Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE Saturday Night's Main Event XLIV [2026]

Dyskusje, spekulacje, spoilery

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 518
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Saturday_Night's_Main_Event_XLIV.jpeg

WWE Saturday Night's Main Event XLIV [2026]

Data: 23/05/2026

Allen County War Memorial Coliseum

Fort Wayne, Indiana

Karta:

WWE Intercontinental Championship:

Penta (c) vs. Ethan Page

World Tag Team Championship:

The Vision vs. The Street Profits

Rhea Ripley, Charlotte Flair & Alexa Bliss vs. Jade Cargill, Michin & B-Fab

WWE Women's Tag Team Championship:

Paige & Brie Bella vs. Irresistible Forces

Becky Lynch vs. Sol Ruca

LQM.png

Dwie nowe walki w karcie:

The Vision vs. The Street Profits o pasy tag team:

20260511_SNMEMay_Tag_16x9_date.jpg

Penta vs. Ethan Page o pas należący do Penty:

20260511_SNMEMay_IC_16x9_Date.jpg

Grafiki całkiem solidnie przypadły mi do gustu to muszę przyznać. Na starcie Ethana czekam zdecydowanie bardziej, ale walka o pasy tag team z takim składem ma swój potencjał.

• Lubię to 2

LQM.png

• Reputacja:   241
  • Status:  Online
  • Styl:  Ciemny

5 hours ago, KyRenLo said:

Penta vs. Ethan Page o pas należący do Penty:

I'm sold. Jak nigdy nie oglądam i ignoruje w większości Saturday's Night Meaningless Event - tak tym razem. #WW-ME Era is about to start. Jeśli Ethan wygra i będzie miał porządny title reign to wrócę do oglądania RAW tylko dla niego. A ten match zapowiada się naprawdę fajnie.

Profits Vs Vision...meh, Profits powinni wygrać bo mielibyśmy porządnych mistrzów, ale pewnie to tylko match po to żeby Vision wyglądało dobrze. 

• Lubię to 1

Walka Pań dodana do karty:

Rhea Ripley, Charlotte Flair & Alexa Bliss vs. Jade Cargill, Michin & B-Fab:

20260515_SNMEMay_6WomanTag_16x9_date.jpg

Oficjalny posterek z Pentą:

HIYK0u3XcAAmcZ7?format=jpg&name=small

• Lubię to 1

LQM.png

Kolejna walka. Tym razem pasy tag team kobiet:

20260518_SNMEMay_WomensTag_16x9_Date.jpg

No cóż, szału nie ma. Delikatnie ujmując.

Becky vs. Sol bez pasa na szali:

HIrTut-XMAA7Z1Z.jpg?name=orig

• Dzięki 1

LQM.png

• Reputacja:   1 547

Bo tradycja musi być. Typowanko przed galą:

Saturday Night's Main Event XLIV:

Paige and Brie Bella (c) vs. The Irresistible Forces (Lash Legend and Nia Jax):

Walka dla fanów Paige, którzy za nią tęsknili i chyba tylko dla nich. Obejrzę, bo wiadomo, że ogląda się całość, ale średnio mi pasuje taki zestaw. Strata tytułów przez właścicielki pasów do czasu, aż w pełni zdrowia będzie Nikki pewnie nie ma sensu, bo dopiero wtedy może się w tej trójce coś zadziać.

Ostateczny typ: Paige i Brie.

Becky Lynch vs. Sol Ruca:

Walka z cyklu- jest spory potencjał. Sol w ringu potrafi naprawdę wiele, a Ruda wciąż jest w stanie robić dobre starcia, więc teoretycznie na papierze mamy coś, na co można czekać z dużym oczekiwaniem. Jak wyjdzie w praktyce? Zobaczymy. Walka nie jest o pas, więc można tutaj dać wygrać Sol, która zgarnie wielkie nazwisko do kolekcji. Przegrana Sol w walce bez pasa na szali nie ma sensu. 

Ostateczny typ: Sol Ruca.

The Vision (c) vs. The Street Profits:

Oby walka była znośna. Zmiany mistrzów raczej nie przewiduję. Jeszcze.

Ostateczny typ: Logan i Austin.

Six-woman tag team match:

Ech. Rhea i Jade dalej ze sobą rywalizują, a te jobberki B-Fab i Michin jeszcze dostają swoje miejsce na karcie. Skoro zakładam, że Ripley na 200 procent obroni tytuł na Clash in Italy to można zasiać rzekomą niepewność dla widzów i dać wygrać tutaj drużynie Jade, ażeby ukazać, że można pokonać Ripley.

Ostateczny typ: Jade i spółka.

Penta (c) vs. Ethan Page:

Penta w ringu zwykle nie zawodzi. Zawsze pokaże się z co najmniej niezłej strony. Dostał swój moment nagrody, zdobywając pas. Jako mistrz mi nie przeszkadza, ale sympatia do Ethana i chęć zobaczenia go z pasem jest dużo większa. Ethan i pas to zapowiedź dobrej telewizji.

Ostateczny typ: Ethan Page.

Dobrej gali dla oglądających.

• Lubię to 2

LQM.png

• Reputacja:   1 030

Nie jestem pozytywnie nastawiony do całej gali zbytnio patrząc na kartę, trzy pojedynki z pewnością obejrzę, a nad dwoma się zastanawiam, zobaczymy jak wyjdzie w praniu.

1.Rhea Ripley & Charlotte Flair & Alexa Bliss vs Jade Cargill & Michin & B-Fab, Six Woman Tag Team Match

Ze względu na to, że jest to pierwsza walka to obejrzę, jeszcze nie jestem przesycony, ani nie mam parcia na coś więcej, więc może będzie to dobre na rozgrzewkę, cieszy mnie ogromnie, że nie jest to jednak main event, wtedy bym raczej skipnął, ale jest ryzyko, że main eventem będzie starcie o pasy WWE Women's Tag Team, miejmy nadzieję, że jednak tak nie będzie, co do tej walki teraz hmm, no nie liczę tu na starcie powyżej poziomu tygodniówki, chociaż jak tak patrzę początek to może będzie lepiej, przekonamy się, a kto tutaj wygra? Ciężko stwierdzić, z jednej strony w face'owej ekipie mamy same main eventerki i byłe mistrzynie świata oraz jedną obecną i nie powinny tego przegrywać z ekipą, która składa się z miernej Jade Cargill oraz dwóch jobberek mimo wszystko, a z drugiej Jade i tak pewnie przegra na Clash In Italy, więc nie zdziwi mnie jak WWE pójdzie w stronę zwykłego pinu Alexy przez Jade, biorę też jednak pod uwagę opcję jakiegoś nieporozumienia w ekipie face'owej pomiędzy Charlotte i Ripley, no jest tu parę rozwiązań i ciekawi mnie, w które WWE pójdzie, istnieje jeszcze opcja interwencji Fatal Influence, które pcha się do tego main eventu kobiet i to też byłoby dobre rozwiązanie, ale zobaczymy na co Tryplak postanowi postawić, może coś czego kompletnie nie wymieniłem. Wooooow dobra tego to się nie spodziewałem, przede wszystkim świetny pojedynek prawie 17 minut mega dobrej akcji z każdej strony, był chyba tylko jeden wolniejszy moment w tym pojedynku, ale to krótki, kiedy obijali Flair gdzieś blisko początku walki, ale to nie trwał długo, Rhea i Charlotte się pogodziły, Alexa się cieszyła, ale Jade ich zaatakowała, Jaded na Ripley i przypięła obecną mistrzynie, aż mnie to zdziwiło, ale to oznacza tylko to, że Rhea wygra na Clash In Italy, przynajmniej na to liczę, ale świetny pojedynek, każda z Pań pokazała się wybitnie, fani byli głośno i mocno zaangażowani w pojedynek, no ogólnie poziom PLE zdecydowanie, cieszę się, że jednak tego nie skipnąłem, bo istnieje spora szansa, że będzie to match of the night!

2.Becky Lynch vs Sol Ruca, Singles Match

Walka na którą bardzo czekam i tutaj mam oczekiwania, liczę, że się nie zawiodę, pojedynek o ile nic się nie zmieniło to nie jest o tytuł, walkę powinna wygrać Sol, wydaję mi się, że wygra jakimś School Boyem czy nieporozumieniem, walkę sędziuję ulubiona sędzia Becky, więc może tu być jakiś ref bump czy zwykła kłótnia no zobaczymy, przed walką Becky jeszcze atakuję Sol, ale przez to, że później skupia uwagę na sędzi to Sol to wykorzystuję i się odkuwa i zaczynamy walkę! Niecałe 3 minuty walki po tym jak Becky wciągnęła sędzię pod Sol Snatchera i sędzia zakończyła pojedynek na korzyść Sol, z jednej strony szkoda, bo liczyłem na solidny pojedynek, ale z drugiej dobre przedłużenie feudu, który może się jeszcze rozwinąć, Becky wykazała się sprytem i w sumie tak jak mówię dobre przedłużenie feudu, liczę na kolejny pojedynek już o tytuł Women's Intercontinental, a po walce mamy jeszcze atak Becky na Sol, myślę, że to dobre rozwiązanie, bo dzięki temu publika stanie jeszcze bardziej po stronie Sol, więc dobrze się stało.

Wooooow niedługo później Becky dowiaduję się, że Nick Aldis dostał telefon od Pearca i po tym co się stało to dostaniemy Becky Lynch vs Sol Ruca na Clash In Italy i to o tytuł Women's Intercontinental! OJ TAK!!!!

3.Penta vs Ethan Page, Intercontinental Championship Singles Match

Druga walka na którą mega czekam dzisiaj, liczę, że Panowie dostaną z 15 minut na pojedynek i oby tak było, transmisja coś się zepsuła na niecałe dwie minuty, dobrze, że nie w trakcie walki, ale no liczę tutaj na bardzo dobre starcie, tutaj jest ring skill, jest psychologia, to starcie powinno mieć wszystko i kto by nie wygrał to będę zadowolony, myślę, że Pentagon obroni tytuł, ale będę bardzo mile zaskoczony Ethanem, bo uwielbiam gościa i jak dla mnie to przyszły main eventer. Prawie 14,5 minuty kolejnego bardzo dobrego pojedynku, czy przebili opener? Ciężko mi stwierdzić, było porównywalnie dobrze, ale chyba jednak opener minimalnie lepszy, może dlatego mam takie odczucia, że po openerze nie spodziewałem się tak dobrej walki i to kwestia tego, a może zwyczajnie opener mi bardziej siadł i był lepszy, niemniej jednak ten pojedynek również był bardzo dobry, Ethan i Pentagon udowodnili, że dobrze się dogadują i jest chemia pomiędzy nimi, liczę, że to nie ostatnie ich starcie, Pentagon obronił tytuł i czekamy na kolejne obrony, ale tak jak mówię, mam nadzieję, że to nie koniec feudu Pentagona z Ethanem i Page dalej będzie miał na celowniku tytuł Interkontynentalny.

4.Brie Bella & Paige vs The Irresistible Forces, WWE Women's Tag Team Championship Tag Team Match

Nie oczekuję nic po tym pojedynku i sam się zastanawiam czy go oglądać czy skipnąć, ale raczej na przewijaku obejrzę, ta walka jest mi kompletnie obojętna. Starcie długo nie trwało, niecałe 8,5 minuty, dobry czas, nic ciekawego tam nie było jak oglądałem na przewijaku, może się mylę, ale jak patrzyłem to nic nie straciłem i nie ma o czym pisać.

5.The Vision vs Street Profits, World Tag Team Championship Tag Team Match

Main eventem jest to starcie, mega mnie to zdziwiło, znaczy ogólnie ta karta wyglądała w taki sposób, że tak naprawdę każde starcie mogłoby main eventować to show, więc to też miało szanse, niemniej jednak i tak jestem zaskoczony, zobaczymy jak to wyjdzie, myślę, że coś tu się wydarzy i jakieś story pójdzie do przodu, Vision vs Rollins, jakaś zmiana mistrzowska czy ktoś się ogólnie pojawi, ale no przekonamy się, nie bez powodu chyba jest to main eventem, ale sama walka może być bardzo przyjemna. Wooow, kolejny świetny pojedynek 16,5 minuty i tutaj już mi mega ciężko stwierdzić czy ta walka była lepsza czy opener, pod względem emocji to chyba jednak main event mi się bardziej podobał, ale ringowo było bardzo podobnie, jednak main event minimalnie lepiej, miał większą stawkę, większe emocję, to chyba jednak była najlepsza walka tego wieczoru oczywiście nie ujmując nic openerowi oraz walce o tytuł Interkontynentalny, Vision obroniło swoje mistrzostwa i to w całkiem dobrym stylu i oczywiście kantując, ale pasuję to do ich postaci, pod koniec walki pojawił się jeszcze Breakker, ale został zgaszony przez Street Profits, chociaż swoje na pewno dorzucił, po walce jeszcze Bron rozwalił Monteza i Angelo i takim widokiem kończymy Saturday Night's Main Event!

Match Of The Night: 5.The Vision vs Street Profits, World Tag Team Championship Tag Team Match

Podsumowanie: Jestem mega pozytywnie zaskoczony, gala miała w większości bardzo dobre lub nawet świetne walki, mile się zaskoczyłem poziomem, walka Becky z Sol mimo, że oczekiwałem czegoś innego to dobre przedłużenie feudu i od razu na tej gali dowiedzieliśmy się co dalej dla tych Pań, opener przekroczył moje oczekiwania zdecydowanie podobnie jak main event, szkoda, że Ethan nie zdobył tytułu, ale może szykują dla niego coś większego albo zdobędzie go w późniejszej części tego feudu, bo mam nadzieję, że to nie koniec pogoni Page'a za tytułem Interkontynentalnym, no ogólnie nie spodziewałem się tak dobrej gali po takiej karcie, ale dowieźli niesamowicie, jestem pod wrażeniem i gale można polecić zdecydowanie.

Edytowane przez Kaczy316
  • Lubię to 2

Top 3 Walk 2k18

1.Kenny Omega vs Chris Jericho(Wrestle Kingdom 12)

2.Hiromu Takahashi vs Marty Scurll vs Will Ospreay vs Kushida(Wrestle Kingdom 12)

3.Johnny Gargano vs Andrade Cien Almas(NXT Takeover: Philadelphia)

• Reputacja:   441
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Klasyczny

Jade Cargill, Michin & B-Fab kontra Rhea Ripley, Charlotte Flair & Alexa Bliss - bardzo przyjemny - jak na WWE - opener, ale z łatwym do przewidzenia wynikiem. Skoro nie było pasa na szali, do przewidzenia było, że heelowa ekipa wygra, a Jade Cargill odliczy Ripley, aby istniał cień prawdopodobieństwa, że w Turynie złoto wróci do "The Storm".

Becky Lynch kontra Sol Ruca - zwykle w kartach SNME były cztery niezbyt długie walki. Jak zobaczyłem, że tutaj jest ich 5, pomyślałem, że jedna z walk będzie wyjątkowo krótka. Padło na ten mecz, a szkoda, bo skoro nie było pasa na szali, Sol mogła trochę polatać w ringu i wygrać. Tym bardziej, że na Clash in Italy obie panie zawalczą raz jeszcze, o tytuł. No i chyba znowu był Sol Snatcher z botchem. Zastanawiam się też, dokąd prowadzą te wszystkie tarcia na linii Lynch - Carr. Sędzia zawalczy kiedyś z Becky?

Penta kontra Ethan Page - walki z udziałem Penty i Ethana ogląda mi się zwykle dobrze i tak też było tym razem. Page przegrał, ale nie stracił wiele, bo niby "odliczył" mistrza.

Paige & Brie Bella kontra Nia Jax & Lash Legend - przewaga pretendentek była tak wyraźna, że za cholerę nie dało się tutaj uwierzyć w to, że Brytyjka i bliźniaczka stracą pasy. Mistrzyniami są za krótko, Jax i Legend pasy miały niedawno. A sama walka to szarzyzna tygodniówkowa.

The Vision kontra Street Profits - niezła walka. Pretendenci przegrali kantem, ale myślę, że dostaną w Europie jeszcze jedną szansę i pewnie wtedy dopną swego. Przedtem pewnie jakiś 6 Men Tag Team Match w tym samym składzie plus Breakker i Rollins.

To bodaj drugie SNME w tym roku i druga całkiem udana gala. WWE wychodzi to show lepiej niż PLE z tzw. wielkiej czwórki. :D 

• Lubię to 2

Cena.jpg

Saturday Night's Main Event XLIV:

Opener:

Jak na starcie, w którym były Jade\B-Fab, czy Michin to naprawdę dobrze się to oglądało. Mam wrażenie, że był to najdłuższy pojedynek tej gali i wcale on mi się nie dłużył. Ostatecznie tak jak pisałem wyżej, co nasuwało się samo Jade zgarnęła wygraną, odliczając Ripley, ażeby była iluzja dla fanów, iż Ripley da się z tego pasa skroić, ale my wiemy, że tak nie będzie.

8/10 na zachętę.

Becky vs. Sol:

Żal, że Panie nie dostały tak naprawdę walki- jest. Z drugiej strony jakoś, jednak chcieli, żeby wcisnąć walkę o pas na Clash in Italy i wykorzystano do tego tę galę. Oby już na gali Premium Panie lśniły poziomem ringowym.

Bez oceny, bo nie bardzo jest co oceniać tutaj.

Penta vs. Ethan:

Bardzo dobry pojedynek. W mojej ocenie najlepszy na gali. Przed galą pisałem, że liczę, iż WWE pociągnie za spust, jednak stało się inaczej. Penta dalej mistrzem, ale nie mam pretensji. Starcie wysokiej jakości, a ja dalej wierzę, że Ethan w końcu ów mistrzem zostanie.

8,5/10

Brie i Paige vs. Nia i Lash:

Walka się odbyła. Brie i Paige wygrały. W zasadzie co tutaj dodawać? Bezapelacyjnie najgorsza walka (Becky vs. Sol nie ma co liczyć) całej gali, ale tego można było oczekiwać.

2,5/10

Logan i Austin vs. Ford i Dawkins:

Jak zobaczyłem, że ta walka jest Main Eventem to już pomyślałem, że dostaniemy tutaj zmianę mistrzów, co finalnie się nie stało- jeszcze się nie stało. Jeszcze to dobre słowo, którego użyłem przed galą.
Sama walka wyszła lepiej niż przeciętnie. Był Heyman, który ocalił The Vision był też Bron.

7/10

Podsumowanie:

Opener pozytywnie zaskoczył poziomem i okazał się dobrym wyborem na start.
Becky i Sol to był przerywnik służący, aby zestawić je ponownie już w walce o pas.
Walka o pas tag team kobiet do zapomnienia.
Penta i Ethan stworzyli bardzo przyjemne widowisko.
Main Event był zadowalający.

Ocena ogólna 7na10.

Było lepiej, niż myślałem, że będzie czytaj podobnie jak podczas gali Backlash. Jestem zadowolony.

• Lubię to 2

LQM.png

• Reputacja:   241
  • Status:  Online

Wracamy do normy Saturday's Night Meaningless Event.

Jak na ironię...to jest format w którym to show ma sens. Żadna walka nie ma zanczenia w kontekście dużych storyline'ów, ot, kilka fajnych, porządnych matchy + to coś w czym brała udział Lash i Nia, żeby nie było za przyjemnie.

Osobiście, tylko i wyłącznie osobiście, żałuje że Ethan nie wygrał - ale zrobił to co Ethan robi najlepiej. Dał dobry match. Oby tak dalej i oby niedługo przygarnął jakieś złoto do rąk. Monday Night Ego to jest to czego potrzebujemy. 

Biorąc pod uwagę poziom i oczekiwania, jestem zaskoczony że odbieram to show całkiem pozytywnie. Takie solidne 5-6/10, mimo walki o pasy TT kobiet. Może za bardzo zawyżam ocenę bo Ethan? Kto wie. Koniec końców, przyjemnie się to oglądało.

Przyczepię się tylko do jednego - Sol Snatcher. Przekombinowali ten finish tak mocno, jak tylko mogli. Lwia część zawodniczek ma problem żeby przyjąć Sol Snatcher, więc czemu prosić sędzine o to? Można było ten sam spot zrobić z Superkick'iem, Crossbody czy czymkolwiek innym. W ten sposób tylko dają więcej okazji żeby ujebać ten finisher do reszty. Sam motyw, pomijając wykonanie, nie był zły i nawet włożyli w to trochę przemyślenia - jak na fakt że mówimy o walce kobiet, to faktycznie sporo. Nie podoba mi się tez ilość ref bumpów, które powoli przestają mieć znaczenie jak widzimy ich aż tyle..."Less is More".