Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Nowy polski e-fed! Już wystartował! Zapraszamy!

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

P0:zero,ale mogę zacząć i znając swoje możliwości uważam że to może się udać.
https://forum.wrestling.pl/topic/1114-nowy-polski-e-fed-ju%C5%BC-wystartowa%C5%82-zapraszamy/page/2/#findComment-12541

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Wee Man

10

• cezarr

8

• eM

7

• Przemk0

6

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   15
  • Urządzenie:  Windows

P0:zero,ale mogę zacząć i znając swoje możliwości uważam że to może się udać.

To wpierw napisz kilka RP.. posiedz troszke w e-fedach a potem zacznij myslec o bookowaniu.. bo z calym szacunkiem ale mysle ze wiele osob zastanowilo by sie czy wstepowac do fedu w ktorym booker nie napisal w zyciu nawet RP.. czyli nie wystepowal ani razu w e-fedach.. to tyle..

https://forum.wrestling.pl/topic/1114-nowy-polski-e-fed-ju%C5%BC-wystartowa%C5%82-zapraszamy/page/2/#findComment-12542

WeeMan to spróbuj pomagać bookerom na poczatek, wspierać ich dobrymi pomysłami... od czegoś trzeba zacząć... i tak jak mówił Przemk0 - posiedz troche w efedach.
https://forum.wrestling.pl/topic/1114-nowy-polski-e-fed-ju%C5%BC-wystartowa%C5%82-zapraszamy/page/2/#findComment-12543

WeeMan to prawda Przemko i Six mają rację .

Jak zostałem bookerem w EWF (na pewien okres) napisałem wpierw około 40 rpów wczesniej w 4 efedach razem wziętych później pisałem walki próbne zanim Game pozwolił mi wziaść udział w bookowaniu..Wpierw musisz zostać zawodnikiem i pobawić się w pisanie erpów dobry czas by zostać bookerem zwłaszcza że nie brałeś udziału w tym nigdy . Zobaczysz że napisanie samego Erpa nie jest łatwe.

A co to bookerów najlepsi byli Zwiechu i DDP i WCF rox 4 ever :P .

Na drugim miejscu Game :D Respect

Rabola nie mogę podumować bo nie widziałem jak poczyniał ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/1114-nowy-polski-e-fed-ju%C5%BC-wystartowa%C5%82-zapraszamy/page/2/#findComment-12544

WOAH! :!: Ale fajny odzew! Już się biorę za odpisywanie, ale od razu na wstępie - fajnie, że tyle osób odpowiedziało - nabieram optymizmu, że damy radę. :grin:

Chce tu zawrzec wiele mysli, wiec darujcie, ze bede pisal tak po prostu od myslnikow...

- Sixkiller: jestem zdeterminowany zrobić wszystko, żeby gale były terminowo;

- wstąpienie do fedu zadeklarowało już kilka osób z doświadczeniem, więc myślę, że na te kilka solidnych RP tygodniowo możemy liczyć, a to dobry fundament; zupełnie zieloni będą mogli się z tego uczyć, wyciągać wnioski... na tym opieram nadzieję, że problemy z roleplejami nie będą nie do przejścia :)

- nie wiem czy mam zmysł bookerski, ale mam doświadczenie (niestety nie w Polsce), drugi prezes ma z kolei bogate doświadczenie w polskich e-fedach, będzie wielu starych wyjadaczy (mam nadzieję), więc damy radę; a czy będę dobrym writerem (

rozróżniam pojęcie bookera od writera), to też się okaże; pisałem kilka walk po angielsku, po polsku tylko tak dla jaj; :) jesli dacie mi szanse, to mam nadzieje, ze sie sprawdze 8)

- bedzie 1 gala w tygodniu, przytlaczajaca ilosc osob tego chce;

- kocham realizm, nie lubie bezsensownych nierealnych walk typu Extreme; nawet wyobraznie ma jakies granice;

- każdy, kto będzie chciał sie sprawdzić jako writer (czyli osoba opisująca przebieg walk), będzie mógł to zrobić, mam nadzieję, że doświadczeni pomogą swoimi radami; jeśli chciałbyś pisać, WeeMan, to przyjmiemy Cię w tej funkcji z otwartymi ramionami, ale jak już tu pisano, za jakiś czas, gdy zobaczysz, na czym to polega; a jeśli będziesz dobrze pisał, to prędko zostaniesz etatowym writerem, choćbyś był bardzo młody stażem w e-wrestlingu :-)

- jeśli zaś chodzi o bookerów (czyli osoby kminiące jakie mają być walki, jak można je wzbogacić, jak ma się skończyć walka i jakie ważne punkty muszą w niej być zawarte... czyli ogólniki, od szczegółów jest writer) w ścisłym tego słowa znaczeniu, to będą nimi tylko prezesi, którzy oczywiście będą korzystać z nadsyłanych (mam nadzieję) przez graczy propozycji;

- generator/symulator to pomysl, z ktorego definitywnie rezygnujemy; wszystkie walki beda opisane recznie;

- nie jest tak oczywistą sprawą, to, że "na pewno wygrasz, jeśli lepiej roleplajowałeś"; wiele e-fedów ma takie zasady, że jednak możesz przegrać, jeśli ma się to przyczynić do rozwoju feudu, albo jeśli twój przeciwnik był wcześniej bardzo "zasłużony"; w tym fedzie zawsze po walce bedziesz wiedzial kto w danym tygodniu byl lepszy; dla rozwijania feudów są inne możliwości - przecież przegrać/wygrać można na wieeele sposobów, hehehe :twisted:

- chciałbym, żeby były 3 osoby od oceniania; 2 już są, :) może i trzecia się znajdzie; kryteria mają być gwarancją bezstronności, fachowości, największego możliwego obiektywizmu oceniających/bookerów... zobaczymy, jak nam to wyjdzie

- o ilości RP w tygodniu mieliśmy dziś z Przemkiem i nie tylko długą dyskusję na gg; :) doszliśmy do takiego wniosku: by promować jakość nad ilość, lecz jednocześnie nie zabraniać komuś pisania, jeśli go świerzbi ręka - limit 3 RP tygoniowo; jednak 1 RP to absolutnie wystarczająca ilość do dostania maksymalnej oceny; nigdy i w żaden sposób nikt nie wygra walki dlatego, że napisał 2 RP, a przeciwnik 1; wygra ten, kto swoje 1, 2 czy 3 roleplaje napisze lepiej

- kim jest cezarr? nie znacie cezarra; :) miałem kiedyś 1 walkę w PCW jako The Arsonist, ale odszedłem z uwagi na to, że okazało się, że ktoś inny niewiele wcześniej miał bardzo podobny gimmick, a ja nie chciałem grać z etykietką "małpy" (a pytałem się wcześniej szefów, czy taki jest dobry... zawsze mogłem wstąpić jako ktoś inny przecież), a poza tym, zupełnie nie spodobał mi się klimat tamże panujący... to było sporo różne od tego, co znałem z angielskojęzycznych fedów; w Hamerykańskich itp. fedach występowałem najczęściej jako The Arsonist, "Shocking" Steve Sharen, tag team Assault & Battery... nie łudzę się, że znacie, ten światek jest za duży, ale może, może ktośtam... ;) Ehhh, pamiętam, jak pisałem RP dla Assault & Battery, to sam siebie rozbawiałem do łez (wiem, oznaka szaleństwa); ;) może znajdę gdzieś jakiś stary roleplay, to wrzucę, żeby przekonać tych, którzy mogą się obawiać, że jestem dzieciakiem, który nie wie nawet co to RP, a chce fed prowadzić.

Starczy tego! (Może długość moich postów daje nadzieję na to, że mam czas i umiem sporo pisać, więc dam sobie radę z opisami?) ;)

Dodam tylko, że strona sie tworzy i na pewno będzie gotowa za kilka dni (przypominam sobie html... a poza tym, to znam się na e-wrestlingu, a nie na stronach www) , :P wiec tymczasem...

Ogłaszam konkurs na nazwę federacji!

Powinna mieć postać skrótu, który rozwijałby się w coś sensownego, zresztą każdy wie o co chodzi. Wrzucajcie propozycje, pliiizz! Aha, nagrodą będzie of kors pas Mistrza Świata Wagi Ciężkiej :!: :!: HA, ha, haa! Daliście się nabrać - wystarczającą nagrodą będzie satysfakcja. ;) :twisted:

I drugi konkurs - na nazwę naszej (na 90% poniedziałkowej) gali! Każda propozycja dobra, a wybierzemy najlepszą. Piszcie śmiało!

Chłopaki obiecali zwerbować kogoś kto zrobi jedno i drugie logo, więc naprawdę...

wszystko jest na jak najlepszej drodze!

https://forum.wrestling.pl/topic/1114-nowy-polski-e-fed-ju%C5%BC-wystartowa%C5%82-zapraszamy/page/2/#findComment-12545

kiedys tak sie wymyslalo nazwy.

bylo WCW to my zrobimy PCW.

Bylo WWF to my zrobimy PWF.

Teraz jest WWE to my zrobmy PWE. nie. Ale fakt ze polish musi byc.

Zauwazylem ze nikt nigdy w Polsce nie probowal nazwie Umiescic O czyli Organisation. Ostatnimi czasy pojawila sie moda na D czyli Division.

MOja propozycja jest taka. Polish E-wrestling Organisation. Czyli PEO. Jesli ta nazwa wygra to na 68 %, moze nawet na 80 % (w zaleznosci czy nie stracilem go) masz logo swojej federacji Cezar.

https://forum.wrestling.pl/topic/1114-nowy-polski-e-fed-ju%C5%BC-wystartowa%C5%82-zapraszamy/page/2/#findComment-12550

• Urządzenie:  Android

To ja tez sie pisze na udzial w tym czyms :grin: choc jestem zleksza zielony ale bedzie dobrze :P

No a na nazwe poniedzialkowej gali proponuje: ABSOLUTION :D

https://forum.wrestling.pl/topic/1114-nowy-polski-e-fed-ju%C5%BC-wystartowa%C5%82-zapraszamy/page/2/#findComment-12552

w sumie .. moja propozycja :

PPW ... [ Polish Pro Wrestling , Pure Polish Wrestling , Po Prostu Wrestling .. albo Pranie Po Worach .... :D ] a nazwa gali ... Monday's Fury ? Unleashed Fury ? The Monday Of Sin ?

jednak ja , tak jak jush to podkreślauem wcześniej ... wchodze w to w ciemno . :) najwyżej odejde .

https://forum.wrestling.pl/topic/1114-nowy-polski-e-fed-ju%C5%BC-wystartowa%C5%82-zapraszamy/page/2/#findComment-12556

Mnie zajebiscie się posoba PPW (Polish Pro Wrestling) wymyslone przez Marco... sam zaproponowałem również PWA (Polish Wrestling Alliance lub Polish Wrestling Association). Jesli chodzi o galę to proponuję coś a'la Monday Night Brawl lub eXecution... może nazwy nie sa bardzo wyszukane, ale właśnie teraz mi wpadły do głowy więc piszę. Podobnie jak kolega wyżej wchodzę w to....

Co do strony to ja mogę zrobić stronę, któa jeszcze dzisiaj byłaby gotowa... (mam fundamenty).

https://forum.wrestling.pl/topic/1114-nowy-polski-e-fed-ju%C5%BC-wystartowa%C5%82-zapraszamy/page/2/#findComment-12557

Ja proponuję PWO (Polish Wrestling Organisation) a nazwę gali może Bloody Monday?

To moja propozycja :)

https://forum.wrestling.pl/topic/1114-nowy-polski-e-fed-ju%C5%BC-wystartowa%C5%82-zapraszamy/page/2/#findComment-12566

Mi również bardzo przypadła do gustu propozycja PPW, choć rozwinięta w Po Prostu Wrestling. :) Jednak rzeczywiście Polish Pro Wrestling byłoby chyba bardziej na miejscu. PEO tez nie jest złe, ale skłaniałbym się ku PPW.

Z dotychczasowych nazw gali najbardziej odpowiada mi Bloody Monday. Choć chyba sugerowałaby jakiś hardcorowy charakter e-fedu (no bo ta krew...), ktorego nie ma on miec w zalozeniu. Monday Night Brawl też brzmi fajnie, choć niepokojąco podobnie do pewnej innej nazwy. ;)

Z moich pomysłów: Monday Madness (lub Mayhem) - za banalne, Malicious Monday - jakieś dziwne, że o innych nie wspomnę (zresztą moja wyobraźnia postawiła niespodziewany opór przy wyjściu poza skrót MM). ;)

Sprawa jest wciąż otwarta. Zresztą, każdego, kto ma cokolwiek do powiedzenia na temat nowego e-fedu, zachęcam do zabrania głosu.

Edytowane przez cezarr
https://forum.wrestling.pl/topic/1114-nowy-polski-e-fed-ju%C5%BC-wystartowa%C5%82-zapraszamy/page/2/#findComment-12573

• Urządzenie:  Android

off topic:

cezarr chyba lubisz MM :D

https://forum.wrestling.pl/topic/1114-nowy-polski-e-fed-ju%C5%BC-wystartowa%C5%82-zapraszamy/page/2/#findComment-12575

a ja poki co wstrzymuje sie od glosu... ale jak bedzie brakowac jobberow to dzwoncie :P
https://forum.wrestling.pl/topic/1114-nowy-polski-e-fed-ju%C5%BC-wystartowa%C5%82-zapraszamy/page/2/#findComment-12577

ehe to i ja chcialbym w tym wziasc udzial jesli mozna :D a nazwa federacji i gali chyba nie sa az tak wazne , dla mnei to federacja moze sie nazywac pzpn , a poniedzialkowa gala chociazby lany poniedzialek :lol:
https://forum.wrestling.pl/topic/1114-nowy-polski-e-fed-ju%C5%BC-wystartowa%C5%82-zapraszamy/page/2/#findComment-12581

mnie tez sie podoba nazwa Polish Pro Wrestling. Pi Pi Dabliu title. Who will be the next Pi Pi Dabliu Champion. Pi Pi Dabliu moze byc, brzmi a jak brzmi znaczy ze moze byc.
https://forum.wrestling.pl/topic/1114-nowy-polski-e-fed-ju%C5%BC-wystartowa%C5%82-zapraszamy/page/2/#findComment-12582