Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Euro 2008

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

presji udźwignąć nie potrafią, bo nie mają ogrania w meczach o stawkę. Mało który z nich gra regularnie za granicą. Taka jest niestety szczera prawda i musimy się pogodzić z tym, że choćbyśmy mieli cały sztab szkoleniowy złożony z Leo Benhakkerów, to z zawodników grających w polskiej lidze i grzejących ławe za granicą nic nie zrobimy. Patrząc na skład na Niemcy - Boruc, Wasilewski, Bąk, Golański, Żewłakow, Lewandowski. To nasi zawodnicy grający dosyć regularnie w zagranicznych ligach. Pierwsza sprawa - to są zawodnicy tylko defensywni. Druga - nie ma ich kim zastąpić. Leo musi dokonywać trudnych wyborów - czy postawić na zawodnika grającego regularnie w polskiej, słabej lidze, czy może na zawodnika grającego rzadziej, ale w mocniejszej lidze. W innych reprezentacjach nie ma takiego problemu. Trener ma do dyspozycji 23 równych sobie zawodników. Dlatego też myślę, że powinniśmy się cieszyć że w ogóle na tym Euro jesteśmy, a nie wyzywać za kolejne porażki.

G4G.pl

Najlepsze Serwery CS Steam, Battlefield Bad Company 2, Call of Duty, Medal of Honor, Minecraft i wiele, wiele innych !!!

Zapraszam!

• Odpowiedzi 230
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• AiBqu

26

• rocket

23

• KENTA

14

• Alacer

13

Top użytkownicy w tym temacie

Mało który z nich gra regularnie za granicą

Chyba nie masz na myśli boruca ? :grin:

Gdybym miał nowotwór nazwałbym go [you]

dlatego przecież nie napisałem, że każdy z nich nie gra regularnie.

G4G.pl

Najlepsze Serwery CS Steam, Battlefield Bad Company 2, Call of Duty, Medal of Honor, Minecraft i wiele, wiele innych !!!

Zapraszam!

Polska 0 Chorwacja 1 to już oznaczało, że jedziemy do domu. Gdy się dowiedziałem, że w 43 min w Wiedniu padł GOL! Od razu wiedziałem, że to już koniec. Nasi piłkarze zagrali katastrofalnie. Smolarek raz ładnie uderzył ale obok słupka. Krzynówek jak zawsze klapa te jego dośrodkowania to tragedia. Roger też nic nie pokazał poza jednego groźnego strzału.

Zahorski i Lewandowski totalna Lipa. Obrona także grała tragicznie ciągle pozwalali Chorwatom na akcie sam na sam. Boruc brawo!! Wczoraj także pokazał klasę światową mimo, że puścił jedną od Klasnicia, ale za to nie puścił 5 od Chorwatów bo tyle razy mieli akcje sam na sam. Leo zapowiadzał, że wyjdziemy z grupy możemy nawet walczyć o medal,

ponieważ zbudował domek z Portugalią i Czechami to na Euro też dadzą radę, ale tych domków nie budowali Polacy, ponieważ są ostatni w grupie z dorobkiem 1pkt :lol:

[you] wejdź i oceń moją galerię http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=15169&start=15

72980324749511c3a2737d.gif

• Reputacja:   1

DonCarlos nie wiem czy ty interesowałeś się ligą szkocką wcześniej, ale każdy Ci to powie, że Zurawski od jakiś 2 lat grzał poprostu miejsce w Celticu.

Rzeczywiście z tym niedawno przesadziłem :razz:

Nie irytują Was niektóre dowcipy "ekspertów" ze studia Polsatu

Odrobinkę, ale to i tak lepsze niż Jacek Gmoch i jego magiczny ołówek... :)

Nasz wczorajszy mecz był kwintesencją polskości... chłopaki pokazali wszystko co w futbolu najlepsze. Ileż pięknych strat zanotowali, te Ich bajeczne rajdy od bramki Boruca aż do linii środkowej... Mówi się o tym że na boisko wyszła Chorwacja B, to Nasi(z małymi wyjątkami) nadawali by się co najwyżej do Chorwacji T... Można jeszcze się kłócić że sędzia popełnił błąd gdy Krzynówek wychodził 1 on 1 z bramkarzem, spalonego w tej sytuacji nie było... ale powiedzmy sobie szczerze czy w obecnej chwili Jacek trafił by w bramkę? No właśnie... Dziwi mnie tylko że bardzo mało osób widzi prawdziwych winowajców tej sytuacji. Czytając dzisiejsze relacje, słuchając wczoraj Borka & Kołtonia odniosłem wrażenie że wszyscy zganiają winę na trenera... Powiedzmy sobie wprost - winni są piłkarze! Komentatorzy byli zdziwieni że Smolarek rozpoczął mecz na ławce. To było dziwne? Po pierwszych dwóch meczach, ja osobiście odprowadziłbym go na lotnisko. Ok, trzeba przyznać że te 30 min. które wczoraj dostał wykorzystał dobrze. Patrząc na te trzy mecze pochwalić można tylko i wyłącznie Boruca. Mały plusik dałbym też Saganowi(niezłe występy z Austrią i Chorwacją) oraz Rogerowi(również nieźle z Austria + dobrze z Niemcami). Reszta z wyjątkiem Kokoszki i Zachorskiego którzy grali za krótko aby Ich ocenić, powinna wracać do Polski pieszo. Oczywiście Leo też się dołożył do porażki. Dziwiło mnie to że nonstop graliśmy 4-2-3-1... My nie jesteśmy Czechami, którzy mając takie gwiazdy jak Koller czy Baros mogą sobie pozwolić na jednego napastnika. W domu został Wichniarek który był w tym sezonie najskuteczniejszym Polakiem, Sagan też miał formę, ale z powodu niezrozumiałej taktyki musiał grać na skrzydle... Ogólnie cała kadra była najsłabsza z wszystkich turniejowych powołań. Zabrakło piłkarzy którzy umieli by zrobić coś w pojedynkę nie oglądając się na partnerów. Na pewno materiałem na takiego zawodnika jest Roger, ale jeszcze sporo mu brakuje.

Rosja ogra Szwedów i będzie git. Rumunia z Holandią gdy zremisują będą musieli liczyć na Remis Francji i Włochów co jest bardzo możliwe.

Grupa A-Tak jak chciałem

1.Portugalia

2.Turcja

3.Czechy

4.Szwajcaria

Grupa B-totalna porażka

1.Chorwacja

2.Niemcy

3.Austria

4.Polska

Grupa C-Holandia jest git i zasługuje na 1poz.

1.Holandia

2.-

3.-

4.-

Grupa D-Hiszpania wygrała 2 mecz jak na razie i będzie na 1poz

1.Hiszpania

2.-

3.-

4.-

[you] wejdź i oceń moją galerię http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=15169&start=15

Ja mam tylko nadzieje że Leo nie wydupcą...powienien zostać bo to świetny fachowiec... niech popracuje z reprą do mundialu.

A swoją drogą fajnie jakby super-estra-hiper eksper Janek Tomaszewski wziąłby się za trenerke :lol: Jeśli byłby w tym tak samo dobry jak w krytykowaniu to "za 4 lata będziemy mistrzami świata" :D

Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

Hehe. Ale i tak Listkiewicz powiedział, że przedłuży z nim kontrakt

AiB, Listkiewicz powiedzial, ze nie zdymisjonuje Leo, a nie ze przedluzy z nim kontrakt, bo ten zostal przedluzony w marcu bodajze, do 2010..

Czytając dzisiejsze relacje, słuchając wczoraj Borka & Kołtonia odniosłem wrażenie że wszyscy zganiają winę na trenera... Powiedzmy sobie wprost - winni są piłkarze!

Bo wine za wyniki ponosi trener, ktory powolal takich pilkarzy, a nie innych. Na poczatku swojej pracy w reprezentacji zaznaczyl, ze bedzie powolywal pilkarzy, ktorzy graja regularnie w swoich klubach, ktorzy maja forme, a w przypadku awansu nie bedzie powolan za zaslugi. Ja czuje sie oszukany, bo juz na poczatku tego posta pisalem o tych, ktorzy powinni zostac powolani, a jednak cos stanelo na przeszkodzie.

Leo jest trenerem, ktory nie potrafi przyznac sie do bledu. Nie potrafi powiedziec, ze wybral nie tych pilkarzy, nie potrafi przyznac sie, ze ten caly ekspert od przygotowania fizycznego z NASA caly chuj dal, bo Polacy przy innych druzynach poruszali sie zolwim tempem.

I jeszcze jedna sprawa. Przy okazji ktoregos ostatniego wywiadu zapytany zostal o to, dlaczego zamiast takiego Jopa nie pojechal Glowacki, ktory mial najlepszy sezon w karierze. Wiesz co Leo powiedzial? Ze Glowa jest wolniejszy od Jopa.. Tak w glowie, jak i fizycznie. Temu trenerowi chcialbym juz podziekowac, bo nie ma honoru przyznac sie do wielu bledow, ktore popelnil..

Luk, po części się z Tobą zgadzam, ale spójrz na to z innej strony. Gdzie my znajdziemy drugiego takiego trenera ? Czy jest w Polsce trener (oprócz Maćka Skorży :P ), który ma jakiekolwiek pojęcie o większej trenerce ? Nie ma. I nie ma co się oszukiwać, ze z Polskim trenerem będzie to samo co w Korei i Niemczech. Ja jestem zdania, że chociażbyśmy wystawili zawodników innych niż Leo, to i tak marnie wypadlibyśmy na tle zawodników światowej klasy z innych reprezentacji. Przegraliśmy z rezerwowym składem Chorwacji. Ale powiedzcie szczerze - kto z tego rezerwowego składu nie miał by podstawowego składu u nas ? Dla mnie Leo jest najlepszym trenerem jakiego mamy od lat i nie chciałbym, aby to się zmieniło.

G4G.pl

Zapraszam!

Luk, po części się z Tobą zgadzam, ale spójrz na to z innej strony. Gdzie my znajdziemy drugiego takiego trenera ? Czy jest w Polsce trener (oprócz Maćka Skorży :P ), który ma jakiekolwiek pojęcie o większej trenerce ?

Henryk Kasperczak. Czas najwyzszy, by dac wreszcie jemu szanse. Tylko tutaj pojawia sie problem, bo dopoki Listkiewicz jest prezesem PZPN, dopoty Kasperczak nie bedzie selekcjonerem reprezentacji.

Ponadto, jesli jestesmy w stanie wydac 600 tys. euro rocznie na takiego Beenhakkera, to mysle, ze za te pieniadze spokojnie przyjdzie do nas selekcjoner podobnej klasy, a jesli nie, to wedlug mnie pojawia sie sponsorzy, ktorzy mogliby ewentualnie doplacic do kontraktu innego zagranicznego trenera..

• Reputacja:   1

Bez przesadyLuk. Trener oczywiście dołożył swoją cegiełkę do porażki, ale On na boisko nie wychodzi. On mógł im przekazać wszystko, mógł Ich przygotować lepiej niż ktokolwiek inny a to i tak nic nie dało. Chyba nie powiesz mi że winę za blamaż ze strony Smolarka, Krzynówka czy Żurawia ponosi Leo. Naszych mógłby trenować Murinho razem z Fergusonem to i tak by nic nie zmieniło...

Trenert to jednak trener...cudów czynić nie będzie.(chociaż wprowadzenie takiego Trynidadu na mundial to prawie że cud). Także wytykanie pojedynczych błędów kadrowych nie ma sensu...Leo powinien zostać.
Independent > Entertainment

15502940234d45cf586db3e.jpg

• Urządzenie:  Windows

Dziwiło mnie to że nonstop graliśmy 4-2-3-1... My nie jesteśmy Czechami, którzy mając takie gwiazdy jak Koller czy Baros mogą sobie pozwolić na jednego napastnika
gra tym systemem, przy wykonywaniu zalozen taktycznych pozwalac ma na posiadanie ruchomego rombu ( ustawienie pilkarzy podczas przemieszczania sie pilki po skrzydlach) , co prowadzi do tego ze w ataku zawsze jest dwoch "napastnikow". Dwaj boczni skrzydlowi maja schodzic do srodka i zwiekszac ilosc pikarzy w polu karnym. W mojej opini taka taktyka, przy szybkich skrzydlowych, do tego obdarzonych techniką strzalu pozwala na wiecej niz stare 4-4-2, ktore bywa dziurawe jak sito.

Leo jest trenerem, ktory nie potrafi przyznac sie do bledu. Nie potrafi powiedziec, ze wybral nie tych pilkarzy, nie potrafi przyznac sie, ze ten caly ekspert od przygotowania fizycznego z NASA caly chuj dal, bo Polacy przy innych druzynach poruszali sie zolwim tempem.
Leo nie zrobi dla Ciebie spowiedzi, ani dla nikogo innego, przed kamerami gdzie teatralnie sie rozplacze. On bedzie musial napisac specjalny raport dla PZPN, w ktorym ma rzetelnie przedstawic swoja opinie o tym turnieju. Zreszta nawet przy pierwszych wywiadach dal juz do zrozumienia ze czuje sie winny - wiec nie wiem skad ten komentarz.

mielismy swietnego trenera - Engela, z ktorego po mistrzostwach w Korei smieja sie wszyscy teraz ( Ekspert co mocny jest w gębie i w studiu przy komentowaniu innych trenerów), dobrego, acz zatwardzialego taktycznie Janasa, a teraz widze ze szuka sie nastepnego kozla ofiarnego.

Leo dobrze stwierdzil, co nie kazdy zauwaza jak widze, ze winą tego stanu rzeczy jaki mamy na ostatnich czempionatach z udzialem Polski jest brak dobrego szkolenia od podstaw. ja widze tez inne problemy - coraz wieksza ilosc obcokrajowców, ktorzy powoduja ze dla narybku jest coraz mniej miejsca.

pozdrawiam wszystkich ktorzy są swiecie przekonani ze POlacy poradzili by sobie lepiej gdyby zawodnik X pojechal zamiast Y. :shock:

"Plaga dysleksji wśród mlodzieży, jest tylko, uprawomocnioną lekarskim stemplem, plagą lenistwa umysłowego"

"Kwestię wolności w internecie można włożyć Ad ACTA" - 25 January 2012

Now Heaven Has Some LATINO HEAT

1326192738437791faa06bf.gif

On mógł im przekazać wszystko, mógł Ich przygotować lepiej niż ktokolwiek inny a to i tak nic nie dało. Chyba nie powiesz mi że winę za blamaż ze strony Smolarka, Krzynówka czy Żurawia ponosi Leo.

Nie dalo, bo tego nie zrobil. Nie przygotowal ich wystarczajaco na tak wielki turniej, jakim sa Mistrzostwa Europy. Jezeli widzial, ze ci pilkarze nie sa w najwyzszej formie to raz: nie powinien ich powolywac (bo przeciez za same zaslugi mial ich nie wlaczac do kadry!) i dwa: jak juz ich powolal, to powinni siedziec na lawce, skoro ich forma nie byla wystarczajaca, by grac w pierwszym skladzie. Na poczatku tego tematu wyrazilem swoje niezadowolenie z braku powolan dla kilku pilkarzy i ciagle sie tego trzymam.

Dziwna sprawa, ze krol strzelcow rodzimej ekstraklasy nie dostal szansy wyjazdu na kolejna wielka impreze, a na szpicy zagral nominalny prawy pomocnik.. A gdy juz okazalo sie, ze tam sie nie sprawdza i nie jest to jego najlepsza pozycja to wystawia sie goscia, ktory do kadry zalapal sie podczas ostatecznej selekcji, prawie, ze z listy rezerwowej..

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 32 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 042 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 713 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 187 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• PpW
      Już w ten piątek widzimy się w Pleneum Space w Gdańsku na Tequila Mezcal Festival 🍹🔥 Na Lucha Libre Extravaganza zobaczycie występy zawodników takich jak: Esteban Lucha, Czacha, El Señor Cerveza, Electrico czy Martinez Grabollo 🤩 Show rozpoczniemy o godzinie 18:30, ale wbijajcie na Festiwal od kiedy tylko możecie bo czeka tam na was ogrom stoisk, warsztatów i atrakcji 🔥🔥🔥 Widzimy się już w ten piątek w Gdańsku 👊 Przeczytaj na fanpage.
    • ManiacZone
      Maniacy ❗️ Podczas MZW Green Madness odbędzie się turniej, w którym weźmie udział ośmiu zawodników. Każdy zwycięzca swojej walki automatycznie zakwalifikuje się do finałowego starcia, które stanie się walką wieczoru. Do wygrania: Walizka z Kontraktem, który upoważnia do wyzywania na pojedynek Mistrza MZW lub PpW ‼️ Walizkę będzie można zakontraktować w dowolnym momencie! Oprócz wspomnianego turnieju czekają Was inne starcia i atrakcje, ale o tym już niebawem. Bądźcie czujni! 👊🏻 *Stypulacja walki wieczoru zostanie ogłoszona już wkrótce. A tymczasem zapraszamy do linku poniżej, gdzie znajdziecie wejściówki na show: https://stage24.pl/events/mzw-4692 Przeczytaj wpis na oficjalnym fanpage Maniac Zone
    • Caribbean Cool
      Jezu jakie to raw bylo kijowe
    • Giero
      Za nami kolejny odcinek WWE Monday Night Raw – pierwszy po Backlash 2025. Na sam początek wypowiedział się CM Punk, wyrażając swoje emocje i nazywając Paula Heymana „grubym wężem” za zdradę podczas WrestleManii 41. Konfrontacja z Heymanem przerodziła się w atak Setha Rollinsa i Brona Breakkera na Punku, jednak na pomoc mu ruszyli Sami Zayn i Jey Uso. To z kolei doprowadziło do ogłoszenia tag team matchu na nadchodzącej gali Saturday Night’s Main Event: Punk i Zayn vs. Rollins i Breakker. Penta odniósł zwycięstwo nad Chadem Gable’em. Na zapleczu Jey Uso został zaatakowany przez Brona Breakkera na polecenie Setha Rollinsa. Brutus i Julius Creed pokonali The War Raiders, korzystając z ingerencji The New Day. AJ Styles pokonał Finna Balora, dzięki interwencji Penty w odwecie za ataki The Judgment Day. Becky Lynch odniosła się do wydarzeń z Backlash i do zachowania fanów. W main evencie Rhea Ripley i IYO SKY pokonały Giulię i Roxanne Perez. Zachowanie Rhei sugerowało, że ponownie chce się skupić na odzyskaniu pasa mistrzowskiego. Skrót Raw:
    • MattDevitto
      Też nie sądzę, że jakoś ich to dotknie na dłuższą metę. Chociaż jakiekolwiek oświadczenie na pewno by nie zaszkodziło...Fighful podaje coś takiego:
  • Dodaj nową pozycję...