Kolejne TakeOver także podzielone na dwie noc... (zobacz)
Wight zapowiada kolejny debiut w AEW, karta R... (zobacz)
Kolejne TakeOver, bilety na WrestleManię, zap... (zobacz)

AttitudePL na Facebook AttitudePL na YouTube AttitudePL na Twitter Nasz kanał RSS

Poprzedni temat «» Następny temat
Gramy w gry z PS2 na PC (najlepszy sposób)
Autor Wiadomość
..:::ROCK:::.. 


Wrestler: The Rock, Hulk Hogan
Wiek: 26
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 19
Podziękował: 2
Podziękowano mu 0 razy w 0 Postach
Skąd: Hrubieszów
Wysłany: 2009-03-15, 11:35   Gramy w gry z PS2 na PC (najlepszy sposób)

Oto najlepszy sposób jak grac w gry z ps2 na kompie. Mam kompa sempron 3000mhz, geforce 7300 GT, 512 ram , i tym sposobem z taką konfiguracją pluginów wyciągnąłem na SDVSR2009 do 50 frapsów.

Jest dużo roboty ogólnie z konfiguracją tego, dam swój spakowany emulator który u mnie bez problemu odpala gre.

http://rapidshare.com/fil...3R.zip.zip.html

password: byCaNeR

Jeśli już mamy emulator to najpierw przy pomocy daemon tools bądź alcohol'a, mountujemy obraz w napędzie wirtualnym.

Następnie odpalamy emulator z pliku

pcsx2svn377.exe (mi działa na tym)
lub
pcsx2tsvn377.exe (prawdopodobnie dla AMD, ale nie dam głowy)

Grafika
Jeśli mamy inny procesor to jedyna rzecz jaką należy zmienić.

Najpierw należy sprawdzić jakie instrukcje wykonuje nasz procesor, aby jak najwięcej z niego wycisnąc w emulacji.
Ściągamy-> http://www.instalki.pl/pr...styka/CPU-Z.php
Następnie sprawdzamy wymagany parametr:



Wybieramy plugin:
GSdx 846 (MSVC 15.00, SSE odczytane z parametrów procka, im wyższe tym lepsza emulacja)

Konfigurujemy go:
Resolution: Windowed, podobno wolniej chodzi przy maksymalizacji okna przy dużych rozdzielczościach pulpitu
lub 640x480, najlepsze rozwiązanie na słabsze kompy
Renderer: Direct3D9 (Hardware), prawdopodobnie jest możliwość wybodu DirectX 10 dla Visty.
Shader: Taki jaki wyciąga nasz karta, wyżej - lepiej. Powinno pisać na pudełku jaki macie shader na karcie graficznej .
Interlacing: Weave tff (saw-tooth), w każdym innym przypadku ekran mniej lub bardziej drga

teraz na dole

Texture Filtering: jak jest zaznaczone to gra jest odrobinę mniej pikselowata, kosztem prędkości oczywiście
Enable tv-out: zaznaczone to przekierowujemy obraz na tv zamiast monitor, nie testowałem bo nie mam
Co do reszty to nie wiem, nie dociekałem co znaczą te pojęcia.

u mnie ustawienia wyglądają tak:


Pierwszy Kontroler i Drugi Kontroler
LilyPad 0.9.4, - UWAGA do SvR2009 potrzebny jest pad z gałkami, do tauntów i rzutów.
Istnieje również możliwość grania na klawiaturze, ale co to za frajda? Pad z gałkami już za 40 zł można kupić.
Klikamy konfiguruj, omijamy pierwszą zakładke i wchodzimy w Pad 1 i ustawiamy guziki zgodnie z upodobaniami/oznaczeniami na padzie.

Można grać na dwóch, szkoda że nie na czterech jak na PS2. Myśle że kiedyś sie doczekamy takiego pluginu który obsłuży 4 graczy.

Cdvdrom
EPP polling CDVD Driver 0.4.0 - klikamy konfiguruj i podajemy litere dysku wirtualnego na który mountowaliśmy daemon toolsem obraz gry

Inne pluginy też działają, różnicy chyba w tym wielkiej nie ma. Kto chce może sie pobawić z tym.

Usb i FireWire
Nie ruszamy

Dźwięk
ZeroSPU2 0.4.6

W konfiguracji polecam ustawić Time Scalling, lub wyłączyć Time Scalling i zaznaczyć Mute.
Wtedy tracimy dźwięk ale zyskujemy troche na prędkości.

Dev9
DEV9null Driver 0.3.0
Szczerze to nie wiem do końca co to jest .

No i najważniejsze bez tego "konsolka" nie ruszy za chiny

Bios
Europe v02.00(14.06.2004)
Taki jaki wrzuciłem.

Należy jeszcze ustalić katalog z biosem (W podfolderze "bios" w folderze emulatora)
i z wtyczkami (W podfolderze "plugins" w folderze emulatora)


Przejdźmy teraz do... z menu wybieramy Konfiguracja->Procesor

No i tu sie zaczną schody, bo nie wiem czy dla duo to będzie działać (powinno).
U mnie to wygląda tak:



Jeśli nie działa to tu należy kombinować, emulator ograniczona do 50 klatek na sekunde (można to zmienić lub wyłączyć), gdyż dla mega mocnych procków można przekroczyć 100% prędkości gry i wtedy gra chodzi szybciej jak na konsoli .

Jak widać tu też możemy odczytać instrukcje procka, jednak mi tu nie pokazuje SSSE3. Dlatego radze sprawdzać przy pomocy CPU-Z.

Konfiguracja->Speed Hacks

Tu możemy zaznaczyć wszystko, troche to przyspiesza prace naszego emulatora.
Skutki uboczne nie są dokuczliwe, niektóre animacje titantronów sie zacinają. Prócz tego chyba nic więcej.

Odpalamy Plik->Uruchom i gramy .



Mam Windows XP SP3 , więc nie daje gwarancji czy to będzie działać pod Vistą czy XP bez SP, na XP SP2 też działało u mnie.
SvR 2008 też działa na tym emulatorze. Wcześniejsze podobno też.

Jak coś jest nie jasne to pytać/pisać. Moge ew dorzucić screeny na życzenie.

Screeny jak ktoś nie wierzy.




_________________
IF YA SMELL WHAT THE ROCK IS COOKIN
Ostatnio zmieniony przez ..:::ROCK:::.. 2009-03-16, 14:32, w całości zmieniany 4 razy  
 
 
     
KENTA 
Midcarder


Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 717
Podziękował: 49
Podziękowano mu 0 razy w 0 Postach
Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: 2009-03-15, 13:11   

Można ten emu na jakiś inny server bo z tamtego wygasło ;/
_________________
Gdybym miał nowotwór nazwałbym go Gość
 
 
     
..:::ROCK:::.. 


Wrestler: The Rock, Hulk Hogan
Wiek: 26
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 19
Podziękował: 2
Podziękowano mu 0 razy w 0 Postach
Skąd: Hrubieszów
Wysłany: 2009-03-15, 14:28   

Jusz poprawiłem :)
_________________
IF YA SMELL WHAT THE ROCK IS COOKIN
 
 
     
arek27 
Jobber



Wrestler: Randy Orton,Jeff Hardy
Wiek: 25
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 90
Podziękował: 1
Podziękowano mu 0 razy w 0 Postach
Skąd: Gniezno
Ostrzeżeń:
 6/3/4
Wysłany: 2009-03-15, 14:39   

Jaka to wersja..... pcsx2 9.4 ??
_________________
RKO-Randy Orton!! http://www.youtube.com/wa...feature=related
 
 
     
..:::ROCK:::.. 


Wrestler: The Rock, Hulk Hogan
Wiek: 26
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 19
Podziękował: 2
Podziękowano mu 0 razy w 0 Postach
Skąd: Hrubieszów
Wysłany: 2009-03-15, 15:14   

Sory, sie zapomniałem tamtego pliku wrzucic, upnąłem na speedyshare :)

http://www.speedyshare.com/557871786.html

[ Dodano: 2009-03-15, 15:53 ]
słuchajcie wqszyscy, jak wali wam sie odpalanie z tego pliku to odpalajcie z jakiego kolwiek. Bedzie działac z takim samym efektem. :)
_________________
IF YA SMELL WHAT THE ROCK IS COOKIN
 
 
     
nttn 
Upper Midcarder


Wiek: 25
Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 1549
Podziękował: 299
Podziękowano mu 528 razy w 85 Postach
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2009-03-15, 16:53   

..:::ROCK:::.. napisał/a:
Jusz

:)

Tutorial bardzo fajny, zagralem sobie w jedna z gierek WWE, ale i tak procek za slaby i 19 fps mialem max ;)
 
 
     
..:::ROCK:::.. 


Wrestler: The Rock, Hulk Hogan
Wiek: 26
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 19
Podziękował: 2
Podziękowano mu 0 razy w 0 Postach
Skąd: Hrubieszów
Wysłany: 2009-03-15, 18:09   

No nie wiem... A jakiego masz procka? Mysle ze jakbys sie troche pobawił z konfiguracją pluginów to bys wyciągną więcej fps, moze z30 :roll:
_________________
IF YA SMELL WHAT THE ROCK IS COOKIN
 
 
     
nttn 
Upper Midcarder


Wiek: 25
Dołączył: 29 Gru 2006
Posty: 1549
Podziękował: 299
Podziękowano mu 528 razy w 85 Postach
Skąd: Nowy Sącz
Wysłany: 2009-03-15, 18:11   

Nie da rady na moim i juz :) Celeron 2.66 GhZ to za malo :)
Chociaz w menu bylo 50 fps :twisted:
 
 
     
Longer 
Upper Midcarder


Dołączył: 08 Mar 2009
Posty: 1133
Podziękował: 164
Podziękowano mu 70 razy w 10 Postach
Skąd: 435
Wysłany: 2009-03-15, 18:39   

Tak zgodzę się trochę za słaby procesor. Ja mam 3000GHz i gra chodzi płynnie. Teraz sobie porównuje xBoxa do PC :) Wielkie dzięki.
 
     
Koper137 
Midcarder



Wrestler: Orton, Morrison, Dibiase
E-fed: ssie
Wiek: 25
Dołączył: 26 Sie 2008
Posty: 704
Podziękował: 74
Podziękowano mu 60 razy w 8 Postach
Skąd: 19BDG46
Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: 2009-03-15, 21:35   

Dlaczego jak chce właczyc emulator wyskakuje mi Raport o błędach?
_________________
Moja Galeria wejdź i zostaw Komenta !
JESTEM HARDKOREM !
Może potrzebujesz zaproszenia na LOCKERZ.COM ? Wal do mnie !

 
 
     
..:::ROCK:::.. 


Wrestler: The Rock, Hulk Hogan
Wiek: 26
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 19
Podziękował: 2
Podziękowano mu 0 razy w 0 Postach
Skąd: Hrubieszów
Wysłany: 2009-03-15, 22:22   

Dobra, teraz już cały emulator (PCSX2 2.9.4.) , ze wszystkimi pluginami i biosem wrzuciłem. Znajduje sie w pierwszym poście. Z tym emulatorem nie miałem zadnych problemów i fps sie tez poprawiły (do 60) i troszke lepsza grafika. Jest extra, polecam. Konfiguracja jest taka sama jak w pierwszym poscie :) .
_________________
IF YA SMELL WHAT THE ROCK IS COOKIN
Ostatnio zmieniony przez ..:::ROCK:::.. 2009-03-15, 23:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
     
arek27 
Jobber



Wrestler: Randy Orton,Jeff Hardy
Wiek: 25
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 90
Podziękował: 1
Podziękowano mu 0 razy w 0 Postach
Skąd: Gniezno
Ostrzeżeń:
 6/3/4
Wysłany: 2009-03-15, 22:54   

A sprawdz tą grę na emulatorze pcsx2 9.5 lub 9.6...
_________________
RKO-Randy Orton!! http://www.youtube.com/wa...feature=related
 
 
     
..:::ROCK:::.. 


Wrestler: The Rock, Hulk Hogan
Wiek: 26
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 19
Podziękował: 2
Podziękowano mu 0 razy w 0 Postach
Skąd: Hrubieszów
Wysłany: 2009-03-16, 14:24   

sprawdzałem już, i powiem ze na tej wersji, która teraz jest w pierwszym poscie chodzi najlepiej :)
_________________
IF YA SMELL WHAT THE ROCK IS COOKIN
 
 
     
michal9433 
Lower Midcarder



Wrestler: Sheamus, Y2J, Evan Bourne, HBK
Wiek: 27
Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 343
Podziękował: 1
Podziękowano mu 0 razy w 0 Postach
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2009-03-16, 19:44   

witam moj procek to AMD Athlon 64 X2 4800+ dual core. Karta graficzna to GeForce 7900Gt/GTO i mam 2gb ram. czy poszlo by u mnie chodziasz smackdown vs raw 2006?? ;p
_________________

 
 
     
KENTA 
Midcarder


Dołączył: 09 Maj 2008
Posty: 717
Podziękował: 49
Podziękowano mu 0 razy w 0 Postach
Ostrzeżeń:
 4/3/4
Wysłany: 2009-03-16, 19:49   

Na moim
Core 2 duo 2,4 ghz,2 gb ram,geforce 8600 gt ile by wyciągło FPS ?
_________________
Gdybym miał nowotwór nazwałbym go Gość
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Google
 
Copyright © 2001-2010 Attitude      Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group