

3

• Nikuś

3

• luki

2

Top użytkownicy w tym temacie

siema brachu ja kocham rap a sam napisałem diss tylko nie mam studia do nagrania a Richy go zniszczy żurom po co to zaczynałeś ? Pozdro spoko temat 8-)

112107430248a5ea78e71f2.jpg

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android

Żurom zawsze był słaby, ale Peja w swoich dissach pojechał równie beznadziejnie. Czyżby niewskazany pośpiech?

Zaś samo ogłoszenie konkursu na diss to już żenada na maksa. Czyżby Rychu nie miał pomysłów?

o estewu siema wiedziałem że napiszesz troche cie słuchałem :smile: nie mój styl ale szacunek kocham rap ale to jest Ruda Sląska nie Poznań tu chyba tylko ja rapu słucham ale może kiedyś pozdro rób dobry rap

A tam. Daleko tej słownej przepychance, do legendarnego feudu :!:

Nagły Atak Spawacza & Peja (później sam N.A.S ) vs. Liroy z 95 roku (jeszcze przed erą Attitude :lol: ).

Szczególnie warto posłuchać N.A.S & Peja - Anty. :D Tam tekst są tak debilne, że aż śmieszne (tak samo jak np. "diss" Peji na policję w "997" :P ).

Ale jednak Peja z Liroyem się pogodzili... W sumię to dobrze bo dłużej tych "dziwnych" rymów słuchać nie mogłem... Mimo to polecam starsze kawałki Slums Attack (nie, żeby były lepsze od nowszych)

A co do dissu, to się przysłucham. Jak Peja wydaje coś nowego to zawsze słucham, żeby być na bieżąco.

(nie, żeby były lepsze od nowszych)

Żartujesz? Właśnie twórczość Peji z XX w. i lat 2001-2003 jes najlepsza. Obecna też daje rade, ale to już nie to.

W ogóle kiedyś hiphop był lepszy. Takie grupy jak 5 2 dębiec, Nagły Atak Spawacza i inne Poznańskie składy powoli odchodzą (NAS już rok temu zawiesiło działalność) tak na dobrą sprawę, to został już tylko Slums Attack. Niestety obecnie większość raperów tworzy tą muzykę, tylko i wyłącznie dla pieniędzy. Obecnie jednym z najlepszych raperów, a do tego mającym swój własny styl (nie, nie chodzi mi Lecha "Rocha" Pawlaka :P ) jest Fisz. Chłopak naprawdę tworzy fajne kawałki, tzw. "Inteligentny Hip Hop", i muszę przyznać, że jest niezły.

Dla mnie najlepszą płytą Peji była i jest "Na Legalu". Mam nawet oryginał :D. Poza tym obok Peji najlepszą grupą był jak dla mnie Fenomen. Nie wiem kto teraz przoduje w rapie, ale ja lubię powracać właśnie do piosenek Peji, czy Fenomenu...

http://pl.youtube.com/watch?v=Uri2sq1-mIM - heheh Żurom odpowiada na filmik o polu kukurydzy.
Następnego dnia wypuścił jeszcze filmik, który ma ośmieszać Peja. Jest to przeróbka filmiku Peji Pole kukurydzy (tu ).
No niestety, ale byłem szybszy :P
Peja w swoich dissach pojechał równie beznadziejnie.
Tu się nie zgodzę. W pierwszym dissie elegancko pojechał Zuroma. Odpowiedział na wszystkie argumenty i sam zaatakował zuroma nie używając przy tym przekleństw. Drugi K.O. to widać że już czuł się zwycięzcą i chciał go pojechać do końca. Wybrał do tego najgorszy styl z możliwych, czyli pojechał go bez arumentów, ale byle z bluzgami. No i na koniec jak juz był przekonany że jest super wymyślił ten konkurs. Dla mnie już tym polem kukurydzy przesadził, a potem nie było już lepiej.

Co do ostatniego filmiku zuroma to mam jedno słowo- żal. 5 minut "rozmowy" z jakimś żulem i myśli że jest fajny. Sam siebie pokonał.

A tam. Daleko tej słownej przepychance, do legendarnego feudu

Nagły Atak Spawacza & Peja (później sam N.A.S ) vs. Liroy z 95 roku (jeszcze przed erą Attitude ).

A co to był za beef jak SLU/NAS nagrali tylko Antyliroya, potem SLU jeszcze "Modus operandi" i koniec. Chyba że się myle to piszcie.

Dla mnie wzorowym dissem ostatnich czasów to Tede vs Onar (/w. Pezet). Oczywiście tylko do Trzech koron, bo ta kontynuacja ("Teraz ty jestes pragnienie" i "Mordo ty moja") to już żałość. I jeszcze jest wątek komediowy w postaci nowatora.

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

Rzeczywiście, Płomień vs. Tede był jednym z lepszych dissów. Jak dla mnie z plusem dla Płomienia.

A co do dissu Peja vs. Żurom, to Rychu ma dla mnie sporą przewagę. Ogólnie lepsza klasa dissów + te wszystkie zapowiedzi, "Pole kukurydzy" itd.

Sory nie zauważyłem zwracam honor !

Jak dla mnie Peja ma olbrzymią przewagę, ale ten pomysł z konkursem na diss jest żałosny. Czyżby Peja nie miał pomysłów?? Żurom w sumie pomysłowością się nie wykazał, a do tego od początku był na przegranej pozycji...

Nagły Atak Spawacza & Peja (później sam N.A.S ) vs. Liroy z 95 roku (jeszcze przed erą Attitude ).

A co to był za beef jak SLU/NAS nagrali tylko Antyliroya, potem SLU jeszcze "Modus operandi" i koniec. Chyba że się myle to piszcie.

Napewno coś nagrał Liroy, a potem już sam NAS "Anty 2" (poziom podobny do pierwszego "Anty" :lol: ), czy dalej coś było? Chyba nie. Ale i tak teksty nieziemskie (choć inteligentne to one nie są :P ).

Edit:

To było tak ( w kolejności chronologicznej):

1.Peja & NAS - anty (ciekawe, jest to, że wyszły 4 wersje tego tekstu, w tym jedna ocenzurowana, gdzie ocenzurowano słowa "Kielce" i "Liroy" :P )

2.Liroy - Bafangoo

3.Liroy- Liroy był, Liroy jest i Liroy będzie

4.Nagły Atak Spawacza - Anty II

5.Peja - Modus Operandi

Kto wygrał? Ch** wie :P

Wiadomo, że obecnie Peja i Liroy się dogadali, ale NAS nigdy.

Dla mnie najlepszą płytą Peji była i jest "Na Legalu". Mam nawet oryginał . Poza tym obok Peji najlepszą grupą był jak dla mnie Fenomen. Nie wiem kto teraz przoduje w rapie, ale ja lubię powracać właśnie do piosenek Peji, czy Fenomenu...

"Na Legalu" czyli płyta z 2001 r.

Słuchałem kiedyś kilku kawałków fenomenu (najbardziej podobał mi się "Ludzie przeciwko Ludziom" ), ale potem usłyszałem kawałek "Arka Gdynia Rugby" w ich wykonaniu i właściwie tym mnie zrazili. Znacznie lepiej o Areczce rapowali Peja i Analogia.

Dla mnie najlepsi ( obok Peji ) byli Spawacze. Zaczeli nagrywać jeszcze we wczesnych latach dziewiędziesiątych i tak na dobrą sprawę, nigdy się nie skomercjalizowali, mimo że niektórzy uważali ich teksty za wieśniackie, wulgarne itp. Co prawda czasami nagrywali bezsensowne teksty (tych jest nawet więcej), ale dla mnie byli najlepsi.

Spory sentyment mam także do 5 2 Dębiec, którzy również są niczego sobie, z tym, że chyba ostatnio nic nie nagrywali.

Ale tak na dobrą sprawę, to każdy od czasu do czasu może nagrać jakiś dobry kawałek (mnie np. Bardzo podobał się "Czerwiec" Meza i Owala, bo choć ich nie lubie, to podobają mi się kawałki nawiązujące do jakiegoś ważnego wydarzenia. Pokazuje to, że hip hop nie jest muzyką, której słuchają tylko dresy i inne łyse pały.)

Tak jeszcze na marginesie, kiedy ten cały Żurom zaczął nagrywać?

Ponieważ Polski hip hop robi się niestety coraz gorszy, zacząłem ostatnio słuchać także innych typów muzyki (np. zespółu chyba metalowego Sabaton, czy króla reagge Boba Marleya), więc nie jestem na czasie. Tak na dobrą sprawę, to pierwszy raz zetknąłem się żur(em)omem..

[ Dodano: 2008-08-03, 08:55 ]

Napewno coś nagrał Liroy, a potem już sam NAS "Anty 2" (poziom podobny do pierwszego "Anty" :lol: ), czy dalej coś było? Chyba nie. Ale i tak teksty nieziemskie (choć inteligentne to one nie są :P ).

Dla mnie najlepszą płytą Peji była i jest "Na Legalu". Mam nawet oryginał . Poza tym obok Peji najlepszą grupą był jak dla mnie Fenomen. Nie wiem kto teraz przoduje w rapie, ale ja lubię powracać właśnie do piosenek Peji, czy Fenomenu...

"Na Legalu" czyli płyta z 2001 r.

Słuchałem kiedyś kilku kawałków fenomenu (najbardziej podobał mi się "Ludzie przeciwko Ludziom" ), ale potem usłyszałem kawałek "Arka Gdynia Rugby" w ich wykonaniu i właściwie tym mnie zrazili. Znacznie lepiej o Areczce rapowali Peja i Analogia.

Dla mnie najlepsi ( obok Peji ) byli Spawacze. Zaczeli nagrywać jeszcze we wczesnych latach dziewiędziesiątych i tak na dobrą sprawę, nigdy się nie skomercjalizowali. gdzieś, że ktoś uważał ich teksty za wieśniackie, wulgarne itp. Co prawda czasami nagrywali bezsensowne teksty (tych jest nawet więcej), ale dla mnie byli najlepsi.

Spory sentyment mam także do 5 2 Dębiec, którzy również są niczego sobie, z tym, że chyba ostatnio nic nie nagrywali.

Ale tak na dobrą sprawę, to każdy od czasu do czasu może nagrać jakiś dobry kawałek (mnie np. Bardzo podobał się "Czerwiec" Meza i Owala, bo choć ich nie lubie, to podobają mi się kawałki nawiązujące do jakiegoś ważnego wydarzenia. Pokazuje to, że hip hop nie jest muzyką, której słuchają tylko dresy i inne łyse pały.)

Tak jeszcze na marginesie, kiedy ten cały Żurom zaczął nagrywać?

Ponieważ Polski hip hop robi się niestety coraz gorszy, zacząłem ostatnio słuchać także innych typów muzyki (np. zespółu chyba metalowego Sabaton, czy króla reagge Boba Marleya), więc nie jestem na czasie. Tak na dobrą sprawę, to pierwszy raz zetknąłem się żur(em)omem..

Żurom muszę powiedzieć, że nie nadaje się na dissowanie. Tu trzeba mieć flow i dobrą gadkę tak, żeby pojechać przeciwnika jak te dzieci, które wyzywają się od "twojej starej".

Jednym z lepszych dissów uważam, że był diss Duże Pe na Piha ;)

Podobał mi się motyw gdzie na WBW2005 poruszył swój diss w temacie gdzie wyjechał Pihowi z tekstem "Straszył hu*em na twarzy, skończył z pizd* pod okiem" Miałem porządną polewkę. Tekst mnie rozje*** :)

Dla ciekawych Duże Pe walczył wtedy ze Skow'em.

http://pl.youtube.com/watch?v=tIWC50i0QVw

"...Nawija, że ale wygląda dużo gorzej, jak był mały to miał zasłonki w inkubatorze..."

It's Easy Bein' Sleazy