Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Temat tylko dla fanów Bill`a Goldberga.

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

P.S. Trzbea zamknąc ten temat bo już sie robi offtop i co poniektórym sie znudził chyba wrestling i zajęli się polonistyką :x :x :x :x :x .

A pomyslales , ze niektorzy dbaja o swoj ojczysty jezyk ? Popieram Sixa bo tez mnie krew zalewa jak widze jakie bledy ludzie robia , zupelnie jakby pochodzili z innego kraju .

No cóż są jeszcze wśród nas patrioci.

Żeby nie było offa to proponuje fanom Goldberga zajrzeć na stronkę BULLRUN Oglądnąłem pierwsza serie tą z 2007 roku i bardzo mi się podobała. W sumie nie jest to tematyka wrestlingu lecz moryzacja/wyścigi ale fakt że Goldberg prowadzi to już mówi samo za siebie, tam możecie zobaczyć jakie Bill G. ma mic skillsy xD. 8)

https://forum.wrestling.pl/topic/10296-temat-tylko-dla-fan%C3%B3w-billa-goldberga/page/3/#findComment-95017

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• psonic

9

• weedhead

8

• Alacer

7

• Amarru

4

Top użytkownicy w tym temacie

tu jest moj filmik o goldbergu . kto ma ochote niech wejdzie :) jak ktos nie lubi to niech sobie nerwow nie psuje ;)

goldberg & lesnar . najlepsi power wrestlerzy . push dla goldberga byl za mocny , ale sila i sprawnosc przy niej byla imponujaca . bo gdzie znajdziecie kolesia ktory sile ma niewiele mniejsza niz lifterzy a przy tym start ma jak futbolista a i wazy jak kulturysta ... aaa i niewiele gorzej od nich wyglada ( nooo od amatorskich kulturystow zeby nie bylo , ze przesadzam . specjalnie chaotycznie napisalem :D:D ;)

coz co pomoglo w wypromowaniu goldberga to napewno jego droga do ringu . wizerunek nieustraszonego goscia , niezaleznie w jakie bagno sie pakuje . to sie podoba . no i nic dziwnego , do dzis kazdy mimo ze prawie nikt o nich nie czyta wie kim byli np wikingowie i z czego slyneli ;P takie nieustraszone postawy sie zapamietuje i dlatego do dzis goldberg jest wspominany .

jesli nie mozna powiedziec , ze goldberg jest legenda wrestlingu (wedlug mnie jest , ale to zalezy za co kto ceni wrestling) to z pewnoscia jest legenda power wrestlingu .

co do walk , to swietne sa wg mnie walki , w ktorych goldberg przegrywa po dlugiej , nierownej walce . jak ktos oglada je markujac to niesamowicie w pamiec zapadaja :) dlatego no mi sie bardzo podobala walka ze steinereb na fall brawl , kane vs hhh vs goldberg na armagedonie 2003

https://forum.wrestling.pl/topic/10296-temat-tylko-dla-fan%C3%B3w-billa-goldberga/page/3/#findComment-96454

No filmik całkiem spoko, co do legendy power wrestlingu to bezapelacyjnie nim jest, podejrzewam że wiekszy wrestler Batista niema tyle siły co Bill G. i podejrzewam że by nie podniósł Big Showa supex lub Jackhammer tak jak Goldberg i miano power wrestlera mu sie na;lerzy bo mało jest takich wrestlerów jak on a szkoda.
https://forum.wrestling.pl/topic/10296-temat-tylko-dla-fan%C3%B3w-billa-goldberga/page/3/#findComment-96614

troszeczke masz male pojecie o sile jesli przywolujesz tu batiste . batista jest kreowany na power wrestlera , ktorym w praktyce raczej nie jest . bo np silniejszy od niego jest hmmm sting ? zeby nie bylo ze rzycam takie puste slowa to jakis czas temu widzialem military press ze strony stinga w tna , a ze strony batisty o czyms takim mozemy pomarzyc . jakis z max roku 2005 to by sie pojedynczy znalazl .

batista nie jest slaby , to z pewnoscia silny facet . czyli jest silny ... ale jak na faceta , lecz slaby jak na power wrestlera ;/

https://forum.wrestling.pl/topic/10296-temat-tylko-dla-fan%C3%B3w-billa-goldberga/page/3/#findComment-96713

• Urządzenie:  Windows

to nie do konca tak ... military press presowi nierowny. Tak - duzo zalezy od sily miesni osoby podnoszacej, ale tez duzo jak nie wiecej od miesni i balansu osoby podniesionej . Takl samo jest z trzymaniem przez Goldiego osoby w jednej rece tuz przed dokonaniem Jackhammera. To ze G potrafil wykonac T-Bone Suplex, doublehook arm suplex (nie pamietam nazwy byc moze dokladnie ale chwyt jest taki jak przed Pedeegre) czy inne suplexy bardziej wynikalo z tego ze mial swoja odrobine sily poparta zwinnoscią. Dlatego Batista ledwo co robi CrossLILne ... :P, bo sie za szybko dorobil miesni podejrzewam ..... albo trenowal tylko miesnie bez dbania o ogolny rozwoj i rozciaganie. ale moze sie myle
https://forum.wrestling.pl/topic/10296-temat-tylko-dla-fan%C3%B3w-billa-goldberga/page/3/#findComment-96715

no akurat military press to nie jest akcja wymagajaca mega zwinnosci , a batista dzieki swojej masie powinien swietnie stac w miejscu i pracowac ramionami . zawodnik taki jak np goldberg pracowal samymi ramionami nie uzywajac do tego sily nog ( sila nog uzywana jest podczas tego typu podnoszen aby nadac temu wiecej dynamiki ), batista jakby to nie robil i tak nie jest w stanie nikogo sensownego podniesc . batista owszem ma skrocony zasieg pracy miesnia poprzez rodzaj treningu i mase miesniowa , ale nie przesadzajmy mowiac ze military press jest chwytem do ktorego jest jakas zwinnosc mega potrzebna . jackhammer , hmm do takiego rzutu jak goldi , tak jest potrzebna zwinnosc , ale do samego podniesienia to nie .

problem batisty polega ze on prawie nie ma sily dynamicznej a uzywa jedynie statycznej , ktorej swoja droga rowniez porazajacej nie ma

[ Dodano: 2008-06-05, 18:12 ]

zreszta tak sie zastanawaim .. zwinnosc do suplexu ?? no chyba ze nie masz sily i probujesz odpowiednich ruchem ciala jednak nadac sile rzutowi .

poza tym zastanow sie to ze mark henry zrobil vertical suplex na lesnarze znaczy ze mark henry zrobil go dzieki zwinnosci :D no zastanow sie . power move to power move .

a znow sie odniose co do tego argumentu o osobie podnoszonej . to batiste sie prowadzi i kazdy jemu ulatwia sprawe a nie odwrotnie . zreszta widziales ten press stinga ? o dziwo pelny z ladnym przytrzymaniem . a batisty jest tak jak ostatnio jego powerbomb - parodia

https://forum.wrestling.pl/topic/10296-temat-tylko-dla-fan%C3%B3w-billa-goldberga/page/3/#findComment-96725

Psonic. Nigdzie nie napisalem ze do Military press potrzeba zwinnosci, nie wspominajac o mega zwinnosci. Nigdzie nie napisalem ze do Jackhammera Goldi potrzebowal zwinnosci, nie wspominajac o mega zwinnosci. Nie wiem czy to wogole do mnie bylo, ale zaraz pod moim postem, wiec mysle ze jednak. W takim razie proponuje poczytac ze zrozumieniem, zwracajac uwage na kropki konczace zdania :P.

Fakt ze power move ma w swojej nazwie odniesienie do sily, nie znaczy, ze do wykonania go potrzeba li tylko czystej sily. Przede wszystkim, nigdy nie jest tak, ze jeden wrestler daje sie rzucac drugiemu, bo gdy nie ma nad tym zadnej kontroli, to wowczas kladzie na szali swoje zdrowie albo i zycie. Kazdy power move to wspolpraca i aby ja dobrze wykonywac potrzebna jest orobina tej "zwinnosci" sam fakt ze ktos taki jak Rey z WCW porusza sie w stosunku do mnie ( Batista) z predkoscią swiatla, utrudnia nam nasza wspolprace. A roznica wynika nie z sily tylko ze zgrania ruchowego.

Suplexów bede bronil ze tam nie starczy sama sila, zreszta po co sie klocic. ... popatrz na prace nóg osóby "suplexowanej", ktora sie wybija do tego rzutu, bo jesli by tego nie zrobila rzut by nie wyszedl a wsrod zawodnikow przewazaly by takie kontuzje jak rwa kulszowa ( albo jakas bardziej profesjonalna przypadlosc mięśni pleców) czy przepuklina :P.

Vertical suplex to slaby argument jako ze tam brak dynamiki albowiem momentem kluczowym/kulminacyjnym jest zlaczenie dwoch postaci w kierunkach "do siebie glowami", przy czym osoba trzymajaca ma sluzyc jako podstawa unieruchamiajaca barki, a caly ciezar wykonania tego bierze na siebie osoba trzymana ktora musi utrzymac na tej podstawie cialo w pionie. To jest pelny vertical suplex, ktory wykonuje sie bez podpierającej ręki osoby trzymajacej. Poprobuj z kolegą rownym Ci wagą a zobaczysz. I tutaj akurat okazuje sie ze do tego suplexa potrzeba sily i fakt trzymania oponenta jedną reką swiadczy o tym ze jest to typowy power move. A ja mowilem o suplexach podajac przyklady suplexów technicznych, gdzie osoba prowadząca rzut wygina swoje cialo wkladajac weń duzo swojej motoryki. Dlatego rzuty Scotta Steinera tak bardzo sie zmienily, gdy nagle przypakowal i stracil swoją wczesniejsza dynamike. A przeciez tyle sily otrzymal w zamian. a zresztą ... gdzie dwoch polaków tam trzy zdania.

A Sting by nie potrzymal, kogokolwiek tam trzymal, gdyby ta osoba nie wykonala takiej rpacy ręcamy i ramionami, by sie utrzymac. Ale moze sie myle :)

https://forum.wrestling.pl/topic/10296-temat-tylko-dla-fan%C3%B3w-billa-goldberga/page/3/#findComment-96779

"sily popartej zwinnoscia" . po tym zdanu wyglada jakby jednak i zwinnosc przesadzala , a tak nie jest . tej zwinnosci wystarczy tyle ze potrafi reke podniesc

a czemu do mnie wyskakujesz z praca innych zawodnikow w konfilkcie na plaszczyznie sila batosty przeciwko sile goldberga bo od tego sie zaczelo ?

co do stinga , co za roznica co podnoszona osoba robila skoro napisalem ze batista w zaden sposob dzis by takiego czegos nie wykonal ?

powiedz mi co ty chcesz mi udowodnic . bo piszesz gdzie 2 polakow to 3 zdania a ja nie widze abym czegos niezgodnego z prawda napisal . prosze o cytat i odpowiedz co jest zle.

to ty zaczeles dyskusje militarry press vs militarry press (w sensie ze jeden drugiemu nie rowny) nie widzac chyba ani tego ze strony stinga , ani jakiegos starego batisty . a moze jestes nie w temacie ze nie wiesz ze batista nie jest w stanie wykonac takiego ruchu . no chyba ze moze na reyu ale chyba taka ewentualnosc pomijamy z gory . no ale skoro piszesz ze to nie tak to znow prosze mi napisac co bylo bledne w mojej wypowiedzi

https://forum.wrestling.pl/topic/10296-temat-tylko-dla-fan%C3%B3w-billa-goldberga/page/3/#findComment-96786

"sily popartej zwinnoscia" . po tym zdanu wyglada jakby jednak i zwinnosc przesadzala , a tak nie jest . tej zwinnosci wystarczy tyle ze potrafi reke podniesc

cytat wyrwany z kontekstu. Konkretnie z 4 zdania (o suplexach) i w Twojej poprzedniej wypowiedzi dolaczony na sile do mojego 2 i 3go zdania (dotyczyly military press), ktore nie mowily o tym samym, wiec dotyczyly innej mysli.

Podniesienie ręki jest zabiegiem na początku neurologicznym a potem popartym siła mięsnia ... Zwinnosc bardziej byla by zdolnosciami manualnymi, zasiegiem wykonywanych ruchów, ich skomplikowaniem ... moze ja sie myle, a myslalem ze wiem tyle :P

a czemu do mnie wyskakujesz z praca innych zawodnikow w konfilkcie na plaszczyznie sila batosty przeciwko sile goldberga bo od tego sie zaczelo ?
bo mam takie prawo aby opisujac dwa obojetnie jakie zjawiska posluzyc sie w retoryce innym przykladem, dla uwydatnienia swojego toku rozumowania. Masz z tym problem jakis?. Po za tym nie wyskakuje do Ciebie z niczym. Moge rozmawiac i dyskutowac ale wyskakiwac to do Ciebie Twoi koledzy moga, a ja sie boje bo jestem za maly i slaby. ;)

powiedz mi co ty chcesz mi udowodnic . bo piszesz gdzie 2 polakow to 3 zdania a ja nie widze abym czegos niezgodnego z prawda napisal . prosze o cytat i odpowiedz co jest zle.

- posluzylem sie obiegowym/popularnym/wyswiechtanym etc. sloganem/przyslowiem by przekazac Ci ze daje sobie sprawe z tego ze ciezko bedzie nam zblizyc swoje punkty widzenia. Niezgodnosc z prawdą jest taka ze ... prawda jest jak tylek ... kazdy ma swoją. nie bede przepisywal swoich argumentow i jeszcze doklejal to do tego co napisales sam wczesniej. Za duzo pracy, pewnie i tak na marne skoro juz sie pogubiles. A z tego co pamietam odpowiedzialem niemal na kazde zdanie czy tez zarzut jaki mi postawiles. A tak odbijając pileczke - sam wskaz miejsce w ktorym nazwalem Cie klamcą lub tez, ze "napisales cos niezgodnego z prawdą".

to ty zaczeles dyskusje militarry press vs militarry press (w sensie ze jeden drugiemu nie rowny) nie widzac chyba ani tego ze strony stinga , ani jakiegos starego batisty . a moze jestes nie w temacie ze nie wiesz ze batista nie jest w stanie wykonac takiego ruchu . no chyba ze moze na reyu ale chyba taka ewentualnosc pomijamy z gory . no ale skoro piszesz ze to nie tak to znow prosze mi napisac co bylo bledne w mojej wypowiedzi
Widzialem gwarantruje Ci wystarczajaco duzo Military pressów Stinga, Batisty i kazdego wrestlera ktory sie krecil w TNA, WWE, WWF, WCW, NWA ( WCW przed odłączeniem). Moze mam dusze marka ale wierz mi ze siedze w temacie :)

co do stinga , co za roznica co podnoszona osoba robila skoro napisalem ze batista w zaden sposob dzis by takiego czegos nie wykonal ?

koronacja dyskusji. Ja uwazam ze Batiscie nie brakuje sily na to aby podniesc nawet kogos kto wazy 150 Kg. nie pytaj sie nie rowniez o roznice dotyczacą tego co robi osoba podnoszona bo juz objasnialem w poscie wyzej. Takie przepisywanie bylo by kręceniem sie kotka za swoim ogonkiem. Nie znajdziesz we mnie partnera do takiej zabawy. Rob co chcesz ale takie jest moje zdanie, jakie przedstawilem. A nakoniec dodam raz jeszcze ze wrestling nie jest teatrem jednego aktora tylko spektaklem granym na dwie minimum osoby, ktore musza wspolpracowac. Nie widzisz tego? Ok ... ja napisalem swoje, Ty napisales swoje, nikt nikogo nie przekona, ja sie napije piwa i odpuszcze tę dyskusje, bo ona nie dojdzie nigdzie raczej , Ty rób co chcesz :P.
https://forum.wrestling.pl/topic/10296-temat-tylko-dla-fan%C3%B3w-billa-goldberga/page/3/#findComment-96866

"Ja uwazam ze Batiscie nie brakuje sily na to aby podniesc nawet kogos kto wazy 150 Kg"

pograzyles sie facet . nie masz pojecia o sile . na facecie 150kg to moze by on spinebustera wykonal . ale tego nie uznaje za podniesienie , bo sam spokojnie 100kg++ w taki sposob uniose .

napisales po moim poscie ze to nie jest tak , wiec cos wedlug ciebie napisalem blednie , dlatego prosze abyc podal mi cyctat a ty to obracasz w dyskusje klamstwo-prawda.

powtorze jaki jest twoj punkt w ktorym sie nie zgodziles ze mna , bo byla dyskucja na temat sily goldi vs batista , ew sting vs batista( ktory raz to musz powtarzac ? ) a ty sie nie zgodziles , wiec prosze o sprecyzowanie , bo biegac wkolko z argumentami "juz sie pogubiles" to kazdy potrafi .

goldberg > batista , niezaleznie czy mowimy o sile dynamicznej czy statycznej

sting > batista w sile dynamicznej , w statycznej pewno rowno byc moze z mala przewaga dla batisty , wiec calosc wychodzi dla stinga .

dalej znow podkreslam ze dyskucja byla o military press , a ty sie NIE ZGADZASZ . wiec teraz nie pisz mi o innych sprawach , tylko pokaz w czym popelnilem w pierwszym poscie blad . bo napisac dlugoiego posta w ktoym tylko piszesz , ze to popierasz przykladami bo masz do tego prawo , dyskusja do niczego nie prowadzi , ide na piwo .. to kazdy potrafi

https://forum.wrestling.pl/topic/10296-temat-tylko-dla-fan%C3%B3w-billa-goldberga/page/3/#findComment-97007

według mnie Batista to kupa pustych mięśni, które są zrobione w 100% na koksie. Goldi był też ładnie skoksowany ale po całkiem udanej karierze footballisty rozstało mu dużo zwinności i siły którą imponował w WCW.
https://forum.wrestling.pl/topic/10296-temat-tylko-dla-fan%C3%B3w-billa-goldberga/page/3/#findComment-97012

pograzyles sie facet . nie masz pojecia o sile . na facecie 150kg to moze by on spinebustera wykonal . ale tego nie uznaje za podniesienie , bo sam spokojnie 100kg++ w taki sposob uniose .

nie pogrązylem sie. Jesli ja w cos wierze to mozesz to nazwac bredniami, ale w przeciwienstwie do Ciebie nie postawilem sobie za punkt honoru przekonac kogokolwiek do mojej wiary. Jesli bym napisal ze wierze ze podniesie pol tony to tez mialbym do tego prawo :P. Widze jednak ze uznales mnie za osobe ktora nic nie wie o sile, na podstawie odmiennego zdania - gratuluje :)

Ze spinebuster nie jest podniesieniem to oczywiscie zgadzam sie. Tylko ze dla mnie wykladnia nie jest powod taki ze Ty podniesiesz 100 kilo i wiecej, tylko dlatego ze wykonanie spinebustera opiera sie na pewnego rodzaju naskoku/nabiegu osoby "spinebusterowanej" ( taki neologizm zapodam :P ), na osobe wykonujaca ten rzut. Dejv Batista i to potrafi zchrzanic, bo dzieki swojej nieruchawosci nie potrafi dodac do tego nic od siebie, albo prawie nic.

napisales po moim poscie ze to nie jest tak , wiec cos wedlug ciebie napisalem blednie , dlatego prosze abyc podal mi cyctat a ty to obracasz w dyskusje klamstwo-prawda.

prosze bardzo. Bylo to napisane bezposrednio pod Twoim postem do ktorego potem raczyles sie odniesc:

tak - duzo zalezy od sily miesni osoby podnoszacej, ale tez duzo jak nie wiecej od miesni i balansu osoby podniesionej
. Ja ze swojej strony raczylem sie nie zgodzic z porownywaniem "sily" Stinga i Batisty na podstawie tego ruchu, bo uznaje ze wykonanie go lezy w gestii dwoch osób. Jak sam wspomniales pozniej, nie mowimy o proporcjach Goldi - Rey. Przypakowany facet, na ktorym wykonywany jest military press, w mojej opini musi pomagac osobie podnoszacej go. Dla mnie, fakt, ze są to dwie rozne osoby podnoszone, byl wystarczajacy zeby przedstawic zdanie przeciwne a potem kilkakrotnie je tlumaczyc :)

Co do klamstwa - nigdzie nie napisalem ze klamiesz, choc sam tak uwazales. Nie jestes w stanie pokazac mi tego miejsca, choc caly czas sie na nie powolujesz.

powtorze jaki jest twoj punkt w ktorym sie nie zgodziles ze mna , bo byla dyskucja na temat sily goldi vs batista , ew sting vs batista( ktory raz to musz powtarzac ? ) a ty sie nie zgodziles , wiec prosze o sprecyzowanie , bo biegac wkolko z argumentami "juz sie pogubiles" to kazdy potrafi .

ten punkt niezgody wskazalem wyzej, ale dodam jeszcze inny - chodzilo mi o udzial tzw zwinnosci, pod ktora mozna podlaczyc wiele czynników takich jak rozciągnięcie mięśnia, a przez to jego zdolnosc do "wychyleń". Poniewaz jednak pierwszy punkt niezgody zawarty w moich wypowiedziach znajduje sie juz pod Twoim postem, pozwolilem sobie, po przeczytaniu dalszych Twoich wypowiedzi zauwazyc ze sie juz pogubiles. Po za tym widze ze chyba Cie to jakos ubodlo bo piszesz mi w takim stylu typu: wyskoczyles do mnie, facet, biegasz w kółko (czyli czynjosc niby cykliczna aja uzylem tego zwrotu raz tylko) - troche to prymitywnie wyglada, opanuj sie i nie denerwuj.

goldberg > batista , niezaleznie czy mowimy o sile dynamicznej czy statycznej

sting > batista w sile dynamicznej , w statycznej pewno rowno byc moze z mala przewaga dla batisty , wiec calosc wychodzi dla stinga .

ciekawy jestem jak to sprawdziles, skąd te wyniki, moze podasz na szersze forum liczby aby Ci ktorzy cwiczą albo i nie mogli porownywac sie z tytanami? No chyba ze to fachowy pomiar zrobiony metoda " na oko" Podejrzewam ze chodzisz na silownie, lub masz jakies w tym kierunku doswiadczenie i spotkales sie z okresleniem sily dynamicznej i statycznej bo wachlujesz tymi slowami niemal co drugie zdanie, ale pewnie sam wiesz ze do wzrostu sily dynamicznej moze sie przyczynic nie tylko wzrost masy miesniowej, ale tez i szybkosc tego miesnia. Po za tym osoby trenujace obojetnie jaki styl karate czy kickboxing osiagaja sile uderzenia ( sile dynamiczna) o niebo wieksza niz osoby cwiczące li tylko sile, co prowadzi do wniosku ze byc moze wieksze znaczenie ma szybkosc. Popatrz na sztangistów, oni tez probują udowodnic swoją sile poprzez jak najszybsze podrzucanie ciezaru do wyprostu w lokciu, w kolanach i w plecach, gdzie moga ciezar blokowac na stawach a nie na miesniach.

I nawet pomyslalem - co moze byc totalnym absurdem, ale przyszlo mi to do glowy - ze Batista to taki koks, ktory moze miec niesamowita pare w rekach, ale nie umie jej wykorzystac bo moment w ktorym musi wyprostowac rece, przy military press, jest nieosiągalny dla jego miesni, ktore sa przyzwyczajone do wykorzystywania swoich mozliwosci w zgięciu a nie niemal w wyproscie. To tak na wlasnym przykladzie kiedy czulem, ze sztanga jest za lekka przy wypychu od klatki piersiowej, a za ciezka przy wyprostowywaniu rąk. Czyli ze sila tego samego miesnia jest jakby nierowna w zaleznosci od jego rozprezenia. To oczywiscie jest wiadome, ale przy mniejszych ciezarach nie bylo tak widoczne. A moze to jakies inne miesnie.

i na koniec:

dalej znow podkreslam ze dyskucja byla o military press , a ty sie NIE ZGADZASZ . wiec teraz nie pisz mi o innych sprawach , tylko pokaz w czym popelnilem w pierwszym poscie blad . bo napisac dlugoiego posta w ktoym tylko piszesz , ze to popierasz przykladami bo masz do tego prawo , dyskusja do niczego nie prowadzi , ide na piwo .. to kazdy potrafi

wspaniala wiekszosc tego cytatu to powtózenie tej samej pretensji do mnie w jednym poscie po raz trzeci. Sam to robisz, nikt Cie do tego nie zmusza a potem narzekasz ze musisz powtarzacv x razy :P. Racja - mam prawo tak twierdzic, wszystko to co napisales, mam prawo i moge z niego skorzystac, Kazdy to moze i pewnie kazdy potrafi. Jak tu sie nie zgodzic :). A juz na pewno moge sie poslugiwac innymi przykldadami bo nie lubie sie czuc ograniczany. Ty lubisz? Że tak mocno bronisz tego?

musisz tez wiedziec ze nie nie jestes w stanie mi niczego zabronic, ( "wiec mi nie pisz" - tak dla przykladu podaje) bo jestes za krótki do tego, nawet jesli ja jestem maly i chudy i slaby i na silowni nawet trampka nie podnioslbym :).

Pozdrawiam, jakby co to bede za ... hmmm ... 36h, chetnie odpowiem na jakies pytania, no chyba ze mnie chandra jakas dopadnie.

no i tak offtopowo: Polska Gola!!!!!

https://forum.wrestling.pl/topic/10296-temat-tylko-dla-fan%C3%B3w-billa-goldberga/page/3/#findComment-97091

mam na tyle duze doswiadczenie , ze moge sie o duze pieniadze zakladac kto jest silniejszy . goldberg zarowno jest w stanie podniesc wiecej , jako sile statyczna , jak i ma wieksza sile dynamiczna , co np pokazuje przy military presach , a batista ukazuje jej brak przy klopotach w podnoszeniu przeciwnika w powerbombie .

jesli nie wiesz jak ja moge ich porownac to mozesz sobie wykonac dodawanie . goldberg > batista w statycznej ( punkt dla g ) goldberg > batista w sile dynamicznej ( punkt dla g )

1+1 = 2 . 0+0=0 .

no chyba ze chcesz mi wymyslec ze batista ktoras sile ma wyzsza , ale niestety cie rozczaruje bo nie ma ani jednej przeslanki aby tak sadzic . nie trzeba byc na zadnym treningu , w tej profesji i po tylu wystepach ile widzialem moge bez mrugniecia okiem stanowczo to stwierdzic . military presy ktore porownuje byly na osobach ~220 lbs , takze moge ich urzyc jako porownania , tak jak i ty piszesz ze mozesz cos argumentowac innymi przykladami , tyle ze ja podaje konkrety .

jesli dalej chcesz mi przekazac ze tylko wahluje pojeciami to przejdzmy dalej .

a wiec tak , czemu niby goldberg ma wieksza sile statyczna od batisty ?

spojrz na military press na steinerze kiedy podnosi go ~6 razy . jesli rzeczywiscie znasz sie na rodzajach sily i pracy miesnia to zobaczysz ze w tak waskim ruchu , bo go wyciska znad glowy urzywa glownie sily statycznej , nie ma miejsca na i czasu na wyrzucenia przy pomocy nog .

a czemu podaje znow przyklad military press i to konkretny ? bo od batisty takiego nie ujrzysz nigdy . zwyczajnie brakuje sily.

dalej jakies power slamy . spojrz z jaka latwosci goldberg je wykonuje , a spojrz na batiste . goldberg w tym przypadku eksponuje doskonale polaczenie sily dynamicznej i statycznej . dynamiczny wyrzut i sily w to wlozonej na tyle ze okolo 400 lbs mogl w ten sposob ladnie wykonac . a batista ? nawet ne edge'u wyglada koslawo .

co do dynamicznej .

mowisz ze nie zawsze wielkosci miesnia wiaze sie z jego masa . dokladnie . tylko ze to idealnie pasuje do mojego argumentu . bo akurat mozemy to zaobserwowac w "goldberg > batista" . mi nie musisz tlumaczyc zjawiska , ja chce konkrety a nie opowiesci o zawodnikach sztuk walki , bo o tym mozna gadac i gadac , co potwierdzasz .rowniez moge ci teraz to samo opowieadac podajac za przyklad siatkowke itp.

dalej , goldberg byl footbalista , a to tez wyrabia sile dynamiczna . a batista kim byl ? niespelnionym kulturysta ? no to u niego sily dynamicznej nie wyrobilo . statycznej wielkiej takze nie , bo kulturysci w porownaniu do ludzi cwiczacych na sile , sa bardzo przecietni jesli o power chodzi .

co do tego ze nie moze wyprostowac rewki w military press ..i tego zdania "To tak na wlasnym przykladzie kiedy czulem, ze sztanga jest za lekka przy wypychu od klatki piersiowej, a za ciezka przy wyprostowywaniu rąk"... a wiesz ze w kulturystyce jest jeszcze cos takiego jak cwiczenie zygzakiem ? jak nie to sie zainteresuj . jak to zdanie co zacytowalem nadal jest ci obecne to powinna ta metoda ci pomoc .

pisales ze przy spinebusterze ludzie naskakuja itp , no na bastiste glownie tak bo nie mozna przewidziec kiedy on cos spieprzy . ja testowalem bez zadnych nabiegow itp , i moge stwierdzic z cala pewnoscia ze jesli chodzi o sile to jest to basic move .

co do tego ze ja cie pietnuje bo masz inne zdanie co do sily goldberga i batisty . bo w tym przypadku twoje zdanie jest zwyczajnie nieprawidlowe i nie polega to na zwyklej roznicy zdan . to tak jakbys mi probowal wytlumaczyc ze 2+2 = 5 .

a teraz o tym "ze Batista to taki koks, ktory moze miec niesamowita pare w rekach, ale nie umie jej wykorzystac bo moment w ktorym musi wyprostowac rece, przy military press, jest nieosiągalny dla jego miesni, ktore sa przyzwyczajone do wykorzystywania swoich mozliwosci w zgięciu a nie niemal w wyproscie"

wiesz ja nawet przyznalbym ci racje , gdyby nie jeden fakt , ze na poczatku u niego takie cos nie wystepowalo , a przeciez przechodzil z samych cwiczen kulturystycznych do wrestlingu ( o pierwsze lata mi chodzi ) . owszem brakowalo mu i wtedy sily ( porownujac do goldiego ofc ) ale nie mial wielkich problemow z ruchami ( porownujac do obecnej formy ) i mogl je wykonywac , a przeciez wtedy niedawno co trenowal kulturystycznie . wtedy powinien ten problem sie ukazac wiesz ? bo teraz jest on juz ladne lata w biznesie wrestlingu i powinien na niego brac priorytet , takze i jego treningi napewno w jakims powaznym stopniu sie zmienily . takze nabawil sie ich juz nie w kulturystyce a teraz .. nabawil braku sily a nie zadnych ruchow ( w sensie przewazajacym ) . bo na poczatku co nie mial z nimi wielkich problemow byl wiekszym koksem takze nie jego rozwoj miesni i zakres ruchu spowodowaly problem ( co nie znaczy ze i takie problemy nie wystepuja ). sorry ze chaotycznie , jak niezrozumiale to napisze jeszcze raz .

"musisz tez wiedziec ze nie nie jestes w stanie mi niczego zabronic, ( "wiec mi nie pisz" - tak dla przykladu podaje) bo jestes za krótki do tego, nawet jesli ja jestem maly i chudy i slaby i na silowni nawet trampka nie podnioslbym . "

haha mozesz dla mnie nawet byc noworodkiem , niezalezy mi kim jestes , ale taka brednia jak zaprzeczac ze goldberg > batista w sile to niestety uwadze mi nie ujdzie . powtarzam brednia bo to nie jest opinia . a jesli juz opinia to stanowczo bledna .

https://forum.wrestling.pl/topic/10296-temat-tylko-dla-fan%C3%B3w-billa-goldberga/page/3/#findComment-97113

co za wdzieczny temat sie zrobil :)

nadal uwazam i to bylo powodem tej wymiany zdan- ze military press jest akcją dwóch zawodników.

a batista raczej nie byl kulturystą, w sensie sportowym tego slowa, on wykoksal sie i dzieki miesniom znalazl prace jako ochroniarz a podczas jednej akcji ( zaprowadzanie porządku w lokalu) przyuwazyli go chyba HHH i HBK i zaproponowali WWF. Mam wrazenie ze gdzies te historie na tym forum czytalem. Choc na www.obsessedwithwrestling.com jego historia nie zawiera osoby HBK i HHH.

niezalezy mi kim jestes , ale taka brednia jak zaprzeczac ze goldberg > batista w sile to niestety uwadze mi nie ujdzie . powtarzam brednia bo to nie jest opinia . a jesli juz opinia to stanowczo bledna .
straszne bajki opowiadasz. Znajdz to miejsce gdzie napisalem, ze Batista ma wieksza niz Goldi. - jak znajdziesz to bonus - przyznam racje, bo ja niepamietam takiego miesjca. Brednia to to zdanie ktore probujesz mi przypisac. tak samo jak nie mozesz mi od jakiegos czasu znalezc miejsca gdzie napisalem ze klamiesz, lub tez ze napisalem ze w Twojej wypowiedzi jest blad.

no ale odpisywac na wybrane fragmenty i opuszczac te niewygodne ... kazdy potrafi?

dwa - ja Ci nie probuje wytlumaczyc ze 2+2=5. Zapewne moglem cos w ten "desen" napisac, ale "wytlumaczenie" polega na checi aby osoba ktorej sie tlumaczy zrozumiala dany problem moimi oczami. Ja tego nie robilem, natomiast Ty caly czas ustawiasz sie w pozycji konfrontującej. sam siebie nakrecasz.

https://forum.wrestling.pl/topic/10296-temat-tylko-dla-fan%C3%B3w-billa-goldberga/page/3/#findComment-97135

jesli cytujesz zdanie "goldberg > batista , niezaleznie czy mowimy o sile dynamicznej czy statycznej

sting > batista w sile dynamicznej , w statycznej pewno rowno byc moze z mala przewaga dla batisty , wiec calosc wychodzi dla stinga . "

i pytasz skad ja to niby wzialem to poddajesz moje zdanie w watpliwosci , czyli sie z nim nie zgadzasz . a jesli wzieles oba przypadki to sie z obydwoma nie zgadzasz . tak to przynajmniej napisales . wiec to nie bajki , sam cytujesz i watpisz . z tekstu mysli nie wylapie , z czytania tak to wynika .

oczywiscie ze batista nie byl zawodowym kulturysta , ale nie trzeba byc zawodowcem aby sie tym zajmowac .

co do klamtstwa , to za mocno podkreslilem twoje pierwsze zdanioe w tej dyskusji . rzewczywiscie slowo klamstwo nie powinno tutaj miec miejsca .

sam rowniez nie odpowiadasz na wszystko . swoja droga kupa roboty przy tym .

a zeby juz niepotrzebnie nie ciagnac bo i nie bardzo teraz bede mial czas: moze nie zawsze doczytalem twoja wypowiedz , ale w kwestiach silowych mam 100% racje :) wedlug ciebie military press to akcja 2 osob , wiesz nawet bym ci przyznal racje gdyby batista byl w stanie wykonac ten ruch . na temat braku mozliwosci wykonania koncowki ruchu wydaje mi sie ze juz ci wyjasnilem .

wiec peace i go na mecz

https://forum.wrestling.pl/topic/10296-temat-tylko-dla-fan%C3%B3w-billa-goldberga/page/3/#findComment-97161