Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Czy warto reaktywować pas Cruiserweight w WWE ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

Moim zdaniem pas cuiserweight nie powinien zostać reaktywowany, a wszyscy latacze powinni zostać zwolnieni. Tak zwolnieni. Poszliby wtedy do takiego TNA i pokazaliby co umieją, zamiast jobbować na prawo i lewo w federacji gdzie dropkick jest akcją wysokiego ryzyka.

WWE Hardcore Title? WWE Hardcore Title? Głupszego pomysłu dawno nie słyszałem. Nawet nie warto komentować. Kto, czym, jak i kiedy (przecież nowe promo ceny ważniejsze) miałby go zdobywać?

WWE Diva's Championship- o Woman Championship są takie realne ze 4 kandydatki więc trzeba zrobić kolejny pas kobiet- Vinni jest genialny. Jeszcze niech żonkę tam pośle to będzie już wspaniale. W WWE z kobiet walczyć umieją Mickie, Beth, Melina, Victoria i od biedy McCool. Tak więc 5 pretendentek do 2 pasów. Ekstra. Niech tylko draft zaiwedzie i przysięgam więcej tego nie obejrzę.

Woman Championship musi być bo kobiety by się skarżyły o brak pasa.
Skakańcy się skarżą kogoś to obchodzi? Pas kobiet musi być żeby one właśnie miały pretekst do pokazania się w ringu, a co za tym idzie 12-letni fani mogli sobie wybierać przyszłe żony :P

"Chciałbym tak zawszę, rzucić plik na brudne biurko,

Od dziś, mam nowe motto, żyję dziś, umrę jutro,

Za długo wierzyłem, że inna może być codzienność,

Kapitalizm ma to w dupie i nie zmienia nic w wzajemność"

https://forum.wrestling.pl/topic/10650-czy-warto-reaktywowa%C4%87-pas-cruiserweight-w-wwe/page/2/#findComment-98514

• Odpowiedzi 26
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• luki

3

• -Raven-

2

• nttn

2

• nasjazz

2

Top użytkownicy w tym temacie

Wniosek z działania WWE jest stosunkowo prosty ;) Vinni postanowił wrócić do stylu prowadzenia federacji z późnych lat 80 i wczesnych 90... Wtedy też produkt federacji był kierowany głównie dla dzieci z dużą ilością money ale wtedy wybiło się WcW i zaczęło zarabiać na starszych widzach to i WWF musiało wtedy wprowadzić erę Attitude by nie dać się wyprzeć konkurencji. Teraz Vince zobaczył że konkurencji na horyzoncie nie widać (TNA daaaleko) więc postanowił wrócić do starej sprawdzonej metody - trochę show dla marków, nudne walki dla prawdziwych fanów i nowa "ikona" federacji czyli John Cena (drugi Hulk? nie sądzę) który jest Bogu winien że dostał ogromy push i ludzie go mieszają z błotem. Ludzie on tylko wykonuje swoją prace. To że powinien się trzymać z dala od ME to inna sprawa. Ok żeby nie robić totalnego offtopu powiem że pasa po prostu nie opłaca się reaktywować teraz. Może za kilka lat kiedy TNA zbliży się do poziomu WWE i walki wagi lekkiej stały by na poziomie przypominający ten z WcW a to raczej niemożliwe :sad:

8363302634890420816486.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/10650-czy-warto-reaktywowa%C4%87-pas-cruiserweight-w-wwe/page/2/#findComment-98527

• Reputacja:   359
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Pas CW powinien być jak najbardziej, bo jego brak pokazuje tylko jak bardzo "poważnie" Vince traktuje Cruiserów. Z resztą stanowił on dobrą odskocznię do dalszego pushowania bardziej uzdolnionych wrestlerów, którzy dopiero zaczynali swoją karierę.

Co do pasa Hardcore, to jestem jak najbardziej na nie. Jeżeli miałaby to być taka popierdółka jak wcześniej, której posiadacz zmieniał się po kilkanaście razy podczas zwykłej gali, to szkoda sobie czymś takim głowę zawracać, bo jego prestiż był mniejszy niż program z Colinem Delaney:)))

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/10650-czy-warto-reaktywowa%C4%87-pas-cruiserweight-w-wwe/page/2/#findComment-98708

Co do pasa Hardcore, to jestem jak najbardziej na nie. Jeżeli miałaby to być taka popierdółka jak wcześniej, której posiadacz zmieniał się po kilkanaście razy podczas zwykłej gali, to szkoda sobie czymś takim głowę zawracać, bo jego prestiż był mniejszy niż program z Colinem Delaney:)))

wiesz wcale tak nie musi być,a le założę temat o reaktywacji tego pasa :grin: A co do tematu tego to nie będę się rozpisywał i stwierdzę tak jak każdy powinien a argumentów w temacie podano już wiele

"Ten, który kocha staje się zaślepiony wobec przedmiotu swojej miłości"

17493022184a8bc5252ce62.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/10650-czy-warto-reaktywowa%C4%87-pas-cruiserweight-w-wwe/page/2/#findComment-98713

Jasne że NIE ! , w WWE nie ma dobrych Cruisierów a pozatym kto trzymał by ten pas Rey Misteryo :lol: ? , nawet taki Rey nie chciał by tego pasa , już wspominał LukiBarca

najlepszym rozwiązaniem było by ich zwolnić bo po co mają jobbować Kozlovom,Markom Henrym :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/10650-czy-warto-reaktywowa%C4%87-pas-cruiserweight-w-wwe/page/2/#findComment-98724

Jeżeli miałaby to być taka popierdółka jak wcześniej, której posiadacz zmieniał się po kilkanaście razy podczas zwykłej gali, to szkoda sobie czymś takim głowę zawracać, bo jego prestiż był mniejszy niż program z Colinem Delaney:)))
A ja uważam że to właśnie był urok tego pasa. Żeby go utrzymać musiałeś być najlepszy bo gdziekolwiek, w każdej chwili mogą ci go odebrać w jaki sposób chcą, czyli za pomocą przedmiotów. Wtedy było wiadomo że jak będą walczyć o pas to czeka nas hardcore (oczywiście zaraz pójdą głosy obużenia że hardcore jest w CZW, a WWF to zabawa dla dzieci). Nie było czegoś takiego jak teraz że żeby zobaczyć jak ktoś używa krzesła czekamy kilka miesięcy na jakąś superextremalną stypulację. Pas był często broniony i często coś się działo. I nie mów mi -Raven-, że nie podobało ci się jak chodzili po całej hali, a walka kończyła się na backstage.

Co do Cruiserweight Title nigdy nie było wiadome czy zobaczymy przynajmniej jakiś Moonsault. Dlatego jeżeli miałby któryś z tych pasów powrócić wolałbym Hardcore. I tak walczyli by o niego tylko cruiserzy (bo jak ktoś napisał pas gówno znaczy, identycznie jak CW), a przy braku ich (co jest oczywiste przy obecnej sytuacjii) inni mogliby się wmieszać. No i oprócz ewentualnych niebezpiecznych akcji (których i tak by pewnie nie było) w ruch poszłyby jakies sprzęty co uatrakcyjniłoby walki.

https://forum.wrestling.pl/topic/10650-czy-warto-reaktywowa%C4%87-pas-cruiserweight-w-wwe/page/2/#findComment-98775

Hmm przy obecnej sytuacji w WWE raczej nie ma co reaktywować pasa Cruiser albo Hardcore gdyż chyba jak każdy zauważył teraz gale są robione pod dzieci . Czyli prawie woogle hardcore'owych akcji , no może od czasu do czasu coś się zadzieje . Więc ja większego sensu tu nie widzę chyba , że Vince opamięta się i będzie kazał bookować gale bardziej jakby to nazwac dla starszych widzów a nie dzieci . Jak wyobrażacie sobie Hardcore title ?? Walka first blood match o pas Hardcore - żałosne i śmieszne przy okazji . Rozumiem jakieś Fall Count Everywhere Street Fight ale przy obecnym WWE nie ma wiekszych szans na przywrócenie takiego pasa ...

http://perfectjonizm.pl/
https://forum.wrestling.pl/topic/10650-czy-warto-reaktywowa%C4%87-pas-cruiserweight-w-wwe/page/2/#findComment-98780

• Reputacja:   359

A ja uważam że to właśnie był urok tego pasa. Żeby go utrzymać musiałeś być najlepszy bo gdziekolwiek, w każdej chwili mogą ci go odebrać w jaki sposób chcą, czyli za pomocą przedmiotów. Wtedy było wiadomo że jak będą walczyć o pas to czeka nas hardcore (oczywiście zaraz pójdą głosy obużenia że hardcore jest w CZW, a WWF to zabawa dla dzieci). Nie było czegoś takiego jak teraz że żeby zobaczyć jak ktoś używa krzesła czekamy kilka miesięcy na jakąś superextremalną stypulację. Pas był często broniony i często coś się działo.

I nie mów mi -Raven-, że nie podobało ci się jak chodzili po całej hali, a walka kończyła się na backstage.

Lukibarca - właśnie, że dokładnie tak Ci powiem;] Nie podobał mi się ani ten pas (czyt. hardcore w wydaniu WWF, którego to więcej można było uraczyć w pierwszym lepszym Street Fight'cie, LMS, czy innym No DQ Matchu, w tej samej federacji), ani formy jego obrony, ponieważ TAK częste zmiany posiadacza spowodowały, że tytuł ten miał wręcz zerowy prestiż - mógł go mieć każdy jobber (i prawie każdy miał) - choćby na 5 minut:), tak więc co to za tytuł mistrzowski? Poza tym, te wszystkie numery, kiedy to np. babcia klozetowa rzucała się na posiadacza HC Title'a (bo był przecież broniony 24/7) żeby odebrać mu tytuł (Geeeez....), powodowały, że nie sposób było traktować Hardcore Champa w żaden sposób poważnie. Uważam, że pasy mistrzowskie są po to, by mniej lub bardziej promować ich posiadaczy a nie robić sobie z nich jaja. Uważam, że pas HC u Vince'a to był żart i to na dodatek - kiepski. Absolutnie nie chciałbym oglądać tego raz jeszcze.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/10650-czy-warto-reaktywowa%C4%87-pas-cruiserweight-w-wwe/page/2/#findComment-99014

• 1 miesiąc temu...

Ja uważam, że ten pas powinien zostać reaktywowany. Dlaczego? Bo to idealny pas dla Hig Flyerów, a oni zasługują na pas, który mogli by posiadać. Ten pas był taki jak pas Dywizji X w TNA.
https://forum.wrestling.pl/topic/10650-czy-warto-reaktywowa%C4%87-pas-cruiserweight-w-wwe/page/2/#findComment-103598

a oni zasługują
Kim są oni? 5 wrestlerów by się znalazło na upartego

https://forum.wrestling.pl/topic/10650-czy-warto-reaktywowa%C4%87-pas-cruiserweight-w-wwe/page/2/#findComment-103651

Na początek pięciu ;). WWE ruszyłoby głową i zatrudniłoby nowych, młodych talenciorów i byłoby ich więcej.
https://forum.wrestling.pl/topic/10650-czy-warto-reaktywowa%C4%87-pas-cruiserweight-w-wwe/page/2/#findComment-103667

Dla mnie warto. Nie mogę patrzeć na walki rodzaju Khali vs Batista vs REy o WHC. Przywrócenie tego pasa rozdzieliłoby po części wrestlerów fizycznie, przez co walki i feudy byłyby ciekawsze, żywsze, emocjonujące, wyrównane teoretycznie. Problem byłby tylko z przechodzeniem tego tytułu z brandów np jeśli cuiserweight title trafiłby na RAW, to latacze ze Smacka i tak musieliby walczyć z wielkoludami o inne tytuły.

Ktoś coś gdzieś mówi o pasie HArdcore? a po chuj jest ECW?? Powrót do korzeni i już jest hardcore.

Roots Rock Reggae

Odpowiedz mi kim jestem!?!

173694779448d910b615175.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/10650-czy-warto-reaktywowa%C4%87-pas-cruiserweight-w-wwe/page/2/#findComment-103686