Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

The Undertaker

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ostatnio myślałem całkiem sporo o wygranach The Undertakera na wrestlemaniach.

wikipedia :

* 1991: Jimmy „Superfly“ Snuka

* 1992: Jake „The Snake“ Roberts

* 1993: Giant Gonzales

* 1995: King Kong Bundy

* 1996: Diesel (Kevin Nash)

* 1997: Psycho Sid (WWF Championship Match)

* 1998: Kane

* 1999: Big Boss Man

* 2001: Triple H

* 2002: Ric Flair

* 2003: Big Show & A-Train (Handicap-Match)

* 2004: Kane (Brother vs. Brother Match)

* 2005: Randy Orton (Legend vs. Legend Killer Match)

* 2006: Mark Henry (Casket Match)

* 2007: Batista (WWE World Heavyweight Championship Match)

* 2008: Edge ( WWE World Heavyweight Championship Match)

I tak wyszło nam 16 - 0. The Undertaker jest sławny z tego powodu bo jako jedyny osiągnął taki wynik, ale... To kiedyś musi się zakończyć i teraz nastaje pytanie. Czy WWE zaplanuje to tak, że Mark William Calaway (The Undertaker) będzie miał już dość wrestlingu i będzie chciał zakończyć karierę i poprosi o możliwość przegranej na którejś tam wrestlemani i koniec jego kariery czy coś innego. Kolejna sprawa, skoro La Famillia się psuję to powrót dead mena po rehabilitacji jego cały czas odnawiającej sie kontuzji jest nieuniknione. Słyszałem tez pewną plotkę, że skoro Triple H przeszedł na Smackdown, a Taker tylko tam walczy to właśnie HHH ma zakończyć pasę zwycięstw w wrestlemani The Legendary Dead Mena. Co wy o tym sądzicie. Rozpiszcie się.

https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/

• Odpowiedzi 37
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

4

• AX

4

• Paul

3

• Andrew

2

Top użytkownicy w tym temacie

A skąd pewność, że to pasmo zwycięstw musi się skończyć? Jeśli tak by się stało, to jestem prawie pewien, że nie dokonałby tego Triple H. Myślę, że plotka, która słyszałeś nie ma na razie żadnego uzasadnienia.

Porażke Undertaker'a na Wrestlemanii to w pewnej części koniec jego legendy. To jakby czarnoksiężnikowi odebrac jego magiczną moc. Myślę, że w momencie zakończenia kariery na liczniku Callaway'a będzie widniał wynik około 20-0.

Edytowane przez AX
https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/#findComment-100588

Czy WWE zaplanuje to tak, że Mark William Calaway (The Undertaker) będzie miał już dość wrestlingu i będzie chciał zakończyć karierę i poprosi o możliwość przegranej na którejś tam wrestlemani i koniec jego kariery czy coś innego.

To może wiedzieć tylko sam Taker i może Vinnie. Jak już miałby przegrać to z kimś o bardzo mocnej pozycji: Trypel ew. HBK (choć wątpie by zrobili z Michaelsa tego co kończy kariery legend) lub ktoś na miarę nowego Goldberga albo Lesnara (choć Vince nauczony doświadczeniami nie powtórzy tego błędu).

Co do ewentualnego powrotu na Smackdown i konfrontacji Trypla z Taker - może być nie ciekawie. Nie od dziś wiadomo że panowie za sobą nie przepadają i raczej to nie pomoże w ich stosunkach.

Pomysł wysłania Takera na emeryture przez HHH? Walka musiałaby być baaardzo dobra by ktoś był w stanie kupić przegraną Takera z gościem z którym już na WM'ce już wygrał. A i tak pewnie sporo osób narzekałoby że HHH znów pawi się w politykę.

W sumie zgadzam się z AX 'em, winning streak na Wrestlemanii to coś co stanowi legendę i tworzy tą postać i specyficzną aurę wokół niej. Flair ma swoje 16 tytułów, SCSA Royal Rumble itd. Są to pewne elementy które wyróżniają pewnych wrestlerów spośród innych i zabranie Taker'owi wygranej na WM'ce było by pewnym zubożeniem jego historii i dokonań.

Edytowane przez J@ro_Link
https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/#findComment-100590

Nie sądzę by WWE "zepsuło" rekord na WrestleManii Undertakera.

Już tyle razy były plotki że Dead Men odejdzie, wydaje mi się że to tylko by zachęcić wrogów Undertakera do oglądania W-Manii.

To że Triple H przeszedł na SD! to tylko po to by być blisko swojej żony w ciąży.

Najbardziej prawdopodobne wydaje mi się że Taker przejdzie na RAW, ponieważ chyba od zawsze był konflikt miedzy HHH a Dead menem. Może zawalczy z Kanem o Tag Team Title.

Wiesz to że La Familia się rozpadła to wcale nie znaczy że Undertaker musi wracać do tego badziewnego feudu.

Niech U-Taker leczy szybko i dokładnie wszystkie swoje kontuzję i wraca na ring

I tak na przyszłość jak zadajesz pytanie to kończ znaczkiem "?" :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/#findComment-100591

To może wiedzieć tylko sam Taker i może Vinnie

Dokładnie, jak ktos już kiedyś pisał w tej kwestii (Raven?) - Undertaker ma na tyle silną pozycję w federacji, że jeśli nie będzie chciał jobbowac to tego po prostu nie zrobi. Udertaker to nie Hogan i chyba w tym aspekcie pieniądze nie miałyby żadnego znaczenia.

https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/#findComment-100594

W sumie zgadzam się z AX 'em, winning streak na Wrestlemanii to coś co stanowi legendę i tworzy tą postać i specyficzną aurę wokół niej. Flair ma swoje 16 tytułów, SCSA Royal Rumble itd. Są to pewne elementy które wyróżniają pewnych wrestlerów spośród innych i zabranie Taker'owi wygranej na WM'ce było by pewnym zubożeniem jego historii i dokonań.

Wiesz, ostatnio WWE robi takie cuda, że nie wiadomo co jeszcze wymyślą.

Co do ewentualnego powrotu na Smackdown i konfrontacji Trypla z Taker - może być nie ciekawie. Nie od dziś wiadomo że panowie za sobą nie przepadają i raczej to nie pomoże w ich stosunkach.

Dlatego rywalizacja byłaby lepsza.

Ale pomyślcie, jakie to byłoby piękne zakończyć w taki sposób swoją karierę. Może nie na najbliższej wrestlemani, ale tak jak napisał na AX na tej za 4 lata na przykład.

https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/#findComment-100596

• Urządzenie:  Windows

Imo Undertaker nigdy nie przegra na WM i tyle .

Nie chce mi sie duzo pisac , ide pic dalej :)

https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/#findComment-100601

tak na moje oko odpada wogole teraz mozliwosc "winning streak joba" Takera dla HHH. Raz bo to najwiekszy Job w historii, dwa ze nie ma nikogo kto moglby byc brany pod uwage jako ten ktory zakonczy kariere. Jedyny taki - HUlk Hogan, na pewno nie pojawi sie juz w WWE i na pewno nie doszlo by do takiej walki. Znaczy ... z 1-2 % marginesu bledu :) Trzy bo Panowie sie nie lubią .. ( HHH i Taker).
https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/#findComment-100602

Cóż, pojedynki Undertakera najbardziej elektryzują publikę , sądzę wiec , ze niedługo wróci .ale chyba nie po to żeby się komuś podkładać. Ma jeszcze stare porachunki z Edgem ( mimo iż ten feud się troche przejadł ) jak już powyżej ktoś napisał nie za bardzo sie lubi z Triple H , więc moze z nim by pofeudował . Ja bym go chętnie widział w RAW a najlepiej w tag teamie z Kanem i jako Brothers of Destruction pokazali by kto rządzi. Żle mi sie robi jak patrze na te elitarne tag teamy jak Miz z Morrisonem czy Rhodes z DiBasem.
https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/#findComment-100614

Wiesz, ostatnio WWE robi takie cuda, że nie wiadomo co jeszcze wymyślą.
Hahaha, dzięki za poprawienie humoru.

Co do tematu do to jest praktycznie niemożliwe żeby Taker przegrał na WM.

Flair ma swoje 16 tytułów, SCSA Royal Rumble itd.
A Undertaker ma winning streak. Jeżeli Taker by przegrał to tak jakby Vince wyszedł na ring i ogłosił że wszystkie wygrane Austina w Royal Rumble się nie liczą.
https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/#findComment-100627

• Reputacja:   228

Spoko, spoko - Taker to nie Hogan i jak będzie trzeba jobbnąć na WM'ce to to zrobi - z tym, że wątpię by Vince chciał niszczyć legendę Dead Man'a, bo po prostu nie ma takiej potrzeby (nie widzę nikogo, kogo trzeba by było aż tak kurewsko przypushować przez podłożenie Takera na WrestleManii). Jakiś czas temu, był motyw z tym że Kane burkał coś o odejściu na emeryturę i Vince bardzo namawiał go na zostanie w WWE a nawet zaproponował mu podłożenie Takera na WM'ce (za zgodą Dead Man'a, który nie protestował wcale, pamiętając ile razy jego "młodszy brat" mu się podkładał. Z resztą w jakimś wywiadzie Undertaker powiedział, że jeżeli miałby komuś jobbnąć na WrestleManii, to chciałby zeby to był Kane), ale Jacobs odmówił (tzn został w WWE, ale nie chciał kasować Takerowego winning sreak'u) motywując to tym, że bezsensem byłoby niszczenie legendy Dead Man'a, której wizytówką jest właśnie WM'kowy winning streak. I jak tu nie darzyć Jacobsa szacunkiem?
https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/#findComment-100798

• 1 rok później...

The Undertaker i jego streak.

http://i.neoseeker.com/mgv/288616-StewieRox11/616/34/undertaker_display.gif

Ostatnio zastanawiałem sie nad tym jakie pojedynki chciałbym zobaczyć na następnych Wrestlemaniach. Po chwili namysłu wytypowałem kilka walk i doszedłem do tej (chyba) najważniejszej - Undertakera. Zastanawiałem się z kim chciałbym zobaczyć jego walkę, myśląc nad tym miałem na uwadze kilka czyników; umiejętności przeciwnika, jego wypromowanie w federacji oraz najważniejsze czy jest realna szansa na to żeby mógł przerwać Streak Undertakera. Gdy nad tym myślałem doszedłem do wniosku że na ten moment jest w federacji kilka osób które były by w stanie tego dokonać. Ale nie wiem czy przerwanie passy zwycięstw Takera miało by sens. I tu pojawiają się moje pytania do was drodzy użytkownicy:

Czy jest sens przewywania passy zwycięstw Takera ?

Kto jeżeli wogóle mógłby to zrobić ?

Ile walk jeszcze Taker według was powinien stoczyć na WM'ce ?

Czy bylibyście w stanie "kupić" porażkę Takera ?

Ps. Jeżeli był taki temat to proszę o jego usunięcie.

https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/#findComment-169547

Myślę że tak, ale tylko pod jednym warunkiem, ktoś nowy świeży niewypromowany, generalnie myślałem nad tym ostatnio sporo i chciałbym zobaczyć taki storyline, jakiś młody zawodnik zaczyna feud z Takerem, ten będąc pod wrażeniem wyzywa go na pojedynek na WM, po czym przegrywa. Po walce Taker schodzi, po czym wraca z Urną która kiedyś "dawała mu siły" i przekazuje całą swoją "moc" temu nowemu, ten dziedziczy po nim gimmick który jest dla WWE raczej ważny, i tak mamy "nowego" takera. wiem że głupi tok myślenia mam no ale naprawdę chciałbym takie coś zobaczyć ;)

Jak już wspomniałem ktoś młody, nieznany aż tak dobrze żeby Taker mógł go wypromować, a jak nie to sądzę że HBK, Showstoper swoje zrobić musi, no ale tak czy siak sądzę że streak nigdy nie zostanie naruszony. Przecież to swojego rodzaju tradycja, chociaż z tego co pamiętam chyba 1 walkę Taker wygrał poprzez DQ (z Gonzalezem chyba) więc wszystko możliwe.

Ile walk jeszcze Taker według was powinien stoczyć na WM'ce

Ta powinna być ostatnia!, kolana Deadmana są w tragicznym stanie, nie może sobie pozwolić na wiele walk więc uważam że ta bądź maksymalna za rok powinna być ostatnią.

Pewnie że tak, w sumie dziwne jest to że człowiek który na 17 wrestlemaniach pokonywał swoich przeciwników, no ale sądzę że pokonanie go przez jakiegoś młodego zawodnika mogło by go mocno podpushować i byłby skazany na sukces, ale czy jest ktoś taki kto jest godzien nosić przypisaną do siebie plakietkę "ten co zatrzymał streak Undertakera" ?

https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/#findComment-169550

Jak dla mnie streak Takera jest częścią jego legendy, nie sądze żeby WWE podjęło ddecyzję o przerwaniu streaku, w końcu Undertaker od innych wyróżnia się

właśnie tym streakiem, jeśli zostałby przerwany to część historii, także WWE

przestałaby istnieć.

Hmmmm....Narazie spośród rosteru WWE to chyba tylko Jericho, ale powinien to byc ktos nowy, który wszedłby przebojem do WWE(nie Sgeamus) mam na myśli tu Bryana Danielsona, no ale on siedzi w rozwojówce.

Ile walk jeszcze Taker według was powinien stoczyć na WM'ce ?

Tak jak napisałsinmaker87, kolana Takera są już bardzo wyczerpane, myślę, ze to

powinna być jego ostatnia WM'ka. Podejrzewam, że dojdzie streak do 18-0 co

i tak jest wyśrubowanym rekordem, nie ma sensu ciągnąć już tego dalej kosztem zdrowia Marka.

Jeśli zrobiłby to wypromowany i zajebiście technicznie wyszkolony wrestler, to tak

byłbym w stanie przyjąć porażkę Takera

https://forum.wrestling.pl/topic/10890-the-undertaker/#findComment-169582