quilwaxil58
Dołączył: 04 Gru 2020 Posty: 1 Podziękował: 0 Podziękowano mu 0 razy w 0 Postach
Wysłany: 2020-12-04, 12:50 Pytania dla początkujących
Cześć wszystkim. Jestem fanem boksu, ale niestety niewiele wiem o MMA, pomimo tego, że ogólnie lubię sztuki walki. Jeśli ktoś z Was ma wolny czas, byłoby miło, gdybyście mogli odpowiedzieć na niektóre z moich pytań dotyczących tego sportu:
Czym dokładnie jest „czek”? O ile wiem, to wtedy, gdy jeden zawodnik używa okrężnicy, a drugi podnosi nogę, aby zablokować kopnięcie goleniem? Czy to naprawdę nie boli? (A może goleni są w zasadzie odrętwiałe z powodu bólu po uderzeniu tak mocno na treningu, coś, co słyszałem wieki temu).
Dlaczego istnieje takie dziwne napięcie między wieloma fanami MMA i boksu? Miałem wrażenie, że boks był tak naprawdę dużą częścią MMA, więc nie rozumiem tego, kiedy widzę, że jest odrzucany przez fanów MMA. Jeśli chodzi o boks i MMA, widziałem sparing Lomachenko z tym, że T.J. Dillashaw, byłam pod wrażeniem. Podobał mi się ruch Dillashawa na ringu.
Jak dobry był Ronda Rousey? Myślę, że słyszałem, jak ludzie mówili, że nigdy nie była świetna przeciwko napastnikom, a po prostu skorzystała na walce z ludźmi, którzy nie byli świetni w uderzaniu. To nie ma dla mnie sensu - jak dostać się na szczyt sportu bez walki z porządnymi napastnikami? Czy ktoś może to wyjaśnić?
Jakie są obecnie najsilniejsze elementy tradycyjnych sztuk walki w MMA? Pamiętam, że słyszałem o Machidzie. Czy są inni, którzy używają tradycyjnych technik? A co z ludźmi, którzy używają niezwykłych stylów i technik? Najwyraźniej ludzie tak naprawdę nie używają pomocnika zbyt często w MMA ... dlaczego tak jest? Wygląda na to, że przydałoby się.
Kim są najlepsi wojownicy do oglądania, jeśli chodzi o umiejętności techniczne i obronę?