Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Let's rock n' row!!! - RP Michaela Mile'a

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Gdańsk

„Walka zaczęła się od inicjatywy Mile’a do okazania szacunku swemu przeciwnikowi w postaci wystawienia ręki, jednak Jack Unknown nie zrozumiał jego intencji i rzucił się na niego z pięściami. Ów efektywną ofensywę przerwał sędzia, za co spotkała go seria dziwnych okrzyków Unknowna, który zapomniał o swoim przeciwniku. Michael postanowił chamstwo zwalczać godnośią i siłą osobistą, dlatego też gdy tylko wstał zaskoczył Jacka efektownym Bulldogiem. Po tym powalajacym ciosie obrócił pomyleńca na brzuch i założył mu Rower (Wioślarz). Unknown już po chwili klepał w matę w akompaniamencie pisków i krzyków.”

(Kilka minut po walce Michaela Mile'a)

Kamera ukazuje nam Klaudie Potocką, która jest gotowa przeprowadzić wywiad.

Klaudia Potocka: Jesteśmy po zmaganiach zawodników z Proving Ground. Do szatni zmierza zwycięzca ostatniej walki, Michael Mile. Zamieńmy z nim słówko.

Michael Mile: Witaj, jak tam twój kolega?

KP: Andrzej? Pojechał do domu, coś tam się uskarżał na ból, ale mu przejdzie. Lepiej pogadajmy o twym debiucie.

MM: Myślę, że dobrze się spisałem...

Z naprzeciwka nadszedł prezes Piotr Balicki.

Piotr Balicki: Michael, możesz pogadać w cztery oczy?

MM: Dobrze.

Obaj weszli do szatni.

KP: A wywiad? Trudno, Mariusz, zobacz o czym oni mówią?

Przez uchylone drzwi widzimy jak TSB i prezes Balicki rozmawiają po angielsku.

PB: Wiem, że chciałbyś już walczyć na najbliższym Under Pressure, lecz nie jest to takie łatwe. Musisz przekonać ludzi, że jesteś dobrym wrestlerem. Dlatego więc na UP V znowu wystąpisz w Proving Ground.

Kamera ukazała zasępioną minę Michaela.

MM: W porządku.

PB: Nie martw się. Jeżeli zaprezentujesz się z dobrej strony, dostaniesz walkę na Under Pressure.

MM: Dobrze… Panie Prezesie, z kim walczę w Dark Matchu?

PB: Nazywa się Tomash Tomashewsky i tak jak ty walczył w małych amerykańskich federacjach.

Balicki wychodzi z szatni. Mike pakuje swoje rzeczy, gasi światło i udaje się korytarzem do wyjścia z budynku.

TSB udał się do hotelu w którym spędził noc. Nazajutrz zapłacił w recepcji za pobyt, zamówił taksowkę i pojechał na dworzec PKP. Budynek był przyozdobiony hasłami takimi jak "Lechia Forewer", "Czesiek tu był", a od niedawna widoczne tu były napisy "HVW rulez", "Żółto-zielona rewolucja", czy też "Byłem na Ander Preszyr".

Mike po raz pierwszy obcował z polską koleją. Pociąg spóźnił się o jakieś 7 minut. Wyszło z niego więcej pasażerów niż weszło, co wróżyło mniejszy tłok.

Zacząl padać ulewny deszcz. Dudnił w dach pociągu przez co przeszkadzał w rozmyśleniach o rzeczach ważnych lub mniej ważnych. Mike myślał o swojej walce i ogólnie o swojej karierze w HVW.

MM: Wiedziałem, że będę musiał udowadniać na co mnie stać. Trzeba zachować więcej pokory i cierpliwości. Jeżeli wygram i przy okazji zrobię dobrą walkę dostanę występ na UP, dzięki czemu objawię się całęj Polsce. Muszę się postarać.

Głos obok: Racja

MM: Co? Czy ja mówiłem na głos?

G: Tak.

Michael znowu rozmyślał o swej walce. Mało uwagi poświęcał swemu rywalowi, Tomashowi Tomashewskiemu, w końcu to nieznany mu debiutant.

Pociąg dojechał do Zakopanego.

Zakopane

Z racji pory roku Zakopane były mniej oblężone. Michael przechadzał się z torbami po stoiskach z pamiątkami. Obok ostatniego stoiska siedział góral. Zauważył Mike’a i zagadnął do niego.

Góral: Czegoż szukasz?

TSB pokazał mu na migi, że nie rozmawia po polsku. O dziwo mężczyzna szybko odpowiedział mu po angielsku.

G: Amerykanin? Ja w Ameryce 21 lat spędziłem, pracowałem jako mechanik w Chicago. Języka zdążyłem się nauczyć to mogę i z obcokrajowcami pogadać.

MM: Miło poznać. Mam pytanie, nie wie pan gdzie można zamieszkać przez kilka dni, jakiś pensjonat czy coś w tym stylu?

G: Dużo pozajmowali te, co na jakiś Ander Prezyr, czy Preszyr przyjechali. Nie wiem co to w ogóle jest.

MM: Ja też przyjechałem na to.

G: To świetnie pan trafił. Jak dwa lata temu wróciłem do Polski, to postanowiłem pensjonat założyć. Zawsze grosz jakiś wpadnie. To ten. (Góral pokazuje budynek obok) Stefan jestem, zaprowadzę Pana.

Obaj poszli do pensjonatu.

(kilka godzin przed UP V)

Pod budynkiem, gdzie miał odbyć się Under Pressure V zgromadziły się tłumy fanów, którzy bardzo chcieli zobaczyć swych ulubieńców w akcji. Widoczna była grupa ubrana w koszulki od Attitude’a i Jupitera. Inna grupa wyraźnie kibicowała Venomusowi (nawet mieli wymalowane twarze), lecz nikt nie miał transparentu „Mile rządzi”, „Let’s rock n’ row”. W końcu mało kto patrzył na zmagania Proving Ground. Pojawienie się na Under Pressure zmieniłoby to. To jest największy cel TSB.

Michael dzielił szatnię z innymi zawodnikami. Przyszedł wystarczająco wcześnie by być w niej sam. Przebrał się i postanowił przejść się po hali. Przez otwarte drzwi łązienki było widać jak WJCK (Wykwalifikowana Jednostka Czyszczenia Kibli) pracowała pełną parą. Shakur i Unknown nosili na sobie ślady niemiłego spotkania z Kings Of The Ring. Ring był już prawie gotowy. Za kilka godzin wszystko miało się zacząć.

(godzina przed UP V)

Na korytarzu stał Zbyszek Wierzchowski, któremu przydzielono odpowiedzialne zadanie – nie spieprzyć krótkiego wywiadu z którymkolwiek zawodnikiem. Tak się złożyło, że z szatni wyszedł Michael Mile. Zbyszek ciężko odetchnął i zagadał łamanym angielskim.

Zbigniew Wierzchowski: Dobry wieczór panie…

MM: Wystarczy Michael.

ZW: Dobrze Mi… Micha… trudne imię.

MM: Michael.

ZW: Mi…chaelu, jak się czujesz przed walką z Tomashem Tomashewskim.

MM: Szczerze mówiąc nie znam go, niby przeszedł podobną drogę do mojej, ale i tak nie sądzę by był w stanie pokonać mnie. Jestem zdeterminowany, by wygrać tą walkę. Chyba wiesz co daje dobry występ w Proving Ground?

ZW: W czym? Nie wiem…

MM: Dobry występ w Proving Ground daje walkę na Under Pressure, a to jest moim obecnym priorytetowym celem! Przyjechałem tu by coś osiągnąć, udowodnić sobie, że sobie tu poradzę. Obiecywałem to swemu bratu. Ciężko pracowałem na swą pozycję w mojej dawnej federacji. Teraz będę tak samo pracował w HVW. Cierpliwość i pokora dają wiele. Pamiętajcie, Michael Mile przyjechał tu by walczyć o najwyższe cele, o pasy, przyjechał by udowodnić, że dużo umie. Tomashevsky, nie staniesz mi na drodze. A teraz:

Let’s rock ‘n row!!!

Mile poszedł do łazienki. Zbigniew tymczasem głośno odetchnął.

ZW: Uff… Mariusz, jak myślisz, udał mi się ten wywiad?

Kamerzysta pokiwał kamerą pokazując zadowolenie. Kamera została wyłączona, obraz zniknął.

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• K-PEL-K

3

• Ja Myung Agissi

2

• AGNKP

1

• ajfan

1

Top użytkownicy w tym temacie

RP całkiem spoko. Fajny motyw z pociągiem. Najlepszy tekst to o tej:

WJCK (Wykwalifikowana Jednostka Czyszczenia Kibli)

No i na końcu speech dobry, ale trochę krótki. Ogólnie dobry RP :)

10136801454e08b07ab2e86.jpg

Ciekawe RP, myśle, że masz szansę na występ na UP V ( no, chyba, że znajdzie się nowy Polish Eagle, albo Jazzowski), jedyne co mi się nie podoba, to Góral gadający po Angielsku.

Hmm...porównując do innych reprezentantów PG to jest w miare, w miare powtarzam pozytywnie...jednak tak jak już napisał mój poprzednik...motyw z góralem przemawiającym w języku angielskim jest dziwny...hmm...no i poszedłes stereotypowo gdyż nie tylko w Chicago są Polacy :)...do PG RP jest dobry ale chyba na HVW jest jeszcze za wcześnie... :)

Król

EWF, III Oddział Kancelarii Osobistej Jego Imperatorskiej Mości.

Cultured Society|The Princess of Attitude.

I love the whisper of Attitude <3.

3926129444e3b08a90b45e.jpg

Nie miałem na celu używać stereotypu. Co do górala - poligloty, widziałem przypadki takich osób, ale rzeczywiscie moze troche dziwny pomysl.

Naprawdę powinienem się lepiej postarać na PPV, bo jednak zawodnik, który mimo buńczucznych zapowiedzi siedzi w Dark Matchach, nie jest odbierany powaznie.

No dokładnie...jednakże i tak zrobiłeś postępy :)

EWF, III Oddział Kancelarii Osobistej Jego Imperatorskiej Mości.

Cultured Society|The Princess of Attitude.

I love the whisper of Attitude <3.

3926129444e3b08a90b45e.jpg

RP jak dla mnie dobry, ciekawe segmenty i speech. :) Dobry tekst z WJCK

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

"Lechia Forewer"

Skąd wiedziałeś, że Lechia Dzierżoniów to mój ulubiony klub? :smile: