Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

One Night Stand 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

To Ty się "kolego" zbłaźniłeś bo Cerebral napisał tego posta przed ONS więc mógł snuć dowolne domysły.

Gali nie oglądałem(i nie mam zamiaru :P ) ale musze przyznać że ciesze się że Copeland dostał pas(a przeczuwałem to ;) ). Życze mu długiego runu.

P.S. Nie, jakby cena zdobył pas za miesiąc nie było by dobrze.

Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Plaski

9

• ajfan

9

• thejehmes

8

• luki

7

Top użytkownicy w tym temacie

P.S. Nie, jakby cena zdobył pas za miesiąc nie było by dobrze.

To byloby nawet fatalnie. K@#wa, czy ten Cena caly czas sie musi krecic wokol pasa? Z drugiej strony musze przyznac, ze jego walka z Jeffem na wczorajszym RAW w sumie mi sie podobala.

Jako że wreszcie mam troszkę wiecej czas, to dorzucę swoje 3 grosze do dyskusji o ONS 2008 :)

Edge vs Undertaker (TLC Match for World Heavyweight Championship)

Bardzo dobra walka, zdecydowanie najlepsza na gali. Kilka świetnych momentów z użyciem stołów, drabin i krzeseł i można tylko żałować, że walki tego typu w WWE można zliczyć na palcach jednej ręki ... Taker kolejny raz udowodnił, że nie ma sobie równych w federacji. Na wolne zdecydowanie zasłużył, tylko ciekawe kto oprócz Edga i Batisty będzie się kręcił o WHC ... miejmy nadzieję, że WWE zrobi jakiś dobry ruch na drafcie i wzmocni SD!.

WWE Champion Triple H vs. Randy Orton (Last Man Standing Match)

Mało ciekawa walka, ale to pewnie przez kontuzje Ortona. Pozostaje tylko żałować, że musiała się skończyć dużo wcześniej niż to było planowane, bo zakończenie było słabe.

John Cena vs. JBL (First Blood Match)

Zwycięstwo Jaśka było tutaj do przewidzenia, chociaż w inny sposób wyobrażałem sobie zwycięswo w First Blood Matchu. WWE ostatnio troche przesadza z krwawieniem z ust i traci to trochę na realiźmie ... na RR06, jeśli się nie mylę, Umaga był duszony przez Cene liną dużo dłużej i żadnego krwawienia nie było, a tutaj kilka sekund duszenia kablem i od razu krwawienie ... Ogólnie walka była słaba, ale to z winy JBLa. Spieprzył feud z Jericho, teraz pieprzy feud z Jaśkkem. Myślę, że jego czas dobiegł już końca i lepiej niech wróci spowrotem za stół.

Shawn Michaels vs. Batista (Stretcher Match)

Średnia walka. Zaskoczyłą mnie postawa Batisty. Animal pierwszy raz od bardzo długiego czasu zaprezentował się na dobrym poziomie. Mówcie co chcecie, ale takiego Batiste aż chciało się oglądać. To pewnie przyczyna wagi Michaelsa, tak więc może WWE powinno dawać Batiście walczyć o US Title lub Intercontinental Title ? W tej walce zdziwiła mnie końcówka, a konkretniej aż takie zmiarzdżenie HBK. Nie wiem z czego to wynikało, ale miejmy nadzieję, że HBK powróci w wielkim stylu. Dziwne było też to, że Batista nie bił Jericho, który próbował pomagać HBK. Szkoda, bo można by z tego było stworzyć ciekawy feud. Batiście życzę na GAB, a może już na NoC, walki z Jericho o IC.

Jeff Hardy vs. Umaga (Falls Count Anywhere)

Taka sobie walka. Zakończenie beznadziejne, ten skok z ciężarówki pokazany z dużej odległości i do tego zza śmietników...mogli sobie to darować. Pomysł może i dobry i wprawi w zachwyt młodych marków Jeffa, no ale ...

Big Show vs. John Morrison vs. Tommy Dreamer vs. Chavo Guerrero vs. CM Punk (Singapore Cane Match)

Krwawienie Big Showa chyba nie było planowane, co tylko dodało tej walce smaku. Przed walką obstawiałem zwycięstwo Punka, ale jak tylko zobaczyłem, co Show robi z czwórką rywali, to od razu wiedziałem że wynik nie może być inny. Jedno mnie tylko zdziwiło - po co wspinać się na narożnik po kij, skoro obok ringu stał kosz pełny takich kijów ? No ale była to jedna z lepszych walk na gali. Dziwią tylko ciągłe porażki Punka, który nie wiadomo kiedy wykorzysta walizkę.

Melina vs. Beth Phoenix ("I Quit" Match)

Walkę przewinąłem i widziałem tylko końcówkę. Z tego co zdąrzyłem zauważyć, to Beth przeważała przez całą walkę, no ale to było do przewidzenia.

Ogólnie gala bardzo dobra, ale to pewnie tylko dzięki "hardcorowym" walkom. Szkoda, że nie ma ich częściej, bo miło się to oglądało. Wg. mnie była to najlepsza gala w tym roku.

G4G.pl

Najlepsze Serwery CS Steam, Battlefield Bad Company 2, Call of Duty, Medal of Honor, Minecraft i wiele, wiele innych !!!

Zapraszam!

John Cena vs. JBL (First Blood Match)

Zwycięstwo Jaśka było tutaj do przewidzenia, chociaż w inny sposób wyobrażałem sobie zwycięswo w First Blood Matchu. WWE ostatnio troche przesadza z krwawieniem z ust i traci to trochę na realiźmie ... na RR06, jeśli się nie mylę, Umaga był duszony przez Cene liną dużo dłużej i żadnego krwawienia nie było, a tutaj kilka sekund duszenia kablem i od razu krwawienie ... Ogólnie walka była słaba, ale to z winy JBLa. Spieprzył feud z Jericho, teraz pieprzy feud z Jaśkkem. Myślę, że jego czas dobiegł już końca i lepiej niech wróci spowrotem za stół.

Btw Cena dusił kablem JBL ale krew poleciała mu jak zaczął go dusic łańcuchem wtedy to JBL ugryzł się w usta lub w język i zaczął krwawic xD, btw po zakończeniu walki Cena podniósł ten łańcuch do góry i zaśmiał się imo miało to nawiązanie do grupy której należy lub należał Chaingang.

Edytowane przez weedhead
"Behold to the creator of the new world"

a ja tylko chciałem bardzo wszystkich przeprosić za ten spojler w shoutboxie, kompletnie mnie poniosło i popsułem niektórym z was oglądanie.Jeszcze raz przepraszam i obiecuje że to sie nie powtórzy (przepraszam za off)

10136801454e08b07ab2e86.jpg

Właśnie to jest najlepsze we wrestlingu- staknie. Nie radzisz sobie to ci przybiegają pomóc. Mam nadzieję że La Familia długo jeszcze będzie rządzić (jakby juz rządziła ).

Sorry ,koles ale teraz to ja sie z toba nie zgodze-takie wcinanie sie osob trzecich sprawia,ze mecze bardzo traca na wartosci!Ja uwazam(to tylko moje zdanie),ze zawodnik,ktory potrzebuje takiej pomocy -albo nie radzi sobie solo na ringu-albo-po prostu-nie umie walczyc!No i-reasumujac-Edge okrzysta z takiego'wsparcia'...Wnioski wyciagnij sam!

co jest ja oglądałem i słyszałem głośne "RKO, RKO" a póxniej oklaski.
-I tu tez sie nie zgodze-bo ja slyszalam buczenie i wygwizdywanie!Zreszta sama mina Ortasa mowila sama za siebie :P

[ Dodano: 2008-06-05, 20:21 ]

Undertakera najpewniej zobaczymy na Roł

Obys mial racje,kolego....Tego sobie i innym zycze-czyli powrotu Takera....

Misty

1468365774834935289489.jpg

Właśnie to jest najlepsze we wrestlingu- staknie. Nie radzisz sobie to ci przybiegają pomóc. Mam nadzieję że La Familia długo jeszcze będzie rządzić (jakby juz rządziła ).

Sorry ,koles ale teraz to ja sie z toba nie zgodze-takie wcinanie sie osob trzecich sprawia,ze mecze bardzo traca na wartosci!Ja uwazam(to tylko moje zdanie),ze zawodnik,ktory potrzebuje takiej pomocy -albo nie radzi sobie solo na ringu-albo-po prostu-nie umie walczyc!No i-reasumujac-Edge okrzysta z takiego'wsparcia'...Wnioski wyciagnij sam!

co jest ja oglądałem i słyszałem głośne "RKO, RKO" a póxniej oklaski.
-I tu tez sie nie zgodze-bo ja slyszalam buczenie i wygwizdywanie!Zreszta sama mina Ortasa mowila sama za siebie :P

1. Tak prowadza Edga co IMO jest bledem.

Jednak wtargniecie La Familii na TLC umocnilo walke kilkoma ciekawymi Chokeslamami.

2.Jedni buczeli, inni skandowali RKO.

Odgrywal swoja role (te okrzyki na fanow, zly wyraz twarzy), no bo w sumie co mial robic?

Jest heelem to musi zniechecac do siebie ludzi.

nalerzy lub nalerzał

omg.. nie wierzę, że masz 24 lata..

Gala ogólnie dobra, chociaż nie zachwyciła. Najbardziej podobał mi się Singapore Cane Match. Show byłby ponownie dobrym ECW champem, a Kane mógłby wrócić na RAW, IC title jest dla niego.

Show byłby ponownie dobrym ECW champem, a Kane mógłby wrócić na RAW, IC title jest dla niego.

Hmm, pozwole sie z Toba nie zgodzic. Uwazam, ze IC powinien byc zarezerwowany dla mlodych/przyszlych gwiazd. I tam mozna by robic naprawde ciekawe pojedynki. W obecnej sytuacji, taki Y2J nosi sobie pas i niewiele z tego wynika (tak poprzednio Jeff Hardy). Pojawilo sie kilka mlodych twarzy, ktore mozna by w ten sposob jakos wypromowac. A tak, nic sie nie dzieje i WWE marnuje (badz nie wykorzystuje) potencjal. W sumie szkoda, ale moze wraz z draftem nadejda troszke lepsze czasy...

Z toba moge sie zgodzic,Plaski!Brzmi to rozsadniej- co do tych chockleslamow-to az milo bylo popatrzec! :D

Zagladalam na oficjalna strone WWE-Taker zostal usuniety z grupy Superstars OF Smack Down!Prozno go tez szukac w Rawie czy ECW....Co wy na to?? :sad:

[ Dodano: 2008-06-05, 20:39 ]

Czy McMahonowi oplaca sie pozbywanie tak dowbrego wrestlera?Wierze,ze Taker wroci....Chyba....wroci????Moze to naiwne i glupie,ale wyslalam w tej sprawie e-maila do WWE... :oops:

[ Dodano: 2008-06-05, 20:45 ]

Tak to bylo naiwne....Raczej moje zdanie nie obejdzie ich za bardzo. :???:

Misty

1468365774834935289489.jpg

Czy McMahonowi oplaca sie pozbywanie tak dowbrego wrestlera?Wierze,ze Taker wroci....Chyba....wroci????Moze to naiwne i glupie,ale wyslalam w tej sprawie e-maila do WWE...

Taker prosiło urlop, więc wymyślili match looser leaves WWE.. Jak mu się skończy urlop, to zawita na RAW.. Innymi słowy.. zaplanowane wszystko..

W sumie nie oszukujmy się, imo taker jako champ był taki jakiś dziwny, wole go bez pasa, taker robi super feudy z innymi i żaden pas mu nie potrzebny. Skoro poszedł na urlop zapewne wróci po kilku miesiącach i tak jak wiekszośc mówi na RAW i to jeszcze w gimmicku Bad Ass`a ale by było ;) , z drugiej strony jestem spokojny że nie idzie na emeryture chociarz jemu już niewiele brakuje.
"Behold to the creator of the new world"

• Reputacja:   396
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Za nami ONS. Powiem szczerze, że po JD spodziewałem się że nic gorszego ze strony Vince'a nie może nas już spotkać i nie omyliłem się. ONS było bardzo (jak na WWE) przyzwoitym PPV, które potrafiło zapewnić niezłą rozrywkę oglądającym.

1. Umaga vs. Hardy - niezła walka, sporo brawlu, zmian przewag i co najważniejsze - solidnie wykorzystany potencjał tego rodzaju gimmick match'u, bo panowie lali się po całej hali a nawet na zewnątrz. Końcówka nienajgorsza, całkiem przyjemny bump Hardy'ego, szkoda tylko że pokazany z tak daleka (w takiej formie jakoś nie przyprawił mnie o drżenie kolan). Jedyny minus to zwycięzca. Jak zwykle Jeff został wynagrodzony za swoje dragowe wybryki (najpierw podłożyli mu MVP a teraz Umagę...), co stawia pod wielkim znakiem zapytania "metody wychowawcze" stosowane przez WWE wobec wrestlerów ("rób co chcesz, bo jeżeli jesteś na fali, to i tak push zostanie Ci podtrzymany"). Podobne myki robili z Ortonem, który robił co chciał a i tak był pushowany. Szkoda Umagi i tego co z nim robią w WWE... Sam opener jednak bardzo przyzwoity.

2. Big Show vs. John Morrison vs. Tommy Dreamer vs. Chavo Guerrero vs. CM Punk - trochę chaotyczna walka, ale zarazem jedna z tych, które całkiem przyjemnie się ogląda. Bardzo rzucała się w oczy totalna dominacja Show'a już od samego początku walki. Show zrobił niezłą rozpierduchę i mocno zaakcentował, że zamierza zdominować całe ECW. Szkoda mi tylko Morrisona, który - pomimo niewątpliwego talentu i świetnych predyspozycji - utknął w martwym punkcie i albo jobbuje, albo robi z siebie wała w tagu z Miz'em (jakim cudem ten kolo wyszedł w ogóle z rozwojówki???)

3. Cena vs. JBL - było lepiej niż na JD (sprawdza się stara zasada, że JBL najlepiej wypada w gimmick match'ach), co nie znaczy wcale, że jakoś za dobrze. Walka niezbyt długa, tak więc nie zdążyła mnie za specjalnie podkurwić, co już samo w sobie zaliczam na plus;) WWE po raz kolejny usiłuje nas przekonać, że po solidnym duszeniu krew standardowo leci z ust;))) Ciekawe skąd ten innowacyjny pomysł, bo chyba raczej nie z anatomii?:))) Ogólnie walka od biedy do obejrzenia.

4. Melina vs. Beth Phoenix - ta walka średnio mi podeszła ze względu na głupi booking. Ogólnie dobry "I Quit" Match powinien być rozpisany tak jak genialna walka Breta Harta z Austinem na WrestleManii - solidny match wrestlingowy okraszony próbami poddania/zmuszenia do rezygnacji przeciwnika. W przypadku walki pań wyglądało to jak zawody submission - teraz ja Ci zakładam submission move, nie poddajesz się, ok zakładam drugi - też nie, teraz ty mi zakładasz submission move, nie poddaję się itd. W tej walce zbyt mało było klasycznego wrestlingu a zbyt dużo submissions. Ja rozumiem, że taka uroda tego typu gimmick match'u, ale ktoś tu popieprzył po prostu proporcje.

5. Shawn Michaels vs. Batista - bardzo ciekawa walka, fajnie zabookowana, zgodnie z angle'em dawało się odczuć, że Animal "nienawidzi" Shawn'a i marzy o tym by mu zrobić kuku. Sporo się działo, sporo nienajgorszych spotów plus dwuznaczna rola Jericho (kontynuacja feudu z HBK'em, czy może początek jakiegoś feudu z Batistą, któremu Chris przeszkadzał zakończyć walkę?). Pojedynek mocno zdominowany przez Batistę i bardzo wyraźne zwycięstwo solidnie promujące Animala. HBK dobrze zrobił swoje a i Bitiście udało się zbyt wiele nie spieprzyć. Dobra walka, mocny punkt tego PPV.

6. Orton vs. HHH - ogólnie nic specjalnego, zwłaszcza jak na walkę o pas HW. Bez porównania do ostatniego Last Man Standing tych wrestlerów (zdecydowanie stać ich było na więcej). I nie chodzi tu o końcówkę, która była denna, ale podyktowana koniecznością wcześniejszego zakończenia walki (kontuzja RKO). Chodzi o to, że pojedynek był bardzo sztampowy - 5 minut dominacji jednego, później 3 minuty dominacji drugiego, brak było płynnych zmian przewag i jakiejkolwiek dramaturgii. Wyszło słabo, ale gdyby nie kontuzja Ortona, to może chociaż końcówka by nam to wynagrodziła.

7. Taker vs. Edge - bardzo dobra walka, chyba najlepsza ze starć Grabarza z Copelandem (chociaż nadal twierdzę, że nie ma w ringu między nimi jakiejś za specjalnej chemii). Świetny pokaz tego, że taki zawodowiec jak Taker sprawdza się nie tylko w klasycznych walkach. Sporo się działo, niezłe spoty, bardzo dobry finalny bump Takera (zwłaszcza jeżeli weźmiemy pod uwagę jego lata) plus masakrycznie zaskakująca końcówka (przynajmniej dla mnie. W życiu bym nie pomyślał, że Grabarz przegra walkę ze stypulacją, że musi opuścić WWE). Wydaje mi się, że Taker weźmie sobie trochę wolnego i... wróci w innym gimmicku (Undertaker odszedł z WWE, ale powrócił np. Mark Callaway lub coś w tym stylu) inną opcją jest przeskok Takera na RAW, ale to byłoby bez sensu, bo stypulacja jasno mówiła, że Grabarz będzie musiał opuścić WWE a nie tylko Smacka. Edge znowu z pasem... Nie jest to złe rozwiązanie, bo Copeland świetnie sprawdza się w tej roli (oby go znowu tylko nie bookowali na "tchórzliwego Champa"). Zastanawia mnie tylko, po co było dawać Takerowi pas na te kilka tygodni, skoro nie mieli wobec niego (jako mistrza) jakichś większych planów? Sam main event godny swego miana. Bardzo solidna walka i świetne zwieńczenie przydługiego feudu Takera z Edge'em.

Reasumując: ONS jako całość - jak na poziom WWE - było bardzo solidnym PPV. Gimmick matche spełniły swoje role i pokryły część niedociągnięć w ringowym warsztacie niektórych wrestlerów. Większość walk oglądało się z prawdziwą przyjemnością. Nie wiem, może to wina JD (które ssało totalnie) że ONS zrobiło na mnie tak pozytywne wrażenie. A może po prostu było to faktycznie dobre PPV, których WWE wypuszcza coraz mniej? Najważniejsze jednak, że wrażenia po One Night Stand są jak najbardziej in plus. W szkolnej skali (1-6) oceniam na 4 z minusem.

P.S. Ludzie jakie wygwizdanie czy złe potraktowanie Ortona??? Obejrzyjcie raz jeszcze końcówkę. Kiedy Randy schodził do szatni trzymając się za kontuzjowany obojczyk sporo osób chantowało "RKO!!!", "RKO!!!", tylko Orton albo tak był wkurwiony, albo nie chciał wyjść z heelowego gimmicku, że zaczął burkać do fanów i dopiero wtedy posypało się buczenie.

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg