Babatunde o występie na gali Evolve 129, 130 ... (zobacz)
Zapowiedź ROH Best in the World 2019 w ROHCas... (zobacz)
Heyman i Bischoff w nowych rolach, gala EVOLV... (zobacz)

AttitudePL na Facebook AttitudePL na YouTube AttitudePL na Twitter Nasz kanał RSS

Poprzedni temat «» Następny temat
kompilacja 7601 - windows 7 Home Premium - 64-bitowy
Autor Wiadomość
VillainLee 
Upper Midcarder



Wrestler: Omega Styles Naito Y2J
Wiek: 26
Dołączył: 02 Lip 2015
Posty: 1103
Podziękował: 51
Podziękowano mu 14 razy w 11 Postach
Skąd: Starogard
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2018-05-25, 00:05   kompilacja 7601 - windows 7 Home Premium - 64-bitowy

Siemka wszystkim.
Piszę gdyż mam problem taki jak napisałem w temacie.
Otóż lekko ponad miesiąc temu oddałem laptopa do naprawy, gdzie jak się okazało padł dysk, i trzeba było zgrywać wszystko od nowa, łącznie z windowsem. Oczywiście za system im zapłaciłem, kompa odebrałem, i wczoraj w dolnym prawym rogu pojawił mi się wspomniany komunikat 7601. Oczywiście nie mam żadnego kodu do wklepania, a próby wejścia do cmd i próby z komendą /set TESTSIGNING OFF oraz z komendą slmgr -rearm nic nie dały. Wie może ktoś o innych sposobach obejścia tego? Chodzi mi o zarówno te bezpłatne jak i płatne (poza nowym systemem, bo jednak ponad 200 pln nie mam na wydanie na nowy windows)
I przy okazji: na allegro oferują kody do windowsów, wie ktoś czy to na serio pomaga? Bo ceny zaczynają się od 20 pln, i nie jestem do końca co do tego przekonany.
Thx wszystkim za odpowiedzi. Oferuję za pomoc browara albo i dwa przy jakimś zlocie (bo jak wiadomo, w dzisiejszych czasach za darmo nic nie ma :D )
_________________
Mamy mundial 4K: Kolumbia, Kazań, Klęska, a czwarte "K" proszę sobie dopisać - Jacek Laskowski

http://tenzwyklyblog.blogspot.com/ - zapraszam

User dnia - 16 Kwietnia 2016
Recaper roku 2016
 
     
maly619 
Main Eventer



Wrestler: Ziggler, The Undertaker, Tomko
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 4554
Podziękował: 40
Podziękowano mu 0 razy w 0 Postach
Skąd: K-Koźle
Wysłany: 2018-05-25, 08:07   

VillainLee napisał/a:
Oczywiście za system im zapłaciłem


Skoro tak to się do nich zgłoś ;) Nie może być tak że nie masz czegoś za co zapłaciłeś.

[ Dodano: 2018-05-25, 08:10 ]
A te wszystkie klucze z Allegro (do Office'a i Windowsa) są gówno warte. Często są to zużyte już klucze wersji OEM systemów/programów. OEM to licencja na stację, więc wgranie jej na inny sprzęt może spowodować zablokowanie klucza. I tu zaznaczam. Może, ale nie musi. Tyle że niezależnie od tego klucz jest i tak nielegalny bo zgodnie z licencją potrzebujesz nalepkę, nośnik (płytę) - chyba że wersja licencji takowej nie ma, oraz dowód zakupu.
 
 
     
VillainLee 
Upper Midcarder



Wrestler: Omega Styles Naito Y2J
Wiek: 26
Dołączył: 02 Lip 2015
Posty: 1103
Podziękował: 51
Podziękowano mu 14 razy w 11 Postach
Skąd: Starogard
Ostrzeżeń:
 1/3/4
Wysłany: 2018-05-25, 09:07   

maly619 napisał/a:
VillainLee napisał/a:
Oczywiście za system im zapłaciłem


Skoro tak to się do nich zgłoś ;) Nie może być tak że nie masz czegoś za co zapłaciłeś.

[ Dodano: 2018-05-25, 08:10 ]
A te wszystkie klucze z Allegro (do Office'a i Windowsa) są gówno warte. Często są to zużyte już klucze wersji OEM systemów/programów. OEM to licencja na stację, więc wgranie jej na inny sprzęt może spowodować zablokowanie klucza. I tu zaznaczam. Może, ale nie musi. Tyle że niezależnie od tego klucz jest i tak nielegalny bo zgodnie z licencją potrzebujesz nalepkę, nośnik (płytę) - chyba że wersja licencji takowej nie ma, oraz dowód zakupu.


W serwisie zapłaciłem normalnie jak za nowy dysk (już nie pamiętam ile dokładnie) i do tego była też cena za wgranie windowsa,łącznie 230 zł.
A co do OEM,mogę rzucić screenem z programu MGADIAG,o ile taki zrzut cokolwiek by pomógł.
Oczywiście thx za udzieloną już pomoć ^^ Niby maly619,ale nie taki mały ^^
_________________
Mamy mundial 4K: Kolumbia, Kazań, Klęska, a czwarte "K" proszę sobie dopisać - Jacek Laskowski

http://tenzwyklyblog.blogspot.com/ - zapraszam

User dnia - 16 Kwietnia 2016
Recaper roku 2016
 
     
maly619 
Main Eventer



Wrestler: Ziggler, The Undertaker, Tomko
Wiek: 30
Dołączył: 29 Sty 2007
Posty: 4554
Podziękował: 40
Podziękowano mu 0 razy w 0 Postach
Skąd: K-Koźle
Wysłany: 2018-05-25, 19:15   

VillainLee napisał/a:
cena za wgranie windowsa


ok, ale tu pytanie co to za Windows? Typuję że wgrali po prostu instalkę bez klucza o który teraz musisz się martwić.
Opcje są dwie - kupno klucza, albo jakiś aktywator (czyli de facto piracki Windows). Tu zapraszam na PW ;)

VillainLee napisał/a:
Niby maly619,ale nie taki mały


Z licencjami Windowsów i Officów mam do czynienia w pracy wiec wiem "co i jak" :P
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
Google
 
Copyright © 2001-2010 Attitude      Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group