Zwolnienie writera, zapowiedzi, Matt Riddle... (zobacz)
Drew Gulak wraca do WWE! Gwiazda NXT na Smack... (zobacz)
Adepci Performance Center jako fani na Raw, B... (zobacz)

AttitudePL na Facebook AttitudePL na YouTube AttitudePL na Twitter Nasz kanał RSS

Poprzedni temat «» Następny temat
kompilacja 7601 - windows 7 Home Premium - 64-bitowy
Autor Wiadomość
VillainLee 
Upper Midcarder



Wrestler: Omega Styles Naito Y2J
Wiek: 27
Dołączył: 02 Lip 2015
Posty: 1103
Podziękował: 51
Podziękowano mu 14 razy w 11 Postach
Skąd: Starogard
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2018-05-25, 00:05   kompilacja 7601 - windows 7 Home Premium - 64-bitowy

Siemka wszystkim.
Piszę gdyż mam problem taki jak napisałem w temacie.
Otóż lekko ponad miesiąc temu oddałem laptopa do naprawy, gdzie jak się okazało padł dysk, i trzeba było zgrywać wszystko od nowa, łącznie z windowsem. Oczywiście za system im zapłaciłem, kompa odebrałem, i wczoraj w dolnym prawym rogu pojawił mi się wspomniany komunikat 7601. Oczywiście nie mam żadnego kodu do wklepania, a próby wejścia do cmd i próby z komendą /set TESTSIGNING OFF oraz z komendą slmgr -rearm nic nie dały. Wie może ktoś o innych sposobach obejścia tego? Chodzi mi o zarówno te bezpłatne jak i płatne (poza nowym systemem, bo jednak ponad 200 pln nie mam na wydanie na nowy windows)
I przy okazji: na allegro oferują kody do windowsów, wie ktoś czy to na serio pomaga? Bo ceny zaczynają się od 20 pln, i nie jestem do końca co do tego przekonany.
Thx wszystkim za odpowiedzi. Oferuję za pomoc browara albo i dwa przy jakimś zlocie (bo jak wiadomo, w dzisiejszych czasach za darmo nic nie ma :D )
_________________
Mamy mundial 4K: Kolumbia, Kazań, Klęska, a czwarte "K" proszę sobie dopisać - Jacek Laskowski

http://tenzwyklyblog.blogspot.com/ - zapraszam

User dnia - 16 Kwietnia 2016
Recaper roku 2016
 
     
maly619 
Main Eventer



Wrestler: Ziggler, The Undertaker, Tomko
Wiek: 31
Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 4591
Podziękował: 40
Podziękowano mu 0 razy w 0 Postach
Skąd: K-Koźle
Wysłany: 2018-05-25, 08:07   

VillainLee napisał/a:
Oczywiście za system im zapłaciłem


Skoro tak to się do nich zgłoś ;) Nie może być tak że nie masz czegoś za co zapłaciłeś.

[ Dodano: 2018-05-25, 08:10 ]
A te wszystkie klucze z Allegro (do Office'a i Windowsa) są gówno warte. Często są to zużyte już klucze wersji OEM systemów/programów. OEM to licencja na stację, więc wgranie jej na inny sprzęt może spowodować zablokowanie klucza. I tu zaznaczam. Może, ale nie musi. Tyle że niezależnie od tego klucz jest i tak nielegalny bo zgodnie z licencją potrzebujesz nalepkę, nośnik (płytę) - chyba że wersja licencji takowej nie ma, oraz dowód zakupu.
 
 
     
VillainLee 
Upper Midcarder



Wrestler: Omega Styles Naito Y2J
Wiek: 27
Dołączył: 02 Lip 2015
Posty: 1103
Podziękował: 51
Podziękowano mu 14 razy w 11 Postach
Skąd: Starogard
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2018-05-25, 09:07   

maly619 napisał/a:
VillainLee napisał/a:
Oczywiście za system im zapłaciłem


Skoro tak to się do nich zgłoś ;) Nie może być tak że nie masz czegoś za co zapłaciłeś.

[ Dodano: 2018-05-25, 08:10 ]
A te wszystkie klucze z Allegro (do Office'a i Windowsa) są gówno warte. Często są to zużyte już klucze wersji OEM systemów/programów. OEM to licencja na stację, więc wgranie jej na inny sprzęt może spowodować zablokowanie klucza. I tu zaznaczam. Może, ale nie musi. Tyle że niezależnie od tego klucz jest i tak nielegalny bo zgodnie z licencją potrzebujesz nalepkę, nośnik (płytę) - chyba że wersja licencji takowej nie ma, oraz dowód zakupu.


W serwisie zapłaciłem normalnie jak za nowy dysk (już nie pamiętam ile dokładnie) i do tego była też cena za wgranie windowsa,łącznie 230 zł.
A co do OEM,mogę rzucić screenem z programu MGADIAG,o ile taki zrzut cokolwiek by pomógł.
Oczywiście thx za udzieloną już pomoć ^^ Niby maly619,ale nie taki mały ^^
_________________
Mamy mundial 4K: Kolumbia, Kazań, Klęska, a czwarte "K" proszę sobie dopisać - Jacek Laskowski

http://tenzwyklyblog.blogspot.com/ - zapraszam

User dnia - 16 Kwietnia 2016
Recaper roku 2016
 
     
maly619 
Main Eventer



Wrestler: Ziggler, The Undertaker, Tomko
Wiek: 31
Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 4591
Podziękował: 40
Podziękowano mu 0 razy w 0 Postach
Skąd: K-Koźle
Wysłany: 2018-05-25, 19:15   

VillainLee napisał/a:
cena za wgranie windowsa


ok, ale tu pytanie co to za Windows? Typuję że wgrali po prostu instalkę bez klucza o który teraz musisz się martwić.
Opcje są dwie - kupno klucza, albo jakiś aktywator (czyli de facto piracki Windows). Tu zapraszam na PW ;)

VillainLee napisał/a:
Niby maly619,ale nie taki mały


Z licencjami Windowsów i Officów mam do czynienia w pracy wiec wiem "co i jak" :P
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Google
 
Copyright © 2001-2010 Attitude      Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group