Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Vengence 2004 - raport

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Od tego raportu postanowilem wprowadzic nowy element. Ocene matchy (zamiast komentarzy) NIe jestem expertem i pewnie wielu sobie pomysli

jakim prawem ktos kto do nie tak dawna nie wiedzial co znaczy 3:16 bedzie ocenial matche.

Jestem fanem wrestlingu, ogladam trzezwo gale, moje oceny beda obiektywne, patrze na poziom walk, poziom wrestlingu, nie bede stronniczy i na pewno walce z udzielem Bradshawa nie dam wyzszej noty dlatego ze mu markuje,czegos takiego nie bedzie, a pomoze mi w tym bardzo surowa skala ocena

1-4. Mysle ze w przypadku wrestlingu skala od 1 do 4 jest bardzo uniwerslana, wrecz adekwatna. Aby nie narzuciac wspomnien zwiazanych ze szkola

bede sie poslugiwal gwiazdkami i tak :

* - walka slaba, dno, nuda, porazka.

** - walka srednia, kilka dobrych akcji, ale wciaz wdziera sie nuda i nie do konca dopracowane akcje,brak polysku

walka do obejrzenia, reprezentujaca typowy poziom zwyklych gal. Walka bez wigorum aczkowliek jak juz napisalem warta obejrzenia,

*** - walka dobra, bez zbednych odpoczynkow, szybka, porywajaca, milo sie ja oglada, warto ja sobie zapamietac jako

dobrze zorganiozwana pod wzgeldem wrestlinogowym, ale i obsadowym, jednym slowem swieny match, oby takich jak najwiecej

**** - walka wybitna, dla takich walk jestesmy fanami wrestlingu, po to nieraz meczymy sie z ** oraz * zeby na koncu zobaczyc ****

do kazdej oceny 1-3 bede dodawal jesli bedzie taka potrzeba plus, badz minus. Jesli widze ze walka nie jest dobra, ale jest wiecej niz srednia to wtedy posluze sie plusem.

W rezultacie plusy i minusy beda mialy znaczenie gdyz pod koniec gali, kiedu juz wystawie wszystkie oceny (gwiazdki) wylicze srednia

co pozwoli mi odpowiedziec jasno i precyzyjnie jaka byla gala, slaba, srednia, dobra, czy wybitna. Raczej wybitnych gal sie nie doczekamy ale dobre powinny nas jeszcze kiedys zaskoczyc.

Lets dance!

1. Garison Cade and Coach vs Rhyno and Tajiri

koncowka: Cade wywalil Rhyna poza ring, na ringu sa jeszcze Tajiri kotry meczy Coacha.Cade pomaga swojemu kumpolwi, obaj whipuja Tajirim o line ten sie ladnie odbija, panterka i double reverse elbow w obu przeciwnikow.

COach i Cade wstaja. Tajiri tez, Tajir probuje opluc swoja mazia Coacha ale ten robi unik i cala zawartosc jamy ustnej Tajiriego trafia w Cade'a. Cade bialasek wyglada teraz jak Joker w filmie Batman. Nic nie widzi przy okazji. Coach atakuje Tajiriego gdy jego kumpel jest niewidomy.

Coach spoglada co z Cadem, szepcze mu jakies slowka piociechy kiedy nagle w drugim narozniu ustawil sie Rhyno i ruszyl ze sperem wprost na Coacha, Coach zrobil drugi unik i poraz kolejny dostalo sie Cadeowi. Cade wylecila z ringu. Rhyno ruszyl za Cadem.

Tymczasem na ringu Coach nie spodziewal sie tego co zaraz nastapi, Tajiri wypalil prosto w twarz Cade'a silnego japanese kicka i pin 1..2..3

zwyciezcy: Tajiri oraz Rhyno

Ocena: * * -

2.Chris Jericho vs Batista

koncowka: Y2j kopie Batiste w glowe, lecz olbrzym powoli wstaje, jest juz na nogach Jericho punchuje go prosto w twarz.Batista odpowiada kolankiem w brzuch i punchem, Czlonek evolution nagle podnosi Jericha i zapodaje mu spine buster, Batista podnosi Jericha, wykonuje sit down powerbomb pin 1..2..(Chris kladzie noge na linie) ..3 (sedzia nie widzial nogi gdyz ,Batista calkowiece zaslnonil owa noge swoim cialem, kiedy reffery doliczyl do trzech Batista szybko zdial noge przeciwnika z liny i z przyjemnoscia odsluchal werdyktu, ktory brzmial)

zwyciezca: Batista

Ocena: * *

3. La resistance© vs Eugene and Ric Flair tag team championship

notka: match nie stal na wysokim poziomie wrestlingowym, ale Eugene zachowal sie przezabawnie, malpowal ruchy Flaira ,obejrzenie tego matchu to podstawa.

Pokazal wszystko taniec nature boya, cheap shot w oczy z blaganiem o litosc, upadek, whooooo.

koncowka: Na ringu sa Conway oraz Fliar, Rob trzyma mocno Rica za glowe, ten jednka ciagnie Conwaya i prawie udaje mu sie dosiegnac naroznika w ktorym na taga z ustesknieniem czeka Eugene. jednak w narozniku Eugene'a pojawia sie Sylvian, ktory zrzuca z ringu Eugene'a, tak ze ten trafia w metalowe schody. Eugenowi nic sie nie stalo ale wpadl w swoja charakterystycyzna furie,

Granier wrocil do naroznika ,sedzia upomnial go za ten ruch,na ringu sa obaj resystanci, Ric probuje ich zachopsowac, akle to za malo na dwoch tag team champow.

teraz obaj mistrzowie biora Rica w gore i wykonuje swoj double action finishing move. pin 1..2 na ringu zjawil sie Eugene ktory odciagnal Conwaya z Rica i zajal sie nim wyrzucjaac go poza ring.

na ring wpadd Sylvian ktory dostal kilka punchow od Eugena, po czym kilka strzalow o turnbakle. Sedzia upomina Eugena ze msui opuscic ring bo jest nielegalnie, nie bylo taga, ten ma to gdzies i kontynuuje dzielo zniszczenia.

Eugene wychodzi poza ring i oplata nogi Graniera wokol slupka po czym strzela kolanem przeciwnika o slupek.

Eugene wraca na ring,jest tez COnway ktory dostaje kilka punchow, sedzia wciaz naakzuje Eugenowi opuscic ring. w koncu Eugene sie wkurza z sila odpycha sedziego. Z pomoca Conwayowi zjawia sie Granier, ale Eugene zapdaje mu pieknego stone cold stunnera, w tym czasei sedzia juz kaze ring the bell

zwyciezcy: ROb Conway i Sylvian Granier via DQ

ocena: * * +

4. Kane vs Matt Hardy No DQ Match

notka: ci co oczekiwali blyskawic i gromow sa zawiedzeni, ani stol komentatorski, ani stol specjlany, nic nie poszlo w drzazgi, a szkoda bo stawialem ze to bedzie swietny pojedynek.

koncowka: (Kane mial przez caly match przewage, jego dominacja byla widoczna) Hardy odbija sie od liny biegnie w strone Kane'a, ale ten lapie go za gardlo i choke slam, nie pinuje. Schodzi po cos na dol. Idzie po schodki, zaczyna je rozbierac, na ring przyniosl ten najnizszy elemnet. Wziala go do rak i czekal az Matt wstanie, nagle pojawila sie Lita, ktora zaslonila Matta. prosila aby Kane odlozyl metalowe narzedzie zniszczenia.

ten odlozyl, wziala Lite do naroznika i cos jej powiedzial. Teraz podniosl schodki odwrocil sie w strone Matta a ten mial juz w swoich rekach krzeslo i tak przywalil w metalowe schodki ktore trzymal Kane, ze schodki uderzyly w glowe Kane'a pin 1..2..3

zwyciezca: Matt Hardy

ocena: * * -

notka: to juz 4 job z rzedu Kane'a na PPV

5. Randy Orton © vs Edge IC Championship

notka: bardzo dluga i musze z przykroscia stwierdzic ze nudna walka, nalezy tez powiedziec o swietnej koncowce,no ale nie da sie zaprzeczyc ze wialo nuda jak cholera.

czeste odpoczynki, malo bylo tego co zaprezentowali na koncu.

koncowka: obaj sa na narozniku, Orton cos probuje ale spada z naroznika, upada na line, Edge natomist jest gotowy do skoku ,skacze z corss body, ale Orton robi reverse na ziemi i to on pinuje 1..2 kick out. Obaj wstaja, Randy daje cheap shot w oczy Edge'a. Orton podszedl do naroznika i zdial poduszke, sedzia go upomnial, ale Orton wyrzucil poduszke poza ring, sedzia po nia poszedl, lecz na ringu Edge zalozyl Ortonowi small package, sedzia widzac gotowosc do pinu zostawil glupia poduszke i wskoczyl na ring od razu klepac 1..2.. kick out.

Edge awanturuje sie ze bylo 3, Orton zaklada Rollup pin 1..2 kick out, Edge wstaje, ale dostaje standing drop kicka, pin 1..2 kick out.

Orton whipuje Edga, probuje backdrop, ale Edge maly reverse i szybkie Jumping DDT (nice), pin 1..2 sholder up. Orton wstaje , Edge rowniez, Orton ustawia sie w narozniku ale Edge wchodzi nan i zaczyna punchowac, cala sal liczy, po chwili Orton robi sling shot Edgowi, Edge trafia w metalowa uprzaż ringu bo jestesmy w tym rozebranym narozniku,Orton robi szybki rollup na Edgu ,bandyta wspomaga si linami pin 1..2.. kick out.

Orton jest w pelnil sil. Edge lekko nie kontaktuje ale wstaje, Orton czai sie z RKO, Edge jest na nogach, Orton probuje RKO, ale Edge go wpycha do naroznik, sam ustawia sie w przeciwleglym i czeka az ten sie do niego odwroci. Odrowcil sie Edge wystartowal, Edge juz prawie trfail w Randiego, aleOrton podskoczyl cholernie wysoko, przeskoczyl Edge'a, Edge trafil w naroznik. Orton znowy czeka i sie czai z RKO, lapie glowe Edge'a, lecz ten reversuje i zakald back slide na Ortonie pin 1..2 kick out, teraz Orton probuje whipnac do zelaznego naroznika Edgem, ten w polowie drogi robi reverse i to Orton uderza plecami o metalowa czesc, Orton odczowa to ostro, ale teraz Edge biegnie na niego ze spearem pin 1..2..3

zwyciezca: Edge i zostaje nowym IC champem (5 raz w karierze)

po walce Orton wygladal jak placzka

ocena: * *

6. Molly Holly vs Victoria #1 contender match

koncowka: Molly podniosla Victoria i ramieniem zrzucila ja na gorna line, VIctoria od tego momentu narzekala na swoja prawa reke, MOlly wykopala Victorie z ringu po czym spowrotem wrzucia ja nan, probowala cos zrobic Victori ale ta z pozycji lezacej kopnal ja w glowe, MOlly wstala, Victoria zalozyla jej szybki rolup pin 1..2 kick out, Victoria probuje backslide 1..2 kick out, obje szybko wstaja Victoria daje jej clothes line'a po chwili drugiego, Victoria whipuje o line Molly i daje jej elbowa, Nagle Molly kopie w brzuch byla mistrzynie, ta zgina sie w pol, MOlly sama odbija sie od lin, ale Victoria daje jej power slama, pin 1..2 kick out, Victoria podnosi MOlly, pozycja do pwerbomba, wyniesienie jak do crucyfix powerbomb, ale reka Victori nie wytrzymuje ciezaru i puszcza MOlly, cos z ta reka jest naprawde nie tak, Victoria realizuje plan B, MOlly wstaje a ta serwuje jej, super kicka pin 1..2..3

zwyciezca: Victoria

ocena: * *

7. Chris Benoit vs Triple H World heavyweight champioiship

notka: walka na dobrym poziomie, koncowka wspaniala, trzymajaca w napiecu do ostatniej chwili. Malo przerw, obaj w ciaglym ruchu.

koncowka: Triple H wykonal na Benoicie DDT (wczesniej Triple trafil przez przypadek w sedziego. sedzia lezal poza ringiem nieprzytomny), po tym DDT Hunter zawolal po Eugene'a, Na rampie pojawil sie Eugene, Triple wolal go aby sie nie bal i przyszedl, powoli Eugene kierowal sie pod ring. tymczasem HUnter podniosl Chrisa. chwila nie uwagi kosztowala HHH'a crossafce ,ktory zalozyl mu crippler.Chris trzyma Huntera. Eugene staje za ringiem, patrzy na Chrisa ten krzyczy do niego "get the ref", " get the ref", Eugene jest zmieszany, jego ulubiony wtestler cierpi w crossface a przyjaciel wola o pomoc, Eugene nie wie co zrobic, HUnter robi rollover jak na WMXX, ale Chris go nie puszcza z crossface, w koncu Triple Tapuje no ale nie ma sedziego, w pewnej chwili Chris puszcza swojego worga, Eugene wszedl na ring, Chris cos do niego krzyzczy, w koncu zadaje cios Eugenowi za to ze ten nie przyprowadil sedziego. Eugene jest kompletnie zmieszany, placze, tymczasem ukratkiem Hunter dal Chrisowi Low blowa, po czym wykonal pedigree , nie pinuje tylko kaze Eugenoi przyprowadzic sedziego, Eugene budzi sedziego, pomaga mu wejsc na ring, Hunter pinuje 1..2 kick out!!!

Hunter zmeczony, prosi aby Eugen podal mu krzeslo, sedzia jeszcze nie doszedl do siebie wciaz lezy nie przytomny, Eugene podal krzeslo Hunterowi, Ten zrobil nim zamach w strone mistrza, lecz Eugene go powstrzymal chwytajac krzeslo, Hunter odepachnal Eugene'a z ringu tak ze ten upadl kolo stolu komenatroskiego. na ringu Hunter ma krzeslo, odwraca glowe w strone Chrisa, ten atakuje drop kickie w krzeslo, ktore silnie trafia w twarz Huntera,

Chris wstaje z krzeslem, jest nad Hunterem ktory prosi o litosc, wystawiajac reke, nagle na ring wpada Ric Flair, dostaje chair shot, nagle Batista ten tez dostaje chairshot, na ringu tez jest Eugene, Eugene prosi aby Chris odlozyl krzeslo, Chris kaze mu stad isc, nagle Hunter nieczekiwanie atakuje Chrisa w reke, krzeslo mu wypada,

Hunter podniosl krzeslo, , probuje nim uderzyc Benoita, ten szybiej daje low blow Hunterowi, krzeslo podniosl Eugene, obaj maineventerzy leza, Eugene robi zamach nad Chrisem, rezygnuje, teraz robi zamach na TRiple H'em, tez rezygnuje, teraz nad Chrisem, jest strasznie nie zdecydowany w koncu rezygnuje z chairshotu, Chris wstaje i zaczyna sie szarpac z Chrisem o krzeslo silnieszy Eugene wyrywa krzeslo chrisowi ale z takim impetem ,ze sila wyrwania przeklada sie na wymach krzeslem ,ktory nieopatrznie i nie chcacy trafia w Game'a. Sedzia sie obudzil Game sie chwieje, Chris bardzo dynamicznie robi rollup pin 1..2..3

zwyciezca: Chris Benoit

ocena: * * * +

srednia gali: ((-2)+ 2 + (+2) + (-2) + 2 + 2 + (3+))/7

= 2.14 co oznacza ze gala byla srednia, nie bagatelizowal bym tych 0,14 mozna przyjac ze ciut wiecej niz srednia :)

szpaler drzewek wydaje się kłaniać w powitalnym geście

205322999744c9c3acda6ae.jpg

• Odpowiedzi 15
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• sixter

3

• drvampire

2

• rey023

2

• Hartfan

1

Top użytkownicy w tym temacie

Powiem że jest to całkiem ciekawy pomysł z tymi ocenami i średnią całej gali.

• Urządzenie:  Android

niop fajny pamysl, a raporcik tez fajny :)

Niektórzy mówią, że jestem leniwy, inni, że po prostu jestem sobą,

Niektórzy mówią, że jestem szalony i chyba zawsze taki będę.

10705701947791dc706fc5.jpg

Wszystko jak zwykle pięknie tylko poćwicz trochę finishery:

Rhyno-Gore

Tajiri-Kick Of Death

Matt Hardy-Twist Of Fate

reszta loozik,rządzi :D

Sprzedaję CD z wrestlingiem i autografy wrestlerów... kontakt: gg 4358363 mail weemanowski@gmail.com

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3417898 -> Kup coś :)

11099216134562f5382d0da.jpg

Wee Man nie byłby sobą, gdyby nie dorzucił czegoś od siebie...:)

-=Xcez Warszawa=-

=Chris Benoit Rulez=

I wszystko jasne:)

1556177845400abf2204e34.jpg

Kane zostanie niedługo Jobberem roku, jak tak dalej pójdzie to przegra z A-Trainem i Nidią
Retired?

174471322253443c3b65b19.jpg

jak dajesz walce Randy Orton vs Edge IC Championship 2 gwiazdki to ty chyba tej walki nie widziales na oczy koles to co oni robili pod koniec walki dla mnie mistrzostwo ale ty masz swoje zdanie
"Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem."

33412018941ee9d4524a0c.jpg

Sixter: nie pierdol Please ! Oceniaj sobie walki ale kurwa nie dawaj 2 gwiazdek walce Edge vs Orton i walce kobiet. Przeciez to jest bzdura. Moze nie ogladales walk i oceniasz po jakis gownianych raportach. Badz tez... czego sie boje, dla ciebie rzadza walki takich asow jak JLB czy Hogan. Stad tak slaba ocena walki Ortona z Edgem...
The best there is, the best there was, the best there ever will be... Hartfan

1683510344acb5553018c.jpg

Hartfan prosze nie badz wulgarny, po drugie jak nie ogladam gali to nie pisze raportu to proste, jezeli na forum zostaje zamieszczony przezemnie raport to jest jednoznaczne z tym ze gale widzialem od deski do deski do tereski, nie widze innej mozliwosci. (nie dawno tak bylo kiedu mialem sesje i nie mialem czasu na pisanie raportow zamiescielem temat w dziale wyniki pt" WWE results" tam byly same wyniki RAW i Smacka, RAW ogladalem a Smacka nie)

Po trzecie czytajcie troszeczke dokladniej, KOncowka Walki Edge'a i Ortona byla swietna (napisalem to Urban), ale cala walka dluga, za dluga i nudna, przykro mi ze moje oczy patrzyly na poziom wrestlintgu, a przy tym lekko klapaly podczas tej walki, nie patrzyly na twarze ,ale takie jest moje odczucie, nie widze problemu abys w poscie ponizej zamiescil swoja ocene kazdej z walk.

Jesli JBL zrobi kiepska walke to nie zawacham, sie jej dac nawet jednej gwiazdki, w ocenach markowstwo idzie pod poduche.

Wiec Hartfan nie oburzaj sie na mnie i nie dyskryminuj mojej osoby z powodu praw jakie mi przyusluguja.

Przyznam zastanawialem sie najbardziej nad ocena walki Edge'a i Ortona, naprawde, ale mam pewna zasade, liczy sie entertainment a oni zabili dla mnie podkreslam, dla mnie cala zabawe zmuszjac mnie do ogladania sredniego wrestlingu przez 40 minut i swietnej walki przez 5.

• Urządzenie:  Windows

brawo sixter brawo ciekawy pomysl ale edge vs orton zaslugiwala walka na co najmniej 3 gwiazdki ale takto ok

Sixter cos pomieszales.....Orton i Edge ostatnie 10 minut mieli naprawde zajebistego wrestlingu (a nie 5 jak napisales ) .Natomist porownywanie tej walki poziomem do walki kobiet pozostawie bez komentarza.

Sprowadzanie dowolnych rzeczy WWE i TNA na zamowienie forumowiczow !!!

REY024 Allegro, aktualna oferta:

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=24560233

widzisz Rey to nie jest tak, podajac oceny trzeba byc obiektywnym.

Film pt" Austin Powers 1" na bardzo powaznym serwisie internetowym allmovie.com dostal taka sam ocene jak Wladca Pierscieni, tu 11 oscarow a tu bzdurna komedyjka (choc bardzo smieszna).

W jaki spsob przyrownac te oba filmy? nie da sie, to sa rozne kategorie, wiec match kobiet, matche tag teamow ,matche o tytuly to tez sa rozne kategorie.

Wiec nie mozna ich prownywac, mozna porownac match IC title z matchem i World heavyweight title i tu roznica okazuje sie spora,walka benoita i HHHa, byla bardzo dobra, ale z matchem kobiet prownywac mozna tylko inne matche kobiet.

A kobiety zrobily calkiem niezla walke jak na ich dywizje, byla krotka, nic szczegolnego, ja od kobiet nigdy wyzyn nie wymagam, ale ta walka byla ok jak na Victorie i Molly Holly znosna.

aha no i Rey ta koncowka, dobra koncowka trwala pewnie 10 minut ale reszta to bylo przecietniactwo, 40, 30, moze 45 minut przecietnego wrestlingu, czeste przerwy na wyginania (odpoczynek), dla mnie przecietniactwo w tej walce zatryumfowalo. i dostalo dwie gwiazdki czyli ocena srednia, jakby walka byla krotsza o 20 minut, czy chocby 15 pewnie dal bym 3 gwiazdki.

Sixter pozwole sobie zacytowac Rocka i zakonczyc te dyskusje o tych twoich gwiazdach :P

U can take your stars Sixter shine them up real nice so they are nice and clean ,then turn them side and stick them up your candy ass butt :P

Sorry ale twoje argumenty sa do niczego.

Sprowadzanie dowolnych rzeczy WWE i TNA na zamowienie forumowiczow !!!

REY024 Allegro, aktualna oferta:

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=24560233

ja tam co raz przewijałem walkę Edga i Ortona bo była nudna.... :???:
Retired?

174471322253443c3b65b19.jpg

• Reputacja:   1

Nie widziałem jeszcze całej gali bo dopiero dziś wróciłem, ale walka Edge vs Orton wg. mnie zasługuje na ***1/4. Nie więcej, ale i nie mniej. Była to najlepsza walka z udziałem Ortona jaką widziałem. Pojedynek był nieco wolniej zabookowany, ale faktycznie - końcówka była bardzo mocna. Orton jest świetny, a pas dla Edge'a to bardzo fajna sprawa, bo potrzebował tego tytułu bardziej niż Randy. Poza tym lubię, gdy w walkach jest sporo near falli i tak też było w tym przypadku :) Dlatego ***1/4 z czystym sumieniem (w skali *****).

Aha, no i pojedynek trwał około 30 minut Sixter :)

46204812740b7d45acaa48.gif