Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Najbardziej bolesne submission

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Z tego robi sie wyliczanka. Jeśli ma to tak wyglądać to lepiej zamknąć temat.
Sesame Street is brought you by [you].

2058179744535955aac7dbf.jpg

• Odpowiedzi 190
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

9

• RR

9

• Karpin

5

• Euz

4

Top użytkownicy w tym temacie

Hells gata to duszenie undertakera może nie jest bolesne ale bardzo bolesne ale wszyscy bardzo szybko odklepóją
WWE!

Z tego robi sie wyliczanka. Jeśli ma to tak wyglądać to lepiej zamknąć temat.

W tym przypadku jednak lepiej, aby była to wyliczanka, ponieważ główną argumentacją w tym temacie jest: "Bo robiłem na koledze i go bolało". Dzieciaki, panowie z WWE mówią wyraźnie, by tego nie robić! A jak już wam zależy to nie na przerwie przed Religią na korytarzu tylko na matach, ringu i najlepiej pod nadzorem trenera. Potem musimy was z naszych podatków rehabilitować.

Niemniej jednak przychylam się do tego, aby ten temat zamknąć, ze względu na wyżej wspomniany poziom wypowiedzi. Temat zbędny, a zakładający mógł przewidzieć, że tu wszyscy będą kozaczyć zakładaniem Figure 4 czy sharpshootera na kolege. A jeśli ktoś by się odważył argumentować storylinem czy tym, jak kto sperzedaje ten submission, to banda "prawdziwych fanów wrestlingu" natychmiast wyjeżdża z tekstem "Pżeciesz to jest FAKE debiló"

Odnośnie tematu. Zdecydowanie Hell's Gate i Ankle lock. Po nich zawsze odklepują (no, Jeff chyba z 5 locków na NS wytrzymał, ale jak Creative team śmiałby go podłożyć), poza tym Gogoplata, czyli Hell's Gate inaczej jest bardzo skutecznym subem w MMA.

Hells gata to duszenie undertakera może nie jest bolesne ale bardzo bolesne ale wszyscy bardzo szybko odklepóją
Jakby Cię mój nauczyciel z polskiego na czymś takim przyłapał, miałbyś przejebane. Leć po słownik i popracuj nad elokwencją wypowiedzi, bo długo na czymś takim tu nie pociągniesz...

Jak uzbieram na czołg to macie przejebane

The Antichrist of Attitude

20403598514e52bccf88146.jpg

Moim zdaniem,Walls of Jericho, ponieważ rzadko z niego wychodzą. :twisted:
Powracam w wielkim stylu!

Tak właściwie to zła nazwa tematu - "najbardziej bolesne". Bo przecież nikt normalny tego nie zakłada drugiej osobie, więc nie wiadomo co boli. Ale biorąc na logikę, to na pewno te akcje, które sprawdzają się w MMA - czyli Gogoplata lub Armbar. Jeśli chodzi o te, które najciekawiej wyglądają to Ankle Lock i to jest mój ulubiony submission, jeśli w ogóle coś takiego można napisać.

Potem musimy was z naszych podatków rehabilitować.

W wieku piętnastu lat płacisz podatki? Nie no, szacun.

Tak właściwie to zła nazwa tematu - "najbardziej bolesne". Bo przecież nikt normalny tego nie zakłada drugiej osobie, więc nie wiadomo co boli.

Tak? Poczytaj DOKŁADNIE temat, to się zdziwisz.

W wieku piętnastu lat płacisz podatki? Nie no, szacun.

A VAT? To też podatek, a nie powiesz mi chyba, że nic nie kupuję. Poza tym regularnie dostaje pewne stypendium z Unii przez które muszę normalnie PIT (specjalny druczek to tego typu rzeczy, ale jest) wypełniać i z tego stypendium jest mi podatek normalnie pobierany.

Wierz mi, kujony w tym kraju mają najgorzej.

Poza tym pojęcie ironii zapewne Ci obce?

@edit

@wrestlemaniac

Jak to Edge mówił, wrong, wrong, wrong, wrong, wrong, wrong!

VAT jak każdy inny podatek idzie do Budżetu, a piniądze z Budżetu zostają rozdzielone pomiędzy odpowiednie instytucje. I taki se budżet ma w dupie, czy to VAT idzie do NFZ, czy PIT lub akcyza.

Najlepiej waćpanie wygugluj sobie Budżet i poczytaj, zanim wdasz się ze mną w polemike na temat dotyczący polityki czy też gospodarki.

Edytowane przez Rei Ashikaga

Jak uzbieram na czołg to macie przejebane

The Antichrist of Attitude

20403598514e52bccf88146.jpg

No dobra budyniu ale z vat nie będziesz rehabilitował nikogo. Co prawda VAT wzrosło ale to aby załatać dziurę budżetu państwa a nie dlatego, że ktoś bawił się w wrestling. Podobnie ze stypendium z Unii i PIT. Dlatego nie musisz się martwić, że będziesz kogoś rehabilitował :lol:

10771641474c446763479cb.jpg

Anaconda Vise - Jest to bardzo bolesna dźwignia(Nawet "Mroczny" Andrzej-Tejker nie zdołał się z niej wydostać... :lol: )

21070436674d5fdd3fc9aaa.jpg

Wypowiem się ale niekoniecznie na temat. Uważam że takie osoby jak AmbulanceChaser powinny być karane warnami, sytuacja drametialnie się powtarza, brak uzasadnienia. Wymaga się rozwinięcia wypowiedzi i nie tylko ja zwracam na to uwagę. Szanowane osoby na tym forum wciąż się tego domagają.

Cobra Clutch BackBreaker to był świetny finisher Big Showa w ECW gdy tam walczył to najlepsze walki były (tzn.dla mnie widowiskowe jak Sabu który jest dużo mniejszy leje się z takim gigantem i ten Arabian Facebuster z krzesłem na Showa Najlepszy)

nie wiedziałem że backbreaker to sumission :grin:

Po tym jak Show uderzał plecami przeciwnika , dociskał go jeszcze chwile do kolana . Teoretycznie ten ktoś mógł wtedy odklepać :>

Żeby nie robić offtopu to dodam że chyba najbardziej bolesnym submissionem jest hellsgate bo jest to normalne duszenie używane w mma. Z innych to Liontamer Y2Ja , wygląda całkiem realistycznie i boleśnie.

21141536044eac5162deaab.gif

• 2 tygodnie później...

Ankle Lock - wiem don't try this at home... ale to cholernie boli :]

Crippler's Crossface - Też bardzo boli, jak dobrze założone

Gogoplata (Hell's Gate) - Na dowód tego, że boli, wystarczy zobaczyć to że używane jest w MMA.

1822912563511427a3754ee.jpg

Ja podejdę do tematu w taki sposób, że jest on "bolesny", ponieważ wrestlerzy z reguły odklepują po wykonaniu tej akcji.

Hell's Gate - Czyli po prostu Gogoplata, jak widzimy w przykładzie MMA i normalnie taki submission musi być bolesny.

STF - niestety :( Nic nadzwyczajnego, ale jak wrestler dostanie Push to i po Sleeper Holdzie można się poddać...

Colossal Clutch (czy jakoś tak słaby jestem z angielskiego :D) - również nic nieprawdopodobnego, ale w przypadku Show'a rozumiem to, ponieważ jako potężny, wielki, miażdzący wszystko wrestler ten submission to niego w miarę pasuję. Nie kieruję się tym, że jest stosunkowo niedługo w Movescie Big Show'a.

Pozwoliłem sobie wspomnieć tylko o WWE... zdaję sobie sprawę, że jest takich Submissionów znacznie więcej nie uświadamiajcie mi :)

8407598924ba0fe619b015.jpg

Moim murowanym numerem jeden, i najbardziej bolesnym chwytem jest Balacha na ręką tzn Arm Lock. Nie wiem jaką macie manie z tymi Crossface'mi, Figure Four Leg'ami. Warto stosować jakieś proste chwyty. Arm Lock wyróżnia się przede wszystkim. Ostatnimi czasy używam go. Nie w domu, tylko na treningach BJJ. Naprawdę ten chwyt jest rewelacyjny. Świetnie wygląda z wyskoku tzn: Latający Arm Lock. Jest to Cholernie trudno zrobić. Często można uszkodzić przez przypadek swojego rywala. Podsumowanie: Najlepszy Submission move jak dla mnie. Dla niektórych jakieś Crossfacy, Leg locki. Ale to jest mój murowany numer jeden. Pierwszym razem miałem z tym problem, lecz teraz wszystko opanowane.

Zaraz po Arm Locku jest Trójkąt albo prościej Triangle Hold. Rzeczywiście jest niesamowity. Jednak nie biję na głowę poprzednika. Też często stosuje, ale nieskutecznie. Nie wiem może jeszcze nie umiem zakładać ? Dla mnie jest efektywny i widowiskowy. Jeszcze jak ktoś założy go perfekcyjnie. Miałem okazje doświadczyć to na własnej skórze. Koleś starszy ode mnie, bez konkurencyjnie założył mi trójkąt. Byłem głupi że tak się dałem. Ogólnie trójkąt jest dosyć bolesnym hold'em, jak już mówiłem jak ktoś go dobrze założy.

I ostatnim numerem trzecim jest Cobra Clutch. Mało to stosuje, ale jak dla mnie jest na równi z trójkąt'em. Co prawda rzadko tego używa się na treningach. Jeszcze jak ktoś perfekcyjnie zapnie to nie ma co gadać. Ciężko się z tego wydostać. Najlepiej to założyć jak przeciwnik jest wymęczony. Wyciskasz swoje ostatnie siły, i trzymasz do końca. Naprawdę Cobra Clutch wywarł na mnie duże wrażenie.

...

1736281364ae4b3be08ef9.jpg

Może nie jest bolesne ale jest bardzo bolesne

Lol[/b]

18743890924d41ae26e8e9c.jpg

najlepsze jest gdy Big Show położy się i zacznie dusić nikt jeszcze z tego nie wyszedł xD.

2452213634cac219638bcd.jpg