Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Inteligenci w ringu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline

Tytuł może być nieco mylący, gdyż zapewne niejeden z nas chciałby zobaczyć Romka Giertycha czy innego kaczora w ringu z Super Dragonem czy Mickiem Foleyem. Temat ten odnosi się jednak do wykształconych ludzi oraz artystów, który postanowili poświęcić swoje życie wrestlingowi. Wydawałoby by się - niby po co takiemu wrestlerowi mądrość, lepiej niech ring skille podszkoli. Jak się jednak okazuje, większość z nich to naprawdę wartościowe i naturalne w walce osoby. Może kilka przykładów (jeśli znacie inne, dopisujcie :)):

Austin Aries - magister psychologii

A-Train (Giant Bernard, Albert) - były nauczyciel matematyki i angielskiego w szkole dla dzieci upośledzonych

Consequences Creed - magister psychologii i filozofii

Nigel McGuinness - magister chemii

Roderick Strong - magister ekonomii

Shane Douglas - magister historii

Spike Dudley - magister lingwistki

Vader - pianista

Jak sądzicie, czy poświęcanie czasu na rozwój artystyczny i intelektualny jest sensowny w przypadku wrestlerów. Czy może to mieć wpływ na ich postawę w ringu?

2999686564ec3bcdf0a69b.jpg

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• SixKiller

5

• KIL

3

• Shadow

3

• hcrusher

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

Napewno przydaje się coś z humanistyki do pracy przy micu. Do tego dochodzi również wykształcenie artystyczne czyli np. aktorstwo. Dobrze sprzedany gimnick ma większe prawdopodobieństwo na polubienie przez fanów. Jeżeli można mówić o wykształceniu z zakresu sportowego, to również się przydaje. Ogólnie fajny temat:)

Wniosek jest taki, że inteligenci wybierają scenę niezależną :lol:

4143166924a5dc43430e70.jpg

Do tego dochodzi również wykształcenie artystyczne czyli np. aktorstwo

To jest czasem bardziej przydatne niż umiejętności walki na ringu ... dobre aktorstwo,wyraz twarzy,uczucia to jest pierwszorzędne sprawa w tym sporcie. Nie mniej jednak ważna jest również umiejętność polonistyczna ;) Nie raz widzimy jak wrestlerzy jąkają się lub przekręcają słowa :P Dlatego też każdy wrestler bez wyjątku powinien moim zdaniem posiadać jedną z tych umiejętności :D

It's Easy Bein' Sleazy

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Wielu sportowców nie posiada wykształcenia, ponieważ całą młodość poświęcili treningom. Trzeba jednak pamiętać, że nie każdy po zakończeniu kariery zostanie trenerem, managerem, czy komentatorem. Nie każdy też będzie uprawiał swoją dyscyplinę na najwyższym poziomie, a więc nie będzie miał tylu pieniędzy, żeby do końca życia nic nie robić. Wniosek z tego taki, że dobrze umieć coś jeszcze.

PS: nie każdy posiadacz jakiegoś dyplomu to inteligent ;). Widać to na polskim przykładzie. Szkół, które wręcz błagają, aby się do nich zapisać jest tyle, że dziś każdy baran może być studentem i absolwentem.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Raven - ukończone studia prawnicze,

Shane Douglas - owszem historia, ale także nauki polityczne,

Kanyon - licencjat z fizykoterapii.

To jest czasem bardziej przydatne niż umiejętności walki na ringu ... dobre aktorstwo,wyraz twarzy,uczucia to jest pierwszorzędne sprawa w tym sporcie. Nie mniej jednak ważna jest również umiejętność polonistyczna Nie raz widzimy jak wrestlerzy jąkają się lub przekręcają słowa Dlatego też każdy wrestler bez wyjątku powinien moim zdaniem posiadać jedną z tych umiejętności

Zgadzam się, czasami obycie humanistyczne czy też aktorskie bardzo się przydaje. Bogatsze słownictwo gwarantuje bardziej rozbudowane promo, a co do aktorstwa to wiadomo - wrestler powininen dobrze oddawać emocje, bo sztucznie wygloszone promo nie daje zadnego efektu.

Ogólnie czytałem na atti. historię CZW i tam Zanding z kilkoma wrestlerami byli, przytoczę fragment:

Na początku 1999 roku, John Zandig zaczął pracować z czterema ówczesnymi studentami, którzy w przyszłości mieli być gwiazdami CZW, byli to: Ric Blade, Nick Gage, Justice Pain oraz Lobo

no i sami widzicie, że studenci, wykształceni, a dają się ładnie kroić (ew. dawali).

KIL, mnie się wydaje że chodzi o słowo "student" w angielskim znaczeniu, czyli chodzi o to, że współpracował z 4 uczniami swojej szkólki wrestlingowej.

KIL, mnie się wydaje że chodzi o słowo "student" w angielskim znaczeniu, czyli chodzi o to, że współpracował z 4 uczniami swojej szkólki wrestlingowej.

dokładnie

4143166924a5dc43430e70.jpg

JBL chyba dorobił się na giełdzie ?

Poza tym czytałem gdzieś, że jego ojciec był chyba politykiem, a on również myślał nad taką karierą.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale chyba on też jest związany z kościołem (?)

Na angielskiej stronie widniało "minister" co można zrozumieć jako polityk/dyplomata albo właśnie jako osoba związana z kościołem. Jednak po kontekście nie mogłem zrozumieć. Może ktoś rozjaśnić sytuację ?

• Urządzenie:  Android

Kane, a właściwie Glen Jacobs, był dentystą w angle'u na miłość Boską... A JBL był zapraszany przez Fox News jako specjalista ds. ekonomii.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Tylko pamiętajcie o tym że poziom edukacji jest słabszy w USA i łatwiej mieć wyższe wykształcenie.

http://www.lastfm.pl/user/OaklandRaider

n W o 4 4 4 4 life

........new world order

.

512981594483bee67eb9e5.jpg

Tylko pamiętajcie o tym że poziom edukacji jest słabszy w USA i łatwiej mieć wyższe wykształcenie.

Dlatego większość Polaków wyjeżdża za granicę ;)

Ale im tak samo jak u nas trudno zdobyć te wykształcenia ze względu na to iż od pierwszej klasy nie uczą się tego samego co my tylko o wiele łatwiejsze sprawy

i te łatwiejsze sprawy są dla nich trudniejsze niż dla nas te trudne :D (trochę pokręciłem :P )

Zgadza się ... o to właśnie chodziło :P Student nie musi być zawsze na jakiejś uczelni matematycznej,humanistycznej lub innej, może być również w szkółce wrestlingowej.

Po prostu Źle te słowo zrozumiałeś KIL.

It's Easy Bein' Sleazy

Dobra, dobra prosze sie ze mnie nie wysmiewać :P