Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

The Undertaker

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ten streak Takera też budził we mnie kiedyś emocje, ale coroczna promocja tego wydarzenia sprawiła, że zupełnie mi się przejadł. Osobiście nie wierze w to, że Mark może kiedykolwiek przegrać i wszystkie newsy, które czytam z roku na roku po prostu mnie śmieszą(DiBiase to już konkretnie hehe). Jeżeli ktoś miałby przerwać ten streak to chciałbym, żeby to było przemyślane, żeby dany zawodnik był promowany bardzo długo i systematycznie(tak jak kiedyś Orton, potem Edge, a ostatnio Hardy) i muszę przyznać, że kupiłbym taką walkę. Wielu marków traktuje Takera na WM jako gościa z nadprzyrodzonymi umiejętnościami, ale tak przecież nie jest i śmiało można coś z tym zrobić. Callaway jest już legendą od dawna i tak naprawdę sam chyba ma gdzieś to czy w końcu przegra i to głównie WWE się na chama tego trzyma, bo co rok niezła kasa musi wpływać w związku z tym. Podsumowując chciałbym żeby ktoś kiedyś dzięki wygranej z Takerem stał się stałym main eventerem, ale też nie wierze, że kiedyś to nastąpi.
https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/page/3/#findComment-169670

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

4

• AX

4

• Paul

3

• Andrew

2

Top użytkownicy w tym temacie

W sumie myśląc w ten sposób nie ma sensu trzymania tego streaku no bo popatrzmy, co roku patrzymy tylko na wycieki, plotki i czy przegra czy nie. A każda plotka powoduje że każdy myśli a może on jednak przegra, może już nie da rady więc to jest jakby nie patrzeć ciągnięcie tego nie realistycznie tylko na chama. Z resztą nie podoba mi się jakby miał rzadko występować, trzymać pas wygrać na WM odejść na 2-3 miesiące czy więcej wrócić i znowu zgrywać mistrza nad mistrzami który rzadko jest. Jest mistrzem oczywiście, jest legendą ale nie ma sensu tak tego ciągnąć.
https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/page/3/#findComment-169693

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Wg mnie - skoro nie ma obecnie nikogo z "młodych", kto zasługiwałby na taką promocję (i byłaby mu ona niezbędna) jak przerwanie streak'u Takera, to streak nie powinien zostać przerwany. Bez sensu robić to na siłę i zabijać legendę WrestleManii ot, tak - sztuka dla sztuki.

Taker, przy okrojonym grafiku, spokojnie może jeszcze powalczyć 2-3 lata. Nie przesadzajmy z tą jego formą, bo i tak ma ją lepszą niż niejeden z młodych (mówie tu o formie, jako umiejętności robienia widowiska a nie formie stricte fizycznej). Może nie jest ona taka jak kilka lat wstecz (kontuzje dają o sobie znać), ale Grabarz to nadal solidna firma i potrafi zrobić dobry (a czasem nawet bardzo dobry) pojedynek, zwłaszcza z konkretnymi rywalami. Oczywiście Callaway nie powinien już blokować pasa, bo nie jest mu on potrzebny (Takera nie da się już chyba bardziej wypromować) a z pewnością bardziej przydałby się wrestlerom o mniej ugruntowanej pozycji (vide: CM Punk).

Uważam, że DeadMan nie powinien odejść na emeryturkę dopóki nie zmierzy się z Ceną (najlepiej na WrestleManii oczywiście). Po pierwsze - każda walka w wykonaniu tych Panów wychodziła świetnie (fakt, że Jan Niezbędny miał wówczas ciekawszy gimmick rapera), po drugie - Cenaminator ma taką pozycję, że nie można by było tu być do końca pewnym, że Vince nie podłoży legendy swojemu najbardziej lojalnemu ulubieńcowi, po trzecie - czysta walka face vs. face na WrestleManii byłaby na pewno ciekawie zabookowana jako walka "równego z równym", jak miało to miejsce z HBK'em czy Batistą, a po czwarte - fajnie byłoby popatrzeć jak BezCenny czysto jobuje Callawey'owi (stawiam jednak na rozsądek McMahona i to, że jeszcze długo komentatorzy będą się w przyszłości pałować tym, że był kiedyś taki Undertaker, co nigdy w karierze nie przegrał na WrestleManii:)

Reasumując - na chwilę obecną, Vince - łapy precz od streaku (zero rozsądnych kandydatów do jego przełamania) a my - nie odsyłajmy jeszcze Grabarza na emeryturę, bo sądzę, że jeszcze nie raz będzie w stanie nas pozytywnie zaskoczyć (w końcu jak na swój wiek, to i tak facet spisuje się bardzo dobrze, często zawstydzając młodsze gwiazdy umiejętnością zrobienia solidnej walki).

https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/page/3/#findComment-169710

1. Czy jest sens przewywania passy zwycięstw Takera ?

2. Kto jeżeli wogóle mógłby to zrobić ?

3. Ile walk jeszcze Taker według was powinien stoczyć na WM'ce ?

4. Czy bylibyście w stanie "kupić" porażkę Takera?

1. Nie, to czesc jego legendy, bez sensu byloby ja budowac przez xx lat zeby pod koniec kariery rpzegrywal.

2. Na chwile obecna zdecydowanie nikt na to nie zasluzyl.

3. Nie wiem od kogo 90% to podlapalo, ze Taker jest stary, ma zle kolana i nie powinien walczyc. OK, na chwile obecna nie jest moze w super formie, ale i tak w lepszej niz Orton, Batista i Cena, wiec nie wiem o co to placze.

Imo z przerwami przez 3 lata spokojnie jeszcze moze powalczyc.

4. Jak juz mowilem na chwile obecna nie ma takije opcji, chociaz jezeli w ciagy tego roku ktos dostal by ogromny push i dawal rade to za rok kto wie...

https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/page/3/#findComment-169716

Wydaje Mi się, że dobije do 20 a przy 21 przegra :D
https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/page/3/#findComment-169806

Reasumując - na chwilę obecną, Vince - łapy precz od streaku

I kur*a amen!

Generalnie jesli chodzi o cały "motyw streaku" jest on sam w sobie świetną promocją- i nie chodzi tu o samego Takera, a o Wrestlemanie, jednej z jej walk no i przeciwnika Dedmena. Sam fakt, że ktoś staje w ringu naprzeciw "niepokonanego" już go czyni kimś- co w jakis sposób go promuje.

Przerwanie passy byłoby na prawde niepotrzebne, głupie wręcz. Tak jak napisałem powyżej- streak Takera to promocja sama w sobie i moim zdaniem promowanie przez jego przerwanie jakiegokolwiek wrestlera byłoby co najmniej niewspółmierne do tego co niesie ze sobą streak. Bo- przynajmniej ja to tak rozumiem- to jest tak, jakby coś dającego cały czas jakieś korzyści zmienić na coś jednorazowego. Bo wypushować można na miliard innych sposobów, każdego. Z tym jednak wyjątkiem, że bez łatki "przerywacza streaku".

https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/page/3/#findComment-169830

Tak sobie myślę, że mecz Cena vs Undertaker mógłby być niezłym początkiem heel turnu Ceny :) Na razie jest to odległa wizja, ale wyobrażam sobie jak John wygrywa poprzez nieczyste zagranie i wtedy mielibyśmy idealną sytuację na zrobienie z niego wielkiego heela - publiczność wściekła, bo przerwał streak i na dodatek zrobił to faulując. Mogłoby być zabawnie.

Jeśli chodzi o ten rok - streak powinien osiągnąć pełnoletność. Szkoda, że nie ma nowego przeciwnika dla Phenoma, bo odgrzewane kotlety w stylu rewanż za WM 25 mi się osobiście nie podobają. Ale to jest najbardziej przewidywalny scenariusz, bo i tak jest za mało już czasu, by stworzyć jakiś feud dla Grabarza.

https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/page/3/#findComment-169889

@up

Ja wiem czy za mało czasu? W zeszłym roku feud z HBK rozgrywał się w ciągu 3 tygodni i fajnie to wyszło - "HBK na biało" 8-)

Streak nie powinien nigdy być przerwany, ale...

Bret Hart nie powinien: wracać do Vince'a, który załatwił go w Montreału, do organizacji, w której zginął jego brat i zgadzać się na uwłaczający jego i jego rodziny angle... A jednak!

Moim zdaniem Grabarz jest bezpieczny w tym roku, bo nie ma TAKIEGO MŁODEGO kozaka, który miałby na to widoki. Starzy ME przerywający streak - to bezsens!

Na WM26 przewiduję HBK i może jeszcze ktoś w Triple Threat match.

https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/page/3/#findComment-170004